Избягвайте тези 10 „здравословни“ храни, които са нежелана храна в маскировка!

Всъщност нищо не ме кара да ям „здравословна храна“, да не се наслаждавам на храната, която обичам всички, за да отслабна. Само за да натрупам тегло, което така или иначе би се случило, дори ако бях хапнала вкусната храна, която всъщност исках да ям.

Един от най-коварните начини, по които пропускаме фитнес целите си и наддаваме на тегло, е защото правим неправилен избор в диетите си - защото сме подмамени от храни, които се преструват, че са нещо, което не са.Най-лошият нарушител тук са храни, които се преструват на 'здравословни' за вас ... но всъщност са всичко друго, но не.

Тези „фалшиви здравословни“ храни могат да се считат за добри за вас от по-голямата част от населението - но това не го прави истина.

Затова имайте предвид това, избягвайте тези 10 фалшиви „здравословни“ храни, ако искате да отслабнете и да подобрите здравето си:1. Всяка преработена храна, за която се твърди, че е „без мазнини“ или „с ниско съдържание на мазнини“

Знаете ли защо всички хранителни компании започнаха да премахват мазнините от храните си?

Това е така, защото имаше огромна реакция и протест срещу мазни храни и наситени мазнини - а хранителните компании скочиха на лентата, за да спечелят пари.

Въпреки това, сега, когато „доказателствата“, според които мазнините са лоши за вас, са развенчани, хората все още продължават да ядат тези храни без мазнини.Защо са толкова лоши за вас?

Е, когато изваждате мазнините от храна, през повечето време я правите на вкус наистина ли лошо. И така, какво правят хранителните компании, за да станат отново вкусни?

Те добавят цял ​​куп химикали и захар. Стойте далеч от „без мазнини“ храни, които се преструват на здравословни.Опитайте тези 15 вкусни рецепти за бавна готварска печка, които са под 375 калории всяка.

2. 'Фитостероли', които понижават холестерола

В природата има съединения, наречени фитостероли, които действат като растителни версии на холестерола и има няколко проучвания, които показват, че тези фитостероли могат да понижат нивата на холестерола при хората.Оттогава обаче се правят изследвания, които показват, че фитостеролите увреждат сърдечно-съдовата система на човека и дори могат да увеличат шанса за сърдечни заболявания. Но това не спира компаниите да пускат фитостероли в продукти и да ги наричат ​​„сърцето на сърцето“.

Не яжте продукти с изкуствено добавени фитостероли и поддържайте сърцето си здраво.

3. Вегански 'здравословни' храни

Много повече хора стават вегани и живеят веган начин на живот всеки ден, както за опазване на околната среда, така и поради етични причини.

Все пак една от причините е не валидно за започване на веган диета е, защото искате да сте по-„здравословни“.

Когато видите 'веган приятелски' продукти на рафта като веган хот-доги или веган бекон, това, което наистина получавате, са високо обработени нездравословни храни, пълни с изкуствени съставки. Те са лоши за вас, придържайте се към действителните естествени храни.

Ето 5 начина да ядете сирене и да отслабнете!

4. Спортни напитки

Да! Те имат електролити и гориво тялото ви трябва да продължава да се състезава в спорта и да поддържа енергията си!

С изключение на това, че за нормален човек не се нуждаете от допълнителни електролити (известни още като сол) в диетата си, а „горивото“ в спортните напитки наистина е просто течна захар.

Да, важно е да останете хидратирани - но най-добрият начин да направите това е просто да пиете вода! Не пийте захарни опаковани „здравословни“ спортни напитки.

5. Бонбони с ниско съдържание на въглехидрати

Всички сме ги виждали в супермаркета. Големи бонбони, които се крият като 'хранителни барове' или 'силови барове', които ви обещават без въглехидрати! Без захар! Тон протеин!

Проблемът е, че нищо на този свят не е безплатно и ако един бар шоколад с фъстъчено масло ви обещае, че няма въглехидрати или захар, можете да заложите на кифлите си, че има други неща, които са ужасни за вас.

Тези „хранителни барове“ всъщност нямат истински храна в тях! Само химикалите и изкуствените ароматизатори и лошите глупости нараняват тялото ви. Оставете ги на себе си.

6. Плодов сок

Плодов сок е baaad за теб!

Шокиращо е, че нещо с името „плод“ и „сок“ може да бъде толкова лошо за тялото ви, но е така!

На първо място, дори и в най-здравословните, най-„натурални“ плодови сокове, те все още са просто опаковани с течна захар. По принцип пиете само течна захар с вкус на плодове.

И това не е дори броят на плодовите сокове, които дори не съдържат плодове, разчитайки на „натурални и изкуствени аромати“, за да направите вкуса на цветната ви захарна вода „здравословен“.

Не пийте плодов сок. Просто стойте далеч от него.

Тези 7 храни, които ще изгарят калории като луди!

7. Актав нектар

Не е чудно, че толкова много хора искат да премахнат или строго да намалят приема на захар от диетите си - захарта е лоша за вас!

Но при рязането на захар хората се натъкват на „алтернативи на захарта“ и си мислят, че са здрави - когато всъщност не са.

Да вземем например нектар от агаве. Използва се в тон „здравословни храни“ като здравословна алтернатива на захарта, но знаете ли какво е всъщност?

Всъщност е по-лошо от захарта.

В него има тон фруктоза, който наистина прецаква метаболизма ви, ако ядете много от него. Колко фруктоза? Е, захарта има 50% фруктоза, а актавият нектар има 70% -90% фруктоза! Това не е 'естествено', и е определено нездравословно'.

8. Силно преработени зърнени храни

Добре, така че е очевидно, че супер сладките зърнени закуски, които са оформени като бисквитки, понички или други десерти с висока захар, са лоши за вас. Стойте далеч от тези.

Далеч по-лоши са зърнените култури, които преструвам се да са здрави, с твърдения като „нискомаслени“ или „пълнозърнести“ навсякъде по кутията, които всъщност не съдържат нищо освен изкуствени съставки, с тон захар и преработени зърна.

Ако се опитва зърнена култура наистина ли трудно е да те убедя, че е здравословно, тогава вероятно не е така. И вероятно трябва да се държи далеч от това.

9. Растителни масла

Ще видите голям тласък в медиите и списанията за растителни масла като соево масло, масло от гроздови семена и рапично масло, на основание, че те понижават холестерола в кръвта.

Въпреки това, докато по-високият холестерол в кръвта увеличава риска от сърдечен удар, това е не заболяване или симптом, който се нуждае от лечение.

И всъщност, като леко намалите риска от сърдечни пристъпи в краткосрочен план с тези растителни масла, вие излагате на по-голям риск от други по-опустошителни заболявания, включително сърдечни заболявания и рак.

Придържайте се към здравословни мазнини като зехтин, масло и кокосово масло и дръжте преработените растителни масла извън вашата количка.

10. Всяка дресинг за салата от голям производител

Така че искате да хапнете повече салата. Това е страхотно! Салатата наистина е здравословна за вас.

Всъщност, без значение какъв зеленчук ядете, той вероятно ще ви бъде полезен. Просто няма да вкусите много.

Проблемът е, когато избиете тези здравословни зеленчуци с тонове мастни, мазни, опаковани с химически превръзки салати, които напълно отричат ​​ползите за здравето от яденето на зеленчуци и всъщност ви оставят по-назад, отколкото когато сте започнали.

Тези салатни дресинги са пълни със захар, трансмазнини, химикали и растителни масла и те се вятърват, като вредят на здравето ви повече, отколкото салата би помогнала за това. Стойте далеч от тях.

В обобщение...

Това са най-лошите здравословни храни, които всъщност са нежелана храна

  1. Всяка преработена храна, която твърди, че е „без мазнини“ или „с ниско съдържание на мазнини“
  2. „Фитостероли“, които понижават холестерола
  3. Вегански 'здравословни' храни
  4. Спортни напитки
  5. Бонбони с ниска въглехидрати
  6. Плодов сок
  7. Сок от агаве
  8. Високо преработени зърнени храни за закуска
  9. Растителни масла
  10. Всяка дресинг за салата от голям производител

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

25 Замразени храни, които никога не трябва да ядете

10 здравословни храни, които никога не трябва да ядете

5 храни, които никога не трябва да ядете

Интересни Статии