5 правила за привличане, които вероятно не знаете!

Не е трудно да предположим, че и вие като повечето американци искате да сте привлекателни. В крайна сметка се очаква американците да прекарат 62 милиарда долара относно козметиката през 2016 г. И все пак, тези инвестиции не са, защото вие (или някой друг) сте странни.

В неговия пластя Денис Дътън, обяснява, че еволюционно сме предразположени да предпочитаме красотата. И ако еволюцията не беше достатъчна, ние все повече сме бомбардирани със съобщения за телата си, които ни насърчават да се стремим към нереалистични идеали.И така, къде ви оставя това? Горди сме с 12-те килограма, които сте загубили след Нова година? Дръзки за дънките, които току-що взехте от Amazon? Усмихва се през бара? Каквато и да е историята ви, вие имате някакво влияние върху привлекателността си към другите, но не и цялостно влияние.Колкото повече разбирате за привлекателността, толкова повече бихте могли да повлияете на хората около вас и по-важното е да освободите някои от нереалистичните очаквания, които имате към себе си.

Това, което следва, е 5 важни правила за привличане, които често споделям с клиентите си - и сега предавам на вас!Вземете теста: Харесва ли ви?

1. Физическо привличане

Да започнем с очевидното - хората са привлечени от физическата красота. Често тези физически качества са преувеличения на женствеността и мъжествеността. Например, жените често намират мъже, които са високи и имат широки рамене, симетрични лица и сравнително V-образни торсове (като се говори за наличието на мускул и мускулен тонус) за привлекателни. Мъжете обикновено намират жени с големи гърди, големи устни, пропорционално по-широки ханш, отколкото талия привлекателни. (Има много повече науката да научи за привличането за ЛГБТ хора!) Някои от тези характеристики обаче са променени от медийни образи или дори сред различни култури.

Значението на физическото привличане спрямо другите видове привличане зависи до известна степен от лицето, което взема преценката. Хората, които силно следят действията си, поставят повече акцент върху физическото привличане на други, отколкото тези, които не следят силно техните действия. В дългосрочни отношения може да има и различия между половете, при които мъжете дават по-голямо значение на физическата привлекателност от жените. Еволюционните психолози смятат, че това може да се обясни с различни нива на родителски инвестиции. Тъй като инвестицията за мъжете да бъдат родители е по-малка, те могат да увеличат максимално възпроизводството си и следователно са привлечени от жени, които изглеждат по-плодородни (т.е. изглеждат млади и здрави). От друга страна, жените са направили еволюционно по-големи инвестиции за родители. Следователно, може да поставите по-малък акцент върху физическото привличане в дългосрочни отношения и вместо това да се съсредоточите върху вероятността за подкрепа на половинката (т.е. ресурси, щедрост, статус и т.н.).

2. Миришете

Миризмата или по-точно феромоните също играят роля за привлекателността. Феромоните са химикали, които носят специфичен аромат и комуникират под нашето съзнателно ниво. Те показват на другите, че сме сексуално привлекателни, дори ако човекът не може да ни види и не сме говорили. В един експеримент, жените, ухаещи на потни мъжки тениски, успяха да идентифицират кои от лицата на мъжете са по-симетрични (често съобщавана характеристика на привлекателност). Парфюмните компании от години се опитват да имитират въздействието на феромоните с ароматите си. Но тъй като те далеч не го овладяват, не разчитайте да манипулирате феромоните си, за да бъдете по-привлекателни.3. Характеристики на личността

Ако ви е горещо (или не), не се заблуждавайте - личните характеристики играят огромна роля в това колко привлекателен е някой! Всъщност голяма причина, че физическата привлекателност е важна за цялостното привличане, е защото ние възприемаме физически привлекателните хора като по-позитивни, приятни, топли, приятелски настроени и социални. Въпреки че тези възприятия се коренят в стереотипи, те често стават самоизпълняващи се, когато хората действат различно около физически привлекателните хора. След това тези действия разкриват най-доброто при физически привлекателните хора и потвърждават първоначалното очакване на възприемащия.

С казаното, добротата и честността имат значение. Изследователи установяват, че хората оценяват снимки на лица по-привлекателни, когато са придружени от положителни описания като добри и честни. Те нарекоха това „ефект на ореола“.

Интелектуалните аспекти на личността също имат значение за общата привлекателност. Като цяло имаме кратки интервали от внимание, така че намираме хора, които са интересни, по-привлекателни. Били ли сте някога на среща с някой, когото смятате за физически великолепен, но скучен? Имахте ли втора или трета среща? Повечето хора бързо губят привличане към този тип хора. Нещо, което трябва да вземете предвид, е да споделите уникалните части от себе си. Споделете нещо, което другите може да не очакват - това ще ви направи по-интересни и в крайна сметка по-привлекателни. По същия начин всички сме по-заинтересовани и привлечени, когато хората изглеждат емоционално достъпни. Това не означава, че трябва да споделяте всичко, което чувствате, но не се страхувайте да признаете и споделяте емоции. И накрая, бъдете ангажирани! Когато хората се притесняват, че другите няма да им харесат, те са склонни да се оттеглят. Борба с този порив! Останете ангажирани. Съсредоточете се върху момента и оставете мислите да се завъртят, връщайки вниманието ви към разговора и други хора.

4. Положителни взаимодействия

Някога да се окажете привлечен от вашите колеги? Има причина за това - взаимодействието води до харесване (през повечето време). Като цяло хората се нуждаят от други, за да се ориентират по света. Докато взаимодействаме с другите и взаимодействието ни възнаграждава, или лично, или защото ни помага да посрещнем дадена потребност, ние сме склонни да гледаме благоприятно на другия човек. Взаимодействията също ни помагат да се чувстваме свързани, което води до повече харесване; и колкото повече взаимодействия имаме с другите, толкова по-подобни чувстваме към тях. Ако мислите, но отрицателните взаимодействия са гадни, вие сте прав. Честите взаимодействия, които не са приятни или не отговарят на вашите нужди, не подсилват и намаляват привличането. Така че, взаимодействайте с вашата разбивка и го правете редовно, но направете взаимодействията полезни.5. Материите за сходство

Поговорката е вярна - приликите привличат. Не само че сме по-привлечени от подобни други, защото си взаимодействаме повече с тях, но и защото взаимодействията обикновено са по-положителни. Подобни други валидират по-често нашите убеждения и е добре да бъдат утвърдени. Също така е по-вероятно да приемем, че подобни други като нас и това, че сте харесвани, е силна причина да харесате човек назад. Въпреки че няма вероятност автентично да промените кой сте, за да бъдете по-сходни с някой друг, помислете дали вашите думи, действия и език на тялото демонстрират привличането ви.

Въпреки че науката е помогнала да се обясни на кого и защо може да бъдем привлечени (и може да ни привлече), привличането все още е лично предпочитание. Бъдете здрави, мили, на разположение, ангажирани, автентични и наоколо и вече сте изградили основата.

Искате да разберете дали мъжът, когото искате, наистина ви харесва? Щракнете тук, за да вземете нашето бързо (и шокиращо точно) „Харесва ли ви?“ Тест веднага и разберете дали той ви харесва ...Вземете теста: Харесва ли ви?

Харесва ли ви? Вземете викторината

В обобщение...

Това са 5-те района на привличане

  1. Физическо привличане
  2. Миризми и феромони
  3. Привличането на различни черти на личността
  4. Положителни взаимодействия помежду си
  5. Сходство и съвместимост помежду си

Беше:

Д-р Тайлър Фортман е лицензиран психолог в щата Илинойс. Той помага на хората и двойките да постигнат важни житейски цели. За да научите повече за него, посетете Двойки консултиране в Чикаго,

Интересни Статии