6 причини жените се справят много добре на диетата с палео

6 причини жените се справят много добре на диетата с палео

ОК, махнете вилите, отървете се от факелите, това няма да се превърне в мафиотска сцена.Днес не сме тук, за да говорим дали диетата на Палео е тази „Най-доброто нещо някога“ или 'По-лошо от грубо замърсените бельо на сатана' или „Трето нещо, което е или добро, или лошо, не съм сигурен“.Имаше много компютърно мастило, разлято от двете страни на този дебат, и това не е това, за което дойдох да говоря днес. Ако искате да дискутирате, избийте се.

Вместо това днес искам да поговорим за нещо, което много се пренебрегва, когато говорим за диетата на Палео - нейното въздействие върху жените.Първата мисъл при диетата на Палео е пещерните хора, но това е реженето на пещерните жени. Добре ли е за жените? Не е толкова добре за жените? Друго нещо ... за жените?

Истината е, че има някои основни ползи за жените от диетата на Палео. Ето 6 от тях:

Тест: Знаете ли това 3 уникални зеленчука, които се борят с корема на мазнините??1. Не ядете никаква захар

Захарта, както вече обсъждахме, е лошо за теб. Малко е добре, много наистина е лошо и познайте какво - това е супер пристрастяване.

Bad.

Така че вместо да се опитвате да ограничите приема на захар или да го забавите, палео диетата прави нещо по-просто - намалява я напълно.Не е нужно да се тревожите за яденето по-малко захар, защото няма да ядете който и да е захар.

Това означава по-малко наддаване на тегло! И тъй като увеличаването на теглото може да избута вашите нива на естроген в 'твърде много' територия, това означава, че не рискувате от излишък на естроген и всички симптоми, които идват с това, като промени в настроението, крампи, PMSи кисти.Ура! Без захар!

2. Ядете повече омега 3 мазнини, вместо омега 6 мазнини

Омега 6 мазнините са доста лоши за вас, нали.

Освен че са свързани с понижена интелигентност в потомството и намалено образуване на фронтален лоб според това проучване, те също увеличават възпалението, което причинява проблеми както на мъжете, така и на жените.

По-конкретно, повишеното възпаление при жените води до по-лоши менструални спазми. Ох.

Въпреки това, омега 3 мазнините, които откривате в мазни риби като сардини, пъстърва и сьомга, са противовъзпалителни и насърчават по-доброто здраве като цяло. Paleo Power,

3. Получавате тонове хранителни вещества

Палео диетата включва един тон храни, които ви дават луд количество хранителни вещества, които ще ви помогнат масово, като кале, яйца, отглеждани на пасища, боровинки и други хранителни гъсти храни.

Шипката на хранителните вещества в диетата ви ще работи за балансиране на хормоните ви, намаляване на възпалението и привеждане на вашето репродуктивно здраве в горната си форма.

Свързани: Диетата за чисти черва

4. Не ядеш никаква соя

Дебатът за соята бушува почти толкова тежко, колкото дебата за палео диетата и не показва никакви признаци на забавяне.

Но за целите на тази статия, трябва да спомена, че соята е фитоестроген, което е голяма дума, която означава, че тя се оформя много като естроген и имитира естроген в тялото. Това може да накара тялото ви да мисли, че имате естрогенен дисбаланс, което причинява множество проблеми.

Да стоиш далеч от соята не е лош ход и палео диетата подчертава това.

5. Можете да ядете, когато сте гладни, и да спрете, когато сте пълни

Една от най-трудните части за това, че сте на типична „диета“ е ограничаването на приема на калории по изкуствен начин. Това обикновено означава, че сте гладни през цялото време, имате желание за храна и това ви прави стресирани.

Този стрес води до хормонален дисбаланс (плюс като цяло се чувствам супер глупав). Ето защо палео диетата е страхотна - защото тя отклонява цялото броене на калории и ви предупреждава, за да не преяждате и undereating.

Принципът, че трябва да ядете, когато сте гладни, а след това да спрете да ядете, когато сте пълни, е мощен. Вместо да броите калории, вие ядете безплатно. Вместо да хапнете и след това да се почувствате груби, спирате да ядете, когато сте пълни.

По този начин е по-здравословно.

Повече ▼: Как да отслабнете 5 лири за седмица (по лесния начин)

6. Изрязвате зърна от диетата си

Това е голямото.

хора омразата тази част от палео диетата. И честно казано, не ги обвинявам. Зърната са вкусни.

Но те също могат да бъдат suuuuuuuper лоши за вас.

Освен че тялото ви се превръща в захар, което води до наддаване на тегло, зърнените култури имат отрицателно въздействие и върху други телесни функции.

Зърната ще откраднат минерали като магнезий и калций от червата ви - минерали, които би трябвало да помогнат за предотвратяване на остеопороза и вместо това просто се карат на влак за зърно, показва проучване, направено в списанието LWT - Food Science and Technology.

Те не са толкова добри за никого, включително и за жените. И когато ги изрежете, здравето ви се подобрява.

Това са само няколко от причините, че палео диетата може да бъде здравословен избор за жените (точно както е за мъжете).

Разбира се, ако сте против палео диетата, можете напълно да игнорирате тази статия, защото не е за вас.

Но ако сте любопитни, това бяха 6 причини, поради които това е чудесен избор за насърчаване на здравето на жените.


В обобщение...

Най-добрите причини жените се справят добре на диетата на Палео

  1. Не ядеш никаква захар
  2. Ядете повече омега 3 мазнини вместо омега 6 мазнини
  3. Получавате тонове хранителни вещества
  4. Не ядеш никаква соя
  5. Можете да ядете, когато сте гладни, и да спрете, когато сте пълни
  6. Изрязвате зърна от диетата си

Източници:

1. „Добавките за майката с много-верижни n-3 мастни киселини по време на бременност и кърмене увеличават IQ на децата на 4-годишна възраст.“ Helland IB, Smith L, Saarem K, Saugstad OD, януари 2003 г.
2. „Въздействието на покълването и оросяването върху хранителните вещества, анти-хранителните вещества, бионаличността на желязото и калция in vitro и in vitro нишестето и усвояемостта на протеини на някои семена от бобови растения.“ LWT - Наука и технологии за храните. Том 40, брой 7, септември 2007 г.