12 причини, по които винаги се чувствате гладни

Някога чувствате ли се, че сте гладни за „без причина“?

Под „без причина“ имам предвид, че ядете достатъчно храна, за да се считате за пълноценна храна… но след половин час все още сте гладни. Или ... сте гладни през цялото време, независимо дали сте яли пълноценна храна или не.

Ето 12 причини, поради които все още се чувствате гладни, дори и кратко време след като сте яли:1. Дехидратация

Понякога се чувствате гладни веднага след хранене, защото не сте имали достатъчно вода. Дехидратацията може да предизвика силен глад през целия ден, независимо от приема на храна.

Тук са 5 лесни начина за естествено намаляване на кръвното налягане

2. Жажда

Понякога не става въпрос за нужда от хранителни вещества или нужда от храна, която ни кара да се чувстваме супер гладни - а за жадуване на специфични вкусове. Много е лесно да сбъркате силно психологическо желание да вкусите, да речем, сладолед, като истински физически глад.

„Вбеждавате“ след определен вкус и това може да ви подмами да ядете, когато всъщност не сте гладни.

3. Психологически глад

Понякога чувството на глад няма нищо общо с това дали телата ни всъщност изискват храна или не. За много хора консумацията на храна им помага да се успокоят и да намалят психологическата болка. Много хора се хранят, когато са нервни, отегчени, разстроени, уплашени или стресирани ... разбирате.

Използвайте тези 12 храни за контрол на апетита

4. Пристрастяване

Много е лесно да се пристрастиш към усещането да ядеш вкусна храна. Ако ядете навън твърде често, е лесно да започнете да се пристрастявате към масло или сол - две съставки, които ресторантите използват много на техните храни.

В допълнение, към някои видове преработени храни се добавят химикали, които прескачат механизмите на тялото ви, за да се чувствате пълноценни и ви карат да желаете тази храна отново и отново - като наркотик.

5. Яде се твърде бързо

Много хора се чувстват смачкани от време и трябва да се хранят бързо, но когато ядете в движение, вие завършвате объркване на цикъла на ситост на тялото си в дългата зала. Храненето бързо не позволява на тялото ви да освободи хормона, който сигнализира за чувство на пълнота - и така никога не се чувствате пълноценни, независимо колко ядете. Опитайте да ядете по-бавно, за да се навиете да ядете по-малко.

Не яжте тези 10 'здравословни' храни ... те са маскирани с маска!

6. Алкохол

Понякога, когато пиете вино или някоя бира по време на хранене, можете да се огладите.

Това е така, защото учените са открили, че алкохолът увеличава количеството на хормона грелин в тялото ви, което задейства чувството ви на глад.

7. Не спите достатъчно

Хормонът лептин е критичен за тялото ви, за да може да се чувства пълноценен. Проблемът е - когато не спите достатъчно през нощта, тялото ви не може да произвежда достатъчно лептин - което нарушава способността ви да се чувствате пълноценни. Плюс това, когато не спите достатъчно, тялото ви прави повече грелин - за което говорихме преди, че предизвиква глад.

8. Налягане от вашите връстници

Трудно е да кажеш „не“ на нездравословен избор, когато си сам - когато си с група други хора, забрави за това! Да бъдеш с приятели или семейство, които ядат десерти или нездравословни храни, много по-трудно е да им кажеш „не“ - особено когато на първо място искаш да ги изядеш! Единственият начин да управлявате този натиск е да го осъзнавате и да реагирате съответно.

9. Гледане твърде много телевизия

Проучванията показват, че докато гледате телевизия, е по-вероятно да ядете преработени храни, безалкохолни напитки и други висококалорични варианти - не това, което искате да се чувствате пълноценни и здрави!

10. Не яде закуска

Много хора се убеждават, че 'нямат време' да ядат сутрин - и се навират да се чувстват гладни през целия ден. Това е така, защото когато не ядете закуска, метаболизмът ви се забавя, принуждава тялото ви да се чувства гладен и след това съхранявате храната, която ядете като мазнина, вместо да я използвате за енергия.

11. Диета сода

Диетичната сода всъщност може да се завие с апетита ви a много , Това е така, защото когато вкусим нещо сладко, телата ни естествено очакват захарта - или поне много калории - да бъдат погълнати. Когато това не се случи, то прецаква апетитите на телата ни, причинявайки ни глад.

12. Дъвка

Когато дъвчете дъвка (дори дъвка без захар!), Тя стимулира устата ви да произвежда много слюнка - която се поглъща и изпраща в стомаха ви. След това, след като получи цялата тази слюнка в стомаха, тялото ви очаква храната да последва - а когато не я получи, огладнява.

Винаги ли си гладен? Защо смятате, че това е и каква е стратегията ви да се справите с това?

В обобщение...

Най-големите причини, по които винаги се чувствате гладни

 1. дехидрация
 2. апетита
 3. Психологически глад
 4. Пристрастяване
 5. Хранене твърде бързо
 6. алкохол
 7. Не получавате достатъчно сън
 8. Налягане от вашите връстници
 9. Гледането твърде много телевизия
 10. Не яде закуска
 11. Диетична сода
 12. Дъвка

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

Как да избегнем закуската по средата на сутринта за по-здравословно ...

Махмурлукът за нежелана храна - обяснено!

Грешки в храните, които могат да попречат на здравословното хранене

Интересни Статии