41 начина да се освободите от болката, за да можете да живеете щастлив живот

Всяка сутрин слънцето грее. Или дъждът подхранва земята. Птиците цвиркат. Децата се смеят, когато тръгват към училище. Трябва да се събудим щастливи, нали?

Но ние не го правим, нали?Позволяваме тревоги и страхове, съжаления и негодувания, срам и безнадеждност да ни парализират. Кафето помага, но не решава всичко.Добрата новина е, че има толкова много неща, които можем да направим, за да пуснем болката, да помитаме негативност и ментални навици които претрупват съзнанието ни, за да можем да се ориентираме в живота чисто и свежо.

Ето 41 ефективни стратегии, които ще ви помогнат да се справите и да преминете покрай болката, дори бъдещето да изглежда мрачно, така че да можете да се събуждате всеки ден и да създавате живот на яснота, щастие и свобода ...Как да пуснем миналото

1. Забравете съжалението

Веднъж разговарях с Нолан Бушнел, основател на Atari, по времето, когато Стив Джобс му предложи 33% от Apple Computers за 50 000 долара. Това би струвало около 200 милиарда долара сега, което го прави най-богатият човек в света - с повече от два пъти! Нолан каза: „Да, мисля за това сега и отново“.

Нолан е щастлив човек. Той продължи да намери Чък-е-Сирене, да отгледа прекрасни, продуктивни синове и да изгради кръгове от приятели.

Не можете да ги спечелите всички. Съсредоточете се върху вашите победи. И просто създавайте повече от тях всеки ден. Дори да е нещо малко като замислен жест.2. Върнете детските си мечти обратно в детството

Добре казано е, че ако всички станем това, което казахме, че искаме да бъдем на тези тестове за кариера на 5-ти клас, ще имаме планета, пълна с принцеси, каубои, астронавти и учители.

Това, което искахме тогава, вероятно не е това, което искаме сега, но докато не освободите тези мечти (т.е. финансово наивни фантазии), те ще се придърпат към вас.

Ако можете да изпитате тази фантастична игра на терена на стадион „Янки“, или да изкачите Еверест или да рисувате пейзажна картина - рекламата не ви струва твърде много време или пари - имайте за това. Обърнете внимание на нивото на щастливото зареждане, което има за вас. Шансовете за освобождаване на таксата ще бъдат по-щастливо преживяване от самото преживяване.В противен случай напишете детската си мечта на лист хартия и я поставете плаваща надолу по течението или я изгорете в жертвен огън, посветен на освобождаването от миналото.

3. Освободете минали етикети

Какъвто и бивш да те нарече или „накара“ да се чувстваш - това е минало. Това беше тяхната перспектива. Багажът им, а не твоят. Вие сте свободни да се самоопределяте. Винаги. Започни сега.4. Поемете отговорност за това как стигнахте тук

Има огромна пропаст между поемането на 99% от отговорността за състоянието на живота ви и приемането на 100%. Щом обвинявате някой друг за състоянието си, за вашите средства, за връзката или липсата му, за настроението си - обърнете фокуса си. Погледнете вътре. Как Вие създайте вашата ситуация. Какво можете да направите, за да го промените.

Как да се освободим от стреса

5. Избийте перфекционизма от вратата

Перфекционизмът е враг на действието. Перфектният е враг на доста доброто. И доста добро е това, което ни изкарва напред. Придвижете се към целите си. Не се притеснявайте да ги постигнете безупречно.

6. Не правете „Трябва“ върху себе си

Една от най-великите частици на мъдрост, която чух, беше от моя син, когато го попитах в кой колеж иска да отиде. В края на краищата, казах, това решение ще определи вашия приятел приятел и вашата мрежа ще излезе в света. „Татко - каза той,„ има 100 начина за вземане на правилно решение “.

Така е.

Нещата са такива, каквито са, а не както би трябвало да бъдат. Което ни довежда до второ голямо парче мъдрост, което научих от баща си. „Животът ви предлага карти и вие ги играете.“ В това не трябва да участват.

Просто играйте на картите си и взимайте добри решения, докато вървите.

7. Обезцветяване

Ако мислите, че не можете да мислите, когато бюрото и стаята ви са претъпкани - вие сте прав. Clutter заема мозъчното пространство. Според психиатрите, ако предприемете дори малка стъпка в подобряването на живота си, като почистване на бюрото, усилвате чувството си за контрол, докато сваляте нивото на стрес. Плюс бонус тук - можете да намерите нещата.

8. Спрете да се опитвате да впечатлявате някой, освен себе си

Онези, които трудно правят впечатление, няма да бъдат впечатлени. Тези, които са лесни, не си заслужават усилията. Така или иначе се стремете да се впечатлите. Защото ти си най-добрият си маяк.

9. Създайте напомняния за това, което е важно

Създайте списък с 5 неща, които вие трябва да направете утре, преди да заспите. След това проверете в тях и ги направете. Носете лента за китките и я преместете, когато се хванете да действате, да викате, да наранявате тези, за които се грижите или отлагате. Обучете ума си да предприема действия, когато се отклоните от по-високите си цели.

10. Направете промяна

Стазата е ваша зона на комфорт, Повече или по-малко. Напускането на застой може да бъде страшно. Но пребиваването в застой е вид смърт на духа. Научете нови умения. Arts. Занаяти. Технически умения. Влезте в нови области на творчеството с нови умения, които ви призовават - вместо да възмущавате уменията, които никога не сте усвоявали в миналото.

11. Движете тялото си

Упражнение. Пусни. Разходка. Скочете нагоре и надолу. Удари фитнеса. Занимавайте се със спорт. Танц. Dancerjumpercize.
Няма значение какво правите. Има значение, че движите тялото си, което намалява хормоните на стреса и повишава щастливите ви хормони (ендорфини).
Това е най-бързият и най-законният щастлив наркотик.

12. Говорете истината си

Бреун Браун ни казва, че срамът гъмжи в тъмното. Така прави и праведният гняв и негодувание, Като срам, извадете го на светлина. Намерете (безопасен) начин да се освободите. Или на хартия, или на доверен приятел. Издухайте цялата тази гневна енергия и изчистете ума си, за да можете да направите позитивен, полезен избор в живота си.

Говорете истината си. Той ще се превърне в отрова само ако го държите вътре.

13. Върнете се към настоящия момент

Когато се ожених, всичките ми обети бяха поели ангажимент да върна „сега“ в нашите отношения. Това означава да сте напълно там, напълно внимателен, да слушате напълно. Но това също означаваше освобождаване на привързаност към бъдещето и миналото. Когато живеете в миналото или в бъдещето, вие не причинявате само болка и страдание на онези около вас, които не 'цялото' ви тук и сега (и често се кара да се чувствате неадекватно), но сте в постоянна напрежение с това, което е.

Затова оставете без присъствие, като привлечете цялото си внимание към случващото се в момента в живота ви, без очаквания, съжаления, негодувания, надежди и мечти. Наново ще видите какво е възможно.

14. Мажоретно освободете нуждата да бъдете „правилни“

Ето един шок - не сте прав. Искам да кажа, че отчасти си прав за повечето неща. Но вие също отчасти грешите. Така сме и всички. Съдбата на нас всъщност не е Богове. Имаме частична перспектива. Ставаме емоционални. Работим по навик.

Вместо да се задържате на тръпката от усещането за „правилно“ - оставете го и открийте новите вълнения, които ще откриете, когато решите вместо да бъдете щастливи.

Как да оставим негативните емоции

15. Освободете вината в 3 стъпки

Вината е, когато се чувстваш зле заради нещо, което си направил. Може да ви тежи като котва около врата. Но миналото е направено и това, което сте направили. Въпреки това, остатъкът или въздействието на това, което сте направили, може да не бъде направено. Единственият път да освободите гилдията е да се изправите пред това, което сте направили и пред кого сте го направили. Тук няма неясност. Само две прости стъпки (1) признайте чисто какво сте направили, вашата отговорност и чувствата си около нея (2) поискайте прошка (3) поискайте или предложите реституция.

Може да не получите прошка, но можете да освободите вината за това, което сте направили сега и завинаги.

16. Пуснете срама в 4 стъпки

Срамът, за разлика от чувството за вина, не е, че сте направили нещо лошо, а преследващото чувство, че „сте“ зле в основата си. Освобождаването на срама е решаваща стъпка към живот на щастлив, открит, обичащ и без болка живот. Брейн Браун, големият изследовател на срама предлага 4 стъпков процес, който можете да правите отново и отново, така че този срам да отслаби хватката ви върху сърцето ви.

(1) Знайте какво е срам и го извикайте чисто. И признайте, че идентифицирате същността си на някакво ниво със срам.

(2) Разберете какво активира чувствата ви на срам. „Например, мога да очаквам да се задейства веднага щом почувствам, че съм разочаровал някого или ги изпусна.“ Сега можете да го поздравите, когато се случи, и да кажете: „Разбирам, но не този път.“

(3) Практикувайте критична информираност. Запитайте се с най-доброто си мислене, например - „така ли е наистина ли вярно, че не съм достоен за любов, защото загубих тази единствена връзка. '

(4) Достигнете. Срамът не може да оцелее, когато се говори. Вирее в сенките и умира на светлината. Затова го признайте на приятел. Както Браун казва, „говоренето отрязва срам в коленете“. И вероятно ще откриете, че онези срамни чувства, за които сте мислили, че сте сами, са общи за много други!

17. Трансформирайте „Отхвърляне“ с променена перспектива

Отхвърлянето активира същите области в мозъка ви като физическата болка, което обяснява защо може да боли толкова много. Чувството на отхвърляне разпалва дълбоката ви еволюционна нужда да принадлежите. Когато бъдем „отхвърлени“, можем да изпаднем в депресия, трудно да мислим ясно, не забравяме да действаме в своя полза и да взимаме добри решения за себе си.

Препоръчвам да префрагирате цялата идея за отхвърляне.

Това не е едно цяло лице, което отхвърля друго цяло. Това е един човек, действащ за момент по моментни причини, който най-вероятно няма нищо общо с вашата „идентичност“ или с вашата „стойност“. Те просто правят това, което трябва да направят в момента и вие имате избор да създадете живота си в отговор по какъвто и да е начин. Даото дава прекрасна метафора, че можем да извикаме на друга лодка, която плава към нас по река, ако има шофьор, но ако няма шофьор, ние просто се движим около нея.

Навигацията винаги е ваш избор, независимо от приоритетите на други хора, неприязън, стесняване, жестокост или забравяне.

18. Ад, пусни болката, причинена от репресиите всичко Вашите емоции

Обсъждахме да пуснем гняв. Но почистете цялата къща. Твърде често ние погребваме чувствата си или ги отричаме, защото са твърде болезнени или неудобни, за да ги усетим. Но истината е, че изходът е през. Само ако влезете в чувство, можете да го изпитате в неговата пълнота. Само тогава можете да го освободите в неговата пълнота.

19. Спрете да критикувате себе си

Един мъдър човек каза: „Не се оплаквайте от нещата, които не можете да промените. А нещата, които можете да промените? Не се оплаквайте и от тях ”.

С други думи, ако има аспекти от вашата личност или живот, които бихте искали да промените, освободете се като се осъдите и просто вземете стъпки, за да започнете да го променяте. Действието вдъхновява самолюбието, мотивацията и радостта.

20. Превърнете завистта в признателност

Имам лоши новини: някой винаги ще бъде по-висок, по-богат, по-тънък, по-силен, по-завършен, по-млад, красив или по-късмет от теб.

И имам добри новини: така че какво? Остави. Може да е и по-лошо.

Ето лекът ви ...

Когато се хванете да завиждате на друг, първо, отпразнувайте доброто им състояние. По този начин споделяте в добрите вибрации на всичко, което е около вас. Не ревнуваш планина заради нейната сила или езеро заради нейната красота. Изберете да видите целия свят - хората и всичко - като куп подаръци.

21. Изключете съжалението

Отново - може да е по-лошо. Когато се грижите за състоянието си, това ви отвлича от (1) да се наслаждавате на това, което е добре и (2) да предприемете действия за подобряване на състоянието си. Бързото излекуване: направете нещо хубаво за някой друг - ще се харесате по-добре.

22. Научете оптимизма

Оптимистите виждат повече възможности за избор. Чувствайте се по-буйна. сте по-добре харесвани по-популярни. Вземете повече и се сприятели повече. Бъдете реалисти, но отхвърлете навика да очаквате най-лошото. Ако имате нужда от помощ, вижте забележителната работа на д-р Мартин Селигман, “Научен оптимизъм'

23. Спрете да сравнявате

Толкова е лесно да гледаме снимките на щастливата ваканция във Facebook и да се чудим защо животът ни изсмуква толкова много в сравнение. Или бихме могли да осъзнаем, че тези щастливи отпускници може да имат рак, загубили са дете, скоро могат да се счупят, може да се бият като крадци, когато светлините угаснат.

Ти не знаеш

Така че не се притеснявайте

24. Извикайте

Нищо не лекува като добър плач. Вместо да запазите твърда горна устна, защото това изглежда възхитително, омекотете сърцето си и го извикайте. Медицинските изследвания показват, че плачът отделя отрицателни химикали, които стресът натрупва в тялото ви.

25. Направете проверка на емоциите с приятелите си

Твърде често оставяме емоциите да попречат на ясното ни мислене. „Никога повече няма да бъда обичан.“ „Никога няма да намеря друга работа.“ Проверете факт с приятелите си. Попитайте ги дали мислите направо. И слушайте какво имат да кажат.

26. Поставете себе си в другите обувки

Имате своя перспектива. Всеки също има свой собствен. Всички виждаме света въз основа на нашите родители, на нашите приятели, медии, които сме консумирали, на нашия опит. Направете практика да се поставяте в обувките на всеки, чиито действия възмущавате или не можете да разберете. Ще станете по-мъдри и по-състрадателни.

27. Спрете да критикувате другите

Внимание? Завъртете го навътре. Да си губиш дъха да сваляш другите е прозрачен начин за повишаване на статуса си пред приятели. Това осакатява състраданието ви и любопитството ви. Никога не знаеш болката, която е накарала този човек да е глупав, но е, но гарантирам, че ще го третираш по различен начин. Всички са на път за изцеление. Някои хора са просто много по-дълги от вашите.

Как да оставим безсилието

28. Обмен се притеснявайте за мисъл

Фронталната кора може да се заеме с въртене на притеснени мисли или може да реши да решава проблеми. Не може и двете едновременно. Някои невролози предполагат, че притеснението е начин да се премести енергията от амигдалата, предизвикваща страх. Но това е борба търговия. От вас зависи да освободите притесненията и да се съсредоточите върху стъпка по стъпка решения за проблеми, които са под ръка. Направете прехода, като се запитате „каква е една стъпка, която мога да направя в момента към решение“.

29. Помолете за помощ (Разрешено е)

Твърде често се чувстваме, че трябва да доказваме, че можем сами да правим нещата. Не го правим Ние сме племенен вид под всичко. Най-добре се справяме, когато се облегнем един на друг. Чувстваме се свързани. С подкрепата. Aided. Образован. И може би дори е обгрижвал.

30. Дишайте далеч по-дълбоко

Един мой приятел веднъж написа книга, наречена „Медитация в минута на Ню Йорк“. Красотата на тази концепция е, че можете да промените състоянието си не само с часове медитация, но с няколко прости дълбоки вдишвания.
Вдишайте 3 пъти до дълбочината на корема - четири отброявания и четири броя нагоре - бавно - и гледайте как умът ви се изчиства и тялото ви се успокоява.

31. Погледнете назад от бъдещето си

Можете или да видите живота си от текущите си условия, или можете да ги видите от бъдещи възможности. Когато загубим следите на своите видения за най-добрия си живот, потъваме в униние. Редовно виждайте идеалния си живот. Направете визионна дъска. Напишете бъдещето си. Или говорете с приятел или любим човек. След това разберете какви стъпки трябва да предприемете, за да стигнете до там.

32. Смейте се

Проучванията показват множество ползи от смеха - той успокоява напрежението, повишава имунната ви система, дори осигурява облекчаване на болката. Ако нямате забавни приятели, абонирайте се за канал на любим комик в Pandora или гледайте забавни видеоклипове в Youtube или Netflix.

И се смейте.

33. Празнувайте себе си

Празнувайте победите си. Наградете се за предприемането на дори малки действия. Изчистете бюрото си. Изтрийте отрицателните хора от вашата емисия във Facebook. Отслабнете 5 килограма.

34. Стани горещо

Удрям горещата си вана около три пъти на ден. Вкарва ме в природата и аз чета, необезпокояван от изкушението на Интернет. Проучванията показват, че хората, които седят в горещи вани или сауни дори само два пъти седмично, са по-малко стресирани от връстниците си.

И ако искате да следвате лидерството на хора като Уим „Леденият човек“ Хоф и съмишленици на него като Тони Робинс, потапяйте се в ледена баня веднъж на ден. Това или дори 5 минути студен душ ще събуди тялото ви, ще засили имунната ви система и ще задвижи цял куп невро-полезни и изгаряне на мазнини процеси.

35. Оставете гравитацията

Плаващите резервоари се връщат бързо. Представете си - какво бихте си помислили, ако бяхте окачени в смола черно и абсолютна тишина в физиологична вода с телесна температура, която ви накара да се чувствате безтегловност. Искате ли да разберете какво прави вашият мозък в индуцираното будно алфа-състояние? Искате дълбоко облекчение на болката? Произвеждани естествени ендорфини? В плаващи резервоари мозъкът издава алфа вълни, свързани с релаксация и медитация. Излизате след два часа освежени и дълбоко успокоени, по уникален начин.

36. Извадете „високите макови резачки“ от живота си

Има хора, които се чувстват толкова зле за собствения си живот, че харчат енергията си, като намаляват тези, които растат високи и щастливи като начин за самоуспокоение. Това никога не работи, но може да ви повлияе по пътя ви към самоизразяване.

В Австралия ги наричат ​​'високи макови резачки'. Ако можете да освободите онези роднини, „приятели“ и познати от ежедневието ви, които са ви оставили, направете го.

Ако не можете (майка, брат и сестра и т.н.) - тогава можете и трябва да зададете граници. Например, без гняв или драма, просто кажете „ако отново ме свалите, просто ще затворя / изляза и ще се прибера вкъщи“.

И следвайте чрез.

37. Не се опитвайте да контролирате неконтролируемото

Викаш ли при гръмотевични бури, когато те заплашват пикниците ти, надявайки се, че ще се оттеглят? Е, какъв характер на другите хора? Същата разлика. Ще имате по-щастлив живот, ако съсредоточите енергиите си върху това, което можете да контролирате - а именно мислите и действията си.

38. Спрете да забавяте тялото си

Искате да се чувствате енергични, а не мудни? Едва сега започваме да разбираме колко вредни за настроението, имунната ни система, ежедневната ни енергия и естествената ни радост са фабрично обработените храни. Решението: яжте толкова органични зеленчуци, колкото можете да престои, заедно с постно месо, ядки и малко плодове. Колкото по-близо е храната всъщност расте от самата Земя недокосната и непроменена, толкова по-здрави и жизнени и жизнени ще бъдете.

39. Станете истински за любовта

Само идея е, че имате една 'сродна душа'. Ако сте загубили някого, няма причина да не вярвате, че можете напълно да обичате друг. Можем да обичаме кого избираме. Няма съществуващ „двоен пламък“. Спомнете си какво каза Г. С. Шоу за брака, че „се основава на преувеличаване на ценността на една жена за всички останали“.

40. Направи нови приятели, но запази старото

Достигнете до стари приятели. Направете нови. Ей, ние не сме роден от компютъра екран; ние сме социален. Всяко проучване там показва, че колкото повече добри приятели ние отглеждаме, толкова по-щастливи сме.

41. Обичайте се сега

Твърде често си позволяваме да обичаме себе си само при условие, че постигнем нещо в бъдеще. Работа. Нов запис. Връзка. Грешка е и причинява толкова много вътрешен стрес и болка. Затова си купете десерт. Нови обувки. Екскурзия до екзотичен плаж. Устройте парти в ваша чест. Кажете „Обичам те“ в огледалото и отгоре, както препоръчва Луиз Хей. Каквато и да е формата или формулата, просто, обичайте се сега. Това е всичко, което имаш.

В обобщение...

Как да оставим болката

 1. Забравете за съжаление
 2. Върнете детските си мечти обратно в детството
 3. Издаване на минали етикети
 4. Поемете отговорност за това как сте попаднали тук
 5. Избийте перфекционизма през вратата
 6. Не „трябва“ върху себе си
 7. Де-елементарно
 8. Спрете да се опитвате да впечатлите никого, освен себе си
 9. Създайте напомняния за това, което е важно
 10. Направи промяна
 11. Преместете тялото си
 12. Говорете истината си
 13. Върнете се към настоящия момент
 14. Развеселете освободете нуждата да бъдете „правилни“
 15. Освободете вината в 3 стъпки
 16. Пуснете срама в 4 стъпки
 17. Трансформирайте „отхвърляне“ с променена перспектива
 18. Пуснете болката, причинена от потискането на всичките ви емоции
 19. Спрете да критикувате себе си
 20. Превърнете завистта в признателност
 21. Изключете съжалението
 22. Научете се на оптимизъм
 23. Спрете да сравнявате
 24. Извикайте
 25. Направете емоция проверка с приятелите си
 26. Поставете се в обувките на други хора
 27. Спрете да критикувате другите
 28. Обмен се притеснение за мисъл
 29. Помолете за помощ (разрешено ви е)
 30. Дишайте далеч по-дълбоко
 31. Погледнете назад от бъдещето си
 32. Смейте се
 33. Празнувайте се
 34. Станете горещи
 35. Оставете гравитацията
 36. Извадете „Tall Poppy Cutters“ от живота си
 37. Не се опитвайте да контролирате неконтролируемото
 38. Спрете да забавяте тялото си
 39. Станете истински за любовта
 40. Направи нови приятели, но запази старите
 41. Обичайте се сега

Интересни Статии