Как точно да отслабнете бързо чрез скачане на въже всеки ден

Скачането на въже е невероятно упражнение за отслабване. Това е форма на кардио, което изгаря внушително количество калории.

Той повишава сърдечния ритъм за кратък период от време и е един от най-добрите начини да изпомпвате кръвта си. Ако започвате нова рутинна тренировка, винаги първо говорете с вашия лекар.

Как да отслабнете скачащото въже

Скачане на въже е чудесен избор за режим на упражнения, за да отслабнете. Първо, тъй като изисква толкова малко оборудване, че е лесно да започнете. Второ, тъй като можете да го направите навсякъде (дори в къщата си, ако имате подходящо оразмерена стая), лесно е да го направите по всяко време и да го впишете във всеки график. Трето, тъй като изгаряте толкова много калории, скачащи с въже, това ви помага да поддържате калориен дефицит, който ще ви накара да изгаряте мазнини и да отслабнете.Защо скачащото въже е добро за отслабване?

Причината, поради която въжето за скачане е толкова ефективно, че помага на хората да отслабнат, се дължи на голямото количество калории, което изгаря за кратък период от време.

Средно ще изгорите 730 калории, ако скачате въже за един час. Колкото по-тежък сте, толкова повече калории ще изгорите.

За да отслабнете, трябва да създадете калориен дефицит. Например, ако консумирате 2000 калории на ден, трябва да сте сигурни, че изгаряте над 2000 калории на ден, за да отслабнете.

Тялото ви естествено изгаря навсякъде от 1200-1800 калории на ден със скорост на покой. Когато добавите калориите, изгорени от упражнения, това ще създаде калориен дефицит.

Дефицитът от където и да е от 300-500 калории на ден е чудесен за отслабване и както виждате скачащото въже може да ви постави в целта бързо.

Ще скочи ли въже самостоятелно ще те отслабне?

Скачането на въже е едно от най-добрите упражнения за отслабване, но това не е единственото нещо, което трябва да направите. Отслабването изисква смес от упражнения и балансирана, здравословна диета.

Ако прескачате въже всеки ден, но не гледате какво ядете, може да не видите резултати. Например, кажете, че изгаряте 2000 калории на ден (този брой идва от естествената ви норма на почивка, ежедневните ви дейности като ходене наоколо и изгорени калории от упражнения), но консумирате много боклучна храна и ядете 2500 калории на ден ,

Ако ядете повече калории, отколкото изгаряте, това създава калориен излишък. Вместо да създавате дефицит от 500 калории на ден, което ще ви помогне да отслабнете, излишъкът от 500 калории на ден, идващи от храната, ще доведе до наддаване на тегло.

3500 калории е един килограм мазнини, така че калориите ще се добавят бързо. За да видите резултати, докато скачате с въже, не забравяйте да следите храната, която ядете.

Най-добрият начин за отслабване

Най-добрата рецепта за отслабване е комбинация от диета и упражнения. Създаването на калориен дефицит, който споменахме по-горе, е единственият начин да гарантираме загуба на тегло.

Ако искате да свалите 1-2 килограма седмично, трябва да създадете седмичен калориен дефицит от 3500-7000 калории.

Ако създадете дефицит от 500 калории минимум на ден, седмичният ви калориен дефицит ще бъде най-малко 3500 калории.

Това означава, че ще отслабнете поне 1 килограм на седмица, което се счита за здравословно количество, а теглото ще остане извън дългосрочен план.

Най-добрите храни за ядене

Създаването на калориен дефицит изглежда обезсърчително за мнозина, защото си въобразяват, че ще бъдат гладни през цялото време. Това обаче не трябва да е така.

Ако ядете диета, богата на пълноценни храни като плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, те ще ви поддържат пълноценни и ще ви помогнат да отслабнете. Причината, поради която тези храни са толкова пълни, е, че съдържат големи количества вода и фибри, нито една от които не допринася за увеличаване на теглото.

Фибрите и водата значително помагат при отслабване. Пълноценните храни са естествено по-нискокалорични, особено зеленчуците. Все още можете да се чувствате пълноценни и удовлетворени, докато създавате калориен дефицит за себе си, като ядете тези храни за по-голямата част от храненията си.

Преди да вземете въжето за скок

Сега, когато знаете за ползите от скачащото въже, важно е първо да се консултирате с вашия лекар. Скачащото въже се счита за упражнение с високо въздействие, така че ако сте по-възрастни, може би е най-добре да не го правите.

Ако се борите с болки в ставите, нараняване или други медицински състояния, може да се наложи да изберете друго упражнение с по-слабо въздействие.

За хора, които не могат да скачат с въже поради медицински причини, опитайте се да ходите, да плувате или да правите йога вместо това. Удивителното при скачащото въже е, че можете да го направите от комфорта на дома си, а след като имате въже за скок, то е безплатно.

Упражнения като йога могат да се правят и от дома ви, а след като имате йога постелка, също е безплатна. Вашият лекар ще ви помогне да разберете дали скачащото въже е правилното упражнение за вас или не.