6 протеинови пакетирани зеленчуци, които да включите в диетата си

Протеинът е супер важен за така много причини.

По-рано сме го обхващали, но си струва да повторим, защото фактите за протеините винаги понесете мечка, защото протеинът е страхотен.

Вашето тяло се нуждае от протеин по много важни причини. Най-важното е, че протеинът се състои от аминокиселини, които тялото ви използва за почти всеки процес, жизненоважен за продължаването на живота ви.Ето 9 причини, поради които трябва да ядете повече протеини

Аминокиселините помагат на мозъка ви да работи по-добре. Те помагат на тялото ви да изгради мускули. Те са страхотни и необходими.

О, и протеинът също така ви кара да се чувствате по-пълни по-дълго, което означава, че се съпротивлявате на желанието да закусите повече и е по-вероятно да отслабнете. Какво може да бъде по-добре от това?

Въпреки това, много хора се оплакват от протеин, защото смятат, че трябва да ядат месо или протеинови добавки, за да го получат. И ако сте вегетарианец (или не харесвате вкуса на протеинови добавки), това означава, че нямате късмет.

Е, тук съм да ви кажа, че сте не без късмет. Всъщност има 6 зеленчуци, които са абсолютно конфитюри, пълни с протеини (както и други хранителни вещества), за да дадете на тялото си всичко, от което се нуждае.

Има обаче едно нещо, което трябва да се отбележи: протеинът в тези зеленчуци няма всеки аминокиселина, от която тялото ви има нужда да функционира. Не забравяйте да хапнете и няколко пълнозърнести храни, за да получите пълния профил.

Опитайте тези 6 рецепти за смути с протеини

Готов? Да тръгваме:

1. Грах

Освен, че е малък, кръгъл, вкусен и страхотен, ако искате да ядете като сто от нещо, без да се чувствате мазни, грахът е пълен с протеин. Всяка половина чаша грах, който ядете, съдържа 3 и половина грама протеин.

2. Спанак

Спанакът има тон протеин - не веднага очевидно, защото прилича на гигантско листо. Само половин чаша спанак ви получава 3 грама протеин.

3. Печен картоф

Притеснявате се, че в този списък няма нишестета? Притеснявайте се вече! Печените картофи са чудесни за протеина, тъй като средните по големина картофи съдържат 3 грама. Опитайте да ги сдвоите с малко сирене за вкусно ястие.

4. Броколи

Броколи е чудесен за вас по много причини. Съдържа 2,6 грама фибри на половин чаша, което е супер важно за поддържане на храносмилателната система. Освен това има 2 грама протеин на порция - какво повече можете да искате?

Ето 6 причини, поради които жените се справят много добре на палео диетата

5. Брюкселско зеле

Ако сте спрели да ядете брюкселско зеле, защото сте били принудени като дете и мразите вкуса, сериозно преразгледайте отвращението си. Като дете ги мразех, като възрастен, те вкусват удивителен ,

Те също имат 2 грама протеин на половин чаша кълнове. О, и други хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае като витамин К и калий. Открийте любовта си към брюкселско зеле и пожънете наградите.

6. Царевица

Знам, знам, че царевицата не е зеленчук, а е зърно, благодаря на експерта по семантика, че наистина ме имаш там. Царевицата идва в пътеката, която правят всички останали зеленчуци в супермаркета, и аз я считам за такава за тази статия. там , О, плюс половин чаша има 2 грама протеин. За вас е страхотно

В обобщение...

Най-добрите зеленчукови опаковани зеленчуци

  1. грах
  2. спанак
  3. Печен картоф
  4. Броколи
  5. Брюкселско зеле
  6. царевица

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

Топ 10 храни с най-високо съдържание на протеини, които не можете да пропуснете

17 Високопротеинови закуски, които можете да ядете в движение

10 безмесни високопротеинови храни

Интересни Статии