12 лесни съвета за тийнейджъри да губят корема мазнини бързо

Тийнейджърите се борят с проблемите с теглото точно толкова, колкото при възрастните и поради липса на напътствия е много по-вероятно да спазват диети за прищявки. Тези диети за прищявки са не само потенциално опасни, като цяло са неефективни и дават само временни резултати, а самата диета не е устойчива.

Това, от което наистина се нуждаят тийнейджърите, са някои здравословни навици, които те могат да включат в своя начин на живот, за да видят наистина дългосрочни резултати. Ето 12 устойчиви начина на тийнейджърите да отслабнат корема.

12 лесни начина за тийнейджъри да губят корема мазнини

1. Не пропускайте закуската

В научно изследване от Rush University Medical Center Наречен Науката зад закуската, обясни ползите от яденето на закуска всяка сутрин.Едно основно предимство е, че закуската стартира метаболизма ви, което автоматично ви помага да изгорите повече калории през деня. Когато закусите, вие давате на тялото си да разбере, че има много храна за ядене.

Когато прескочите закуската, тялото ви получава съобщението, че трябва да пести енергия, вместо да изгаря калории. Някои примери за здравословни закуски, които можете да ядете, са овесена каша с плодове и ядки, пудинг от чиа семена, овес за една нощ и коктейли.

2. Внимавайте за стрес

Днес тийнейджърите са подложени на голям стрес. Стрес от домашна работа, проблеми с приятели или връзки, стрес от намиране какво да правят в бъдещето си и много други.

Стресът увеличава риска от затлъстяване поради стрес хормон, наречен кортизол. Кортизолът се освобождава, когато тялото е подложени на големи количества стрес и това води до наддаване на тегло.

Помогнете на вашия тийнейджър да се отпусне, за да може да отслабне повече. Страхотни начини да се отпуснете е да правите йога, да се разхождате, да четете книга или да играете настолна игра.

3. Активирай се

Упражнението е един от най-добрите начини за изгаряне на мазнини и натрупване на мускули. Мускулът е невероятен, защото засилва метаболизма ви, което ще ви помогне да изгорите повече калории през целия ден.

Не само това, мускулите поемат повече калории, за да поддържат мазнините, дори и в норма на почивка. Научно проучване, публикувано в Затлъстяване, изследователски журнал Наречен Невробиология на упражненията обясни как упражнението е един от най-добрите начини за ограничаване на затлъстяването.

Някои забавни упражнения, които трябва да направите са: танци, туризъм, джогинг, колоездене, скачане на въже, плуване и силова тренировка. Страхотното е, че всички тези упражнения могат да се правят с приятели!

4. Уверете се, че пиете много вода

Тийнейджърите са склонни да пият повече захарни напитки, отколкото вода. Независимо дали е от автоматите в училище или кафене, не е рядкост да видите тийнейджъри да пият големи количества поп.

Захарните напитки са пълни с празни калории, които не съдържат хранителни вещества. За да отслабнете, тийнейджърите трябва да заменят тези напитки вместо вода.

Ако обикновената вода няма добър вкус, опитайте да я освежите и променете аромата с малко резенчета лимон и други плодове. Освен това, тийнейджърите могат да пият селфи, както и ако предпочитат.

5. Стойте далеч от добавената захар

Храни, които съдържат добавена захар (преработена храна) са изключително нездравословни за тийнейджърите. Те не само причиняват скокове на кръвната захар, но и увеличават теглото.

Ограничаването на количеството нездравословни и преработени храни, които тийнейджърите ядат, е чудесен начин да отслабнете. Храни като бонбони, бисквитки, торти и други печива трябва да бъдат ограничени и заменени с храни, които съдържат естествена захар, като например плодове.

Ако искате да изпечете здравословен десерт за вашия тийнейджър, опитайте да използвате по-здравословни храни, за да го подсладите, като фурми.

6. Яжте повече фибри

Фибрите са нещо, което изпълва тялото ви и спомага за насърчаване на редовни движения на червата. Фибрите действат като метла в дебелото ви черво, като помагат да се запази всичко.

Статия в Science Daily Наречен Разтворимите фибри нанасят удар върху коремните мазнини обясни, че колкото повече фибри ядете, толкова по-лесно ще отслабнете.

Храните, които имат най-много фибри в тях, са плодове, зеленчуци, боб, бобови растения и кореноплодни зеленчуци. Ядките и семената също съдържат големи количества фибри.

7. Спрете да гледате телевизия

Научно проучване, публикувано в нас Национална медицинска библиотека Наречен Гледане на телевизия и детско затлъстяване обясни, че гледането на телевизия причинява наддаване на тегло по три начина.

Тези начини са: изместване на физическата активност, повишено количество консумация на калории по време на гледане телевизия причинени от закуска или ефектите от рекламата, и трето, намален метаболизъм в покой.

Вместо да гледате телевизия, най-доброто нещо, което трябва да направите, е нещо активно. Дори да отидете на разходка из блока или да пазарувате с приятели е по-добре от гледане телевизия, Има толкова много дейности, които тийнейджърите могат да правят като туризъм, танци и други.

8. Правете ястия по-малки и яжте по-често

Вместо да ядете 3 големи хранения на ден и това е, по-добре е да ядете 3 по-малки хранения на ден с 3 здравословни закуски.

Храненето по-често през деня засилва метаболизма ви, което ще ви помогне да изгорите повече калории.

Един от начините да ядете по-малки ястия е да поставите храна на по-малка чиния или купа, което автоматично ще ви се стори, че консумирате повече храна, въпреки че наистина е същото количество.

Здравословните закуски включват плодове като ябълки, грозде, зеленчуци, потопени в хумус, пуканки с въздух или шепа ядки.

9. Група за подкрепа

Да имаш група за подкрепа е много важно за тийнейджърите. Отслабването е по-лесно, ако знаете, че има и други хора, които се опитват да направят същото, с което можете да се свържете.

Чудесен начин да се сдобиете с група за подкрепа е да се присъедините към някакъв вид фитнес клас. Независимо дали става въпрос за танцов клас, йога клас или спининг клас, всичко това са чудесни начини за тийнейджъри да се срещнат с нови хора и да формират група за подкрепа.

Потърсете вашия район, за да видите дали има група за отслабване или клуб за вашия тийнейджър, който да се присъедини. Те не само ще се срещнат с нови хора и ще си създадат нови приятели, но и ще им помогнат да бъдат мотивирани и вдъхновени и да ги поддържат на път.

10. Не ограничавайте калориите!

Ограничаването на калории е нещо, към което много тийнейджъри гравитират, защото това е, което те могат да видят приятелите си, или може да смятат, че това е единственият начин да отслабнете.

Тийнейджърите никога не трябва да ядат по-малко от 1200 калории на ден за жени, а за мъжете е малко по-високо при 1800 калории на ден. След като отидете под това число, тялото ви ще премине в режим на глад и ще задържи всички калории, които изяждате, вместо да ги изгаря.

Това е точно обратното на това, което искат тийнейджърите, така че е важно те да осъзнаят последиците от силно ограничаване на калориите си. Силното ограничаване на калориите също може да доведе до хранителни разстройства.

11. Слушайте тялото си

Много е лесно да продължите да ядете дори след пълнотата. Това причинява наддаване на тегло, защото консумирате повече калории, отколкото тялото ви се нуждае.

За да избегнете яденето през точката на пълнота, опитайте се да ядете по-бавно и да дъвчете повече. Това ще улесни усещането, когато сте пълни в сравнение с това, че бъркате храна бързо и само осъзнавате колко сте пълни, след като приключите с храненето.

12. Уверете се, че поддържате тийнейджъра си

Отслабването може да бъде много трудно да направите сами. Важно е да уведомите тийнейджъра си, че сте там, за да ги подкрепите и да им помогнете.

Помогнете им да направят здравословен избор, като купувате здравословна храна, когато ходите по магазини за хранителни стоки, както и правите здравословни вечери и ястия. Ако кухнята е снабдена със здравословни храни, здравословните храни са това, което ще яде вашия тийнейджър.

Правете упражнения за тях забавно, като правите дейности с тях. Показването на вашата подкрепа прави всичко различно в пътуването им за отслабване.

В обобщение...

Това са най-добрите начини за тийнейджърите да губят корема мазнини

 1. Не им позволявайте да пропускат закуската
 2. Внимавайте със стреса
 3. Помогнете им да се активизират
 4. Уверете се, че пият много вода
 5. Помогнете им да стоят далеч от добавената захар
 6. Накарайте ги да ядат повече фибри
 7. Опитайте се да ги накарате да спрат да гледат телевизия
 8. Направете ястията по-малки и яжте по-често
 9. Опитайте група за поддръжка
 10. Не ограничавайте калориите!
 11. Кажете им да слушат тялото си
 12. Уверете се, че поддържате тийнейджъра си