4 прости техники за визуализация за постигане на всичко

Тайната на постигането на всичко

Искате ли да постигнете повече? Да създадете повече? Да се ​​прояви повече? Да изпълниш всичко, за което си решил? Станете човек, когото знаете, че можете да бъдете? Има научна тайна на милионерите и топ атлетите, които използват един ключов инструмент, за да впрегнат и управляват подсъзнанието си, така че да живеят своите суперсили и да създадат мечтания живот, който желаят.Попълнете всичкоВ тази презентация ще споделя с вас точната техника, която използват - и тази, използвана, както демонстрирам по-долу - може да ви помогне да постигнете всичко и всичко, което желаете. Тази тайна е визуализация и тук е науката защо работи ...

Визуализация Успехът 'Репетира'Визуализацията буквално инсталира „предпочитано бъдеще“ в мозъка, сякаш съществува в сегашно време. Когато визуализираме бъдещ процес или цел, мозъкът инструктира нашите неврони да „извършат“ действието. Това определя нов неврален път - струпвания от неврони, които създават спомени и научени поведения - и това подготвя тялото ни да действа в съответствие с това, което сме си представяли.

Око да види ръка да пипне

Когато репетирате психически „визуализация на резултатите“ (използвайки всичките си сетива за визуализация на дадена цел) или „визуализация на процеса“ (където репетирате стъпките, които ще предприемете, за да постигнете целта си), това е като да поставите ума и тялото си чрез „ безплатно ”тест. Менталните изображения, които създавате, влияят на множество познавателни процеси в мозъка: контрол на двигателя, внимание, възприятие, планиране и памет. Така мозъкът буквално се обучава за действително представяне по време на визуализация.Визуализацията ускорява вашия успех

Тъй като умът ви не може да разпознае разликата между изображението и реалността (помислете как трептете по време на страшни сцени по филмите), вече ще започнете, когато предприемете действия към целите си.

Как суперзвездите използват тайната на визуализацията, за да постигнат всичко ...

Визуализацията превръща желанията в рефлексите

В науката за подобрена ефективност „виждането вярва ефект“ превръща желанията в инстинкти. Линдзи Вон, скиор на Златния медалист на Олимпийските игри, казва: 'Винаги визуализирам бягането, преди да го направя', докато буквално движа тялото си на място, докато тя вижда спускането си надолу по пистата. „Докато стигна до стартовата врата“, разкрива тя, „Вече проведох това състезание 100 пъти в главата си, представяйки как ще взема завоите“.Репетирайте два пъти, замахнете веднъж

По същия начин, световен шампион Голф, Джак Никлаус призна: „Никога не съм удрял изстрел, дори и на практика, без да имам много остра снимка с фокус в главата си“.

Крайното утвърждениеЛегендарният шампион в тежка категория, Мохамед Али, използва комбинация от различни визуализации, за да подобри представянето си на ринга, включително утвърждаване, умствена репетиция и може би най-мощната самовизуализация на личната стойност, изречена някога: „Аз съм най-великият“.

Визуализацията е интериор „Репетиция на рокли“ за успех

Визуализацията - както при „Аз съм най-големият“ - създава „структурирана реалност“, която улеснява стъпването с точност. Арнолд Шварценегер казва за своето кинематографично и политическо изкачване, „това е същият процес, който използвах в културизма: това, което правите, е да създадете визия за това кой искате да бъдете - и след това да изживеете тази картина, сякаш вече е истина“.

Визуализацията е като навлизане в по-големи обувки - или цяло тяло

Като млад Арнолд визуализира собственото си тяло като прерастващо в известен културист Рег Парк. „Моделът беше там в ума ми; Трябваше само да порасна достатъчно, за да го напълня ... колкото повече се съсредоточих върху този образ и работех и растях, толкова повече виждах, че е истинско и възможно за мен да бъда като него. '

По същия начин, млад, обеднял Джим Кери известно си написа чек за 10 милиона долара за „предоставени актьорски услуги“, датиран за 1994 г., и го носеше в портфейла си за ежедневно вдъхновение. През 1994 г. Кери спечели точно 10 милиона долара за главната си роля в „Тъмни и тъмни“ и десетки милиони повече след това.

Наука за визуализация

Науката за визуализацията и защо тя работи

За да проучи ефективността на визуализацията, австралийският психолог Алън Ричардсън взе група баскетболисти, раздели ги в 3 групи и тестваше способността на всеки играч да прави свободни хвърляния.

  • Първата група практикувала 20 минути всеки ден.
  • Вторият ще визуализира само себе си като прави свободни хвърляния, но не им беше позволено да докосне топка.
  • Третата не би нито практикувала, нито визуализирала.

Резултатите изумиха всички. Групата, която само визуализира, почти съвпада с групата, която тренира усърдно, ежедневно. Третата група изобщо не се подобри.

Гуанг Юе, психолог с упражнения от Фондацията за клиника в Кливланд в Охайо, сравнява хората, които редовно ходят на фитнес, с хора, които провеждат виртуални тренировки в главата си. Той откри, че 30% увеличение на мускулите в групата, която отиде на фитнес. Въпреки това групата на участниците, които провеждаха умствени упражнения на тренировката с тежести, увеличи мускулната сила с почти наполовина (13,5%). И имаше далеч по-малко мръсно пране.

Като дете, големият цигулар Емили Есен, репетираше психически целия канон на Pachelbel в D всяка вечер. Когато тя го играеше, махайки публика, нотите течаха сякаш от магия.

Визуализацията работи във всяка област от живота. Искате ли да ядете по-малко на хранене? Да се ​​сблъскате с колега или член на семейството с предизвикателен разговор? Общувайте за успех, дори ако сте срамежливи? След това използвайте абсолютно същия процес - описан в следващите слайдове - който издигна Опра, Мохамед Али, Джим Кери и безброй атлетически шампиони на нови нива на успех ....

За да активирате визуализацията, не е необходимо да вярвате в каквито и да е метафизични, вярни или духовни идеи. Това е чисто неврологичен процес. Не е нужно дори да вярвате, че работи за ваша полза. Има четири основни стъпки за създаване на ефективна креативна визуализация. Но преди да започнете, направете няколко дълбоки вдишвания, пуснете всички напрежения и затворете очи. Релаксацията разтваря съпротива. Затова намерете спокойно място или спокойно време, след което започнете ...

Четирите лесни стъпки за перфектна визуализация

Визуализация Стъпка №1. Определете целта си

Решете нещо, което бихте искали да имате, да се насладите, да бъдете, да работите или да създавате. Това може да бъде нова любов, по-добри отношения, работа, бизнес успех, вътрешно изцеление от минало нараняване, повече щастие или здраве или мир с някой, с когото сте в конфликт.

[Бакшиш]: Ако започнете с малки - да речем да загубите един размер на колана, а не десет - можете да създадете няколко победи и да станете свидетели на това колко мощен успех може да бъде 'репетирането' в действителност. Това е особено ефективно при елиминиране на прокрастинацията. Малките победи вдъхновяват мотивацията за създаване на по-големи.

Визуализация Стъпка №2. Създайте подробна, чувствено богата картина на вече постигнатата цел

Създайте мисловна „сцена“ на желания от вас резултат, сякаш вече е постигната - и визуализирайте я като случваща се точно сега, Истински като това, което е в момента около вас. Във въображението си какво виждате? Какво чуваш? Какво се движи в тази снимка? Какво е още? Какво можете да ухаете или докоснете или вкусите? Кой е 'за? Как се чувстват? Как се чувстваш в тази картина? Включете колкото се може повече чувствени детайли.

[Бакшиш]: За да начертаете повече подробности, нарисувайте картина или създайте визионна дъска, постигнат колаж на тази сцена, какъв би бил усещането, ако сте постигнали желанието си в момента. Или, според доктора на Кей Портър, консултант по спортна психология и автор на Менталният спортист, съветва, изпишете как желаната цел или състояние се разгръща в реалността, подробно по детайл.

[Бакшиш]: Бъдете звездата, а не публиката на вашата визуализация

Когато визуализирате себе си, като извършвате желаната дейност или постигате желаното състояние, не забравяйте да си го представите от собствената си гледна точка, гледайки навън - а не по подразбиране, както повечето хора правят, което е наблюдение отвън, сякаш гледате филм. Запомнете - вие сте обитаващи това визуализирано състояние - и не са просто зрители.

Визуализация Стъпка # 3. Фокус, Повторение, Фокус, Повторение, Фокус

Повторението добавя допълнителна сила към вашата визуализация. Опитайте това - поставете аларма на телефона си и се поставяйте в тази „сцена“ няколко пъти на ден - дори всеки час в час. Включете усещането за тази въображаема „текуща“ реалност в деня и нощта - и тя ще се слее с това кой сте. Неизбежността му ще става все по-естествена и „очевидна“ за вашия мозък; желаната реалност все повече ще се чувства така, сякаш вече е ваша реалност. Всичко, което трябва да направите, е да стъпвате в него, действие по действие.

[Бакшиш]: Радостен курс поправи по време на вашите визуализации. Красотата на визуализацията е, че можете да практикувате нови модели и действия в ума си, без да се страхувате от неуспех във физическия свят. Визуализацията ви позволява да правите множество опити, за да го направите правилно - преди дори да го опитате веднъж с други. Опитвайки алтернативи и поправяйки грешки по време на визуализацията, вие програмирате ума си, за да ви помогне да преодолеете препятствията плавно и като приета част от процеса на успех надолу по линията.

Визуализация Стъпка # 4. Добавете прилив на положителна енергия

Когато се фокусирате върху целта си, сега добавете положителни, насърчаващи вибрации. Правете силни позитивни изявления към себе си: че вашата цел съществува; че вече е дошло или сега идва при вас. Че е добре. Това добро ви дойде.

Сега, смесете се с това, смесете вашите собствени положителни емоции, смейте се, усмихвайте се и отпразнувайте победата така, както се случва във вашето въображение. Когато добавите тези „утвърждения“ в духа на празненството, вие естествено разтваряте вътрешната съпротива, самосъмнението и негативните мисловни навици. Спираш неверието и засилваш изживяването на чувството, че това, което желаеш, е истинско, добро, възможно и приятно, както се случва в момента, сега.

„Единственият начин да се подобрим в умствените образи“, казва Тами Милър, реч-треньор в State College, Пенсилвания, „е като го практикуваме“. И можете да подобрите всяка визуализация, като установите конкретни действия след приключване. Ето няколко начина да ускорите успеха си към целите си, като преминете в действие.

1: Веднага запишете 5 действия, които можете да предприемете в момента, за да се доближите до целта си.

2: Прегледайте всяко действие и решете дали е полезна стъпка - или разсейване или отклоняване от целта ви.

Този „преход“ в действие се нарича „положителен фокус“. Тази техника, използвана от цялоs, спортисти, политици, основатели на стартиращи компании и публични оратори, създава директна линия от визуализиран успех до решителните действия, които ви насочват по-бързо към този успех. Тази тактика лекува най-ужасяващата критика на произведения като „Тайната“, които често се спират на визуализацията и не съветват последващи действия. Творческата визуализация е мощна, но не може да създаде резултати без действия, които ги печелят.

Най-простият и универсален начин за „преход” на визуализацията ви в ежедневния ви живот е да започнете да живеете така, сякаш сте успели в целта си! Носете себе си, говорете, обличайте се, жестирайте и като цяло гледайте, звучете и действайте като човека, който искате да бъдете.

Като предприемете незабавни действия и подробно планирате пътя към успеха, ще избегнете грешката на фантаста от игнорирането на препятствия. Това е разликата между ефективно визуализиране на положителни резултати и необикновено фантазиране. Работата в реалния свят трябва да се извършва в съответствие с вашите визуализации.

Именно тук „визуализацията на процесите“ е особено удобна. Например, ако сте искали да бъдете по-добър баскетболист (както аз!), Е по-полезно да фокусирате визуализацията върху боравенето с топката, работата си с краката, да се движите между противниковите играчи и да пускате топката с перфектен баланс и въртене - вместо просто да си представяте тя се клатушка през обръча отново и отново, сякаш от магия. След това, след всяка визуализация, можете да постановите на съда това, което сте репетирали в ума си.

Като се съсредоточите върху изпълними задачи, а не върху крайната дестинация, вие постигате няколко неща. Вие...

  • елиминирайте саморазбиващите се мисли, защото целта е по-близо
  • засилвайте положителното поведение, защото можете да действате по него веднага
  • победете прокрастинацията, защото влизате право в действие

Какво се случва, ако откриете отрицателни или съмняващи се в себе си мисли, възникващи по време на вашата визуализация - както често се случва. Simple. Веднага щом забележите отрицателна мисъл от рода на „Не мога да хвърля топката толкова бързо“, просто я заменете с контрапозитивна мисъл от рода на „Мога да дриблирам бързо!“ и визуализирайте себе си как го правите. Поддържането на ясна, положителна мисловна визия за действията, които планирате да предприемете, ще разтвори мислите за самосъмнение, като се вкорени.

Визуализация за конкретни категории успех

Сега, когато имаме представа за общата практика за визуализиране на вашите цели, така че да ги постигнете по-лесно, нека разгледаме как можете да ускорите успеха си с конкретни цели ...

Как да визуализираме социалния успех

Първо - представете си целта, как искате да действате или да се възприемате на събитие, на което скоро ще присъствате или участвате.

Второ - създайте своята подробна, богата на чувствата сцена на вашия социален успех там, сякаш се случва сега. Затвори си очите. Представете някои от хората, които може да видите там. Представете си лицата им. Техният език на тялото. Усмихват ли се, сериозно ли говорят или слушат? Там ли е силно? Hot? Студ? Щастлива или мрачна атмосфера ли е?

Трето - Сега, от гледна точка на вътрешността на собствените си очи, представете си как си взаимодействате с тях. Ще седите ли, стоите, ще се разхождате? Стискаш ли ръце или се прегръщаш? Излизате ли или сте тихи? Ще флиртувате ли или съзнателно се опитвате да не флиртувате? Какво обсъждате с тях? Как реагират? Шегуваш ли се или много сериозно? Смеете ли се заедно или споделяте сериозни бизнес или политически идеи и прозрения? Споделяте ли знанията си или полагате мощни усилия да проявите любопитство, задавате добри въпроси и позволявате на хората да се чувстват видени, утвърдени, чути и оценени?

Четвърто, отпразнувайте успех точно така, както възнамерявате да успеете в тази социална обстановка. Изсипете положителни вибрации. Добавете подходящи потвърждения, като напр. „Аз съм социално умел. Харесвам се от всички заради любезността и любопитството си. Наслаждавам се на тази компания. Хората естествено гравитират към мен, защото съм щастлив и спокоен. ' Поздравете себе си за взаимодействието си точно както най-много желаете.

Когато пристигнете на събитието, гледайте какво ще се случи - ще изпитате усещане за „това изглежда някак познато; изглежда, че съм виждал нещо подобно и преди ”. И вероятно ще откриете, че (1) ще бъде по-лесно и естествено да въплътите точно образа на себе си, който най-много искате да въплътите, и (2) няма да загубите възможността за това събитие с разсейващо или празно взаимодействие.

Как да използвате визуализацията за намаляване на тревожността

Как да визуализираме, за да намалим тревожността и да се чувствам по-щастлива

Ако усещате много тревожност в живота си, искате да използвате ползите за релаксация и фокусиране на визуализацията. Психологът д-р Даниел Кадиш казва, че „психически репетициите поддържат постоянна увереност, докато другият човек игнорира или разсейва, може да ви помогне да постигнете целта си“. Просто предвиждането на спокойствие по този начин може да намали физическите симптоми на стрес, като увеличаване на сърдечната честота или освобождаване на хормона на стреса.

За тези, които искат да преодолеят тревожността, намирането на безопасно, релаксиращо място е от изключително значение. Това трябва да е място, което няма връзка със стреса в живота ви - някъде чисто, визуално привлекателно, без напомняния кой и какво може да ви притеснява и релаксиращо за всички сетива.

Ето някои идеи, които са работили за други; плажът, зелен и листен парк, най-чистият ви или празно помещение. Или можете да си представите себе си на пустинен оазис или буйни, тихи джунгли. Мека трева. Удобен стол. На върха купчина възглавници. Носете свободни удобни дрехи.

Отделете време, за да намерите място, което работи за вас - защото, за да противодействате на безпокойството - искате всеки път да влизате във визуализацията си във възможно най-подобна среда.

Създайте за себе си цялостна визуална, звукова и тактилна сцена. Почувствайте се как плувате в чисто спокойствие и релакс и се обградете с всичко успокояващо, което можете да си представите. Ако възникнат стресови мисли, освободете ги, представете си дали тези мисли просто са изчезнали и след това ги заменете с положителни алтернативни мисли.

Затворете очи и започнете да се представяте с пълни чувствени подробности. Обърнете специално внимание на това, какви нежни неща можете да докоснете, видите, почувствате, чуете. Потопете се напълно, дишайте дълбоко и се отпуснете дълбоко ...

За да премахнете навика си да създавате стресиращи мисли, можете да „измамите“ мозъка си: превърнете стресираната мисъл в ярко оцветен балон в съзнанието си. И във въображението си го освободете и гледайте как бавно се издига и намалява в небето и в крайна сметка изчезва. Колкото по-далече стигнете в далечината, толкова по-спокойни сте.

Отново този процес може да се почувства странно в началото, поради което повторението е от съществено значение за намаляване на тревожността. Визуализацията може да не се почувства отпускаща веднага, защото в началото не се чувства естествено. Но с практиката става второ естество. Бъдете особено прощаващи и лесни за себе си и оставете практиката да върши своята магия, малко по малко.

Основни ползи от визуализацията за намаляване на тревожността

Визуализацията не е лечение на тревожност, а начин за справяне. Начин за развиване на устойчивост при стрес, когато възникне. На едно ниво това е начин да се отпуснете от обичайния си стрес, така че да не контролира живота ви. С течение на времето, колкото повече се занимавате с визуализация, толкова по-малко тревожност ще ограничи живота ви и ще установите, че ще се наслаждавате на ежедневните си дейности все повече и повече.

Как да използвате визуализацията за отслабване и извличане на повече от вашата тренировка

Как да използвате визуализацията за отслабване и да извлечете повече от тренировката си

Диетата рядко работи, защото отслабването в крайна сметка е процес на ум-тяло. Без да създавате визуализиран контекст за отслабване, вие сте склонни да се върнете към цикли на отказ и разяждане.

Визуализацията е уникално създадена, за да подпомогне промяната в храненето, като промените биохимията и нервните си пътища. С редовната практика визуализацията облекчава стреса в тялото ви и като цяло повишава имунната система и устойчивостта на тялото.

За да подкрепите целта си, създайте ясен, подробен положителен - и в настоящето - потвърждение на желаната от вас промяна, независимо дали е промяна на вярата, навика или избора на храна; разбийте пристрастяване или нещо друго. (Т.е. Ям само 900 калории дневно; Не ям нищо след 7 след обяд; Ям десерти само в неделя, моят „ден на измама“.)

Две от най-добрите визуализации на резултата за топене на тегло

Малко неща ми доставят по-голямо удоволствие от това да визуализирам излишното тегло, което напуска тялото ми. Ето някои от любимите ми ... (1) Затворете очи си представете всяка мастна клетка, минаваща през кожата ви и плуваща нагоре покрай облаците и към небето - и 'вижте' кожата ви да се стяга около по-стегнатото ви, по-стройно тяло. (2) Затворете очи и си представете, че всяка мастна клетка в тялото ви изгаря собствените си калории в топъл малък слънчев изток. Визуализирайте всички тези щастливи малки изблици на енергия, които се хранят с енергия и гледайте как тялото ви става по-тънко и по-здраво.

Най-добрата „процесна“ визуализация за отслабване

Тази визуализация може да е най-ефективната от всички: вижте себе си да отхвърляте десерт във всеки ресторант, на който да отидете. Вижте как изхвърляте сладките сладкиши от килера и хладилника си. Вижте сами да си поръчвате вода вместо сок или сода.

Идеалната визуализация на тялото за отслабване

Както видяхме, визуализацията е много ефективна, когато видите резултат в съзнанието си, че сега можете да предприемете действия, за да „стъпвате в“. И така, след визуализациите на „топене на теглото“, които току-що направихме, сега си представете желаната форма на тялото си и си представете какво е усещането да седите, стоите, да се движите, да общувате вътре в тази перфектна форма! Почувствайте кожата си стегната и гладка, мускулите ви стройни и тонизирани, коремът плосък и лекота на движение, докато се движите със здраве и енергичност по света.

Визуализирайте бъдещото си щастие в живота след отслабване

След като си визуализирате как отхвърляте десерти и сода и се движите леко по света, сега виждайте бъдещото си себе си в сценарии, които ви правят щастливи. Може би сте сами в дрехи, които искате да носите, но не можете сега. Може би е в нови отношения или по-желано и по-щастливо в настоящата ви връзка. Може би виждате себе си като по-спокойни, по-уверени и по-желани. Или предвидете повече успех в бизнеса - каквото пожелаете. Усещам удовлетворението на това бъдещо аз.

„Техника на намагнитване” за отслабване

Ето една бонусна техника, която е „глазурата върху тортата без захар“ на визуализациите за отслабване. След като завършите по-горните визуализации по-горе, „намагнетизирайте“ бъдещето си се вписва навътре. Просто вижте бъдещото си по-тънко себе си, блестящо от енергия - и буквално като магнит, който ви дърпа към посоката на вашето идеално тяло и в резултат на идеалния ви жизнен живот.

Добавете това окончателно потвърждение за отслабване

Тъй като всички носим толкова много емоция и срам около наднорменото тегло, особено важно е да добавите малко потвърждение в края на визуализацията си. Използвайки собствените си думи, кажете нещо подобно на себе си, „Със силата на ума и волята си от място на самолюбие и любов към живота създадох идеалното си здраво тяло. Нежеланото тегло се разтапя от мен лесно и без усилия, а аз желаният от мен живот на здраве и любов и успех ми идва лесно и без усилия, сега и винаги ...

Как да използвате визуализацията за атлетичен успех

Как да използвате визуализацията за подобряване на атлетичните показатели

Когато бях момче, прекарвах часове на алеята си, представяйки си, че съм центърът на Ню Йорк Кникс, вкарвайки рекордните 101 точки, най-добре постигнах рекордната игра на Уилт Чембърлейн с 1 точка. Уилт беше висок над 7 фута и никога не съм пропуквал 6, но станах жесток конкурент от всичко това.

Джери Уест, един от всички времена НБА великите имаха дори повече късмет от мен. Като бедно дете, растящо в Западна Вирджиния, използваше за визуализация като баскетболна звезда, тренирайки добре през нощта. „Бях най-добрият си приятел“, той казва за онези ранни години, „Всъщност бях всичко. Играч, треньор, диктор, дори пазачът на времето. Беше ми невероятно колко пъти в тези въображаеми игри ще остане една секунда, отборът ми с една точка надолу, а аз с топката, а аз ще пропусна и - наистина невероятната част - все ще има време за друга, изстрел, или 10. “ Както се оказва, прякорът му като професионалист стана: „Mr. Съединител на кола'.

Фил Джаксън, който щеше да стане един от най-великите треньори на всички времена и той популяризираше изкуството на визуализацията е „важен инструмент“ за неговия успех.

Успешните спортисти предвиждат себе си да спечелят в своя спорт. Треньорите рисуват снимки на проектирани пиеси на дъски в кабинети за тренировки. Тези диаграми „визуализират“ за всеки отделен играч как точно се движи, за да гарантира успеха на всяка игра или пускане. Цяла седмица професионални спортисти работят помежду си и техните треньори, за да визуализират и координират перфектните пас, перфектните блокове, перфектните комбинации.

Фил Джаксън отиде дори една крачка по-нататък в похода си към множеството НБА първенства. Той даде на играчите си ръководени медитации, наречени „Безопасното място“ по време на полувремето, за да им помогне да оставят стрес на корта, да се успокоят и да намерят отново фокуса си. Те буквално визуализират мира, за да се върнат в центъра.

Списание Time разказа историята на Мери Лу Ретън, златна олимпийска медалистка в корица „В нощта преди финалите в женската гимнастика известната спортистка, Мери Лу Ретън, тогава 16-годишна, легна в леглото на Олимпийското селище, като репетираше представянето си ритуал '. Визуализацията може да бъде толкова проста като това, само да си представите ходовете си, докато плавно преминавате през тях.

Крейг Таунсенд, директор на „It’s Mind Over Matter” в Сидни, Австралия, съобщава, че най-големият проблем, с който се е сблъсквал пред повечето си шампиони-плувци, е липсата на вяра в собствените им способности. Той пише, че когато тези спортисти по този начин създават страх, който от своя страна поражда нервност, повръщане, ниска енергия, безпокойство от малки, маловажни детайли, лесно се сплашват, завиждат и ненужни грешки. Неговото решение: Визуализирайте успеха си във всичко, което правите в продължение на 5 минути всяка сутрин, за да гарантирате желания резултат.

Вижте как можете да адаптирате съветите му към собствения си живот и към собствената си цел ... „Когато визуализирате състезание в ума си,“ Таунсенд казва на своите плувци, „Използвайте всичките си сетива - представете си как виждате плувците, басейна и околностите в техните съответни цветове, ухайте хлора на басейна, чуйте звуците на хората, които ви развеселят, и най-вече - усетете радостта от победата, когато спечелите състезанието или плувайте желаното време. Ако правите това всеки ден в продължение на около 5 минути, постепенно ще забележите промяна в нивата на вашата увереност преди състезания и времето ви ще започне стабилно да намалява. '

Как да използвате визуализацията, за да присъствате на реч

Как да използвате визуализацията, за да присъствате на реч

Казват, че публичното говорене предизвиква толкова безпокойство за повечето хора, колкото паяците ... или смърт! Така че това е основна дейност, която носи ползите от визуализацията. Както при всички визуализации, първо скриптирайте успеха си. Тогава не забравяйте да разбиете беседата заедно с свързаните с нея изображения на отделни сегменти - което ще ви накара да се почувствате далеч по-лесно.

Затова първо - визуализирайте се като влизате в стаята. Стаята топла или студена ли е? Препълнен или рядък? Ярки ли са или светлините? Какво можете да видите през прозорците, ако има прозорци? Какво носиш? Усмихвате ли се или сте просто спокойни (нервната не е опция по време на тази визуализация!)

Второ, визуализирайте как вашето име се извиква и сте на сцената. Вижте себе си като уверени, защото знаете темата си и имате нещо от голямо значение за предаване. Вижте как поемате подиума или микрофона и поемате дълбоко, успокояващо дъх и поглеждайте над публиката. Отделете малко време Усещам колко ще се възползват от - и се наслаждавайте - на това, което имате да кажете. Представете си едно или две приятелски лица, които са 100% на ваша страна и ги гледайте често. Имаш това.

Сега никоя реч не върви перфектно, така че вие ​​също трябва да визуализирате себе си, коригирайки се и преодолявайки спънка с релакс и хумор. Репетирайте преодоляването на трудностите. Затова си представете някой от публиката да изглежда скептично. Какво можеш да кажеш? Или някой се прозява. Или телефон изключва. Репетирайте най-различни отговори на тях, както комиците правят за евентуални хекели. Репетирайте поуза. Репетирайте, като вземете момент. Репетирайте смешна реакция.

Запомнете - визуализацията не е просто да видите успеха си, а да репетирате процес на вашия успех. Това означава да боравите с грешки или неочаквани прекъсвания или технически неизправности, както и с мисли, които могат да се появят за вас в средата на речта. Понякога това се нарича „рационална“ или „практична“ визуализация “, която има тенденция да бъде много по-ефективна от, да речем, фантастична визуализация на всеки, който скача на крака, аплодира, скандира вашето име, раздира дрехите си в оргастично ярост и хвърляне пари при теб.

И накрая, представете си реакцията на публиката и вие любезно получавате тяхното възхищение, на каквото и ниво да го предлагат. Представете си видовете въпроси, които могат да възникнат и колко умело се справяте с тях. Закръглете го, като визуализирате как вашата публика може да ви заведе в залата, за да ви благодари и да зададете последващи въпроси. Вие сте тук, за да служите, вдъхновявате и информирате. Насладете му се - и отговорът - преди изобщо да се качите на сцената.

Как да използвате визуализацията, за да привлечете любовта

Как да използвате визуализацията, за да влезете в любовта?

Влюбените често се чувстват така, сякаш са се обичали в предишния живот. Както Паоло Коелю е написал: „Важните срещи са планирани от душите много преди телата да се видят“. И Руми отлично написа, „влюбените не се срещат най-накрая, те са едно в друго през цялото време“. Причината това да се случи е, защото ние всъщност правя са склонни да визуализират нашите идеални обича, преди да ги срещнем. Но можем да внесем повече умисъл и специфичност в тези въображения ...

Ако искате да привлечете в живота си всеотдаен любовник, представете им лицето. Представете си тялото им, облечени и голи. Представете си колко нежни са с вас, колко грижовни, колко са включени от вас. И изобразете обратното. Вижте себе си положително да се грижат един за друг, да се целувате, да се държите един друг и с любов да преминавате ежедневно заедно. Вижте как се уважавате и внимавате, когато се събуждате, пригответе се за деня, хапнете, мийте съдовете заедно.

Без да се привързвате към фантазията за перфектен живот, визуализирайте подробно как да останете свързани, особено когато не сте съгласни. Визуализирайте се в лошо настроение и как имате достъп до най-доброто си себе си, за да изгладите нещата или как ще поддържате сърцето си отворено, когато любовникът ви се отдръпне в срам, разстройство, отчаяние или изтощение. Отново, колкото повече можете да визуализирате двамата в процеса на създаване на любов (като справяне с разногласия или смърт в семейството), толкова по-малко плячка ще бъдете на фантазията на Hallmark Card, залезите и връзката с шампанско.

Ако вече сте във връзка, намерете трудните места, където вие или партньорът ви се стресира и късат помежду си - и репетирайте колко красиво и с любов можете да се справите следващия път. Следете наградата - любовта, която генерирате в това как се държите - по-скоро върху това да сте прави или да доказвате точка. Визуализирайте грубите си петна, като си представяте, че действате така, както самата любов би действала чрез вас. Ако имате аватар на любов, на когото се възхищавате - Буда, Исус, Опра, Ганди - визуализирайте как биха се справили с него. След това вижте как се представяте като най-обичания си, давайки въплъщение.

Ако сте в злоупотреба с отношенията и трябва да се случи промяна, визуализирайте се като се изправите пред партньора си и си поставете твърди граници. Представете си всяка възможна реакция, която могат да имат, и след това визуализирайте себе си, оставайки спокоен, съсредоточен, отворена, но твърд в границите, от които се нуждаете, за да се чувствате уважаван и уважаван. След това, когато се сблъскате с партньора си със заслужените си нужди, за да бъдете щастливи, ще бъдете подготвени и по-малко „способни да задействате“. И целите ви ще бъдат по-вероятно чути и изпълнени.

Какво да направите, ако се борите с визуализацията

Какво става, ако се боря с визуализацията?

Визуализацията може да се почувства странна, когато започнете тази практика. Но както научихте тук, не става въпрос за представяне на някакъв неразумен живот или свръх сили. Става въпрос толкова за репетицията на вашия успех, колкото за неговия резултат.

Важно е да запомните, че визуализацията е като мускул. По-добре се справяте с това, колкото повече практикувате. В крайна сметка ще можете да правите по-дълги визуализации, да добавите много по-чувствен детайл - и дори да си представите далеч по-голям успех, отколкото може да си позволите в момента.

Визуализацията е умствено обучение в най-добрия случай - и единствените ограничения са тези, които им налагате. Това е бързият начин да живеете живота, който искате да водите. Това е благодат за мотивацията, позитивността, специфичността, ефективността и удоволствието. Практикувайте заснемане на сетивните данни веднага, като вземете в обкръжението си и внесете всички подробности в ума си. Независимо дали сте артист, спортист, мама или изобщо някой, практиката прави по-добре.

Да бъда постоянен. Внесете своята страст, силата си, волята си за създаване на най-добрите и подробни визуализации, които можете - и след това да ги въведете в реалния свят. Започнете деня си с мощна = визуализация как може да протече този ден - и не се колебайте да правите кратки визуализации преди важни срещи или презентации или дати. Бъдете конкретни в желаните резултати - конкретна цел на продажбата или целувка или изпълнена задача.

Тогава, когато постигнете цел, която сте визуализирали, не забравяйте да си признаете колко сте успешни! Често забравяме, в радост от триумфа, точно това, което ни докара там. Затова си подарете голяма доза поздравления, купете си почерпка и си припомнете колко важна е била визуализацията за вашия успех.

Както казва Алберт Айнщайн, „въображението е по-важно от науката“.

И по думите на Шакти Гауен, водещият пионер в областта на визуализацията, добавя, „Най-важното нещо, което трябва да запомните, е да използвате творческата визуализация често, за да я направите редовно част от живота си. Изглежда повечето хора намират, че е най-добре да го практикуват поне малко всеки ден, особено когато учат за първи път. “

Вече имате инструментите да бъдете шампион в живота си чрез визуализация. Какво ще кажете за постигане на цел, която имате в момента, затваряйки очи - и визуализирайте себе си, марширувайки решително - и реалистично - в живота, за който мечтаете.

В обобщение...

Как да използвате визуализацията

  1. Визуализация Стъпка №1: Определете целта си
  2. Визуализация Стъпка №2. Създайте подробна, чувствено богата картина на вече постигнатата цел
  3. Визуализация Стъпка # 3. Фокус, Повторение, Фокус, Повторение, Фокус
  4. Визуализация Стъпка # 4. Добавете прилив на положителна енергия

Интересни Статии