Дали пиенето на топла вода ви помага да отслабнете: факт или измислица?

И така, каква е истината: горещата вода наистина ли помага при отслабване?

Не е мистерия, че диетата и физическите упражнения са на първо място в списъка за отслабване ... като диетата идва на първо място, а упражненията следват на второ място. Диетата е ясният победител, тъй като е много по-лесно да консумирате по-малко калории, отколкото да ги отработвате.

Ето защо хранителните съвети като пиене на топла вода отдавна са горещи интересни теми. С целия диетичен шум там е трудно да се разбере какво работи и какви са глупостите.В мистериозния случай на „пиене на топла вода за отслабване“ ние хвърляме светлина върху истинските ползи от питейната вода и това, което открихме, може да не е това, което очаквате.

Дали пиенето на топла вода ви помага да отслабнете?

Сигнал за спойлер ... Мит е, че горещата вода помага за отслабване. Митът се основава на идеята, че храносмилателната ви система трябва да доведе горещата вода до основната ви телесна температура, за да я абсорбира. Митът продължава да казва, че когато водата се сведе до телесната температура, тя изгаря няколко калории и засилва метаболизма ви в същото време, но за съжаление тази история има дупки в нея.

Няма научни доказателства, които да доказват, че горещата вода ускорява метаболизма ви или помага за загуба на тегло повече от студена или стайна температура.

Значи няма история за историята на горещата вода?

Единственото доказателство за горещата вода, което потенциално помага при загуба на тегло, е фактът, че горещата вода отнема малко повече време, за да се абсорбира от стомаха ви, отколкото студената вода.

Това означава, че течността ще остане в стомаха ви за по-дълъг период от време, което може да ви осигури усещане за пълнота по-дълго от обикновено.

Все още обаче не са направени проучвания по този въпрос, така че все още не е доказано научно. Въз основа на научните доказателства, които съществуват, няма причина да пиете топла вода, за да отслабнете, защото тя не работи и ще ви разочарова само ако очаквате драстични резултати.

По този начин можете да пиете вода със стайна температура или студена, каквото предпочитате.

Означава ли това, че водата не работи изобщо за отслабване?

Определено не!

Само защото топлата вода не помага за отслабване по начина, по който сме мислили, че пиенето на вода като цяло.

Ако пиете най-малко 2 литра вода на ден (8 чаши вода), това може да ви помогне да видите по-бързо резултати при пътуването си за отслабване. Нека да видим защо ...

Питейната вода е по-добра за вас от сода

Водата е невероятна, здравословна алтернатива на сладките напитки. Когато пиете вода, не пиете празни калории, каквито бихте, ако пиете сладки соди.

Поглъщането на твърде много празни калории може да доведе до наддаване на тегло, защото тялото ви няма полза от тях, тъй като те не съдържат хранителни вещества.

Също така, захарната сода предизвиква прилив на кръвна захар и инсулинови шипове в кръвта ви. За разлика от содата, водата не съдържа нито една калория, така че можете да пиете толкова, колкото искате.

Освен, че е нездравословна захар е и пристрастяване. Колкото повече захар пиете, толкова повече ще я искате и по-трудно е да се откажете.

Някои плодови сокове с добавени захари могат да бъдат също толкова пристрастяващи като сода, така че е най-добре да търгувате и с вода. Всъщност това се отнася за всички напитки с високо съдържание на захар.

Най-добрата практика е да проверите хранителния етикет на гърба, за да решите дали да го пиете.

Питейната вода ви помага да изгаряте калории

Погълнатата вода изгаря калории по време на процес, известен като разход на енергия за почивка.

При възрастни е доказано, че разходите за енергия за почивка се увеличават до 30% само за 10 минути след пиене на вода. Средно изгорените от водата калории траят един час.

Питейната вода преди хранене ви помага да се почувствате пълноценни

Много проучвания са установили, че пиенето на вода преди хранене е полезно за отслабване.

Проучване, наречено „Ефикасността на предварително зареждане с вода преди основно хранене като стратегия за отслабване при пациенти с първична помощ със затлъстяване”В списанието прекалена пълнота потвърди, че ако пиете вода преди хранене, това ви кара да се чувствате пълноценни.

Колкото по-пълен сте, толкова по-малко ще ядете, което подпомага загубата на тегло. Пиенето на вода преди хранене е лесен начин да намалите консумираното количество калории, без да се принуждавате да ограничавате калориите и без да чувствате глад!

Питейната вода също е полезна за редовно движение на червата

Той помага да прокарате всичко. Това ще ви помогне да се почувствате по-леки и по-малко подути през деня.

Първото пиене на вода сутрин събужда храносмилателната ви система. Изследване, наречено Вода, хидратация и здраве публикувано в Национална медицинска библиотека на САЩ напомня, че водата е живот, а без вода бихме могли да оцелеем само максимум няколко дни. Водата хидратира телата ни и е толкова жизненоважна за правилното й функциониране.

Съвети за наслаждаване на повече вода през деня ви

Няма заобикаляне ... обикновената вода е чиста и просто не е толкова вълнуваща. Може да е трудно да пиеш нещо, което не ти харесва, или нещо толкова безвкусно.

Едно нещо, което можете да направите, за да направите водата по-привлекателна, е да работите за нея. Упражнението трудно, особено ако се потите, прави мисълта да пиете малко жажда, утоляваща вода, много по-привлекателна. В този момент няма да ви пука колко нежен е вкусът.

Освен това можете да влеете водата си с плодове, зеленчуци и билки, за да я направите по-добър вкус. Вземете буркан за зидани, изсипете малко вода в него и след това нарязайте малко лимони и ги добавете в буркана, за да направите водата си по-ароматна. Помага, ако го оставите да зададе за 5 минути.

Можете също да добавите листа от мента, резени краставици, резени лайм, филийки киви, резени ягоди или всякакъв друг плод по ваш избор.

Освен това можете да изпиете и малко селфи (газирана вода), ако обикновената вода е твърде скучна за вас. След като пиете вода всеки ден за известно време, тялото ви ще започне да го жадува. Просто не се отказвайте, продължавайте да пиете вода и ще видите резултати!

Интересни Статии