3-те причини хората изневеряват

Може да не ви изненада да чуете, че 90% от американците смятат, че изневярата е напълно неприемлива и непростима в една връзка. Това има смисъл, очевидно.

Какво не има смисъл, че така или иначе 30-40% от хората изневеряват.Защо това се случва? Как 90% от хората могат да намерят нещо напълно неприемливо и след това да го направят в свободното си време? Всички ли сме лицемери?Изневярата има много ужасни ефекти, не само ограничени до взаимоотношения, включително домашно насилие, развод, депресия и дори убийства. Честно е да се каже, че изневярата е най-разрушителното нещо, което би могло да се случи в една връзка.

Вземете теста: изневерява ли ви?

Знаейки знаейки всичко това, защо хората все още изневеряват? И след като сте изневерили, измамник ли сте завинаги?Начинът да започнете да говорите по този въпрос е като погледнете причините, които хората изневеряват:

Това са 10-те знака, че ви изневерява.

1. Хората изневеряват по индивидуални причини

Ако някога сте се замисляли (или сте казвали), че след като някой изневери, той е измамник завинаги ... и че ще изневерява във всичките си взаимоотношения, това, което наистина говорите, са индивидуалните причини, които човек изневерява ,Това, което искам да кажа е - фразата „веднъж измамник, винаги измамник“ означава, че има нещо за този човек и неговите черти, което ги прави по-склонни да изневеряват във всичките им взаимоотношения. И така, какви са тези черти?

индивидуалност

Хората, които са по-малко съпричастни, по-малко съгласни и по-малко съвестни по отношение на действията си, са по-склонни да изневеряват - което има смисъл. Ако не се подвеждате под отговорност за действията си, разбира се, че е по-вероятно да изневерите.

Религия и политика

И това не е изненадващо. Онези, които определят като много религиозни или много политически консервативни, всъщност са по-малко склонни да изневерят поради изключително твърдата си ценностна система.

пол

Като цяло мъжете са по-склонни да изневеряват, отколкото жените, поради факта, че мъжете имат много повече тестостерон, и следователно вероятно по-голям сексуален нагон.Тези 5 смъртоносни грешки разрушават отношенията.

2. Хората изневеряват поради причини, произтичащи от връзките им

Никаква дискусия за измама не е пълна, без да се изследват рисковите фактори в самите отношения, които могат да доведат до изневяра. Голяма част от времето изневярата може да бъде обвързана с аспекти на връзката, които едната или двете страни намират за недоволни.

През повечето време, когато хората са в отношения, които работят и когато двамата партньори са щастливи, това значително намалява риска от изневяра. Дори хората, които са изневерявали в минали отношения, е много по-малко вероятно да изневерят в удовлетворяващи, добре съвпадащи отношения.Рисковите фактори за взаимоотношения за изневяра включват неудовлетворяващ сексуален живот, нещастие и много битки и конфликти. Плюс това, колкото по-различни са двамата партньори по отношение на това какъв вид са, какво образование имат, каква е политиката и религиозните възгледи - толкова по-вероятно е те да изневерят.

Ето 8 причини да пуснете токсични хора в живота си.

3. Хората изневеряват поради ситуацията, в която са

Понякога изневярата не произтича от черти на личността или дефицит във връзката. Нещата може да са страхотни - но ако се появи грешна ситуация, изневярата може да се случи така или иначе.

Има някои ситуации, които правят изневеряването много по-вероятно и е доста лесно да се отгатне. Ако сте в ситуация, в която прекарвате много време около много привлекателни хора, разбира се рискът от изневяра ще нараства.

Същото е с вида на работата, която човек върши - работни места, които включват лична дискусия с други хора, физически контакт с други хора и много изолирано самостоятелно време с друг човек, носят по-висок риск от изневяра. Като да работиш сам с някого в магазин. Или мъжки фотограф, чиято работа е да прави снимки на красиви модели.

Един рисков фактор включва жизнената среда - хората, които живеят в градски райони, са по-склонни да изневеряват, отколкото по-слабо населените райони - поради както по-безпрепятственото отношение към секса, често срещано в градовете, така и по-голямата концентрация на населението.

Друг рисков фактор е, когато съотношението между половете е неуравновесено и има много повече мъже на работното място, отколкото жените - или обратното.

Така че с казаното ...

Кой е най-добрият начин да спрете да изневерите, за да разрушите отношенията си?

Най-добрата първа стъпка, която можете да направите, за да защитите връзката си от изневяра, е да откровено и честно да говорите с партньора си относно вашите определения за изневяра.

Забийте ноктите точно това, което и вашият партньор смятате за изневяра - и двамата трябва да се съгласите какъв тип поведение изневерява. По този начин и двамата знаете границите на връзката, за да не нараните по невнимание партньора си или обратно.

Това, плюс наличието на открити, честни линии на комуникация във връзката ви, са двата най-добри начина за предотвратяване на изневярата. Когато можете честно да говорите за това, от което сте недоволни, както и да се съгласите кои поведения са приемливи и кои не, е много по-малко вероятно да изпитате изневяра по някакъв начин във връзката си.

Искате да разберете със сигурност дали той ви изневерява? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Дали ви изневерява“ веднага и да разберете дали той ви изневерява ...

Вземете теста: изневерява ли ви?

Той ви изневерява? Вземете викторината

В обобщение...

Ето причините защо хората изневеряват

  • По-малко съпричастни, приветливи и съвестни хора изневеряват заради личността си
  • Хората, които имат не толкова твърда лична ценностна система, са по-склонни да изневеряват
  • Мъжете са малко по-склонни да изневеряват от жените
  • Хората изневеряват, когато техните нужди не са задоволени във връзката
  • Хората изневеряват, защото в живота им възниква ситуация, на която те не са в състояние да устоят

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

Защо хората изневеряват в отношенията

Защо жените мамят

Защо добрите хора изневеряват?

Интересни Статии