15-те най-добри овлажнители за лице: Инфографика

Това може да бъде трудно намерете най-добрия овлажнител за кожата си- особено в свят на трикове, реклами и куп продукти, които се предлагат на пазара, които би трябвало да ви помогнат, когато в действителност не правят нищо (или още по-лошо, да ви разчупят и да влошат състоянието на кожата ви).

Трябва да кажа: всеки е различен, Типът кожа, който имате, е пряко свързан с вида на овлажнителя, който е най-подходящ за вашата кожа.Ето защо трябва да знаете най-доброто, специално пригодено за вашия тип кожа.Тази инфографика предоставя специфични препоръки за: суха кожа, комбинирана кожа, мазна кожа, склонна към акне / чувствителна кожа и старееща кожа.

Особено важно е да намерите подходящия овлажнител, когато се справяте с предразположена към чувствителна кожа акне, тъй като определени съставки, макар и да изглеждат обещаващи и като че ли биха били полезни, всъщност ще влошат състоянието на вашата кожа.Когато става въпрос за старееща кожа, подходящият овлажнител ще помогне за намаляване на фините линии и премахване на повече бръчки за по-дълго, отколкото ако не сте използвали овлажнителя.

Разрешено, никакъв овлажнител няма да направи бръчки изчезва, Това е мит, който не се корени в реалността.

Но правилната ще ви помогне да подобрите общата еластичност и евентуално дори да засилите производството на колаген на кожата си, което ще добави по-младежки вид.За комбинирана кожа е необходимо да използвате овлажнител, който постига идеалния баланс между тежка и лека - крем или овлажнител, който е твърде тежък, има опасност да ви придаде мазен, мазен вид.

За мазна кожа сте в ситуация, в която искате да се наклоните повече към гел овлажнители. Те са много по-малко вероятни да причинят повишена масленост.

Разрешено, ако имате мазна кожа, кожата ви няма да стане магически „мазна“, защото използвате овлажнител.

Разбира се, някои продукти са матиращи, но смисълът от използването на овлажнител е: ако се страхувате да използвате такъв, защото имате мазна кожа и смятате, че ще я направи по-мазна, няма да стане: като не използвате никакъв овлажнител, кожата ви може всъщност се увеличава производството на масло, защото дори и мазната кожа се нуждае от някакъв вид хидратация.Що се отнася до сухата кожа, ще ви е необходим по-тежък овлажнител, който да успокоява и хидратира вашата дехидратирана кожа.

И както винаги се отправете към нашия раздел за красота, за да намерите по-страхотни съвети и съвети за красота!