Най-лесните начини да отслабнете в гърдите и гърба си

Носенето на допълнително тегло в гърдите и гърба може да причини много ненужна мъка. Ако имате допълнителна тежест отгоре, вероятно сте запознати с издутината, която получавате около гърба на сутиена.

Това не само утежнява 'обратно мазнините', но може да бъде неудобно и понякога болезнено. Плюс излишните килограми в областта на гърдите могат да доведат до възпалени рамене, наклоняване и дори гръдни спазми.Ако ви е писнало от изпъкналостта и неправилно облечените дрехи, тогава тази статия е направена за вас. Ще ви покажем как да отслабнете и да намалите мазнините от гърдите и гърба си.Може да изглежда невъзможно, но не е! Скоро ще имате и по-силни мускули, по-добра стойка и по-забавно да избирате дрехи.

Най-добрите начини да отслабнете от гърдите и гърба си

Ако се опитвате да отслабнете от гърдите и гърба си, първото нещо, което трябва да запомните, е, че не можете да насочвате конкретно мазнините по гърба или гърдите си с упражнения. Единственият начин да загубите мазнините е да губите мазнини от цялото си тяло, а най-добрият начин да направите това е с комбинация от избор на здравословна диета и добри последователни упражнения. Управлявайки калориен дефицит от 500 калории на ден, можете да създадете устойчива загуба на тегло, която ще намали мазнините по гърдите и гърба ви и ще ви даде тялото, което искате.Можете ли просто да отслабнете в областта на гърдите и гърба?

За съжаление не можете просто да работите с горната част на тялото, за да насочите мазнините в гърдите и гърба. Обяснението зад това се връща към това как съхранявате и изгаряте мазнини.

Когато ядем повече калории, отколкото изгаряме, телата ни съхраняват мазнините като триглицериди. Областите, в които съхраняваме триглицериди, се основават най-вече на нашите гени. Когато използваме мазнини за енергия, триглицеридите се приемат от мастните клетки по цялото тяло, а не само от областта на гърдата и гърба.По този начин, за да се отървете от мазнините в гърдите и гърба, трябва да се съсредоточите върху изгарянето 'Обща телесна мазнина.'

Общите телесни мазнини се състоят от подкожни мазнини и висцерални мазнини. Гърдите и гърба са изградени от подкожни мазнини. Този тип мазнини е много по-трудно да се губят от висцерални мазнини, защото това е външният слой, така че остава последен.

Висцералната мазнина, известна като 'дълбока мазнина', се намира под подкожната мастна тъкан и тя е първата. Висцералната мазнина се увива около основните органи предимно в средната част и освобождава вещества, които увеличават риска от заболявания като рак, диабет, артрит и други. Подкожната мастна тъкан отнема повече време, но поне не е толкова опасна.

Как губите обща телесна мазнина?

Диетата и упражненията са най-ефективният начин за загуба на обща телесна мазнина.Храненето по-здравословно, намаляването на приема на калории и ежедневните упражнения е чудесна рецепта за загуба на мазнини, защото това е най-бързият начин за създаване на калориен дефицит. Калориен дефицит се случва, когато приемате по-малко калории (или изгаряте повече калории), отколкото тялото ви се нуждае, като по този начин го принуждава да преобразува триглицеридите от мастните клетки в полезна енергия.

Целете да създадете калориен дефицит от около 700 калории на ден. Правейки това, ще можете да губите навсякъде от 1-2 килограма на седмица.

Това може да изглежда като малка сума, но резултатите ще бъдат дългосрочни и устойчиви. Освен това това дава време на кожата ви да се приспособи към отслабването, така че гърдите ви да не провисват.Бързата загуба в тази област може да доведе до отпусната кожа. Можете да използвате онлайн брояч на калории, за да прецените какъв трябва да бъде дефицитът ви. Myfitnesspal е чудесен ресурс.

Не гладувайте и не създавайте твърде голям дефицит. Жените никога не трябва да ядат по-малко от 1200 калории на ден. За мъжете тя е по-висока с 1800 калории на ден.

Ако гладувате сами, това работи само срещу вас и ви пречи да отслабнете. Тялото ви ще премине в режим на глад и ще задържи всяка калория, която ядете. Той дори ще съхранява калориите, които ядете като мазнини, защото смята, че сте в режим на глад.

Гладуването от себе си също може да доведе до хапване, където губите контрол над това колко калории ядете.

Как да упражняваме за загуба на мазнини

Кардиото е най-доброто упражнение, което можете да направите за бързи и дълготрайни резултати.

Кардиото изгаря много калории, защото увеличавате сърдечната си честота и телесната температура. Той изгаря повече от упражнения, насочени към конкретни части на тялото, като например гърба ви.

Добро кардио упражнение би било скачане на въже, бокс или джогинг. Можете дори да направите и трите тези упражнения и просто да ги сменяте през седмицата, за да запазите нещата вълнуващи.

Американският колеж по спортна медицина препоръчва да правите 30 минути умерено кардио 5 пъти седмично.

Добавянето на силова тренировка към вашата рутинна тренировка е чудесно и за загуба на мазнини. Създаването на стройни мускули върху тялото ви е добре, защото помага за засилване на метаболизма ви.

Ако имате по-бърз метаболизъм, тялото ви автоматично ще изгаря повече калории, дори при скорост на покой, когато не правите нищо. Това е така, защото мускулите изгарят 10 калории на ден, а мазнините само 2.

Мускулът понякога може да тежи повече от мазнините, но заема по-малко място в тялото ви и изглежда толкова по-добре.

Клякания, мъртва лифт, преса за пейка, преса за раменете и лицеви опори са невероятни упражнения за силова тренировка.

Важно е да включите и някои упражнения за горната част на тялото, за да поддържате добрата стойка. Издърпването на възли, трицепс и бицепс би било чудесно упражнение за постигане на по-добра стойка.

Силовите тренировки също помагат на жени, които имат кльощави крака, но голяма горна част на тялото, за да балансират външния си вид. Натрупването на мускулатура в краката ще гарантира, че краката ви не получават никакъв скинър, тъй като губите мазнини.

Как да ядем, за да загубите мазнини

Нискокалоричната диета (отново не по-ниска от 1200 калории за жени и 1800 калории за мъже) е много ефикасен начин за загуба на мазнини.

Яденето на пълноценни храни като плодове, зеленчуци, ядки, семена, пълнозърнести храни и постно месо ще ви даде най-добри резултати. Целите храни са естествено по-нискокалорични и са пълни с фибри, което помага при загуба на тегло.

Избягвайте висококалорични и преработени храни, които нямат хранителна стойност. Повечето преработена храна като бърза храна, бонбони, печива и предварително приготвени ястия са пълни с празни калории и са хранително недостатъчни.

Пълноценните храни, от друга страна, са пълни с витамини, минерали и хранителни вещества, които всъщност помагат на тялото ви да разгражда мазнините.

Уверете се, че напълнете чинията си с много зеленчуци и протеини.

В зеленчуците има най-голямо количество минерали и хранителни вещества от всяка друга храна. Можете да ги ядете под формата на салата, на пара или в супи.

Добри източници на протеини биха били постно месо, боб и бобови растения. Гръцкото кисело мляко е с високо съдържание на протеини; тя има 23 грама протеин и 134 калории за 8oz порция.

Горната или долната кръгла пържола има 23 грама протеин и 230 калории за 3 унция. В една чаша варена леща има 18 грама протеин и 230 калории.

Има много храни с високо съдържание на протеини, така че все още можете да имате разнообразие в диетата си. Яденето на много протеини ще ви помогне да сте пълни и доволни. Протеинът също ви помага да изградите мускули.

И накрая, важно е да сте последователни в усилията си. Първо ще отслабнете с дълбока мазнина и вода, но докато продължите да губите 2 килограма седмично, ще изгаряте подкожни мазнини, разкриващи тонизирани рамене, по-малък гръб и по-светли гърди.

Ще изглеждате страхотно навсякъде и ще пазарувате нови сутиени за нула време!