9 трика за освобождаване на упоритите мазнини в корема завинаги (окончателно)

Гледаш се в огледалото, когато имаш само панталони, точно преди да облечеш риза. Обикновено се опитвате да не му позволявате да ви притеснява, но понякога няма как да не го забележите: стомахът ви. Защо, защо коремът ви отказва да бъде такъв, какъвто искате да бъде?

Това е разочароващо преживяване, което може да не изглежда толкова голямо за тези, които не се борят с него. Някои хора, които се борят с допълнителните мазнини в корема, не ги интересуват. Някои хора казват: „Кой е грижа, не е голяма работа? Как изглеждаш няма значение. 'Но трябва да кажа: да, невероятно и позитивно е да се чувстваш добре в себе си, да обичаш как изглеждаш и кой си. Но ако не сте доволни от това как изглеждате, тогава това ще ви помогне.Без съмнение в това - допълнителна мазнина на корема гадно. От разрушаване на външния вид на любимите ви дънки до принуждаването ви да сваляте тоалети от гардероба си, няма да отречете това коремни мазнини може да се забърквам с вас.

Има обаче нещо по-лошо от естетиката на коремните мазнини, за които да се притеснявате - и това е висцерална мазнина. Висцералната мазнина се разширява дълбоко в стомаха ви и се установява около органите ви.Висцералната мазнина е ужасен за вас - това е практически фабрика от хормони и вещества, които вредят на тялото ви, като кортизол и цитокини. Кортизолът е хормонът, който контролира и регулира стреса в тялото ви. Цитокините се забъркват със способността на тялото ви да произвежда инсулин.
Което всичко допълва - затлъстяване, диабет тип II и сърдечни заболявания. Лошите новини носят висцерални мазнини.

Така че, ако искате отървете се от упоритите коремни мазнини за добро (и намалете висцералните си мазнини), следвайте тези 9 съвета:

1. Сложете повече фибри във вашата диета

Проучване от 2011 г. установи, че хората, които са яли повече от 10 грама разтворими фибри на ден, са висцерални мазнини намаляват с 3,5% за 5 години (1). Това са само няколко малки ябълки или чаша зелен грах - и това ще направи огромна промяна в тялото ви (и помогне контролирайте апетита си).2. Насладете се на чаша чай

Чаят съдържа антиоксиданти (наречени катехини) - и можете да намерите тон от тях в зеления чай. Проучванията показват, че хората, които консумират повече катехини, губят повече коремни мазнини от тези, които не са го правили (2). Опитайте да получавате поне 600mg катехини на ден - което е около 16oz вкусен зелен чай.

3. Поддържайте редовно цикъла си на сън

Опитайте да лягате и ставате по едно и също време всеки ден - да, дори и през почивните дни. Проучване на университета Бригъм Йънг установи, че жените, които отиват да спят и се събуждат в постоянно време, демонстративно имат по-ниски нива на телесни мазнини (3). Това може да е така, защото нередовни винтове за сън с вътрешния ви часовник и нивата на стрес, претоварващи тялото ви с кортизол.

4. Вземете По-добре сън

Ако получавате 5 или по-малко часа сън на нощ, имам лоша новина за вас - проучване от 2010 г. от Университета на Уейк Форест установи, че количеството сън ще увеличи нивата на висцерални мазнини. Опитайте се да спите поне 8 часа на нощ за най-добрата възможна почивка.
5. Опитайте да вземете йога

Готови ли сте за лудо проучване? През 2012 г. изследователите установяват, че жените, които вече са преминали през менопаузата и са пробвали йога в продължение на 4 месеца, са имали изключително значително намаляване на висцералните мазнини. Това е невероятно - и йога е невероятна за вашето тяло. Всичко е в съкращаването на кортизола, което ще накара тялото ви да се напълни с корема.6. Консумирайте повече оцет

Да - чухте ме правилно, говоря за оцет. Японско проучване от 2009 г. установи, че хората, които страдат от затлъстяване, които консумират между 1 и 2 супени лъжици оцет всеки ден в продължение на 2 месеца, телесните им мазнини намаляват значително - включително висцерални мазнини. Оцетът има киселина в него, която ще стимулира тялото ви да произвежда протеини, които изгарят мазнини - огромен бонус към вече здравословната храна.

7. Полиненаситените са най-добрите ви приятели

Искате смразяващо изявление? Наситени мазнини абсолютно товари все повече и повече висцерални мазнини върху тялото ви. Шведско проучване установи, че наситените мазнини са много по-лоши от ненаситените мазнини по отношение на добавянето на висцерални мазнини, а субектите, които ядат наситени мазнини, натрупват висцерални мазнини, докато лица, които ядат ненаситени мазнини, натрупват мускулна маса и по-малко телесни мазнини.

8. Яжте повече протеин

Ако искате да отслабнете, вероятно вече знаете, че протеинът е най-добрият ви приятел за отслабване. Това е заради друг хормон на тялото - инсулин.

С остаряването на тялото ви тялото ще произвежда все повече и повече инсулин, защото мускулите и мастните клетки стават „устойчиви“ към него - по същество те развиват толерантност. Проблемът с това е, че твърде много инсулин сигнализира на тялото ви да съхранява много мазнини. Въпреки това, ако ядете много протеини в диетата си, това може да ви предпази от инсулинова нечувствителност и да ви помогне да се предпазите от мазнините в корема.

9. Вземете повече упражнения

Това е очевидното - и вероятно това, което очаквахте първо. Реших да го оставя на последно място, защото имам пълен контрол над това къде се намира в този списък и не можете да ме спрете, той има ,

Ако висцералната мазнина има слабост - това е упражнение. Ако правите аеробни упражнения като плуване, бягане и колоездене, ще започнете да изгаряте висцералните си мазнини за нула време.

В обобщение...

9 съвета, за да загубите накрая упоритите мазнини в корема

  1. Сложете повече фибри в диетата си
  2. Насладете се на чаша чай
  3. Поддържайте редовно цикъла си на сън
  4. получавам По-добре сън
  5. Опитайте да вземете йога
  6. Консумирайте повече оцет
  7. Полиненаситените са най-добрите ви приятели
  8. Яжте повече протеини
  9. Получете повече упражнения

Интересни Статии