13 тайни за отглеждане на косата наистина дълго

Опитът да отглеждате косата може да бъде безумно разочароващо преживяване. Възможно ли е да имате изключително дълга коса? За повечето хора да. Трудно ли е обаче? За да бъда честен ... Да.

За да отглеждате косата си много е много работа, но има конкретни стратегии, които можете да използвате, за да я направите възможно. Само не забравяйте: не можете да очаквате чудеса.

Няма вълшебно хапче, пръчица, серум за коса или маска, които да растат косата ви 8 инча за една нощ. Иска ми се да съществува нещо подобно, но просто не става.И така, какво всъщност работи, когато става въпрос за отглеждане на косата ви и какво можете да направите?

13-те тайни за наистина много дълга коса

1. Спрете да четкате твърде много

Понякога обсесивно мия косата си, защото съм обсебена от предотвратяването на всякакъв вид заплитания или проблеми, когато става въпрос за косата ми.

Истината е, че има 'правилен' и 'погрешен' начин да миете косата, ако искате тя да стане изключително дълга.

Правилният начин:

Започнете от дъното и вървете по пътя нагоре. Знам, че може да мислите, че преминаването от корените надолу е най-добрият начин, но всъщност не е. Това прави косата ви по-податлива на счупване и по ирония на съдбата причинява повече заплитания.

Грешният начин:

Започвайки от корените си и агресивно да миете косата си погрешно начин да го направя.

В допълнение към това е много добра идея да инвестирате в хубава четка за косата си. Не искате да използвате каквато и да е четка, тъй като може да направите по-вероятно косата ви да се откъсне, ако го направите.

Вземете теста: Кой е най-добрият цвят на косата за вашия тон на кожата?

Моите най-добри препоръки за четка:

Ibiza четка

Това е четка, която фризьорът ми препоръча, когато става въпрос за изсушаване на косата направо.

Няма нищо като вашите естествени масла за коса, които да направят косата ви щастлива и здрава!

Това е изключително скъпо, все пак, но ако имате пари да пощадите и често изсушавайте косата направо, тогава може да искате да я погледнете.

Всяка четка за черуп на глиган

Причината да харесвам тези четки е, защото те разпределят естествените масла от скалпа ви надолу.

Няма нищо като вашите естествени масла за коса, които да направят косата ви щастлива и здрава!

Гребен за детайлизиране

Ще искате широк гребен за детайлизиране на зъбите, за да сте сигурни, че не издърпвате косата си, когато разглобявате.

Можете да ги намерите в повечето аптеки и дори магазини за красота с висок клас. Добре е да имате под ръка едно от тях.

Знаете ли тези 20 неща, които може да правите, които съсипват косата ви?

Започнете слайдшоу

2. Опитайте се да избягвате заплитания

Според моя опит, заплитанията могат да бъдат изключително отвратително и смущаващо изживяване, особено ако косата ви се заплита лесно и се опитвате да я отглеждате по-дълго.

Защо? Добре. По очевидни причини ... В крайна сметка скъсвате скъпоценните си направления, когато детайлизирате.

Една от най-често срещаните грешки, които хората правят (които правя и аз), когато разглобявам косата си, го прави прибързано. Трябва да сте много нежен и търпелив, ако някога се опитвате да изчезнете плетеница.

И за любовта на Бог ... Не започвайте да полудявате с пръсти и накрая издърпвайте косата си (аз съм виновен за това. Може би съм единственият човек на планетата, който всъщност прави такова нещо, но който знае!)

Можете дори да искате да се сдобиете с detangler, ако косата ви се заплита лесно.

Препоръка: заплетеният тийзър е страхотна четка за детайлизиране, както е класическата „четка с мокър цвят“.

3. Инвестирайте в качествени продукти

Когато се опитвате да отглеждате косата си, е изключително важно да я поддържате максимално здрава. Причината е, че когато косата ви е нездрава, разделените краища стават фрагментирани и не изглеждат здрави.

Това прави косата ви да изглежда по-тънка в долната част и въпреки че може да расте (въпреки че някои твърдят, че разцепените краища всъщност се изкачват нагоре по косата и правят невъзможно косата да расте), тя няма да създаде този вид, който искате.

Ако инвестирате в наистина висококачествени продукти за коса, ще можете да избягвате максимално разцепените краища (вие не мога изцяло ги избягвайте, но използването на добри продукти ще помогне).

Когато се опитвате да отглеждате косата си, е изключително важно да я поддържате максимално здрава.

Моите препоръки за топ продукт за коса:

Обир

В тази линия има отлични, естествени продукти. Трябва да го изпробвате, ако търсите нов шампоан, който да опитате. Взети от уебсайта на компанията, техните продукти са „вегани, органични, без сулфати, без парабени, без глутен и жестокост“.

DevaCurl

Ако имате къдрава коса, ще харесате тази линия. Къдравата коса се нуждае от уникален вид кондиция, която няма да получите с „типични“ продукти за коса, откъдето идва DevaCurl.

заместник

Цялата тази линия има доста невероятни продукти. Обичам както хайверната линия, така и линията на бамбука. Те не само миришат невероятно, но и работа изключително добре. Аз съм обсебен с него.

Kerastase

Въпреки че тези шампоани и балсами технически имат сулфати, според множество фризьори, това е невероятна марка. Продуктите са скъпи, но си заслужават.

Loreal

Ако търсите добра покупка на дрогерия, предложението ми е да отидете с Лореал. Loreal е технически произведена от същата компания, която произвежда Kerastase продукти, известни с луксозната си линия на косата.

Сега, предоставена, според професионалиста в салона, с когото говорих, когато закупувате продукти Kerastase, Kerastase има по-добри съставки от Loreal ... Но тя се съгласи с моята декларация, че ако погледнете в аптека за продукти за коса, Loreal е добър залог.

Като общо правило, в зависимост от вашия тип коса и общото състояние на косата, можете да разберете кои продукти са най-подходящи за вас. Очевидно е, че ако избелвате косата си всеки месец, ще се нуждаете от различна рутина за грижа за косата, отколкото ако имате 'девствена' коса, която никога не е пипана.

Бакшиш: Без значение какъв шампоан и рутинна коса използвате, можете да го сменяте толкова често, защото косата ви ще свикне с продуктите и ще изгради толерантност, така че когато смените продуктите нагоре, те ще работят по-добре.

4. Научете как да четкате косата си, когато е мокра

Косата ти е извънредно деликатен, когато е мокър. Ето защо е така съществен да излезете от пътя си, за да не бъдете сурови, когато четкате косата си мокра! Всъщност най-добре е да го избягвате максимално!

Косата ви е много по-вероятно да се откъсне, когато е мокра, поради което четката й ... и особено детайлизирането й ... може да бъде рецепта за бедствие. Ако все пак трябва да го измиете, уверете се, че сте изключително деликатни.

Едно нещо, което обичам да правя понякога, е внимателно разплетане на косата ми под душа, ако правя кондициониращо лечение. Балсамът може да помогне за детайлизиране на косата нежно и гладко.

5. Спя на калъф от сатенена възглавница

Спането на определен вид калъфка трябва да ви помогне да отраснете косата си. Памукът всъщност не е идеалната консистенция, която искате, когато се опитвате да отглеждате косата си.

Сега това не е край на света, ако нямате сатенена калъфка за възглавници, но тъй като предполагам, че сте изключително отдадени на отглеждането на косата си изключително дълго, трябва да включа тази препоръка, защото тя със сигурност е уместна и може да бъде полезна. Сатенът всъщност намалява счупването.

Можете да намерите сатенена калъфка за възглавници в много магазини. Това е само пример за един, който наистина харесвам.

Сатенени калъфки за възглавници

6. Не използвайте кърпи насилствено

Знаеш ли, когато излезеш от душа и си бил там от известно време и просто искаш грубо да изсъхнеш косата си, за да нямаш навсякъде да капеш вода?

Може да преувеличавам само мъничко, но въпросът е: не бъдете прекалено груби със слабата си, нежна коса, след като излезете от душа. Вместо това бъдете сладки и нежни.

Спокойно изстискайте излишната вода от косата си и след това може би използвайте хубава кърпа, за да я изсушите. Погладете косата си суха и бъдете нежна, не атакувайте!

7. Използвайте термозащитен и ограничете топлинния стил

Уф, това е потискащо, защото не мога да лъжа: Обичам как косата ми изглежда едновременно накъдрена и изправена. И аз съм виновен, че използвам инструменти за стайлинг.

Защо имате хубава, дълга коса, ако дори не можете да я накарате да изглежда как искате?

Погладете косата си суха и бъдете нежна, не атакувайте!

Напълно разбирам битката между здравето на косата, като избягвам прекомерната топлина и стилизиращите инструменти и искам просто да изглеждате добре. Трудно е, защото отглеждането на косата ви е дългосрочен процес.

Но ако излизате с приятели или на среща, това не е като, че ще избягвате топлина стайлинг! Затова най-добрата ми препоръка е: използвайте добър топлинен защитен агент. Винаги.

Препоръки:

Tressemme има отличен топлинен защитен агент, който по принцип можете да вземете във всяка аптека.

Термални спрейове Tresemme Thermal Creations

Kerastase

Термичен цимент за устойчивост на керастаза

Най-добрата ми препоръка е: използвайте добър защитен агент. Винаги.

Тази марка за защита от топлина е скъпа, но според фризьора ми е невероятна (особено ако оцветите косата си, както аз).

На пазара има много други. Моралът на историята е да използвате такъв (който и да е), ако използвате топлина върху косата си.

Инструменти за термостатиране

Друга основна тема, която интересува косата, е какъв тип инструменти за термо стайлинг трябва да използвате и дали използването на определени видове (например с 'йонна' технология) всъщност намалява повредите и счупването (защото не забравяйте, че отглеждането на косата е дълго минимизиране на счупване!).

Невероятно средство за стайлинг е 'Beachwaver' което ви дава лесни вълни бърз, Бързият е ключов, защото не искате безкрайно да оставяте къдрещо желязо на косата си!

Донякъде съм в конфликт по тази тенденция, но аз правя притежавате сешоар 'T3', който трябва да намали увреждането на косата поради йонната технология.

По отношение на добрите инструменти за стайлинг на топлина, ето няколко препоръки:

Горещи инструменти кърлинг ютии са просто невероятни по всеки начин.

GHD е удивителен линия, но изключително скъпа. Много обичам техните плоски ютии.

T3 има отлична сешоар, но е скъпа. Плоското им желязо е доста добро, но не и най-голямото, въпреки че очаквах да е така. Използвал съм само един от техните изправители, така че може би ще променя решението си в бъдеще и ще се влюбя в тях.

Аз също много харесвам Sultra The Seductress Flat Iron, С този, от моя опит, не е нужно да правите толкова паси, колкото обикновено (което очевидно е по-здравословно за косата ви, тъй като колкото повече пъти трябва да преминавате върху същата коса, толкова по-голям е рискът от увреждане.

Biosilk 1 ″ Титаниево прически за ютия
„Титанът придава невероятен блясък, като същевременно уплътнява кожичката за коса и блокира влажността. Осигурява превъзходно плъзгане при по-малко преминавания, което позволява по-бързо време за стилизиране “, което прави това добър вариант, за да избегнете топлинни щети и да получите елегантен вид.

Искате ли да знаете тайните за отглеждане на косата наистина дълго? Ние обобщихме всичко в страхотна за вас инфографика, щракнете по-долу, за да го видите:

Кликнете, за да видите пълно изображение

8. Приемайте витамини за коса

За да бъда честен с вас, не мога на 100% да кажа дали това е ефективен начин за отглеждане на косата или не. Преди съм купувал в биотинската мания и съм го пробвал и всъщност не е направил нищо за мен.

Много хора се кълнат в него, макар че ... затова го споменавам тук. Чувствам много от витамините за 'растеж на косата', има измами, но може би е най-добре да се избегнат.

Също така забелязвам, че много продукти се популяризират, които обещават да расте косата ви за една нощ и те също няма да направят това, което обещават.

9. Яжте добра диета

Знаете ли, че страна на анорексията е буквално косопад? Загубата на прекалено много тегло и не получаването на нужните хранителни вещества може не само да направи невъзможно растежа на косата ви, но и прави вероятността действително да усетите косата изтъняване и косата ви да падне!

Това очевидно е крайно твърдение, но е истина. „Това, с което повечето хора обикновено не свързват загубата на коса, е анорексия нервоза, освен ако не лекуват пациенти с разстройството или са били засегнати лично от него. В действителност хора от всички полове и възрасти с анорексия, булимияи други хранителни разстройства обикновено изпитват загуба на коса, включително изтъняване на косата и области на оплешивяване. (източник)

Тук не съм специалист по психично здраве и ако страдате от хранително разстройство, това, което трябва да направите, е да потърсите професионална помощ ... Единствената причина, която споменавам, е, защото искам да отбележа колко важно е правилното хранене за растеж на косата.

И така, каква храна трябва да ядете?

 • Здравословни мазнини като авокадо

 • Добра, балансирана диета

10. Не използвайте шампоан всеки път, когато скочите в душа

Вместо това използвайте нещо като ...

igkdсобствен и външен мръсен спрей: Той е като чудо за сгъстяване, сух шампоан и текстуризатор всичко в едно. И е незабавно опресняване.

Най-добрият ви залог е да ограничите действително измиването на косата си до три пъти седмично (ако е възможно). Винаги можете да изплакнете косата си с вода и след това да приложите само балсам.

Това е много по-добър вариант. Тя позволява на косата ви да се къса по-малко, което е цялата цел, за която работим тук.

Не забравяйте, че по-малко счупване означава по-дълга коса. Косата ви расте от корена, но няма значение дали се откъсва в краищата. Прекомерното измиване с шампоан ще направи вашите краища по-голяма вероятност да се откъсне,

11. Използвайте дълбока кондиционираща маска

Това е добра идея за използване поне на всеки две седмици, само за да поддържате здравето на косата си. Номерът за поддържане на изключително дълга коса е разбирането, че вашето краища са много 'стари' коси.

Те няма да са толкова здрави, колкото новите корени, които растат от скалпа ви. Ето защо кондиционирането и приемането много добра грижа на косата ви е от съществено значение, ако искате косата ви да расте и да остане дълго. Това също е свързано с предотвратяването на колкото се може повече човешки счупвания.

Препоръки:

Yep Лечение маска

Oribe маска за красив цвят

Kerastase

По принцип Kerastase има невероятни маски за коса, но трябва да проучите какъв е типът на вашата коса и след това да изберете съответната маска.

DevaCurl

Те имат хидратираща маска (специално подходяща за къдрава коса, която е още по-предразположена към сухота)

Алтернативна бамбукова маска

Това е невероятно и за всички типове коса.

Шу Уемура

Те имат невероятна овлажняваща маска, но е изключително скъпа, така че инвестирайте само ако косата ви е силно дехидратирана и имате пари да пощадите.

Насладете се на маска за коса

Това е чудесен вариант за маска за коса на разумни цени, която е необходима само ако боядисвате косата си, защото тя допълва протеина.

естествен

Ако искате естествен вариант, изберете да избиете на косата си малко авокадо, зехтин и кокосово масло, ако искате евтин метод, който можете да намерите във вашата кухня.

Отглеждането на косата ви дълго изисква грижата за нея. Но проблемът е ... грижата за косата и претеглянето й с тонове хидратиращи маски ще я остави мазна и плоска.

За щастие, Lenor Greyl има няколко вкусни продукта, които едновременно ще защитят косата ви и ще я оставят обемна, подскачаща и красива.

Това, което най-много обичам за Lenor Greyl, е как можете да персонализирате продуктите си въз основа на вашата специфична грижа за косата.

Leonor Greyl Paris обемният шампоан Bain, $ 51

Всяка маска за коса от тази марка ще бъде добра - и в резултат на това ще имате великолепна коса. Това е добро, което горещо препоръчвам.

Жасмин маска за цветя, 65 долара

Смятам да изпробвам много повече Lenor Greyl продукти в бъдеще и ще ви актуализирам!

12. Вземете редовно подреждане

Това всъщност е един въпрос, с който се борих много. Постоянно се връщам напред-назад.

От една страна, мразя да получа подстригване или какъвто и да е вид прическа. Аз съм много странен човек, който е изключително привързан към дължината на косата си, така че идеята за подстригване ме изпраща в странна паника, от която фризьорите се преструват, че не се дразнят. Бог знае какво всъщност мислят.

Въпросът, който се опитвам да направя, е ... наскоро ... дори подстригах косата си. И това е така, защото сега всъщност се придвижвам към вярата, че да имаш супер дълга коса е безсмислено, ако краищата изглеждат назъбени и ужасни,

Тук обаче цялата тема става трудна. Някои хора твърдят, че ако не подстригвате косата, разделеният край „отива нагоре по косъма“ и прави косата по-къса.

За да бъда честен, не съм 100% сигурен колко точно е това. Може би е така, а може би не е така. Всичко, което знам, е когато не си подстригвам косата (отидох без подстригване за пълен година ...) косата ми наистина расте, Въпреки това, краищата ми бяха буквално ужасни и изглеждаха отвратителни, така че най-накрая трябваше да се поддам и да направя подстригване.

Работата е там, че не знам доколко е вярно, че разделеният край ще се изкачи нагоре по косъма и напълно ще съсипе косата ви, но има известна истина във факта, че редовните подстригвания ще помогнат на косата ви да расте и изглеждат добре в същото време.

Да имаш супер дълга коса е безсмислено, ако краищата изглеждат назъбени и ужасни.

Кой иска дълга, но мъртва изглеждаща коса с назъбени цепени краища? Искам да кажа, не ...

И ако аргументът, който разделя края, пътува нагоре, тогава може да се сдобиете с отделни части от време на време, само за да сте в безопасност.

Да, това е колко прекалено мисля всяко мъничко решение, което вземам, когато става въпрос за косата ми.

13. Не си подстригвайте косата твърде често

Така че току-що споменах гарнитури, нали? глоба, Поддавам се. Подстригванията могат и са добра, необходима и дори съществена част от отглеждането на косата ви дълго.

Но не правете прекалено луд и започнете непрекъснато да подстригвате косата си. Това буквално няма да позволи косата ви да расте по-дълго.

Помисли за това. Косата ви расте около ¼ до ½ и инч всеки месец (това е просто средно, за някои може да е по-близо до инч, но за повечето първоначалните числа са по-точни).

Така че, ако отрязвате инч от коса на всеки 2 месеца, а косата ви расте само инч на всеки 2 месеца, направете математиката. Косата ти буквално няма да расте, Така че трябва да направите някакво балансиращо действие, където подстригвате по-малко отколкото косата ви расте. Има смисъл? :)

Така че отивате! Сигурен съм, че ще измисля нови съвети и трикове и съответно ще актуализирам тази статия, за да гарантирам, че ще получите дългата коса, която искате. Пожелавам ви късмет при пътуването ви с коса.

Искате да разберете кой е най-добрият цвят на косата за вашия тон на кожата? Щракнете тук, за да вземете нашата бърза (и шокиращо точна) „Кой е най-добрият цвят на косата за вашия тон на кожата?“ Тест сега и открийте най-добрия си цвят на косата ...

Вземете теста: Кой е най-добрият цвят на косата за вашия тон на кожата?

Кой е най-добрият цвят на косата за вашия тон на кожата? Вземете теста

В обобщение...

Най-добрите тайни за отглеждане на косата наистина дълго

 1. Спрете да четкате прекалено много
 2. Опитайте се да избягвате заплитания
 3. Инвестирайте в качествени продукти
 4. Научете как да миете косата си, когато е мокра
 5. Спете на сатенена калъфка
 6. Не използвайте кърпи насилствено
 7. Използвайте топлинен защитен агент и ограничете топлинния стил
 8. Приемайте витамини за коса
 9. Яжте добра диета
 10. Не използвайте шампоан всеки път, когато скачате под душа
 11. Използвайте дълбока кондиционираща маска
 12. Вземете редовни облицовки
 13. Не си подстригвайте косата твърде често

Интересни Статии