Свършете всяка битка с тези 5 прости стъпки

Няма нищо по-лошо от това да влезете в огромен бой, като кажете неща, за които съжалявате, но не сте в състояние да му помогнете. Някога получавате ли това горещо, парещо усещане в бузите и възела в гърдите, когато човекът, когото обичате повече от всичко, се бие с вас? Това е наистина едно от най-лошите чувства в света. И това е гадно, защото те са част от всяка връзка.

Почти невъзможно е да прекарате много време с един човек, без да се карате с тях.Боевете могат да станат толкова лоши, че е много по-вероятно да се разпаднете (особено ако се биете много).Вземете теста: Ще се раздели ли с вас?

И дори да не се биете толкова често, но вашите битки са изключително враждебни и много ужасни, жестоки неща са казани (неща, които не можете просто да върнете обратно), увеличавате шансовете си да се разпаднете много.

Сега, в някои отношения, много борба означава, че вероятно Трябва раздяла. (Вижте тези Червени знамена за връзка, за да видите дали може да искате да излезете от връзката си)Боевете са вредни за здравето на всяка връзка. Разбира се, те са неизбежни в дългосрочен план, но те са лоши за отношенията ви.

Ето защо аз измислих списък с 5 начина за разоръжаване на битките и да им попреча да излязат от употреба.

Когато използвате една или повече от тези 5 техники, ще забележите, че битките ви стават по-кратки, не толкова интензивни и отнемат по-малко емоционална енергия от вас и партньора ви.(Това означава, че те също имат по-малък шанс да ви разбият).

И това е добре! Боевете са гадни! Те са сърцераздирателни. Те са уморителни Те са изтощителни

Нека ги накараме да смучат по-малко.

1. Не удряй назад, дори когато те боли

Това е може би най-трудното, затова го поставям на първо място.Това е също може би най-важното

Когато се борим, ние се борим, защото на някакво ниво чувствата ни са наранени. Най-трудната част от това е, че когато чувствата ви са наранени, първата ви реакция е да се хвърлите на човек, който ги „нарани“.

Това е една от най-човешките черти там. Трудно е свързано към нашето подагра,Проблемът е, че не помага на ситуацията.

Когато нахвърляте някого за това, че казва или прави нещо, което ви боли, всичко, което правите, е да ги нараните. Това чудесен начин за деескалиране и спиране на битка ли е?

Не. Не, не е.

Вместо да лапате, трябва да поемете контрола над себе си и емоциите си. (Знам, по-лесно казано, отколкото направено).

Седнете с нараняването, приемете го, признайте, че ви боли, но не е нужно да ви контролирате, и след това продължете напред.

Не забравяйте, че целта ви не е да спечелите битката. Търсим разбиране, съпричастност и край на борбата, така че вие ​​двамата да се върнете да правите това, което правите най-добре - да се обичате един друг.

Затова следващия път, вместо да се връщате назад, приемете, че сте наранени, обяснете защо те нараняват и продължете напред - без да блъскате партньора си.

Вземете тази викторина и разберете Съвместими ли сте с него?

2. Кажете на партньора си как точно се чувствате

През повечето време наистина непоносимото безсилие, гняв и болка, които изпитваме по време на спорове, се дължи на едно:

Не чувстваме, че сме разбрани от другия човек.

Може да почувствате, че партньорът ви активно се опитва да разбере погрешно какво казвате, усуква думите си и да не слуша какво всъщност имате предвид.

Това е супер разочароващо. Съгласен съм.

Най-доброто нещо в битката е спокойно и подробно да обясните как се чувствате. Кажете им точно какво са направили (или не сте направили) и как точно ви накара да се почувствате.

И знам, че е трудно да се обясни как наистина се чувстваш, защото може да се почувстваш като супер уязвима позиция, но не забравяй: да си добре с чувството за уязвимост е №1 в нашия списък с 9 неща, които хората, които са страхотни в отношенията, имат общо.

„Ти ми каза, че никога не те слушам, и това ме накара да се почувствам неудовлетворен, защото много се старая да слушам какво казваш.“

„Викахте ми, че ви бъзикам за вечерята, и това ме накара да се почувствам нежелан и недооценен, защото всичко, което искам да правя, е да се наслаждавам да ям вечеря с вас.“

Назоваването на точното поведение, заедно с това как точно ви е накарало да се чувствате, премахва голяма част от неяснотата в битка - което означава, че отнема много от потенциала за неразбиране.

Това означава, че двубоят се разрешава много по-бързо и с много по-малко разочарование.

3. Отделете време, за да се успокоите

Няма нищо по-лошо от това да сте в разгара на спор и да кажете нещо, за което веднага съжалявате.

В края на краищата, когато сте разстроени, разочаровани, ядосани и емоционално разстроени, е много лесно да кажете нещо, което наистина означава на другия човек - нещо, което знаете, че ще ги нарани наистина много.

След това, по-късно, когато сте се успокоили, наистина съжалявате, че го казахте, но няма начин да си върнете думите.

Ето защо е толкова важно да се опитате да останете спокойни по време на двубоя. Тя ви позволява да се отпуснете и да слушате емоциите си и как сте наистина ли чувство в битка, което ви позволява да ги общувате по-добре.

Освен това е много по-малко вероятно да кажеш нещо, което ще раздуе двубоя и го превръщаш от плюене за правене на чинии във връзка, завършваща с огнена топка от гняв.

4. Поставете себе си в обувките на партньора си

Това е нещо, което да придобиете в навика да правите.

Не само защото ще ви помогне да решите по-рано битките, а защото е голям навик да се впускате в живота.

Когато отделите време да съчувствате на хората около вас (особено с партньора си), започвате да виждате какво точно ги притеснява - и как точно да го поправите.

Ето точния сценарий, който трябва да следвате:

Първо, помолете партньора си да ви каже какво сте ги разстроили и как точно ги е накарало да се чувстват (т.е. помолете ги да следват 2-рото изделие в този списък).

На следващо място, осъзнайте, че те не са разстроени от поведението ви, те са разстроени от това как ги е накарало вашето поведение Усещам, Дори да е нещо толкова незначително, колкото да оставите капачката от пастата за зъби, това все пак може да накара партньора ви наистина да се разстрои.

Така че вместо да казвате „Това е просто глупава капачка за паста за зъби! Каква е голямата страховита сделка? '

Можете да кажете: „Изглежда, когато оставя капачката от пастата за зъби, това те прави наистина разочарован и разстроен. Съжалявам, че ви почувствахте така, не исках да ви накарам да се чувствате толкова ядосани. Това, че забравяте да върна капачката, не означава, че се опитвам да ви разстрои, но разбирам, че когато се случва отново и отново, може да се почувства по този начин. '

Да разбереш откъде идва твоят партньор, да съпричастни с тяхната гледна точка и да им покажеш, че разбираш, е а огромен стъпка в изпускането на всяка битка, преди тя наистина да избухне.

Това е техника, която е спасила толкова много отношения - и може да спаси и вашите.

Вземете тази викторина и разберете Искате ли да бъдете заедно?

5. Бъдете топли и отворени в битка, вместо студена и затворена

Колко пъти в битка сте се чувствали още по-разгневени, разочаровани и откъснати от партньора си - само заради начина, по който са ви реагирали?

Те биха могли да кажат всички правилни неща, да реагират правилно, дори да се извинят ... но ако са схванали ръцете си, краката са кръстосани, търкалят очи, отдалечават се от вас и избягват физически контакт, той все още се чувства като вас в бой.

Всъщност това са битките, които се влачат завинаги, когато един човек се преструва на извинител и съжалява, докато все още действа физически враждебно.

Ето защо това е толкова важна тактика.

Следващия път, когато влезете в битка и се чувствате сякаш върви в кръгове и няма да стигнете до никъде, опитайте това, за да прекъснете цикъла:

Докоснете рамото на партньора си, погледнете ги в очите и им кажете: „На мен повече ми пука за нашата връзка, отколкото за тази битка.“

Често пъти, това е достатъчно, за да изключите напрежението в стаята и да върнете настроението на това, което трябва да бъде - двама души, които се грижат един за друг, които изпитват несъгласие и го разрешават.

Знам, че е страшно и ви кара да се чувствате уязвими ... но когато направите първата крачка към обезоръжаване на гнева и безсилието в стая с малко топлина и обич, тя прави останалите стъпки към релаксация и разрешаване на борбата, която много по-лесно.

Избутайте битките си в пъпката

Вижте, битки се случват, но те са ужасни за вас.

Имам предвид. Те са ужасни за една връзка, особено ако се засилят, стават грозни и взривяват, но също така са ужасни за Вие,

Проучване в университета Бригъм Йънг показа, че двойките, които се бият по-често, имат по-лошо здраве от двойките, които не се бият толкова често - и че двойките, които не спорят, всъщност живеят по-дълго.

Така че, ако запазването на връзката ви не беше достатъчно, за да ви убеди, че се опитвате да намалите максимално тона и да елиминирате битките си, може би да спасите живота си.

До следващия път,

Ник Бастион

Послепис Ако наистина се борите с него и не знаете защо, проблемът може да е в съвместимостта ви.

Съвместимостта е най-важният предиктор за успех на връзката между двама души. Ако сте съвместими - вие сте златни. Ако не сте ...

Искате ли да разберете колко сте съвместими с него? Кликнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Съвместими ли сте“ точно сега и да разберете дали сте * наистина * съвместими с него ...

Вземете теста: Съвместими ли сте с него?

Съвместими ли сте с него? Вземете викторина

В обобщение...

Как да приключите всяка битка в 5 стъпки

  1. Не се връщайте, дори когато сте наранени
  2. Кажете на партньора си как точно се чувствате
  3. Отделете време, за да се успокоите
  4. Поставете се в обувките на партньора си
  5. Бъдете топло и открито в битка, вместо студено и затворено

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

Съвети за връзка: Справедлива борба!

Какво казват вашите битки за връзката ви

Интересни Статии