8 основни причини да пуснете токсичните хора в живота си

Добре, днес ще говорим за нещо, което е малко неудобно.

Ще говорим за отрязването на хората от живота ви.

И това е страшно! В края на краищата ти беше грижа за този човек!Може би сте били супер близки приятели за известно време, които си казаха всичко за всичко.

Може би сте се чукали и също сте имали много чувства и боклуци един към друг, но след това се разделихте и сега все още поддържате връзка и се опитвате да бъдете приятели.

Може би са някой, когото дебнеш из храстите пред къщата им и дори не знаят, че си най-добри приятели!

Който и да са те - понякога идва момент, в който животът ти би бил по-добър без тях.

И да, това е страшно!

Но задържането на връзка с някого само защото сте били наистина близки не е достатъчно добра причина, Нито е да останеш приятел с някого, само защото му е удобно.

Вземете теста: Трябва ли да се разделите с него?

И не, страхът също не е достатъчно добра причина. Ако пазите някого в живота си, защото се страхувате да не останете сами или защото се притеснявате, че те ще знаят дълбоките ви тъмни тайни и ще ги задържат над главата ви, или защото мислите, че ще приключите със съжаление за решението - заблуждаваш се. Време е да ги пуснем

Защото животът ви ще бъде по-добър, когато вече не се преструвате

Защото някой, който не допринася за живота ви, всъщност го отнема.

Защото понякога е само време да прекъснеш връзки с някого.

Тук са 8 добри причини защо пускането на някого е правилното решение:

1. Не сте сигурни какво искате да им кажа

Ако прекарвате времето си с някой, който не ви кара да се чувствате оценени, който не изглежда щастлив и развълнуван, че е близо до вас, който не изглежда да обича да прекарва времето си с вас ... е, защо тогава прекарваш ли време с тях?

Приятелите трябва да бъдат окуражаващи! Те трябва да ви накарат да се чувствате оценени и би трябвало да искат да прекарат време с вас.

Ако не го направят, ако те накарат да се почувстваш като висянето е услуга, която правят за теб, или по-лошо, дори те притискат и те карат да се чувстваш зле от себе си, те вече не са ти приятели, ако изобщо дори бяха.

Време е да прережете кабела и да продължите напред.

2. Ти си единственият, който влага усилия

Приятелството, подобно на връзката, е двупосочна улица. И двамата трябва да искат да бъдат там, и двамата трябва да положат усилия, и двамата трябва да искат да продължат да тласкат нещата напред, за да работят.

Ако прекарвате време с някой, който не полага никакви усилия, който прави всичко за тях, който ви кара да правите нещата само при условията им ... това не звучи като много добро приятелство. Звучи, че сте свикнали.

Намерете човек, който да прекара време с това наистина, истински се радва да бъде с вас - и влага същото усилие, което полагате или повече. Ти си струва някой, който се грижи достатъчно, за да даде глупости.

Свързани: Топ 6 взаимоотношения Червени знамена

3. Не им се доверяваш повече

Знаеш ли върху какво се изграждат най-добрите отношения, приятелство или друго? Това не е смях. Не са добри времена Това не са общи интереси.

е Доверие.

Това е способността да им вярвате в своите тайни. Знаем, че те имат гърба ти, независимо какво. В сърцето си знаеш, че ще ти бъдат лоялни.

Ако не можете честно да си кажете, че им се доверявате, защо дори да губите време с тях? Време е да ги изрежете от живота си

Вземете тази викторина и разберете Той изневерява ли?

4. Нещата просто не са такива, каквито са били

Единствената константа в този свят е да се промени.

Всичко и всичко постоянно се променя и това включва хора. Двама души, които щракнаха толкова добре преди години, преди година, дори преди 6 месеца, могат да се чувстват като пълни непознати днес.

И това е така, защото независимо от всичко, всеки непрекъснато се променя. Двама най-добри приятели могат да се разделят напълно естествено, без дори да забележат, че това се случва. Двама влюбени могат да се превърнат в различни хора точно пред очите им.

А понякога човекът, в който стават, не е човек, с когото искате да сте близо.

Ако сте честни със себе си, ще разберете, че е добре, че и двамата сте се променили, и че наистина не се радвате да прекарвате време с тях. И ще разберете, че е добре да спрете да прекарвате времето си с тях.

5. Боли да си в приятелство или връзка с тях

Приятелствата и отношенията трябва да са източници на радост, а не на болка. Те трябва да са нещо, което прави живота ви по-добър, по-щастлив, по-приятен, вместо нещо, което ви сваля.

Така че, ако ви се стори, че се страхувате от времето, което прекарвате с тях, ако се чувствате сякаш винаги се чувствате като глупости, след като се мотаете с тях, ако се наранявате и притискате всеки път, когато прекарвате време с тях, добре ги изрежете.

Животът е твърде кратък, за да прекарате време с хора, които не ви уважават и ви карат да се чувствате глупави. Ако те ще ви съблазнят и ще ви направят нещастни, нямате нужда от тях в живота си.

Вземете тази викторина и разберете Егоист ли е?

6. Не получавате това, от което се нуждаете

Хората са приятели и повече помежду си, защото се чувства добре. Защото другите хора могат да изпълнят нужди в живота ви, за които дори не сте знаели, че съществуват.

Но когато една връзка престане да ви възнаграждава - когато спре да ви даде това, от което се нуждаете и стане повече за това, от което се нуждае другият човек, може да е време да дръпнете щепсела.

Отделете малко и честно помислете за това - ако никога повече не сте виждали този човек, бихте ли смазани? Или бихте могли да живеете с него?

След това вземете своето решение съответно.

Повече ▼: Всяка жена заслужава тези 4 неща от мъж

7. Не можете да се съгласите за нищо

Както хората се променят, така и тяхното мнение. Либертарианецът може да стане либерал. Набожен християнин може да стане атеист.

Някой, който мрази броколи, може да се превърне в някой, който обича броколи.

Каквото и да е, ако откриете, че вече не можете да се съгласите с тях по нищо, време е да приключите.

Не казвам да се обграждате с хора, които мислят точно като вас, но ако не можете да се съгласите за НИЩО и постоянно се спорите, какъв е смисълът да прекарвате времето си с тях?

8. Те не ви окуражават или не ви вярват

Приятелите и отношенията са за взаимна подкрепа. Те искат да помогнат на другия човек да постигне целите си и да стане най-добрата версия на себе си, която могат да бъдат.

Ако те не правят това и още повече, ако те дори не вярват в теб, защо дори да си приятел с тях? Какъв е смисълът да си около някой, който не вярва в теб, който не те подкрепя, който не иска да растеш и постигаш целите си?

Нищо, това е въпросът. Ще те задържат само

И това ме довежда до извода. В края на деня имаме само толкова много време на тази земя и толкова много хора, с които можем да прекараме това време.

Искате ли да погледнете назад към живота си и да си помислите „Е, не харесвах много от хората, с които прекарвах време, но поне никога не съм изоставял някого“?

Или искате да погледнете назад и да си помислите: „Прекарах време с хората, за които наистина се интересувах и които наистина имаха значение за мен.“

Изберете разумно.

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

Защо да се оставим да се чувстваме изтръгнати е толкова правилно

Изправете се срещу токсичните си отношения

Искате да разберете със сигурност дали трябва да се разделите с него? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Трябва ли да се разделите с него“ още сега и да разберете дали наистина трябва да се разделите с него ...

Вземете теста: Трябва ли да се разделите с него?

Трябва ли да се разделите с него? Вземете викторината

В обобщение...

Най-големите причини за пускане на токсични хора

  1. Не сте сигурни какво искате да кажете за тях
  2. Вие сте единственият, който прави усилия
  3. Не им вярваш вече
  4. Нещата просто не са такива, каквито са
  5. Боли да си в приятелство или връзка с тях
  6. Вие не получавате това, от което се нуждаете
  7. Не можете да се съгласите за нищо повече
  8. Те не ви окуражават или вярват във вас

Интересни Статии