6 доказани начина за загуба на мазнини в корема (№3 и 4 са най-добрите)

Добре, така че ... искате да изглеждате добре в бикини, но ви трябва плосък, перфектен стомах, за да се чувствате комфортно. Или искате да носите дънки само с малко от долния си корем, но все пак не можете, защото не можете да се отървете от този допълнителен слой стомашни мазнини. Има ли начин да отстраните този проблем и да се отървете от мазнините в корема веднъж завинаги?

Нека разберем едно нещо в началото - само защото човек е с наднормено тегло, не означава, че непременно е нездравословен.

Истината е, че има много хора с наднормено тегло, които всъщност са много здрави (1).В същото време хора, които не са наднорменото тегло може да бъде изключително негодно метаболитно, което да доведе до лоши здравословни проблеми надолу (2).

Как може да бъде това? Е, истината е, че мазнините директно под кожата ви не са истински здравословен проблем. Може да не ви хареса начина, по който го правите външност , но не е твърде нездравословно за вас

И така, какво е истинският проблем? Е, просто казано, това е коремната мазнина. Мазнините, които се натрупват в коремната ви кухина (3).

Дори и да не сте с много наднормено тегло, ако имате много допълнителна мазнина точно около корема и талията, това може да бъде определен проблем за здравето.

При жените всичко над 35 инча около линията на талията ви се класифицира като коремно затлъстяване. И това е мазнината, която трябва да отиде повече от всеки друг тип.

Ето някои доказани стратегии за да се отървете от мазнините в корема възможно най-бързо:

1. Опитайте аеробни упражнения

Аеробните упражнения са отлични за свиване и изгаряне на мазнини в корема. Това е едно от най-добрите неща, които можете да направите за тялото си, ако искате да живеете дълго време и да сте здрави.

Имайте предвид тук - не говоря за упражняване на корема директно. Без значение колко патерици и ситуации правите, няма да губите мазнини в корема.

Учените направиха проучване, което установи, че 6 прави седмици само трениране на коремните мускули изобщо не са променили обиколката на талията.

Но това не означава, че всичко видове упражнения са неефективни за намаляване на мазнините в корема.

Опитайте аеробни упражнения (помислете тичане , ходене или плуване), за да получите бързи резултати и големи загуби на мазнини в корема. Плюс това, тези видове упражнения ви помагат да не ви възвърне същата излишна коремна мазнина по-късно, след като сте я загубили.

2. Яжте много фибри (особено вискозни влакна)

Какво е влакно? Е, най-вече, това е неусвоима растителна материя.

Чудесно е също, когато става дума за загуба на мазнини в корема. Яденето на фибри е показано отново и отново, за да ви помогне да загубите коремните мазнини - но не всичко видове влакна.

Най-ефективните фибри, които трябва да ядете, за да загубите мазнините в корема, са вискозни влакна - видът, който се свързва с вода и образува вид гел, подобен на веществото в стомаха ви.

Звучи грубо нали? Е, всъщност забавя храната, докато преминава през стомаха ви, драстично забавя храносмилането. Какво означава това?

Това означава, че се чувствате по-пълни за по-дълго и апетитът ви намалява.

Само 14 допълнителни грама фибри на ден водят до 10% намаляване на калориите на ден - и трайна загуба на тегло за дълги периоди от време.

Искате ли да получите повече фибри? Най-добрият начин да го направите е яденето на много плодове и зеленчуци, както и бобови растения. Овесът също е добър - или бихте могли да извървите допълнителния маршрут.

3. Отървете се от въглехидратите

Това се показва отново и отново - ако сте нарязани въглехидрати извън диетата си, ще загубите мазнини - особено около средната част.

Има повече от 20 рандомизирани проучвания, които показват, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати ще ви дадат 2 до 3 пъти повече загуба на тегло от диети с ниско съдържание на мазнини.

Искате ли да знаете лудата част? Това е, когато на субектите в диетите с ниско съдържание на въглехидрати е разрешено да се хранят като колкото искат докато хората с ниско съдържание на мазнини трябваше да броят калории и да гледат какво ядат.

Освен това, когато сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати, много бързо отслабвате с водно тегло - което води до изключително бързи резултати в скалата и в огледалото.

Проучванията показват също, че диетите с ниско съдържание на въглехидрати са насочени конкретно към мазнините около корема - което е точно това, което искате. Нарежете рафинираните въглехидрати от диетата си (като бели хлябове и макаронени изделия) и не забравяйте да ядете много протеини.

4. Яжте повече протеин

Искате ли да знаете може би най-важният фактор, когато става въпрос за загуба на мазнини в корема? Е, отговорът е протеин.

Протеинът е доказан от учените, че намалява желанието с 60% и принуждава тялото ви да изгаря 80-100 калории на ден допълнително - което води до 400 калории или повече намаляване на приема на храна.

Слушай, ще говоря направо с теб. Ако искате да отслабнете, яденето на повече протеини е може би най-ефективното нещо, което е възможно да направите. Той отрязва мазнините от тялото ви, и ако го поддържате, това ви пречи да натрупате обратно мазнините.

Протеинът дори е доказан като най-ефективен срещу мазнините в корема. Проучване установи, че хората, които ядат повече (и по-качествено) протеин, се навиват с много по-малко мазнини в корема. Плюс това, друго проучване установи, че увеличената консумация на животински протеин доведе хората да са много по-малко изложени на риск от мазнини в корема.

Голяма част от тези изследвания привързват точното количество калории от протеини при 25-30% от общите ви калории - така че продължете за това число.

Това означава да ядете повече необработени яйца, птици, млечни продукти, морски дарове, меса и рибни продукти. Това е абсолютният най-добър начин за получаване на протеин.

Ако сте вегетарианец или не обичате да ядете тези храни, можете вместо това да подходите с протеинови добавки под формата на шейкове. Не е толкова добър, колкото животински протеин, но ще работи.

5. Няма повече захар

добре добре, не не повече захар.

Но рязането на добавена захар от вашата диета е фантастичен начин за намаляване на мазнините в корема.

Захарта - особено рафинираната захар - е страшна за тялото ви. Това е така, защото черният ви дроб е единствената част от тялото ви, която може да разгради фруктозата - и рафинираната захар ще наводнение черен дроб с него. Какво означава това? Това означава, че цялата излишна фруктоза се превръща направо в мазнини.

Има проучване след проучване, което показа, че фруктозата и излишната захар водят до много и много мазнини в корема.

Плюс това, той може да тренира тялото ви да е инсулиноустойчиво, което причинява на собствения му множество здравословни проблеми и само съединява излишната мазнина в корема.

Искате ли да знаете какво е дори по-лошо от рафинираната захар? Течна захар. Когато пиете нещо, което съдържа много добавена захар, мозъкът ви не разпознава излишните калории по същия начин, както при твърдата храна - и като цяло изяждате един тон повече калории.

Ето една ужасяваща статистика - при децата напитките, подсладени със захар, водят до 60% повишен риск от затлъстяване - на порция всеки ден ,

Олеле.

Искате да се отървете от мазнините в корема. Изрязвайте напълно подсладените напитки от диетата си. 100%. Просто ги хвърлете всички в кошчето.

Коремът ще ви благодари.

Което ме води към последната ми стратегия:

6. Проследявайте колко много ядете (и какво точно ядете)

Слушайте, най-важното, което можете да направите за здравето си, е да обръщате внимание на това, което влагате в тялото си - защото това ще контролира колко сте здрави.

Ето защо ми е толкова изненадващо, че толкова много хора не четат етикетите и всъщност не плащат който и да е внимание какво ядат

Работил съм с много хора, които мислят, че се хранят „наистина здравословно“, но когато всъщност погледнат диетата си, виждат колко е нездравословна консумацията им на храна.

Слушайте - не се притеснявайте Няма да ви казвам да проследявате всяка храна и напитки, които ядете до края на живота си.

Но ако искате да направите разлика, опитайте да обещаете да проследите потреблението си в продължение на няколко дни. Това ще ви помогне да видите къде грешите - и какво точно можете да направите, за да направите огромна промяна.

Опитайте да използвате калкулатор на калории онлайн, за да проследявате храните си. Ще забележите големи промени, които не бихте виждали без него - затова го снимайте!

Късмет!

В обобщение...

Доказани начини за загуба на мазнини в корема

  1. Опитайте аеробни упражнения
  2. Яжте много фибри (особено вискозни влакна)
  3. Отървете се от въглехидратите
  4. Яжте повече протеини
  5. Няма повече захар
  6. Проследявайте колко ядете (и точно какво ядете)

Интересни Статии