Може ли двуседмичният план за отслабване на Kellogg да ви помогне да отслабнете?

Повечето хора имат нереалистични очаквания, когато става дума за отслабване. Те търсят планове за диети за бързо фиксиране, които гарантират бърза загуба на мазнини.

Някои от вас може би са чували за двуседмичния план за отслабване на Келог, наричан още „Специална K диета“. Това е диета, при която замествате две от обикновените си хранения с зърнени култури на Kellogg.

Теорията е, че замествайки две хранения със Special K, вие намалявате приема на калории, без да гладувате. Тази диета обаче има множество недостатъци, които ще ви накарат да се провалите в диетичните си цели.За вас би било по-разумно да използвате комбинация от диети и упражнения за контрол на порциите, които да ви помогнат да постигнете целите си за отслабване.

Ако обаче настоявате да опитате Специалната диета К, ето някои основни неща, които трябва да знаете, за да ви помогнат в решението.

Какво представлява Специалната К диета?

Започнете почивния си ден с чаша Special K зърнени храни и чаша мляко с ниско съдържание на мазнини за закуска, което заедно излиза приблизително 225 калории.

Вие отново трябва да ядете точно тази храна или за обяд, или за вечеря. Не забравяйте, че трябва да ядете това два пъти направо в продължение на две седмици.

За третото си хранене обаче трябва да ядете храна, богата на протеини и фибри, но с ниско съдържание на въглехидрати и мазнини. Например, яжте пилешки гърди с малка порция кафяв ориз и задушени зеленчуци и чаша плодове.

През тези две седмици се препоръчва да закусите на нискокалорични барове, зеленчуци и плодове.

Не се препоръчва да спазвате тази диета повече от две седмици, тъй като тя е много монотонна и има вероятност да се изкушите да изневерите и да пиете от диетата си, след като се ограничавате от други храни толкова дълго.

Работи ли планът за отслабване от 2 седмици на Kellogg?

Основната идея, която стои зад двуседмичния план за отслабване на Kellogg, известен още като 'Специална K диета', е, че ядете специална K зърнена култура на Kellogg за 2 хранения от обичайните си три хранения на ден. Трудно е да се направи тази или всякаква прищявка диета да работи, а най-добрият начин да отслабнете винаги е чрез комбинация от реалистични диети и фокусирани упражнения. Ако решите да направите диетата Special K, не забравяйте да следвате препоръчителния размер на порцията на кутията, тъй като е много лесно да преяждате и ядете твърде много зърнени храни.

Какъв вид специален K за ядене?

Чаша от оригиналните зърнени храни Special K съдържа около 120 калории, но ако изберете ароматите с повече захар, ще има повече калории.

Ако все пак решите да направите тази диета, може би е добра идея да смесите ароматите по този начин, без да се отегчавате от диетата.

Ако от време на време задоволявате сладкия си зъб, това е добре, тъй като е по-малко вероятно да изневерите на диетата си с други боклуци като пица, сладолед или торти.

Може да е добра идея да използвате специалния протеин К, който съдържа както 10 g протеин, така и 3 g фибри, за да ви помогне да се наситите.

Какви са недостатъците?

Гликемичният индекс (давам) е стойност, присвоена на храните въз основа на това колко бавно или колко бързо храните повишават нивото на кръвните захари.

Обикновено храни с нисък гликемичен индекс (давам) мащаба освобождава кръвната захар бавно и стабилно. Въпреки това, храните с по-висок гликемичен индекс освобождават глюкозата бързо.

Защо това е от значение за отслабването? ниско давам храни (55 и по-малко) като цяло увеличават чувството за ситост и спомагат за отслабване, докато ядат храни, по-високи от давам скалата са най-добри за подпомагане на възстановяването на енергия след упражнения.

Така че, когато правите диета, искате да се съсредоточите върху яденето на храни, които са с ниско съдържание на давам мащаб. Като се има предвид, че Original Special K е преработена храна без много фибри, тя има умерено високо давам от 69.

Не е изненада, че другите аромати на Special K с повече захар ще имат по-високи давам, Това означава, че е по-вероятно нивата на захар в кръвта да са високи и все още да останете гладни по време на тази специална К диета.

Ако правите тази диета, може да е най-добре да ядете тази зърнена култура с други храни, които имат по-нисък GI резултат, като нискомаслено мляко, кисело мляко, ядки или плодове като банани или ябълки.

Другият основен недостатък на тази диета е, че тя не отчита нивото на вашата активност. Ако сте заседнали, може би това ограничение на калориите ще работи.

Ако обаче ходите на фитнес няколко пъти на ден и вдигате тежести и бягате, ще се окажете твърде уморени, за да завършите дори тренировката си.

Освен това, използвайки такава рестриктивна диета, има голяма вероятност да изневерите на вашата диета и да хапнете.

Тези ограничения също ви ограничават да получавате адекватни витамини и минерали от зеленчуци и плодове, както и фибри и протеини, които трябва да бъдат основата на вашия план за отслабване.

Колко калории трябва да ядете на ден?

Ограничаването на калориите е важен компонент от усилията ви за диета. Въпреки това, на специалната K диета повечето хора откриват, че ядат твърде малко калории.

Повечето мъже трябва да ядат най-малко 1800 калории на ден, а жените трябва да ядат най-малко 1200 калории на ден. Както бе споменато по-рано, червата от зърнени култури Special K с чаша мляко с ниско съдържание на мазнини са приблизително 225 калории.

Ако ядете твърде малко калории, тялото ви преминава в катаболно състояние и има хормонален дисбаланс. Може да изпитате мускулна загуба, умора, раздразнителност и извънреден труд, може да развиете анемия, остеопороза и загуба на менструацията си.

Трябва да сте сигурни, че получавате достатъчно калории, така че в зърнените храни да добавите малко здравословни ядки, кисело мляко или плодове.

За да разберете колко калории трябва да консумирате, вижте Най- тук Планировчик на телесно тегло, Този инструмент определя текущия ви калориен прием и го използвате, за да видите какви корекции трябва да направите, за да постигнете целевото си тегло за даден период от време.

След като разберете колко калории трябва да ядете на ден, извадете 500 от това. Така че, ако туккалкулаторът препоръчва да ядете 1900 калории, да извадите 500 и сега да ядете 1400 на ден. Този калориен дефицит ще ви помогне да изгаряте мазнините.

Както беше обяснено, не приемайте твърде много калории, тъй като тялото ви ще премине в режим на глад.

Какво трябва да направиш?

В крайна сметка решението да направите Диета със специален К се свежда до вас. Въпреки многото недостатъци, ако сте съобразени с него, може да се окаже полезно в краткосрочен план да отслабнете.

Въпреки това, винаги говорете с вашия лекар за решението си да направите програма за отслабване и диети, преди да започнете. В крайна сметка, ако искате да постигнете подходяща загуба на тегло, имате нужда от балансирана диета и програма за упражнения.

Вместо само да ядете Kellogg Special K, опитайте се да ядете суперхрани, подплатени с години медицински доказателства, показани като ефективни.

Започнете сутринта веднага с овесени ядки и на вечеря яжте пълнозърнести макаронени изделия, за да добавите повече фибри към вашата диета. Не забравяйте да избягвате всички грешни храни, които ще ви мазнини.

Не забравяйте често да ядете 4-6 малки по размер храни или закуски, които са с високо съдържание на протеини и фибри, но с ниско съдържание на въглехидрати и мазнини.

Във фитнеса следвайте програма за упражнения, която работи на цялото ви тяло и има умерени до високи интензивни аеробни упражнения.

Въпреки че това може да ви се струва зашеметяващо, не забравяйте, че няма бързо решение за отслабване. Отнема време, усилия и последователно старание, за да ви помогне да постигнете целите си.

Не забравяйте да говорите с Вашия лекар, преди да започнете нова диета или фитнес програма. Ако имате нужда от насоки, потърсете съдействието на диетолог и личен треньор. Забавлявайте се и получете тялото, което заслужавате!

Раджив М Малипуди, md, mhs е лекар по вътрешна медицина, личен треньор, спортист и автор. Той има над десетилетие личен опит в тренировките и помогна на стотици клиенти от всички нива да постигнат целите си за отслабване и фитнес. Това го вдъхнови да работи като клиничен изследовател в национално признатия Център за управление на теглото в болницата Джон Хопкинс. По време на медицинското училище той и съучениците му създават здравната и уелнес организация, med годни, които предоставиха лични обучения и консултации по хранене на тялото на студентите по медицина. В свободното си време д-р Малипуди с удоволствие играе хокей на лед, танци и тренира за следващите си състезания по бодибилдинг и пауърлифтинг. Д-р Малипуди служи като писател за доклада Диета и фитнес секции.

опровержение: Vixen Daily и неговите автори могат да предлагат здраве, фитнес, хранителни съвети, но това е предназначено само за образователни и информационни цели. Цялата информация, съдържаща се в Vixen Daily и неговите статии, не е предназначена да представлява практиката на медицината. Информацията, предоставена в статии за Vixen Daily, никога не трябва да се разчита или използва като заместител или заместител на професионални медицински съвети, диагноза или лечение. Vixen Daily и неговите автори не носят отговорност за никакви действия или бездействие, безопасност или отговорност от страна на Потребителя въз основа на информацията, която е представена в Сайта. Ако потърсите медицински съвет, говорете лично със здравен специалист относно вашите конкретни проблеми.

Интересни Статии