Яжте тези 26 богати на витамин храни за здрави очи

Искате ли да знаете колко е голям витамин А? Това е витамин ... и антиоксидант! И помага на кожата ви да свети!

Уаааааааааа ... всичко това са хубави неща!Доказано е, че витамин А помага за предотвратяване на слепота през нощта, сухи очи и възпаление на очите, както и множество други ползи за вашето тяло. Всеки трябва да яде повече от него.Ето тук са 26 храни с високо съдържание на витамин А, за да поддържате здравето на вас и очите:

1. Червен пипер

Червеният пипер (освен, че дава на храната страхотен допълнителен ритник и много повече аромат) има и голямо количество витамин А.Само супена лъжица ще ви даде 42% от дневната си стойност.

2. Турция черния дроб

Някога сготвяте пуйка за Деня на благодарността и се чудите какво става с торбата с гъбички? Е, ако искате да направите плънката си или по-вкусна - можете да добавите към нея дроб от пуйка, за да направите невероятен вкус. О, и също така да му дадете огромните 1500% от дневната си стойност на витамин А - това е безумно!

Дайте си определение на abs с тези 10 хранителни навици3. Моркови

Морковите са първата храна, за която хората се сещат, когато става въпрос за витамин А и зрението, и са прави. Само един морков има над 200% от дневната ви стойност на витамин А, плюс че имат други жизненоважни хранителни вещества като витамини В, К и С, както и фибри и магнезий.

4. Горчица Зелени

Горчичните зелени са чудесни, но ако ги ядете, и честно казано няма значение дали предпочитате да сте сурови или варени. Плюс - само една чаша ще ви даде 118% от дневната ви стойност на витамин А - плюс манган, фолат, протеини, калций, фибри и витамин Е. Не е лошо!

5. Праскови

никой трябва да имат нужда от повече причини да ядат праскови. Прасковите са най-голямото нещо. Праскова в горещия летен ден е почти единствената причина да сте живи.

Ако имате нужда от друг, те ще имат 10% от вашия витамин А. Но хайде. Нямате нужда от друга причина.6. Сушени кайсии

Тези вкусни плодове правят страхотна закуска, плюс те са снабдени с хранителни вещества и антиоксиданти. Изяжте чаша и вземете 94% от дневния си витамин А.

Повече ▼: Тези 5 храни имат повече протеин от яйцата

7. Сушен риган

Не твърде много хора добавят тази подправка към храната си - и ако не сте, правите грешка. 100 г сушено риган ви дава 161% от дневната ви стойност на витамин А - затова го разпределете върху няколко хранения и се насладете!8. Паприка

Паприката е ан страхотен начин да подправите храната и да й придадете вкусен, неповторим вкус.

Само една супена лъжица от него ви дава 69% от дневната ви стойност на витамин А, плюс допълнителни хранителни вещества като калий, калций и витамин С.

9. Пълно мляко

Пълномасленото мляко е предпочитаният вид мляко за много хора строго по вкус. В него също има тона хранителни вещества, като витамини D и A, плюс протеин, магнезий и калций.

10. Манго

Какво не могат да направят манджите? Можете да ги хапнете за закуска, пустиня, като храна - те го правят всичко! Те също имат огромно количество хранителни вещества, за които тялото ви жадува - само 1 чаша ще ви даде 35% от витамин А за деня.

11. Спанак

Спанакът е направо изправен страхотен за теб, без въпрос. Има витамин С, К, желязо, манган, калций, о, да, и 50% от дневната ви стойност на витамин А.

12. Зелените глухарчета

Тези зелени опаковани зеленчуци са добре дошли към всяка салата и дават на тялото ви точно това, от което се нуждае, за да остане здрав. Само една чаша съдържа повече от 100% от дневната ви стойност на витамин А.

Искате да вземете апетита си под контрол? Опитайте тези 12 храни

13. Скуош от Butternut

Тиквата от Butternut изглежда жълто-оранжева, което е сигурен знак, че има бета-каротин - хранителното вещество, което тялото ви превръща във витамин А. Само една чаша от вкусната тиква има над 400% от дневната ви стойност на витамин А, плюс витамин С , фибри и калий.

14. Домати

Хайде. Нямате нужда от повече причини да ядете домати.

Доматите са страхотни. Плюс това, един домат ви дава 20% от витамин А, плюс витамин С и ликопен.

15. Папая

Папаята има тона жизненоважни хранителни вещества и минерали, както и антиоксиданти и ензими. От една папая получавате 29% от дневната си стойност на витамин А.

16. Червени чушки

Не можете да сбъркате с червените чушки в почти всяка храна и те ви дават тонове хранителни вещества, за да стартирате. Яжте ги за ликопен, витамин С и 75% от вашия витамин А.

17. Телешки черен дроб

Черният дроб е страхотен за вас - дори и да не ви се струва да ядете. Има витамин С и витамин А - всъщност огромно количество Само 100 грама ви дава 300% от вашия витамин А за деня.

18. Маруля от айсберг

Когато хората искат да станат здрави със зелени, обикновено отиват за спанак. Те обаче пропускат Вашият на витамин А от маруля от айсберг. Една чаша ви дава 10% от дневната ви стойност, плюс други страхотни витамини и минерали.

19. Сладки картофи

Добре , Ще дойда веднага и ще го кажа: сладки картофи са много вкусен , Те също са получили невероятните 438% от дневната ви стойност на витамин А. Без мозък.

20. Масло от черен дроб на треска

Добавките с рибено масло стават все по-популярни и с основателна причина - те са чудесен източник на хранителни вещества за вашето тяло. Те имат витамин D, витамин А и омега 3 мастни киселини в лопатите.

21. Обогатена овесена каша

Тази вкусна опция за закуска също е чудесен източник за витамини D и A, както и чудесен начин да започнете деня си. Получавате 29% от дневната си стойност на витамин А от една порция чаша.

22. Сушен Василий

Изсушеният босилек е чудесно допълнение към почти всяка храна, за да изведе аромати и да го направи по-вкусен, а 100 г сушен босилек ще ви даде 15% от вашия витамин А. Разстелете го и се насладете!

23. Други

Тъй като този кейл се смята за 'суперхрана', тук няма изненада, че има огромно количество витамин А. Само една чаша има над 200% от дневната ви стойност.

24. Канталупа

Добрата новина тук е, че добрата канталупа е много вкусен , По-добрата новина е, че дори ако динята ви не е най-суровата, тя все още има тон витамин А - 1/8 от динята съдържа 120% от дневната ви стойност.

25. Грах

Знаеш ли какво са вкусни? Сладък зелен грах. Знаеш ли какво е високото на витамин А? Сладък зелен грах. Само половин чаша ви дава 134% от дневната ви стойност плюс витамини B, K и C.

26. Зелената ряпа

Тези тъмни листни зелени са страхотни при всяка диета, но за разлика от другите листни зелени, те са най-добре приготвени вместо сурови. Опитайте да ги запарите, за да получите най-голямо количество хранителни вещества на порция.

В обобщение...

Най-добрите храни с витамин А

 1. червен пипер
 2. Турция черния дроб
 3. моркови
 4. Горчица зеленина
 5. праскови
 6. Сушени кайсии
 7. Сушено риган
 8. червен пипер
 9. Пълномаслено мляко
 10. Мангото
 11. спанак
 12. Зелените глухарчета
 13. Тиква от бутерн
 14. домати
 15. папая
 16. Червени чушки
 17. Телешки черен дроб
 18. Салата Айсберг
 19. Сладки картофи
 20. Масло от черен дроб на треска
 21. Обогатена овесена каша
 22. Сушен босилек
 23. друг
 24. пъпеш
 25. грах
 26. Зелената ряпа

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

Витамин А: приятел на кожата или враг?

Какво трябва да знаете за мултивитамините

Експертите претеглят кои витамини да изхвърлят назад или изхвърлят