6 причини, поради които тялото ви не изгаря мазнините (дори и да е така)

Така че се опитвате да получите идеалното, тонизирано тяло и да не получавате желаните от вас резултати. Може би все още имате стомах, който прави невъзможно да оголите долния си корем в чифт дънки с нисък ръст. Може би вътрешните ви бедра отказват да тонизират и целулитът прави живота ви нещастен.

Хората обикновено спортуват по две причини:

  1. Те искат да изгарят мазнини
  2. Те искат да имат стройно, изваяно тяло

Повечето хора са доста добри в намирането какво да направят, за да постигнат тези цели! Въпреки това, доста добро не означава страхотно. Доста добър не означава ефективен.В много случаи доста добър просто не го реже.

Ако някога сте се опитвали да отслабнете и да изгаряте мазнини и просто не сте могли да постигнете желаните резултати, знаете за какво говоря. Ето защо съставих този списък от 6 причини, поради които може да не изгаряте толкова мазнини, колкото искате с вашия фитнес план, и как да ги оправите, за да имате тялото, което искате възможно най-бързо и лесно.

1. Не правите правилното обучение за загуба на мазнини

Този е огромен. Ако просто се опитвате да направите тон кардио, за да загубите мазнини - няма да свърши работа.

Повдигането на тежести е изключително важно за загуба на мазнини. Най-просто казано - класовете за кардио, бягане и кардио тежки класове не са достатъчни за повечето хора да постигнат целите си за отслабване.

Най-добрият начин да увеличите потенциала си за отслабване във вашия фитнес план е да добавите в тренировките с тежести. Чудесен метод за тренировка с тежести е HIIT - или интервали с висока интензивност - за най-ефективно изгаряне на мазнини и изграждане на постна мускулатура ... Повече ▼ дайте тласък на изгарянето на мазнините на вашия метаболизъм.

Ето как да го направите: направете комбинация от кратки, много интензивни изблици упражнения и ги следвайте с кратки периоди на дишане за възстановяване. HIIT важи за почти всяко упражнение, което искате и е най-ефективният начин да тренирате - което означава, че не губите време във фитнеса.

Ето защо силовите тренировки са толкова ефективни за жените.

2. Вие сте недостатъчно ядене

Забележка казах при-ядене, не над-храня се. Колкото и противоположно да изглежда, яденето на твърде малко може да навреди на способността на тялото ви да изгаря ефективно мазнините.

Това е така, защото когато не се храните, вие поставяте голямо количество стрес върху тялото си, което го сигнализира да се задържи на мазнини, ако има нужда от това, забавя метаболизма си и разрушава нивата на изгаряне на мазнините.

Помислете за това по този начин - тялото ви е добре настроено, за да се поддържа живо. Ако усетите, че сте много активен всеки ден, но не получавате достатъчно хранителни вещества, ще натрупате мазнини в опит да ви поддържат живи и да се предпазват.

Ето какво трябва да направите: уверете се, че ядете достатъчно калории всеки ден. Много диети могат да ви подведат да мислите, че практически гладуването е чудесен начин да отслабнете, но не е така. Достатъчните калории (особено протеиновите калории) всъщност ще ви помогнат да загубите Повече ▼ тегло в дългосрочен план, не по-малко.

Вижте защо kettlebells могат да ви дадат възможно най-ефективната тренировка.

3. Трябва да ядете повече протеин

Повечето хора, прекарали време в тренировки с тежести във фитнес зала, са чували, че протеинът е решаващата съставка за изграждане на мускули. Това е така, защото протеинът е изключително важен за много фази на възстановяване и развитие на тялото ви - включително изграждане на мускули, засилване на метаболизма ви, поддържане на усещането за по-дълго време и поддържане на костите, косата и кожата ви здрави.

И така, как да ядете повече протеин през деня? Просто решение: яжте закуска. Повечето хора прескачат закуската и това е ужасно за тях. Но ако ядете закуска и включвате протеини, това убива желанието да закусите през целия ден и запалва изгарянето на мазнините ви за цели 24 часа.

В случай, че имате нужда от по-убедителни, ето 9 причини, поради които жените трябва да ядат повече протеини.

4. Ти си твърде напрегнат

Има много често предположение за загуба на мазнини - мислете, че загубата на мазнини се контролира изцяло от това колко ядете и тренирате. Всъщност има много фактори, когато става дума за отслабване, а стресът е един от най-големите.

Когато имате излишно количество стрес, това може да накара тялото ви да произвежда твърде много кортизол от „хормона на стреса“. Кортизолът е много важен хормон, но твърде много от него е огромен проблем за вашето тяло - причинява повишено кръвно налягане, натрупване на мазнини около средната ви секция, потискане на скоростта на изгаряне на мазнините в тялото, намалена чувствителност към инсулин и повишен сърдечно-съдов риск.

Какво правите, за да понижите нивата на стрес и кортизол? Това е доста просто - спете повече. Когато не спите достатъчно, това разрушава здравето ви по много различни начини - от физически до психични ефекти. Плюс това, когато не сте заспивали достатъчно поради стрес, желанието ви за „комфорт“ закуски се увеличава, а също така и рискът от натрупване на мазнини.

5. Преминавате зад борда със своята фитнес програма

Този също може да бъде противодействащ за много хора, но е доста прост. Ако стресирате тона над диетата и плана си за упражнения, до момента, в който губите сън или обсебвате от него - правите нещата много по-трудни за себе си.

Това е така, защото този стрес ще скочи нивата на - кортизола, което прави много по-трудно да постигнете фитнес целите си.

Така че, ако това сте вие, решението е просто: просто отпуснете се! Престанете да се стресите от тренировките или диетата си и отделете време да се отдадете и да си отдъхнете. Фитнесът е бавен процес - отнема време да се сдобиете с желаното от вас тяло - и подчертаването на това колко време отнема няма да ви помогне да постигнете целите си. Затова отделете време, за да вдигнете краката си, да си почерпите и да намалите стреса си.

Говорейки за борд, не ставайте плячка за тази опасна фитнес тенденция.

6. Влагате твърде много алкохол

Преди да се изплашите - не ви казвам, че не можете да пиете. Ако искате да пиете с приятелите си или с вино с партньора си, отидете за това! Това е здравословен начин за намаляване на стреса (което ще помогне на фитнес целите ви още повече). Въпреки че, докато алкохолът е наред, твърде много алкохол може да унищожи способността на тялото ви да изгаря мазнини.

Това е така, защото алкохолните напитки имат много повече калории, отколкото очаквате. Плюс това, когато имате няколко, изборът между това да хапнете нещо здравословно и да ядете нещо мазно, ще стане много по-трудно.

Така че, вместо да се опитвате да изключите пиенето от диетата си, опитайте се просто да намалите напитките, които имате. Пиейки по-малко всеки път, когато пиете (и пиете по-малко нощи от седмицата), можете да изрежете от диетата си тон калории и лоши решения и да постигнете целите си за отслабване още по-бързо.

В обобщение...

Най-големите причини тялото ви не изгаря мазнините

  1. Не правите правилните тренировки, за да губите мазнини
  2. Вие недояждате
  3. Трябва да ядете повече протеини
  4. Прекалено сте стресирани
  5. Прекалявате с вашата фитнес програма
  6. Влагате твърде много алкохол

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

Същите 10 грешки за отслабване, които правят всички жени

Факти за загуба на мазнини: 7 често срещани грешки при диети

5 грешки с мазнини, които можете да поправите днес!

Интересни Статии