Най-добрата диета за момичета на 16 години, които искат да отслабнат

Така че, дъщеря ви иска да отслабнете. Това е далеч от рядкостта - все повече и повече млади хора осъзнават телата си и желаят да отслабнат.

За тийнейджърите обикновено е много по-трудно да отслабнат, особено сами. Когато се опитват да отслабнат сами, те са склонни да прескачат хранене, катастрофа диета, ограничаване на калории, прекалено физическо натоварване и други.Ненадзорното отслабване за тийнейджърите може да бъде опасно и по-често, отколкото не, може да доведе до хранителни разстройства.Като родител за вас е важно да насърчавате здравословните хранителни навици, за да помогнете на вашия тийнейджър да отслабне.

Най-добрата диета за 16 годишно момиче

От какво се нуждае диетата на 16-годишна възраст?

16-годишните жени трябва да се хранят някъде от 1750-2350 калории на ден, в зависимост от нивото на тяхната активност.Колкото по-активни са те, толкова повече калории ще трябва да ядат. Ограничението на калориите никога не е здравословно за подрастващ тийнейджър.

Особено докато са в училище, те няма да могат да се съсредоточат правилно и това може да се отрази негативно на техния растеж и развитие.

Тийнейджърите се нуждаят от диета с високо съдържание на фибри, калций, протеини, желязо и здравословни мазнини. Те също се нуждаят от различни витамини като витамини А, С и витамини от група В.Не пропускайте закуската

Закуската е жизненоважна част от деня за всички, особено за тийнейджърите. Пропускането на закуска всъщност предотвратява загубата на тегло, защото това може да накара тялото на тийнейджър да премине в режим на глад.

Режимът на глад е мястото, където тялото ви държи на калории, вместо да ги изгаря, защото не е сигурно кога следващия път ще получи храна.

Яденето на закуска последователно дава на тялото да знае, че може да зависи от това, че ще я подхранвате всяка сутрин.Протеиновите закуски винаги са чудесни за загуба на енергия и тегло. Една добра закуска би била около 500 калории.

Купа с овесени ядки с плодове, ядково масло и семена е пълнеща и питателна. Пюрето е също бърза и лесна закуска, която вашият тийнейджър може да вземе на училище с тях, когато бърза.Опаковайте го пълен с плодове (замразени или пресни), чиа или ленени семена, пресни зеленчуци като спанак и протеинов прах, ако искат. Можете дори да добавите съставки като гръцко или кокосово кисело мляко.

Здравословни обеди, които могат да я изкарат през деня

Обядът е друго важно хранене, което не бива да се пропуска. Има вероятност дъщеря ви да яде обяд по време на училище.

Важно е да се уверите, че тя има питателен обяд, вариращ от където и да е между 500-700 калории.

Някои здравословни идеи за обяд са пълнозърнести сандвичи с горчица, зеленчуци и други гарнитури по избор, опаковки, остатъци от вечеря, зеленчуци с хумус, варени яйца, салати и всякакви други храни, които тя обича да яде.

Важна част от здравословното хранене е да ядете храни, които ви харесват, затова винаги се уверете, че дъщеря ви има обяд, който тя с нетърпение ще очаква да яде.

Удовлетворяваща вечеря, която все още е здравословна

Вечерята е последното хранене за деня и е също толкова важно, колкото закуската и обяда. Вечерите трябва да са сърдечни и задоволителни.

Те трябва да варират от 500-800 калории. Някои примери за здравословна вечеря, които бихте могли да направите, са чили, царевична чаша, пица с пита, бурито, ориз с пържени картофи, печени картофени клинове, лазанати, супи от леща, сьомга на скара със салати, гювечи, купи с бурито, банички с нахут и много други ,

Намерете рецепти онлайн и пресъздайте някои от любимите храни на дъщеря си, просто направете по-здравословна версия.

Ако вашият тийнейджър обича да готви, опитайте да провеждате няколко вечери в седмицата, където вечеряте заедно. Да бъдеш част от процеса на готвене винаги е забавно и това е чудесен начин да я следиш.

Запасете къщата със здравословни закуски

Една от най-важните части за отслабване е здравословната храна наоколо. Ако къщата е пълна със здравословна храна, това ще яде дъщеря ви.

Устоявайте да купувате нездравословна храна, дори и да е за вас самите. Това може да е изкушаващо за дъщеря ви и тя се нуждае от подкрепата ви да се храните здравословно с нея.

Купете много плодове и зеленчуци, това са най-добрите закуски за ядене. Други страхотни закуски са оризови питки, бисквити, хумус, гевреци, ябълков сос, енергийни пръчици, ядки и семена.

Можете също така да си направите порция здравословни домашни бисквитки и десерти за почерпка понякога. Например, можете да направите сурови топки за блаженство в хранителен процесор. Използвайте съставки като фурми, овес и фъстъчено масло за вкусна, проста и здравословна закуска.

Не забравяйте упражненията

Упражнението все още е важна част за отслабване, но не трябва да се фокусира върху него.

Ако дъщеря ви живее близо до училище, добро упражнение може да бъде ходене или колоездене до и от училище.

Присъединяването към спортен екип в училище като ръгби, футбол или бягане на писта е чудесна форма на упражнения, която тя може да прави с приятели.

Ако тя вече трябва да прави час фитнес всеки ден за задължителен клас в училище, това е чудесно за нея и ще ускори загубата на тегло.

Накрая структурата е много важна, така че останете в съответствие с новите навици, които й помагате да я оформи.

В обобщение...

Най-добрата диета за 16 годишни момичета за отслабване

  • Уверете се, че тя получава поне 1750 калории на ден, за да бъде здрава
  • Не пропускайте закуската, тя се нуждае от здравословно хранене сутрин.
  • Опаковайте й здравословен обяд, който удовлетворява и не води до желание.
  • Правете здравословен избор в менюто за вечеря
  • Запасете къщата си със здравословни закуски, така че да е по-лесно да се храни здравословно

Интересни Статии