Най-добрите начини да загубите мазнините в корема, ръката и краката за 8 седмици

Когато става въпрос за отслабване, всеки иска да отслабне бързо! Това обаче е постепенен процес.

Когато отслабнете, трябва да спазвате диета, която спазвате, и програма за упражнения, която ви помага да изградите мускули и да изгаряте мазнини.

Не можете да се насочите към отслабване от корема, краката или ръцете. Ако искате да се отслабнете и да загубите мазнини, единственото решение е да преминете на диета с калориен дефицит и да изгорите повече калории, отколкото консумирате.Защо да губите корема мазнини

Когато се погледнете в огледалото, ще видите това, което се нарича подкожна мастна тъкан, което е мазнината под кожата ви.

Въпреки това, в тялото си може да имате мазнини около органите си, наречени висцерални мазнини. Висцералната мазнина е това, което увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, инсулт и диабет и съкращава продължителността на живота ви.

Проучванията показват, че колкото повече подкожни мазнини носите, толкова по-вероятно е да имате повишени висцерални мазнини.

Когато диете и тренирате, изгаряте и двата вида мазнини на всички места на тялото си. Докато продължите да губите 1-2 килограма седмично, ще виждате напредък и ще губите мазнини в корема.

Освен това ще намалите висцералните си мазнини и ще намалите рисковете за здравето си.

Как се отстранява мазнините

Някои хора първо ще загубят мазнини от корема си и ще го изгубят последно на места като ръцете или краката. И обратно, някои го губят в краката и го изгубват в корема и ръцете си.

Тя ще варира. Не можете да насочвате мазнините в корема, краката или ръцете. Всички бицепсови къдрици в света ще ви направят по-силни, но няма да премахнат мазнините в ръцете.

Трябва да продължите да правите тренировка, която изгражда мускули във всички области на тялото, включително ръцете и краката. И докато правите строг кардио, ще видите мазнини, отстранени от всички места на тялото ви.

Не се обезкуражавайте в битката си, за да загубите мазнини. Ако сте по-голям човек, който тежи 250 килограма, тогава загубата на 10 килограма може да не показва голяма разлика в корема, краката или ръцете.

Но ако тежите 130 килограма и загубите 10 килограма, ще видите забележима разлика и ще получите по-стройни абс, ръце и тонизирани крака. Останете на това и ще видите прогрес.

Най-добрият начин да се отървете от мазнините

Загубата на мазнини от всяко място на тялото ви изисква едно нещо: да изгаряте повече калории на ден, отколкото приемате. Можете да постигнете това по няколко различни начина - можете да ограничите броя на консумираните калории, можете да добавите упражнения към рутина да изгаряте повече калории или можете да направите комбинация от двете. Противопродуктивно е да ограничавате твърде много калориите си или да се опитвате да изгаряте твърде много калории - затова се стремете да изгаряте 500 калории на ден и ще губите поне килограм мазнини седмично.

8-седмичен план за загуба на мазнини

Паунд мазнини е приблизително 3500 калории. Като премахвате около 500 калории на ден от диетата си, можете да загубите 3500 калории през седмицата - което е приблизително килограм мазнини.

Преди да коригирате диетата си, разберете колко калории трябва да консумирате през следващите 8 седмици, като се има предвид текущата ви норма на метаболизма и нивото на активност. Използвай тук Планировчик на телесно тегло,

Всеки има различна скорост на метаболизма за тялото си, различни нива на активност и различна интензивност, когато упражнява. Този калкулатор дава приблизителна оценка колко калории трябва да консумирате за отслабване.

Консумирайте 5-6 малки хранения през деня, за да поддържате захарта си под контрол и да сте пълни, за да не преяждате.

Не забравяйте да консумирате високо протеинови храни като пилешки гърди, сьомга, пуешки гърди, киноа и боб.

Яжте умерено високо сложни въглехидрати като макаронени изделия от пълнозърнеста пшеница, овесени ядки. Яжте плодове преди фитнес за да увеличите енергията си или за да задоволите захарта.

Избягвайте сода, сладко сладко, печени варени, които имат много съдържание на мазнини. През почивните дни ограничете приема на алкохол. Ако можете да избегнете всички заедно, това е чудесно, но ако не, ограничете се до 1-2 питиета леки бири.

Не забравяйте да консумирате храни с високо съдържание на фибри като овесени ядки, сини плодове и бадеми, които да подпомогнат загубата на мазнини и да ви заситят, за да не хапвате ядене. Пийте 8 чаши 8 унции вода на ден.

Използвайте дневник за храна, за да следите напредъка си всеки ден и се претегляйте на всеки 3-4 дни първо нещо сутрин.

8 седмичен план за упражнения за загуба на мазнини

Изкарайте упражненията си във фитнес залата на съвсем ново ниво. Опитайте да правите тренировки по обща телесна верига, в които преминавате от едно упражнение към друго без почивка.

Това ще ви позволи да работите с всички мускули, а бързият темп ще ви помогне да изгорите повече калории. Ето една верига, която можете да направите, за да станете здрави и стройни.

  • Клякания: 10-15 повторения
  • Преса в гърдите: 10-15 повторения
  • Издърпвания: 10-15 повторения
  • Скачащи клякания: 10-15 повторения
  • Push-ups: 10-15 повторения
  • Редове с гири: 10-15 повторения
  • Бицепс къдрици: 10-15 повторения
  • Надземни трицепс разширения: 10-15 повторения

Направете тази схема възможно най-бързо с добра форма. След като завършите веригата, направете кратка почивка от 30 секунди и незабавно повторете веригата.

Стремете се да получите 4 вериги и правете тази рутина 3 пъти седмично. Докато развивате издръжливостта, опитайте се да направите 6-8 вериги.

Ще забележите, че ще се усилите и ще изгорите повече калории. След това следвайте 30-минутна аеробна активност с умерена интензивност с бягане, колоездене, бокс или дори танцов клас.

Тъй като получавате повече издръжливост, опитайте интервални тренировки със спринтове. Спринт за 30 секунди, почивка за 30 секунди, след това спринт отново. Опитайте да направите 4-6 вериги.

Ще увеличите основния си метаболизъм и ще изгорите повече калории след вдигането си.

Лично аз обичам да го смесвам и всеки ден ще правя различно кардио упражнение. Някои дни спринтирам, други дни използвам Stairmaster, а някои дни ще използвам гребната машина или ще играя хокей на лед.

Не забравяйте да правите различни коремни упражнения всеки ден, за да засилите вашия корем. Въпреки че това няма да е насочено към мазнините в корема, това ще покаже постна 6-опаковка след изгаряте тази мазнина

Когато не сте във фитнеса, останете активни дори на работа, като използвате стълбите вместо асансьора. И паркирайте далеч от работа, така че ходите по-нататък.

Можете дори да следите колко стъпки вървите по телефона си. Продължавайте да се напъвате във фитнеса и спазвайте чиста диета, за да губите 1-2 килограма седмично.

През следващите 8 седмици ще видите мастната лента и ще развиете тонизирана и стройна физика!

Раджив М Малипуди, md, mhs е лекар по вътрешна медицина, личен треньор, спортист и автор. Той има над десетилетие личен опит в тренировките и помогна на стотици клиенти от всички нива да постигнат целите си за отслабване и фитнес. Това го вдъхнови да работи като клиничен изследовател в национално признатия Център за управление на теглото в болницата Джон Хопкинс. По време на медицинското училище той и съучениците му създават здравната и уелнес организация, medгодни, които предоставиха лични обучения и консултации по хранене на тялото на студентите по медицина. В свободното си време д-р Малипуди с удоволствие играе хокей на лед, танци и тренира за следващите си състезания по бодибилдинг и пауърлифтинг. Д-р Малипуди служи като писател за доклада Диета и фитнес секции.

Отказ от отговорност: Съдържанието на тази статия на този уебсайт е предназначено само за информационни и образователни цели. Тя не е предназначена да представлява медицинската практика и никога не трябва да се разчита или използва като заместител или заместител на професионални медицински съвети, диагноза или лечение. Vixen Daily и неговите автори не носят отговорност за никакви действия или бездействие, безопасност или отговорност от страна на потребителя въз основа на информацията, която е представена на Vixen Daily. Консултирайте се с вашия лекар за медицински съвет, лечение или диагноза. Преди да започнете нова диета или тренировъчна програма, поговорете с Вашия лекар относно потенциалните рискове и ползи.