5 начина да отслабнете с пълнозърнести макаронени изделия

Всички знаем, че тестените изделия са страхотни, но заредени с въглехидрати и калории. Да, вече знаете, че за да отслабнете, не можете да ядете твърде много от любимите си храни, заредени с въглехидрати ... но не всички въглехидрати са създадени равни.

Всъщност се нуждаете от определени видове богати на въглехидрати храни, за да дадете на тялото си енергия и ако не получавате достатъчно въглехидрати или калории, ще станете мудни, раздразнителни и нефокусирани и всъщност можете да наддавате на тегло.

И така, как можете да отслабнете и все пак да получите достатъчен прием на въглехидрати? Позволете ми да ви представя вашия нов приятел: Пълнозърнеста паста,Какви са ползите от пълнозърнестите тестени изделия?

Пълнозърнестите макаронени изделия са сложен въглехидрат, който е богат на дълготрайна енергия, витамини и минерали. Съдържа висок източник на фибри, който ви помага да се чувствате по-пълноценни, така че да ядете по-малко и помага при храносмилането.

Освен това е показано, че намалява нивата на холестерола ви добре, понижава риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2 и показва, че засища апетита ви и помага при контрола на теглото.

5 начина да ядете пълнозърнести макаронени изделия, които да ви помогнат да отслабнете

Когато става въпрос за отслабване, трябва да мислите дългосрочно. Всеки може да яде обикновена пълнозърнеста паста два пъти на ден в продължение на два дни.

Но можете ли да правите това всеки ден от живота си? Повечето от нас не могат. Трябва да създадете план, който ви позволява да се придържате последователно към диетата си, за да запазите излишните килограми.

Ето моите топ 5 начина за това как трябва да ядете пълнозърнестите си макаронени изделия, за да можете да останете постни през цялата година!

1. Натрупвайте на зеленчуци

Колкото повече ядете, толкова по-пълно се чувствате. Когато правим диета, ние искаме да избягваме да ядем твърде много, но искаме да останем пълноценни.

Фибрите от тестени изделия ще помогнат да заситите апетита ви, но също така и по-голямата част от зеленчуците, които допринасят минимални калории за вашата храна. Добавете порция с размер на юмрук на скара, задушени или леко сотирани броколи, гъби, тиквички към пастата си.

Опитайте да смесвате цветовете със спанак, броколи, карфиол, моркови, бобови растения, тиквички, тиква или други. Колкото повече разнообразие добавите, толкова повече вашите вкусови рецептори ще ви благодарят. Яденето ще бъде по-удовлетворяващо и ще ви напълни, така че ще е по-малко вероятно да закусите между храненията.

2. Използвайте сос с по-ниски калории

Подправете празните си пълнозърнести макаронени изделия с леко сотирани гроздови домати, зехтин, чесън и пресен босилек. Опитайте да използвате доматени сосове, тъй като те са по-нискокалорични от сосовете на масло или сметана.

Ако трябва да използвате масло, опитайте се да замените маслото с леко количество зехтин. Включете светлината в соса или дори го сложете отстрани на чинията си и потопете макароните си в соса.

3. Използвайте контрол на порциите, за да ограничите приема на калории

Направи юмрук. Погледни го. Това е размерът на тестените изделия, които ще сложите в чинията си.

Не забравяйте, че пълнозърнестите тестени изделия ви изпълват много по-бързо от рафинираните зърнени макаронени изделия. Пълнозърнестите макаронени изделия ще ви накарат да се почувствате по-доволни и от своя страна, като изядете по-малка порция, ще запазите калориите.

Най-доброто правило е да използвате половината повече макаронени изделия от пълнозърнести храни, колкото бихте използвали рафинирани макаронени изделия.

Въпреки че имате по-малко калории въглехидрати, тъй като ядете сложни въглехидрати, сега ще получите по-продължителна активна енергия, която също ще засити глада ви и ще ви накара да се почувствате по-пълни благодарение на съдържанието на фибри.

4. Добавете протеин към яденето

Поп тест. Кое е най-засищащото хранително вещество за човешкото тяло?

Дебел? Въглехидрати? Протеин?

Ако сте избрали протеин сте правилни! Както споменах по-рано, една от стратегиите за поддържане на здравословно тегло е да се храните по-малко, но все пак да се чувствате сити и пълноценни.

Когато ядете повече протеин, тялото ви отделя хормони, които ви карат да се чувствате пълноценни и по-удовлетворени, така че е по-малко вероятно да преяждате. Най-добрите източници на протеин за отслабване са пилешките гърди без кожа, бобовите растения, соята и морските дарове, тъй като са богати на протеини, а с ниско съдържание на мазнини и калории.

Опитайте се да ограничите червеното си месо до 1-2 хранения седмично. Друг чудесен съвет е да направите кюфтета от смляна пуйка или пиле и да ги добавите към макароните си за здравословна храна в италиански стил.

5. Пие много вода

Налейте си две чаши вода. Вижте яденето си. Спри се. Изпийте една цяла чаша вода.

Еха. Това беше пълнене нали? Добре. Сега започнете да ядете яденето си. Бавно.

Вземете глътки вода между няколко хапки, които ядете, за да ускорите храненето. Хранейки се бавно ще отделяте хормони, които ще ви кажат, че сте пълни.

Опитайте се да изядете цялото си хранене в продължение на 20 минути, за да освободите напълно тези хормони и тялото ви ще ви каже, че сте пълни. Колкото повече вода пиете през деня и по време на хранене, толкова по-малка е вероятността да ядете десерт или да се върнете за секунда помощ.

Така че отивате! Сега научихте предимствата на пълнозърнестите макаронени изделия и 5 уникални начина, по които можете да хапнете пълнозърнестите си макаронени изделия, за да останете постни. Не забравяйте, че диетата не е лесна, но все пак може да бъде вкусна!

Приятен апетит!

В обобщение...

Най-добрите начини за отслабване с пълнозърнести макаронени изделия

  1. Натрупвайте на зеленчуци
  2. Използвайте сос с по-ниски калории
  3. Използвайте контрол на порциите, за да ограничите приема на калории
  4. Добавете протеин към яденето
  5. Пие много вода

Раджив М Малипуди, MD е лекар по вътрешна медицина, личен треньор, спортист и автор. По време на медицинското училище той и неговите съученици са съоснователи и съвместни ръководители на medFIT, която е здравна и уелнес организация, която предоставя лични обучения и консултиране по хранене на медицинското студентско тяло. Като състезателен културист и пауърлифт той счупи множество държавни и национални рекорди. Той има над десетилетие личен опит в обучението на клиенти на всички нива и намира професията за толкова полезна поради способността си да помага на другите да постигнат своите фитнес цели. Той служи като автор на писател за Vixen Daily.