Избягвайте тези 13 храни, когато се опитвате да отслабнете

Когато се опитвате да отслабнете, е важно да се храните правилно, още повече, отколкото да спортувате. Всъщност бихте могли да тренирате усилено във фитнеса, но все пак ядете храни, които саботират цялата ви упорита работа.

Това е така, защото видовете храни, които ядете, могат или да помогнат за отслабване, или да доведат до допълнително наддаване на тегло.Ето 13 храни, които трябва да избягвате, когато се опитвате да отслабнете. Всички те са свързани с наддаването на тегло.13 храни, които трябва да се избягват за отслабване

1. Напитки, пълни със захар

Напълнените със захар напитки като сода са толкова разпространени сега, че заемат цял ​​пътека в хранителния магазин. Тези силно предлагани на пазара висококалорични напитки за съжаление се консумират вместо вода, толкова много, че се превръщат в една от водещите причини за затлъстяване в света.

Напълнените със захар напитки не са свързани само с наддаването на тегло, но могат да доведат до метаболитен синдром, диабет тип 2 и други вредни здравословни състояния при прекомерна консумация. (1, 2, 3)По-лошото е, че тези напитки, пълни със захар, са пълни с калории, но тези течни калории не ви правят да се чувствате пълни като калории от твърди храни. (4) В резултат на това все още чувствате необходимостта да консумирате допълнителни калории.

Консумирането на вода от друга страна е показано, че намалява приема на калории със 194 калории на ден. (5)

Замяната на напитки с пълна захар с вода или други напитки без захар е задължителна, ако наистина искате да отслабнете.Да обобщим: Напълнените със захар напитки съдържат голям брой калории, които водят до увеличаване на теглото, освен това причиняват други здравословни проблеми. Замяна на напитки с пълнене на захар с вода, чай, бадемово мляко или други напитки без захар е задължително, ако искате да отслабнете.

2. Десертни кафета

Черно кафе без добавените захари, ароматизирани сиропи или тежки кремове, всъщност могат да засилят метаболизма ви и да увеличат изгарянето на мазнини, тъй като съдържа кофеин, който насърчава окисляването на липидите. (6)

Когато добавите камшик, карамел, шоколад и други захарни, угояващи съставки, вие превръщате черното кафе в десерт, който носи със себе си голям брой нездравословни калории. Тези калории се натрупват бързо и обикновено водят до наддаване на тегло.За да избегнете тези излишни калории, най-добре е да се придържате към редовно черно кафе. Ако вкусът на черното кафе е твърде горчив за вас, опитайте да добавите нещо като бадемово мляко вместо други нездравословни съставки.

Да обобщим: Десертните кафета могат бързо да изразходват отделените ви калории за деня и да доведат до допълнително наддаване на тегло. Ако искате да пиете кафе и да извлечете ползите от неговото изгаряне на мазнини, тогава се придържайте към редовно черно кафе.3. Някои салатни дресинги (особено кремообразни)

Замяната на поне едно хранене на ден със салата е чудесен начин да започнете да отслабвате. Доливането на вашата салата с нездравословен дресинг за салата обаче може да бъде почти толкова лошо, колкото да излеете шоколадов сироп върху нея.

Много салатни дресинги съдържат голям брой калории, нездравословни мазнини, добавени захари и добавен натрий. Освен това те могат също да съдържат изкуствени оцветители, ароматизатори, консерванти, соев лецитин, царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза и хидрогенирани масла, които са свързани с рака.

Салатите на маслена основа, особено домашните, са много по-добри за вас, отколкото съхранявайте закупени дресинги, които включват нездравословни съставки. Купените от крема превръзки са най-лошите и съдържат високо количество наситени мазнини и калории.

Дори кремавите превръзки с ниско съдържание на мазнини съдържат царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза, който е свързан със затлъстяването. Освен това много превръзки с ниско съдържание на мазнини са натоварени с натрий и липсват много витамини и антиоксиданти в нерафинирани растителни масла, използвани в превръзки на маслена основа.

Някои масла като зехтин и кокосово масло могат да помогнат за отслабване. Диета, обогатена със зехтин, води до по-голяма загуба на тегло в сравнение с диета с ниско съдържание на мазнини, и кокосово масло, което съдържа триглириди със средна верига (MCT), довело до още по-голяма загуба на тегло от зехтина. (7, 8)

Смесването на салата на маслена основа с оцет е още по-добре, тъй като е доказано, че оцетът помага за отслабване. (9)

Да обобщим: Когато избирате дресинг за салата, най-добре е да стоите далеч от закупените от магазина дресинги, които са кремави или дори с ниско съдържание на мазнини. Вместо това изберете дресинг на основата на масло или си пригответе домашен, който включва здравословно нерафинирано масло и го смесете с оцет и други здравословни билки, зеленчуци и подправки.

4. Млечни шейкове и сладолед

Сладоледът и млечните шейкове са на високо място в този списък на най-често консумираните десерти. Те са студени, кремообразни и на вкус невероятни, особено в горещ летен ден.

За съжаление, поради техния невероятен вкус хората често се прекаляват с тях, което може да доведе до бързо наддаване на тегло.

И сладоледът, и млечните шейкове са пълни със захар и мазнини, за които се знае, че предизвикват желание за храна. Всъщност захарта и мазнините в комбинация са пряко свързани с хапването на хапчета с пристрастяване и затлъстяване. (10)

Сладоледът и млечните шейкове трябва да се ограничават до редки случаи и дори тогава са необходими малки порции. Ако излизането на сладолед е едно от забавленията ви, помислете дали да не излезете на богати на хранителни вещества смути.

Да обобщим: Сладоледът и млечните шейкове често водят до свръхзащита заради сладката комбинация от захар и мазнини, които съдържат. Когато се опитвате да отслабнете е най-добре да ги избягвате и да изберете по-здравословно алтернативно лакомство, като богата на хранителни вещества смузи.

5. Бял хляб

Миризмата, мекотата и вкусът на белия хляб е трудно да се устои, но за съжаление може да доведе до наддаване на тегло.

Белият хляб, за разлика от пълнозърнестия хляб, който все още има цялото зърнено ядро, е направен чрез машинно пулверизиране на зърнените ядки във фино брашно. Този процес, наречен усъвършенстване, оставя полученото брашно лишено от хранителни вещества.

Когато се смилат в рафинирани брашна, повечето зърна действат точно като захар в организма, предизвиквайки наддаване на тегло, възпаление и шипове на кръвната захар.

Казват, че храните, които повишават кръвната захар, имат висок гликемичен индекс. Храните с висок гликемичен индекс са свързани със затлъстяване и диабет тип 2. Белият хляб се нарежда високо в списъка на гликемичния индекс. (11)

Яденето само на две филийки бял хляб на ден беше показано в едно проучване, за да се увеличи рискът от увеличаване на теглото и затлъстяването с 40%. (12)

По-здравословните хлябове, които запазват хранителните си вещества като пълнозърнест хляб, хляб Ezekiel и безглутенови хлябове, имат много по-нисък гликемичен индекс и не са толкова пристрастяващи като белия хляб.

И накрая, много хляб съдържа ненужна добавена захар, така че трябва да намерите най-здравословния пълнозърнест хляб, който също е с ниско съдържание на захар.

Да обобщим: Белият хляб се прави от рафинирано брашно, което действа точно като захарта в тялото. Плюс това често съдържа допълнителни добавени захари. Ако искате да отслабнете, най-добре е да изберете здрави пълнозърнести хлябове или безглутенови хлябове, които не насърчават натрупването на излишно тегло.

6. Пица

Пицата е може би една от най-обичаните бързи храни. Децата особено го харесват и това е лесно и достъпно. Въпреки че това е най-вече просто тесто, сос за паста и сирене, пицата може да бъде изненадващо угояване. (13)

Проблемът е начинът, по който се правят повечето закупени в магазина пици. Производителите и ресторантите за бързо хранене обикновено използват рафинирано брашно, за да направят тестото, вместо по-здравословно тесто, направено от пълнозърнесто брашно. Също така сосът за макаронени изделия, който използват, обикновено е пълен с добавена захар.

Ако пиците не са пресни, обикновено съдържат преработени химикали, за да удължат срока на годност. Това включва преработените меса, които също са свързани с наддаването на тегло. (14)

Приготвянето на домашна пица, като се използват цели хранителни съставки без добавена захар, е по-здравословен вариант.

Да обобщим: Купената в магазина пица обикновено е по-калорична и се прави с рафинирано брашно и преработени съставки, които водят до наддаване на тегло. Ако искате да хапнете филийка пица, направете я у дома, като използвате здравословни съставки.

7. Sugary зърнени закуски

Много зърнени закуски на пътеката за зърнени храни в магазина за хранителни стоки включват реклама от външната страна на кутията, която твърди, че зърнените храни отвътре са здрави. Обаче голям брой зърнени закуски са силно обработени и заредени с добавена захар.

Макар че е вярно, че някои зърнени храни за закуска съдържат толкова необходими хранителни фибри, витамин А, фолат, витамин В6, магнезий, цинк и други микроелементи, добавената захар все още предизвиква голямо безпокойство. (15)

Американската сърдечна асоциация препоръчва ограничаване на добавената захар до 36 грама захар за мъжете и 25 грама захар за жените на ден. (16)

Обикновено, когато човек яде зърнени храни, те го изсипват в купа, която се оказва повече от чаша зърнени храни. И все пак много сладки зърнени закуски съдържат около 12 грама захар на ¾ чаша. Ако консумирате две чаши, това е малко над 25 грама захар точно там. С толкова много продукти, съдържащи добавени захари в наши дни, до края на деня може да надхвърлите препоръките за препоръчване.

Ако искате да ядете зърнена закуска, поставете отметка в квадратчето, за да разберете колко захар съдържа. Някои зърнени култури, които са с ниско съдържание на захар, са обикновени настъргани житни квадрати, обикновени жита и обикновени царевични люспи. Винаги можете да добавите стафиди или плодове към зърнените култури, за да й придадете някакъв вкус.

Да обобщим: Зърнените храни за закуска могат бързо да надхвърлят препоръчителната дневна граница за захар от Американската сърдечна асоциация, като по този начин допринесат за наддаване на тегло. За да получите ползите от фибри и хранителни вещества, които зърнените култури могат да предлагат, най-добре е да изберете зърнени храни с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на захар.

8. Тестени изделия

Печени стоки като бисквитки, торти, пайове и сладкиши са толкова примамливи за ядене като бърза закуска. Когато сте с ниско съдържание на енергия, жадувате висококалорични храни вместо здравословна закуска като ябълка.

За съжаление хлебните изделия не удовлетворяват като закуска, тъй като съдържат рафинирано брашно и добавена захар, които бързо повишават кръвната ви захар и след това в рамките на часа отново сте гладни, след като кръвната ви захар спадне.

Повечето предварително опаковани хлебни изделия, които се продават в магазините, съдържат много нездравословни съставки в тях, за да удължат срока им на годност. Те съдържат и изкуствени трансмазнини, които са ужасни за вас и са свързани с много заболявания. (17)

Ако сте с ниско ниво на енергия и желаете бързи въглехидрати, опитайте да ядете ябълка или портокал. Ако трябва да имате нещо сладко, потърсете парче тъмен шоколад или пълномаслено кисело мляко с пресни плодове.

Да обобщим: Стойте далеч от печените стоки като закуски, ако сериозно отслабвате, тъй като печените стоки причиняват наддаване на тегло и не задоволяват глада ви. Най-добре е да изберете пресни плодове, зеленчуци или ядки като закуски или друга закуска, която съдържа здравословни мазнини и естествени захари.

9. Бонбони барове

Candy Bars определено са извън границите, когато се опитвате да отслабнете. Те са пълни с добавена захар, добавени масла, консерванти, рафинирано брашно и др.

Един бонбон може да ви даде незабавно удовлетворение, когато ядете импулсивно един, но тялото ви не получава никакви хранителни вещества от него. Всичко, което получавате, е огромна доза калории от захар и мазнини.

Днес дори можете да получите бонбон „супер размер“, който съдържа над 500 калории. Тези барове са поставени в линията за напускане за „стойностна цена“, което прави по-трудно съпротивлението. Хроничното излагане на големи размери на порции може да доведе до увеличен прием на енергия. (18)

Най-добрият начин да избегнете закупуването на бонбони, е да поддържате здравословни закуски при вас. Можете да поставите ябълка или малка торбичка с ядки в колата или чантата си.

Да обобщим: Бонбоните съдържат много мазнини и захар, но много малко хранителни вещества, ако има такива. Тъй като те са толкова примамливи и се продават навсякъде, най-добре е да запазите здравословна закуска със себе си, за да избегнете закупуването на бонбони.

10. Картофи пържени картофи и картофи

Картофите с пържени картофи и картофи определено са добре облизащи с пръсти и правят лесно странично допълнение към хамбургер или сандвич. Проблемът е, че пържените картофи и чипсите са много висококалорични и понякога хората ядат твърде много от тях.

Пържени картофки пържени картофи и картофи са провалът на мнозина, които се опитват да отслабнат. The New England Journal of Medicine провежда 4-годишно проучване, което свързва картофения чипс и пържените картофи с напълняването. Въз основа на това проучване, Националните здравни институти съобщават, че картофеният чипс е довел до наддаване на тегло от 1 килограм или повече, а картофите пържени са причинили наддаване от 3 килограма в хода на изследването. (19, 20)

Варените картофи биха били най-добрият вариант, ако обичате да ядете картофи. Пържени, печени, микровълни и печени картофи могат да съдържат канцерогенно вещество, наречено акриламид. (21)

Да обобщим: Картофите пържени картофи и картофи са лесно да се прекалява. Те също са нездравословни и угояващи. Най-здравословният начин да ядете картоф е да го сварите.

11. Бира

Може би сте чували термина „бирено коремче“ и преди. Е, има истина за това, защото пиенето на извънреден труд води до общо наддаване на тегло, включително увеличаване на теглото в областта на талията. (22)

Бирата често се консумира в по-големи количества от другите видове алкохол, тъй като бирата задоволява жаждата и е по-лесно да се гаври. Плюс бира често се пие в горещите летни дни или на спортни събития.

Въпреки че калориите от алкохола са едни и същи за виното и уискито, 7 калории на грам, това е колко и колко често го пиете, което води до наддаване на тегло. Виното и уискито обикновено се сервират в по-малки количества и се пият в по-малки количества. Няколко чаши вино може дори да са от полза. (23)

Въпреки това, тъй като алкохолът осигурява повече калории от въглехидратите и протеините на грам, най-добре е да избягвате алкохола всички заедно.

Да обобщим: Бирата е социална напитка с високо съдържание на калории, която обикновено се консумира в по-големи количества. Постепенното пиене на бира води до увеличаване на теглото и обиколка на талията. Чаша вино по социален повод може да бъде по-добър вариант.

12. Пържено пиле

Пърженото пиле е най-лошият източник на протеини, който можете да имате в диетата си. Той не само увеличава риска от затлъстяване, той увеличава риска от инсулт, диабет тип 2 и риск от рак.

Пърженото пиле е с високо съдържание на мазнини. Някои видове мазнини са нездравословни от други и това включва трансмазнините. Пърженото пиле, което ресторантите за бързо хранене продават, често съдържат неприемливо големи количества индустриално произведени трансмазнини, което допринася за повишен риск от сърдечни заболявания, наддаване на тегло, коремни мазнини и диабет тип 2. (24)

Някои по-здравословни избори за протеини ще включват боб, киноа, леща, постно необработено месо, хранено с трева, дива уловена риба и безплатни яйца.

Да обобщим: Избягвайте да ядете пържено пиле, не само защото то угоява, но и защото може да увеличи риска от други сериозни заболявания. Когато избирате протеин, изберете тези, които са на растителна основа, хранени с трева, диви уловени и без гама, но със сигурност не са пържени.

13. Храни със скрити захари

Внимавайте за скритите захари в храната. Преработените храни често съдържат добавени захари под много имена като високо фруктозен царевичен сироп, концентрати от плодови сокове, царевичен сироп, меласа и много други.

Добавената захар е свързана със затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания и диабета. (25, 26, 27)

Някои храни, които съдържат скрити захари, са сладки зърнени закуски, барове с гранола, храни без мазнини, храни с ниско съдържание на мазнини, протеинови барове, тестени сосове и кисело мляко с аромати.

Тези храни имат по-здравословни опции като домашни сосове за паста, пълномаслени кисели млека, домашно приготвени гранолови смеси, използващи пълнозърнести храни, ядки и стафиди, домашни протеинови пръчици и пълнозърнести зърнени храни.

Да обобщим: Винаги проверявайте етикетите на храните за скрити захари. Вместо да купувате тези храни, опитайте да направите по-здравословна домашна версия или купете храни с най-малко количество добавена захар.

Как да се движим напред

По правило силно преработените храни като предварително опаковани боклуци съдържат големи количества нездравословни мазнини, добавени захари и рафинирани брашна. Ако искате да отслабнете, най-добре е да избягвате тези храни като чума.

Някои храни могат да твърдят, че са здравословни, но не са. Ако не сте сигурни, винаги прочетете етикета и разберете дали има съставки, които са лоши за вас. Правило е, че ако не разпознаете името на съставката, това може да е изкуствено или силно обработено.

Храни, които са лесни за разпознаване като здравословни, включват пресни пълноценни храни като зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни.

Други потенциално угояващи храни, от които трябва да се пазите, са сушени плодове, преработени плодови сокове, ядки и сирене. Те трябва да бъдат ограничени до малки единични порции, тъй като те също са с високо съдържание на калории и могат да допринесат за наддаване на тегло, когато се ядат в излишък.

И накрая, размерът и честотата на порциите трябва винаги да се имат предвид. Ако искате да отслабнете, най-добре е да избягвате угояване, нездравословни храни; но ако се подхлъзнете, ограничете се до една порция и само рядко.

В обобщение...

Най-лошите храни, които трябва да избягвате за отслабване

 1. Напитки, пълни със захар
 2. Десертни кафета
 3. Някои салатни дресинги (особено кремообразни)
 4. Млечни шейкове и сладолед
 5. бял хляб
 6. пица
 7. Sugary зърнени закуски
 8. Печени изделия
 9. Бонбони барове
 10. Пържени картофки и картофен чипс
 11. Бира
 12. Пържено пиле
 13. Храни със скрити захари