7 причини защо работите и не губите тегло

Всъщност няма нищо по-разочароващо от това да измъчвате себе си, като се уверите, че се придържате към строг график на тренировките и да видите НЕ резултати. Може да ви накара да искате да откъснете косата си и просто да се откажете.

Правите всичко както трябва.

Ядеш правилните храни. Упражнявате се често. Следвате всички най-добри съвети.И ти си все още не губи тегло!

Какво дава? Какво трябва да направи човек, за да отслабне тук?

Е, яденето на 'добре' може наистина да означава ядене 'по-добре, отколкото преди, но все още не е страхотно.' А това, че упражнявате „често“, не означава, че упражнявате „ефективно“.

Загубата на мазнини е свързана с оформянето на живота ви в по-здравословна посока, така че не е нужно да се стараете толкова силно, за да останете здрави.

Ако се борите да сте здрави и все още не губите тегло, ето 7 причини, поради които това може да е:

1. Не се храните правилно

Диетата е контрол №1 на това колко тегло или няма да отслабнете и ако не ядете правилните храни, няма да отслабнете.

Хората смятат, че ако прекарат достатъчно време във фитнеса, ще влязат във форма - но всъщност диетата е много по-важна.

Всеки човек е различен, що се отнася до диетичните нужди, но една максима, която всеки човек може да следва, е, че е най-добре да се придържате към всички натурални цели храни.

Когато имате нужда от въглехидрати, придържайте се към пълнозърнести храни, картофи и кафяв ориз - както в дните, в които вдигате. В дните си почивате, яжте повече протеини и зеленчуци.

Каквото и да правите, избягвайте силно преработени храни и изкуствени съставки. Направете това и сте на път да постигнете много по-здравословна диета.

Ето 15 забранени храни, които трябва да изрежете от диетата си, ако искате да отслабнете.

2. Вашият контрол на порциите е изключен

Добре, нека кажем, че ядете правилните храни и не правите никакви грешки в диетата и сте все още не губи тегло!

Е, в този случай следващият най-вероятен виновник е размерът на вашата порция.

Без значение колко здравословна е храната, която ядете, ако ядете твърде много от нея, ще ви бъде нездравословно.

Ако искате да загубите мазнини от тялото си, трябва да изгаряте повече калории, отколкото влагате. Ако не контролирате размера на вашата порция, това няма да се случи.

С казаното, не ви казвам да гладувате или нещо друго. Трябва да намерите баланс, който работи за вас. Чудесен начин да ограничите размера на порцията е да ядете, когато се чувствате наистина гладни, и да се съсредоточите върху яденето бавно, Трябва да можете да спрете да ядете, преди да се наситите.

Направете това и килограмите трябва да започнат да свалят.

Тези 6 белтъчни рецепти за пюре ще ви поддържат цял ​​ден.

3. Твърде много кардио

От само себе си се разбира, че кардиото е важна част от всеки тренировъчен план - дори само за невероятните ползи, които предоставя на тялото ви. Това ще засили метаболизма ви и ще поддържа сърцето ви здраво и щастливо.

Но кардиото не трябва да бъде това само съставка в тренировката ви - тя трябва да бъде само един аспект. Това е така, защото правенето на твърде много кардио всъщност ще ерозира мускулната ви маса и ще се отърве от мускулите в тялото ви, вместо от мазнините.

Когато правите тон кардио, тялото ви преминава в режим на издръжливост, където иска да съхранява колкото е възможно повече мазнини. Стойте далеч от това, за да изгорите повече мазнини и да отслабнете повече.

Изпробвайте това 4-седмично предизвикателство за клек, за да се приспособите бързо!

4. Не е достатъчно тренировка с тежести

Тренировката с тежести е ключов аспект на всеки успешен план за тренировка. Кардио е добре - но както казах преди, твърде много кардио не е добре за вас.

Точно там идва тренировка с тежести. Най-добрият начин да изгаряте мазнини и да изграждате мускули в тялото си е като добавите тренировки за съпротива към всяко кардио рутина, което имате.

Натрупвайки мускулатурата в тялото си, вие всъщност тренирате себе си да изгаряте повече мазнини. Чудесно място за начало са упражнения, които използват телесното тегло за тренировки, като лицеви опори, белодробни и клекове.

Ето защо силовите тренировки са чудесни за жените.

5. Забавяте се по своя фитнес план

Това, че ходите на фитнес в продължение на час всеки ден, не означава, че сте всъщност работническата във фитнеса. Ако времето ви във фитнеса е прекарано в пиене на питейна вода и чакане на налична бягаща пътека - това не се счита за упражнение.

Всъщност трябва да работите, за да станете по-здрави и подстригани. Вместо да отчитате тренировките си и да си мислите „Добре, направих си часа, свърших за деня“, трябва да измервате тренировките си по интензивност и колко уморени се чувствате след това.

Ето защо работата по-трудно е всъщност по-ефективна и по-добра за вас, отколкото да работите по-дълго. Ако можете да увеличите интензивността си, намалявате времето, което прекарвате във фитнеса, и увеличавате максимално броя на изгорените калории.

Ето как да започнете и да се придържате към упражненията.

6. Не си предоставяте достатъчно време за възстановяване

Знаете ли усещането, след като сте направили реално добра тренировка, при която цялото ви тяло се възпалява и наистина се чувствате сякаш сте направили нещо?

Трябва да отделите време за това Почивка, не получавайте повече тренировки.

Ако продължавате да тренирате едни и същи мускулни групи ден след ден, не им предоставяте достатъчно време да се поправят и да станат по-силни, а всичко, което правите, е да увеличите максимално шансовете си за контузия.

Започнете с тренировка на определени мускулни групи в определени дни и след това ги почивайте в почивни дни. Ако не дадете време на тялото си да се възстанови, няма да постигнете фитнес целите си и вероятно просто ще се нараните.

Избягвайте тези упражнения на всяка цена!

7. Прекалено сте напрегнати

Трудно е за тялото, когато решите да тренирате и да влезете във форма. Изведнъж, през цялото това време на дивана отпускане се превръща в тежко, стресиращо занимание. Добавете в напрежение живот или стресираща работа към това уравнение и изведнъж бихте могли да гледате супер стресирано тяло.

Когато тялото ви е наистина стресирано, то ще премине в режим на оцеляване и се опитайте да съхранявате колкото е възможно повече мазнини, а не да го изгаряте.

Плюс това, той ще произвежда много кортизол, който е хормон, който ви помага да изгаряте мазнините умерено, но в излишък ви кара да съхранявате мазнини в точно областите, които не искате.

Отделете време, за да подхранвате тялото си и му предоставяйте почивни дни, когато не спортувате и не сте стресирани, за да можете да регулирате производството на кортизол и да поддържате тялото си здраво и по пътя към целите си за отслабване.

В обобщение...

Основните причини, по които работите и не губите тегло

  1. Не ядеш правилно
  2. Контролът на вашата порция е изключен
  3. Прекалено много кардио
  4. Не е достатъчно тренировка с тежести
  5. Забавяте се във вашия фитнес план
  6. Не си даваш достатъчно време за възстановяване
  7. Прекалено сте стресирани

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

5 изненадващи причини не губите тегло

6 причини не губите тегло

Грешки в диетата: 6 причини не губите тегло

Интересни Статии