10 причини не губите корема мазнини

Така че може да работите, карате себе си ядки и въпреки това все още не можете да управлявате дъската, перфектен, плосък абс. Това е разочароващо, обезкуражаващо и раздразнително, особено когато дойде време за сезон на бикини.

Добре - така че знам, че искате да се отървете от мазнините в корема, но не се отървайте всичко корема ви мазнини. В крайна сметка, малко мазнини в корема всъщност са полезни за тялото ви. Имате нужда от него, за да защитите вътрешните си органи, както и стомаха и червата си.

Ключовите думи в тази фраза бяха a само малко на коремните мазнини - твърде много е ужасно за вас. Когато имате прекалено много мазнини в стомаха, тя се простира дълбоко в тялото ви, създавайки „висцерални мазнини“, които изхвърлят кръвната ви химия и причиняват възпаление, което увеличава риска от сърдечни заболявания и диабет.Това е лошата новина, но тук е по-добрата новина: жените всъщност са много добри в загубата на мазнини в корема в сравнение с мъжете - те губят с 30% повече коремни мазнини в сравнение с общите мазнини.

И така, ето как да увеличите потенциала на тялото си за изгаряне на мазнини и да го фокусирате върху корема, за да се отървете от този упорит пуд веднъж завинаги:

1. Поставете още малко цвят във вашите ястия

Това може да изглежда странно, но всъщност е вярно - храни, които са с по-ярки цветове (естествен цвят, а не изкуствен!) съдържат много по-високи нива на витамин С, което понижава стресовите ви хормони, които причиняват слепване на мазнините в корема. Плюс това, проучване в Списание за храненето установяват, че хората, които ядат храни, богати на червени, жълти и оранжеви хранителни вещества, се навиват с по-малки талии.

Затова опитайте да добавите малко ястие към яденето си - например в салса отгоре на рибно ястие - или някакви яркочервени чушки към тази салата и гледайте как линията на талията ви се свива.

2. Пропуснете диетата с ниско съдържание на мазнини

Това е противоположно - но всъщност е по-добре да ядете мазнини, когато се опитвате да губите мазнини. По-конкретно, по-добре е да ядете мононенаситени мазнини. Учените откриха, че диетите с високо съдържание на мононенаситени мазнини са много по-ефективни при отрязването на мазнините в корема извън тялото - защото тези „здравословни“ мазнини са толкова задоволителни за тялото ви, те ограничават копнежа и ви спират да ядете нежелана храна.

Вземете мононенаситените си мазнини от здравословни източници като ядки, зехтин или авокадо и гледайте как инчовете изчезват от талията ви.

Свързани: Контролирайте апетита си с тези 12 храни

3. Бургерите са лоши

Наскоро изследователите проведоха експеримент, при който на две групи хора бяха дадени 750 допълнителни калории на ден. Едната група получи калории главно от наситени мазнини, а другата група получи същите калории, но от ненаситени мазнини. В продължение на 7 седмици групата, която яде повече наситени мазнини, генерира 2 пъти повече от висцералната мазнина.

Опитайте да си набавите мазнини от риба, вместо от бургери. Посетете сьомга или пъстърва, а не смляно говеждо месо, за да увеличите приема на полиненаситени мазнини - и изключете чийзбургерите за протеин, който има по-малко наситени мазнини, като пилешкото.

Ето 8 лесни начина да започнете и да се придържате към упражненията.

4. Избийте го с диетата сода

Скорошно научно проучване, публикувано в прекалена пълнота откриха, че хората, които пият диетична сода, са много по-склонни да имат по-висок процент мазнини в корема, отколкото други - защото надценяват броя на калориите, които пестят, като пият диетична сода и ядат при други ястия.

Ако не искате да спрете да пиете диетични соди, вместо това опитайте да намалите броя на калориите, които изяждате на ден.

Повече ▼: Избягвайте тези 6 упражнения на всяка цена

5. Изпомпвайте магнезия

Хората, които гледат на магнезий в диетата си, усещат ефектите, дори и да не знаят какво ги причинява. Това е така, защото магнезият служи за решаваща цел в тялото ви ... всъщност той служи за около 300 ключови цели в тялото ви. Учените откриха, че хората, които не ядат достатъчно магнезий, имат по-високи нива на кръвна захар и по-високи нива на инсулин.

Затова поне два пъти всеки ден не забравяйте да ядете храни, пълни с магнезий, като банани, соя и тъмни листни зелени.

6. Престанете да ядете извън кутията

Храни, които идват в кутии и опаковки, обикновено са ужасен за вас - и за способността ви да изгаряте мазнините в корема. Това е така, защото предварително опакованите храни са или с големи количества въглехидрати (като чипс или гевреци), плюс те имат добавена захар (като сладки напитки), която засилва кръвната ви захар и залива тялото ви с инсулин. Излишъкът от инсулин ще намали чувствителността ви, плюс сигнал към тялото ви, че трябва да съхранявате повече мазнини около средата си.

Трудно е обаче да отрежете нездравословната храна от диетична студена пуйка. Ето защо далеч по-добрият начин за облекчаване на нежелана храна е добавянето на здравословна храна към редовните ви хранения (като повече плодове или зеленчуци по време на обяд и вечеря), което ви прави по-пълни и убива желанието ви за боклуци.

7. Бирата прави бирено коремче

Датски учени откриха през 2013 г., че бирата всъщност е свързана с мазнините в корема - точно както се казва в поговорката. Това е лошата новина, но ето и по-лошото - виното е лошо и за мазнините в корема. Цялата консумация на алкохол е свързана с наддаването на тегло при жените.

И така, какво е момиче, което обича да прави шум? Е, опитайте да се придържате към 7 или по-малко алкохолни напитки седмично, за да задържите мазнините в корема и пудрата в разстояние.

8. Опитайте йога - тя наистина работи!

Ето лошата новина - когато тялото на жената преминава през менопаузата, тя започва да се задържа все повече и повече върху мазнините в корема, което затруднява тонуса на стомаха. Но ето добрата новина - проучване, проведено през 2012 г., установи, че жените, преминали през менопаузата, които са правили йога 3 пъти седмично, са намалили талията си с ½ инч.

Ако наистина не обичате йога, но все пак искате ползите, опитайте се да се почерпите с нещо отпускащо и приятно поне веднъж на ден. Намалявайки стреса, вие намалявате стресовите си хормони и улеснявате тялото си да изгаря тази досадна коремна мазнина.

9. Удари депресията

Установено е, че жените, които преминават през депресия или чувстват симптоми на депресия, имат много по-голяма вероятност да имат допълнителна мазнина в корема. Връзката е, че хората, които са в депресия, често имат по-малко физическа активност и по-лоши хранителни навици.

И така, как да риташ онези мрачни блуси? Упражнение! Това ще убие две птици с един камък!

Упражнението ще засили химикалите в мозъка ви, които контролират метаболизма ви - по-точно количеството мазнини, които метаболизмът ви изгаря. Освен това дава начален удар на мозъчните химикали, които ви поставят в по-добро настроение. Ако обаче се чувствате толкова зле, че не искате да правите забавни неща, като например да видите приятели или други неща, които сте обичали да правите, може да е време да поговорите с професионалист.

10. Направете още малко изпотяване в тренировките си

Въпреки че е показано, че тренировките с ниска интензивност имат своите ползи, има все по-голям брой изследвания, които предполагат, че интервалните тренировки с висока интензивност - които са много интензивни енергични упражнения, последвани от кратки периоди на почивка - са един от най-добрите начини за намаляване на мазнините в корема. Той изгаря повече калории за по-малко време, както и понижава нивата на инсулин и кортизол.

Следващия път, когато тичате или карате мотора си, опитайте да увеличите скоростта си за 2 минути до точката, в която сте без дъх, и след това намалете за минута, за да си поемете дъх, изплакнете и повторете. Или ако се занимавате повече с упражнения за телесно тегло, опитайте да правите клекове и лицеви опори толкова бързо, колкото можете по 2 минути наведнъж, починете за минута и след това продължете.

В обобщение...

Най-големите причини, поради които не губите мазнини в корема

  1. Поставете още малко цвят във вашите ястия
  2. Пропуснете диетата с ниско съдържание на мазнини
  3. Бургерите са лоши
  4. Избийте го с диетата сода
  5. Помпайте магнезия
  6. Престанете да ядете от кутия
  7. Бирата прави бирено коремче
  8. Опитайте йога - тя наистина работи!
  9. Удари депресията
  10. Направете още малко изпотяване в тренировките си

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

9 доказани начина за загуба на упорита мазнина в корема

6 доказани начина за загуба на мазнини в корема (№2 и 3 са най-добрите)

12 трика за подпомагане загубата на мазнини в корема

Интересни Статии