7 Характеристики на щастлива и хармонична връзка

Чудите ли се понякога само колко щастлива е връзката ви? Може би знаете, че нещо се нуждае от поправяне и искате да знаете какво и как трябва да адресирате. Дори и да не смятате, че трябва да правите кръпки, би било интересно да оцените отношенията си по отношение на здравите отношения. Както и да е, винаги има неща, които трябва да се научат от научен подход към естеството на връзките, които обединяват двама души. Само като научите повече за него, можете да го направите по-силен и траен.

Близките отношения са изградени от много различни черти, някои от тях основни и незаменими, други незначителни и вариращи от двойка до двойка. Тази статия се занимава с някои от по-важните - не е пълна, но дава достатъчно храна за мисли.

Вземете тази викторина и разберете веднага: Искате ли да бъдете заедно?

Чувствам се в безопасност

Никаква връзка не може да съществува за значително време без основа на безопасността. Когато сте с партньора си, трябва да се чувствате защитени, сигурни. Партньорът ви е вашият щит, не трябва да очаквате нищо от най-малкото заплашващо от него или нея. Трябва да се вземе предвид и психологическата безопасност - партньор е някой, с когото можете да бъдете себе си и да не се страхувате да бъдете съдени. Вие поставяте защитата си и спускате охраната си.Да си напълно отворен

Здравословен и щастлива връзка непременно е тази, при която винаги си отворена. Двойките, които не са честни една към друга, са длъжни да се разминат рано или късно. За да го издържите, трябва да сте сигурни, че вашият партньор е абсолютно извън борда с вас и ще направи чиста гърда от него, ако нещо се случи - дори и да е трудно. Имайте предвид, че истината не винаги трябва да звучи пряко или грубо - човек може да намери тактични начини да изрази злокобно събитие или мнение.

Доверие един на друг

Друг незаменим фактор на трайните отношения е взаимното доверие. Когато партньорът ви обещае или просто каже нещо, трябва да знаете, че можете да разчитате на думите им - и те могат да разчитат на вашите със същата сигурност. Когато и двамата партньори са надеждни и надеждни, това изключва много напрежение от връзката.

Споделяне на любовта

За това виси връзката ви. Любовта е била отправна точка на вашата съвместност, тя е вашето лепило, източникът на сила, гаранция, че се чувствате добре в моменти на неприятности. Ако се борави правилно, любовта ще расте само с години и ще задържи обещанието за дълъг живот, озарен от вашия обожаващ партньор.

Да се ​​смеем заедно

Да се ​​забавляваш е мощно лепило в отношенията ти. Също така е чудесен симптом, че връзката ви върви силна, защото ако е слаба, едва ли ще се забавлявате много заедно. Докато когато имате истински чувства един към друг, ще искате забавление и игри в живота си. Присъединявате се към забавни забавления, имате ред забавни случки, които с удоволствие споделяте с приятелите си.

Чувствам се зависими

Никаква връзка, която няма надеждност, няма да продължи дълго. Когато почувствате, че партньорът ви е ненадежден, ще натрупате проблеми, които със сигурност ще подкопаят връзката. От друга страна, когато знаете, че можете да разчитате на вербалната и физическата подкрепа на партньора си винаги, когато имате нужда от него, това ще втвърди връзката, която вече съществува.

Оставайки верен

Желанието, че партньорът ви остава верен на вас, е едно от основните желания в здравословното партньорство. Това е основната представа за ангажираност, когато се чувствате задължени да поддържате лоялност към този, когото обичате, докато връзката ви трае. Това е, което прави вашия съюз уникален и в същото време затворен за други хора. Удобството, което извличате от връзката, е в пряка корелация с нивото на вярност, което поддържате.

Горепосочените черти са от първостепенно значение във връзка, която трябва да процъфтява. Сигурно има други основни черти, които придават дълбочина и смисъл на обединението на двама души - имате ли такива, които считате за незаменими?

Вземете теста: Искате ли да бъдете?

Искате ли да бъдете заедно? Вземете викторина

В обобщение...

Най-големите знаци сте в щастлива връзка

  1. Чувствам се в безопасност
  2. Да си напълно отворен
  3. Доверие един на друг
  4. Споделяне на любовта
  5. Да се ​​смеем заедно
  6. Чувствам се зависими
  7. Оставайки верен

за автора

Дария Курилко е основател, писател и редактор на Geniusbeauty.com - онлайн ръководство за жени за красота, здраве и връзки. Има магистърска степен по социология с редица научни публикации, за които има кредит и богат опит в маркетинга и PR. Дария, която в момента живее във Висбаден, Германия, също е любяща майка и съпруга. От 2007 г. тя се радва да споделя своя опит и широки познания за всички неща, мода, хранене и начин на живот с нейните читатели.

Интересни Статии