Най-лесният начин да отслабнете без да броите калории

Отслабването се свежда до изгаряне на повече калории, отколкото консумирате. Повечето диети се застъпват за това да броите калориите си и след това да намалявате количеството, което консумирате всяка седмица, докато увеличавате количеството, което изгаряте.

Броят на калориите обаче може да бъде болка. Това отнема много време, разочарова и изисква щателно планиране и подробности.

Добрата новина е, че отслабването може да се постигне ефективно, като се спазват основните принципи, без да се налага да носите брояч на калории.Ето три водещи принципа, които ще ви помогнат да отслабнете.

Как да отслабна без да броим калории

Правило № 1: Консумирайте постно протеини при всяко хранене

Протеинът е най-добрият ви залог за диета, тъй като е градивен елемент на мускулите.

Освен това, повече протеин ще ви позволи да се почувствате по-пълни, така че е по-малко вероятно да преяждате.

Трябва да консумирате 1 g протеин за всеки килограм целево телесно тегло. Така че, ако една жена тежи 135кг и иска да тежи 120кг, трябва да консумирате 120гр протеин на ден.

Трябва да се опитате да разделите тази обща сума на броя на храненията, които ще консумирате на ден. В този пример, ако тя се опитва да яде 6 хранения на ден, тогава всяко хранене трябва да съдържа около 20 g протеин.

Опитайте се да ядете бедни протеинови източници като пилешки гърди, морски дарове, 90% постно бизон или пуйка, яйчен белтък, гръцко кисело мляко с ниско съдържание на мазнини или тофу.

Винаги избирайте най-пищните протеинови източници с намалени мазнини.

Правило 2: Яжте фибри с всяка храна

Доказано е, че фибрите намаляват риска от развитие на сърдечни заболявания, диабет и играят важна роля за отслабването и спомагат за поддържане на здравословно тегло.

Когато ядете повече фибри, се чувствате пълноценни и това намалява апетита ви, така че е по-малко вероятно да преяждате.

Големите източници на влакнести зеленчуци включват броколи, аспержи, карфиол, зелен фасул и къдраво зеле. Големите източници на нишесте включват кафяв ориз, пълнозърнести макаронени изделия, киноа, овесени ядки и хляб.

Правило 3: Яжте S-L-O-W-L-Y

Когато ядете храна, трябва да се чувствате сити. Искате да можете да сте изяли храната, но не по начин, който да ви кара да се чувствате пълнени и неудобно.

Хранете се бавно, така че хормоните, освободени от мозъка ви, да предизвикат усещане за пълнота, за да ви уведомят да спрете преяждането.

Полезен съвет е да се храните бавно, както сте на интервю за работа. Искате да отделите време и да се храните с подходящо темпо.

Ако почувствате, че сте гладни преди да ядете, първо хапнете белия протеин, след това влакнестите зеленчуци, след това нишестето и накрая източниците на ниско съдържание на мазнини.

Винаги се стремете да ядете повече постно протеини. Ако откриете, че сте натъпкани, когато ядете, намалете храната в чинията си.

Доверете се на системата

Можете да постигнете голям успех в отслабването, без да броите калории. Макар че някои може да ви обезсърчи да не следите калориите си, имайте предвид, че може да отслабнете, но загубата на тегло не се вижда на тялото ви.

Следете напредъка си в диетата с ежеседмични измервания по скалата и измервания на талията. Използвайте този напредък, за да останете мотивирани.

Ключът е, че трябва да опростите диетата си, така че да консумирате постно месо, храни с високо съдържание на фибри и да ядете бавно, за да не преяждате.

След време ще видите голям напредък по пътя си към успех.

В обобщение...

Най-добрите начини да отслабнете без да броите калории

  • Консумирайте протеин при всяко хранене
  • Яжте фибри с всяко хранене
  • Яжте бавно, за да избегнете преяждане
  • Бъдете последователни, придържайте се към плана и се доверете на системата

Раджив М Малипуди, md, mhs е лекар по вътрешна медицина, личен треньор, спортист и автор. Той има над десетилетие личен опит в тренировките и помогна на стотици клиенти от всички нива да постигнат целите си за отслабване и фитнес. Това го вдъхнови да работи като клиничен изследовател в национално признатия център за управление на теглото в болница Джон Хопкинс. По време на медицинското училище той и съучениците му създават здравната и уелнес организация, medгодни, които предоставиха лични обучения и консултации по хранене на тялото на студентите по медицина. В свободното си време д-р Малипуди с удоволствие играе хокей на лед, танци и тренира за следващите си състезания по бодибилдинг и пауърлифтинг. Д-р Малипуди служи като писател за секциите за диета и фитнес.

опровержение: Vixen Daily и неговите автори могат да предлагат здраве, фитнес, хранителни съвети, но това е предназначено само за образователни и информационни цели. Цялата информация, съдържаща се в Vixen Daily и неговите статии, не е предназначена да представлява практиката на медицината. Информацията, предоставена в статии за Vixen Daily, никога не трябва да се разчита или използва като заместител или заместител на професионални медицински съвети, диагноза или лечение. Vixen Daily и неговите автори не носят отговорност за никакви действия или бездействие, безопасност или отговорност от страна на Потребителя въз основа на информацията, която е представена в Сайта. Ако потърсите медицински съвет, говорете лично със здравен специалист относно вашите конкретни проблеми.

Интересни Статии