6 мита за обучението на глуте

Важни са глутеите.

Защо? Защо са толкова важни? Защо ти пука за тях? Защо дори четете тази статия?защото. Защото аз казах така ,О. Също така защото жените, които търсят „естетически подобрена задница“, биха били добре да ги обучат.

ПОВЕЧЕ: Топ 3 пилатес се движи за тонизирана плячкаХубаво дупе. Имам предвид хубаво дупе. Жените, които искат хубаво дупе, обикновено искат да тренират глутетите си.

И то с добра причина! Това са мускулите, които изграждат дупето! Човече, забавно е да пишеш за фитнес на дупето.

Както и да е, има някаква дезинформация за най-добрия начин да тренирате областта на дупето си. Така че ще разсея тези митове за дупето и ще ви дам най-добрата формация за задници, която мога да ви дам.1. Всичко е за клекове, когато искате да тренирате глутетите си

Не е така! През 2006 г. група, наречена Американски съвет за упражнения, проведе експеримент, който до този момент е единственото цялостно проучване, при което упражненията най-добре активират глутетите ви. И знаете ли какво са намерили?

Има а много от упражнения, които силно активират глутеите. Плюс това, кляканията не бяха дори най-доброто упражнение за трениране на глутетата ви. Съществуват множество други упражнения, които ще ви помогнат да получите глутеите си във форма, като напъни в тазобедрената става, разширения на гърба и мъртва лифт. Така че, ако мразите клекове, радвайте се!

Притеснявате се да нараните себе си? Избягвайте тези 6 упражнения на всяка цена!

2. Трябва да се възпалите много, когато тренирате глутетите си

Много хора, които се опитват да тренират задницата си, мислят, че ако не се възпалят през седмицата след деня на глутена, те са се провалили. Това е глупостБолезнеността не е целта в нарастването на мускулите. Това не е краят-всички-бъди всички. Това дори не е толкова важно.

ПОВЕЧЕ: Преглед на тренировката: Джилиан Майкълс убийци с кифли и бедра

Истината е, ако вие наистина ли искате да се възпалите супер, просто тренирайте глутеите си рядко, правете удари и включвайте непознати движения и поздравления, ще се възпалите. Но няма да помогне толкова много на глутетите ви3. Глутеите са бързи мускули на потрепване, които трябва да се тренират с големи тежести

Добре.

Учените са направили две проучвания за процента на фибрите на глутетите ви (това означава какъв вид мускули са те). Едно проучване установи 52% бавно потрепване срещу 48% бързо потрепване, докато другото установи 68% бавно потрепване и 32% бързо потрепване.

С други думи, глутените ви са не предимно бърз мускул на потрепване.

Това означава, че не бива да се фокусирате само върху упражнения с високо тегло / ниско ниво, когато ги тренирате - трябва да правите широк спектър от упражнения за тях.

Искате ли да тонизирате и ръцете си? Опитайте това упражнение, то е научно доказано като най-ефективно!

4. Използвайте прогресивно претоварване, за да увеличите максимално печалбите си от глуте

Ако се опитвате да подобрите външния вид и производителността на глутеите, да, усилването е супер важно. Обаче това не означава, че трябва да натоварвате тежестите дотолкова, че коленете да се впиват по време на клекове или гърба ви по време на мъртъв лифт. Това ще доведе до нараняване - не помогнете на глутетите си.

ПОВЕЧЕ: 9 упражнения за дупки, които са по-добри от клекове

Ако се интересувате от оптимален напредък и ефективност, трябва да се уверите, че формата ви е 100% на целта преди, по време и след упражненията. Това означава само да използвате толкова тегло, колкото можете да се справите, и не забравяйте да се придържате, за да оформите по целия път чрез движенията си.

Освен това, не забравяйте да имате предвид как се чувстват глутетите ви, докато спортувате. Ако почувствате изгаряне - поздравления, вие работите глутените си.

5. Не се притеснявайте от разнообразието, просто направете едно или две ключови упражнения

Грешен. Грешно грешно грешно.

Вашите глутеи не са само един мускул. О, не. Те са съставени от 3 анатомични подразделения, а горната и долната глутеус максимус се активират уникално по време на тренировка.

Какво означава това? Това означава, че кляканията и дробовете наистина действат добре на долните глутеи, но не активират горните глутеи. Това означава, че страничните отвличания на тазобедрената става са чудесни за горните ви глутета, но не са толкова големи за долните ви глутета.

Какво означава това за Вие, човекът, който не се интересува от четене на цялата наука?

Това означава, че не можете да направите само едно упражнение за глутените си и очаквате наистина да се подобрят. Трябва да смесите нещата, за да работите на целия мускул.

Ето защо силовите тренировки са толкова полезни за жените.

6. Тренирайте само глутетата си веднъж седмично за максимална ефективност

Nnnnnnnnnnnnope.

Има много културисти, които смятат, че всяка мускулна група трябва да се тренира само веднъж седмично, за да се постигне максимално развитие. Въпреки това, когато имат един конкретен мускул - като телета - който смятат, че е седмица и искат да се подобрят, ще ги тренират многократно в седмицата.

И какво? Така че - глутените ви са най-големият мускул в тялото (средно)! Тя може да се справи с много тренировъчен обем и честота! Не е нужно да се притеснявате, че ще уморите глутените си, те могат да го вземат!

Не се притеснявайте да тренирате глутетите си няколко пъти седмично. Няма да разрушите ефективността си, ще я увеличите. И след това ще имате страхотни глутета, за да се покажете на плажа, в йога панталони или в спалнята у дома.

Някой има ли любими упражнения, когато става въпрос за трениране на глутетите ви? Посочете ме по-долу!

В обобщение...

Най-големите митове за обучение на глуте

  1. Всичко е за клекове, когато искате да тренирате глутетите си
  2. Трябва да се възпалите супер, когато тренирате глутетите си
  3. Глутеите са бързи мускули на потрепване, които трябва да се тренират с големи тежести
  4. Използвайте прогресивно претоварване, за да увеличите максимално печалбите си от глуте
  5. Не се притеснявайте от разнообразието, просто направете едно или две ключови упражнения
  6. Тренирайте глутетите си само веднъж седмично за максимална ефективност