Как точно да накарате бившата си да ви липсва след раздяла

Ако търсите начини да накарате бившия си да ви липсва, това вероятно означава, че в крайна сметка искате върни се заедно с него,

Звучи просто, нали? Ако можете да разберете как да го накарате да ви липсва след раздяла, самото чувство би било достатъчно силно накарайте го да иска да се върне заедно с вас.

За съжаление, реалността на ситуацията е, че ще отнеме много повече от това да научите как да ви изнесат бивши. Ако наистина искате да научите как да накарате бившия си да те върне и пази го завинаги, отнема му повече от това да му е тъжно, че вече не сте заедно.Сега, не искам да приемате това, което казвам по грешен начин - това, че бившата ви липсва, е решаваща първа стъпка към научаването как да накарате бившия си да се върне бързо.

В тази статия ще ви покажа не само как да накарате бившия си да мисли за вас, но и как точно да накарате бившия да ви иска обратно, да ви спечели обратно и да го задържите завинаги.

Мислете за това като формула. За да получите най-добрите възможни резултати, трябва да направите цялата формула, а не само части.

Ако само се опитате да накарате бившия си приятел да ви липсва и нищо друго, има вероятност да не се свържете отново с него.

Винаги съм бил изключително скептичен към всичко, което няма научни доказателства или доказателства, които да подкрепят това. Като треньор за запознанства и взаимоотношения помагам на много жени да спечелят своите връстници, като се информират за наскоро публикувани психологически проучвания, които подкрепят методите за това, което прави и не работи. По-просто казано: не обичам да оставям нещата на случайността.

Вземете теста: Може ли да си върнете бившия или да замине завинаги?

Оставянето на нещата случайно означава, че се надявате нещо да се случи, защото нямате осезаеми доказателства, които да ви дадат увереност в резултата. Оставянето на нещата случайно означава, че разчитате само на вярата и вярата.

Е, така не правя нещата. Всички мои препоръки идват от тествани, доказани, клинични и ефективни стратегии, които не само печелят бившия ти гръб, но ви позволяват да го задържите завинаги.

Не бих се почувствал правилно да ви предоставям информация, която не е научно доказана или подкрепена от множество клинични доказателства. Никога не давам съвети, базирани на теории, без да се чувствам уверен, че ще работи за вас. Затова съм толкова заинтригуван от цялата научна литература, свързана с примиряването с бивш.

От всички мои сравнителни изследвания забелязах някои общи ключови модели за успешно връщане на бившия ви ...

... всичко, което сега ще споделя с вас: не само как да накарате бившия си да ви липсва, но и как точно да накарате бившия си да ви иска обратно толкова лошо, че той никога няма да иска да ви напусне отново ,
Всъщност...

Вие започвате далеч преди играта

Какво искам да кажа с това? Искам да кажа, че вече имате огромно предимство и може би дори не го знаете.

И шокиращо достатъчно, това е много свързано с преминаване към изтегляне.

Какво общо има изтеглянето на наркотици с разпад? Психически счупванията всъщност са много подобни на това как се чувства, когато прекратите наркотици, въведете период на отказ. Лекарствата стимулират центъра за удоволствие на мозъка, което повишава нивата на допамин и допринася за общото чувство на еуфория.

Когато откажете лекарството обаче, се чувствате дълбоко ниско. Може да се почувствате летаргични, сякаш нямате енергия и няма истинска пролет в крачката си. Когато видите бившия си, погледнете негови снимки, шофирате или чуете песен по радиото, може да се окажете безконтролно да плачете в топка сълзи.

Общото чувство на тъга може да нарани цялото ви тяло, когато дори мислите за раздялата. Всичко, което ви напомня за него, неизбежно ще изведе тази тъга на повърхността и може да вдъхнови дори съжаление.

Химически, имате това обратна реакциядо първоначалната еуфория, която изпитахте, докато сте във връзката.

Както се надявам да започнете да виждате, любове всъщност като пристрастяване
и имитира модели на пристрастяване - научна теория, която плава наоколо известно време.

Но има още много откъде идва това.

Ето още едно:

Има 90% шанс, че гаджето ви вече ви липсва

Как можех да бъда толкова сигурен в това? Повече за това как да накараш бившия си да ти липсва, без да говориш с него за секунда.

Първо, искам да говоря за нещо, за което много жени се притесняват след разпадане: че те прекалено много обсебват връзката. Те се притесняват, че по някакъв начин са преминали невидима граница и са необичайно тъжни за края на връзката. Често чувам неща от рода на: „Как мога да се опитам да накарам бившия си да ми липсва, когато съм опустошен?“ или „Липсвам бившето ми гадже и го искам да се върне, но се чувствам прекалено развалина, за да опитам.“

Истината? Нищо от това не е дори отдалечено ненормално. Всъщност е изключително често да се чувствате много тъжни и да се фиксирате върху раздялата след връзка. По-голямата част от хората преминават през него.

Кое означава какво точно? Че бившият ви почти сигурно мисли за вас! Това е красотата на разбирането на универсалните човешки реакции на разпад. Може да ви даде представа за същия процес той преминава през. И така, бившата ви вече ли липсва? Ако го пропуснете, той вероятно също ви липсва!

Като се казва, ние не винаги знаем точноКакво той мисли. Те могат да бъдат добри неща, лоши неща или и двете.

Но и в двата случая фактът е той мисли за теб, Ако той мисли за вас, възможно е (и дори вероятно) той дори да ви липсва.

Друг момент, който трябва да подчертая: Възможно ли е да накарам бившия ми да ме пропусне, ако той е в нова връзка? Е, липсата на мислене за бившия ви не спира магически за една нощ, дори ако някой влезе в нова връзка. Нека обърнем сценария: нека кажем, че сте намерили нов мъж или отскочите. Това означава ли, че никога не сте пропуснали или помислили за бившето си гадже? Не. Така че, ако някога се съмнявате как да накарате бившия да мисли за вас, опитайте да обърнете сценария. Същото важи и за него (особено ако е а отскочи връзка).

Нека се върнем към онзи 90% шанс на бившия ви вече изчезнал, за който говорих по-рано. Как мога да предявя това твърдение?

Лесно: с научни изследвания и студено-твърди факти.

Случвало ли ви се е да дебнете бившия си Instagram или Facebook, опитвайки се да разберете дали той има нова приятелка, как изглежда или какво общо взето е? Случвало ли ви се е да го правите с непреодолимо чувство на паника, примесена с необяснимо любопитство? Почти винаги се оказвате все по-разстроен и разочарован от края на шпионирането си?

Дори в моя собствен живот мога да призная, че съм го направил. Спомням си как се държах след лошо раздяла с момиче, което истински обичах. Непрекъснато проверявах социалните й медии, опитвайки се да разбера как се справя. Защо? Исках да знам какво става с нея.

Ти и аз не сме сами. Всъщност едно проучване (1) показа, че 90% от хората са допуснали да шпионират своите бивши чрез социалните медии. Какво общо има това с ученето как да накараш бивш да ти липсва?

Е ... това означава, че има 90% вероятност бившият ви приятел тайно да проверява социалните ви медии и да ви липсва все повече и повече при всяко посещение.

Смисъла е...

Вече имате огромно предимство

Дори и да сте разбити, по всяка вероятност (базиран на науката) бившият ви вероятно все още ви има на ум ... често, Помислете за историята си с други мъже: обикновено ли ви липсват exes?

И ако бившият ви ви е мислил често ... можете да използвате това, за да получите предимство, нали?

Вие залагате. Това е, което ще ви постави в положението на силата, когато става въпрос за това, че бившият ви ще ви липсва. Тъй като той вече ви има на ум, това ви поставя в отлична позиция, в която дори няма да е прекалено трудно да го накарате да ви липсва отчаяно.

Така че почакайте ... казвате ли ми, че отговорът как да накарам бившия си да ме пропусне е супер прост и лесен? Ако искам бившият ми да ми липсва, той ще ми липсва, нали?

Ъъъ, добре ... не, не точно.

Има много неща, които трябва да направите, за да постигнете това.

Но тук е основният момент, който се опитвам да преодолея.

В момента бившият ви път ви прекалява твърде често. Затова нека вземем тази основна линия и помислете какво би се случило, ако добавите съвет на експерт на всичко отгоре. Да се ​​научиш как да накараш бившето си гадже да ти липсва, трябва да е супер лесно, нали?

Преди да стигнем до това и да обясня формулата, за да го накара да ви липсва, трябва да ви дам ключово разбиране, за да постигнете максимален успех.

Най-важното нещо, което прави или нарушава дали бившият ви липсва

Какво определя дали бившият ви приятел ви липсва или не?

Характерът на времето, което сте прекарали с него, ще играе огромна роля за това дали иска или не иска да се върне заедно с вас. Мразя да съм носител на лоши новини, но няма да те лъжа, защото искам истински зная какво се случва (вместо да ви дава фалшива надежда).

Ако естеството на времето, което сте прекарали с него по време на връзката ви, е било нещастно и нещастно, шансовете той да иска да се върне заедно с вас са по-ниски. От друга страна, ако сте имали невероятни отношения, по-вероятно е той прави искам да се върнем заедно.

Кой се раздели с кого?

Това е друго огромен фактор, когато се опитва да прецени дали той ще иска да се върне заедно. Това е още един момент, който искам да направя, преди да вляза в действителната „формула“ за това как да накараш бившия си приятел да ти липсва, за да му спечелиш.

ако Виескъса с него, твоят изстрел да го върнеш е по-висок, отколкото ако е скъсал с теб. Защо? Защото хората по своята същност искат това, което не могат да имат. Ако той е имал вас и сте прекратили връзката, той ще остане да иска още.

По-специално, ако сте се разделили с него и това е нещо, което той на 100% не е искал да се случи ... определено ще имате предимство в тази ситуация. Той ще се почувства сякаш е безсилен да те загуби и ще иска да се върне заедно с теб. Това е човешки инстинкт. Ако нещо, което харесваме, е отнето от нас, ние го искаме обратно.

Все едно, ако сте на диета: чувствате лишен на нещо, което ти любови се наслаждавай. Ако се взирате в парче торта и знаете, че не можете да го имате, искате го повече, отколкото ако можете свободно да изядете цялата торта, която искате. Това е още по-силна сила, когато сте се разделили с някой, който иска да остане заедно с вас ... защото липсата на торта е самоналожено ограничение, докато някой се раздели с вас, когато не искате да ги няма самоналожена. Така че, ако сте скъсали с него и той не е искал от вас ... това е предимство.

Това е, освен ако той беше неверен, предаде те и това те накара да се разделиш с него. Ако той ви изневери (или ако сте му изневерили), това означава, че връзката не е била насочена в добра посока. Изневярата означава, че имаше основни проблеми във връзката и качеството на времето, което сте прекарали заедно, вероятно не беше толкова голямо.

Но дори и все пак този план може да работи. Затова обърнете внимание на формулата, която отговаря на големия въпрос: Как можете да накарате бившия си да се върне при вас? Е, просто е: с тези четири фази.

Гледайте видеоклипа: Точно как да накарате бившата си да ви липсва след раздяла (направете това сега!)

Как да накараш бившия си приятел да ти липсва

  • Фаза 1: Не се свързвайте с него
  • Фаза 2: Работете върху това да станете най-добрия си Аз
  • Фаза 3: Създавайте завист, като сте отворени за други мъже
  • Фаза 4: Нека да ви липсва и да се върне при вас

Фаза 1: Не се свързвайте с Него

Това е от съществено значение. Искате ли да знаете какво да изпратите на бившето си гадже, когато го пропуснете и се опитвате да го спечелите обратно? Абсолютно нищо. Ако непрекъснато изпращате текста си, казвате му колко ви липсва и колко го обичате ... това ще предизвика обратна реакция. Ако се опитвате да го накарате да ви липсва след раздяла, няма нищо по-лошо от това, че упорито се опитвате да говорите с него.

Помисли за това. Отрицателните чувства и емоции в края на една връзка затрупват всичко останало, принуждавайки двойката да се раздели. Ако не си позволите да говорите помежду си за почивка, след като връзката приключи, и двамата непрекъснато ви напомняте за негативните чувства и емоции на „края на връзката“.

Трябва да му дадете шанс да забрави травмата и негативността на края на връзката, преди да поговорите отново с него, или всичко, за което ще може да се замисли, е колко лошо се е чувствал в края на връзката (и тогава привържете всички тези лоши чувства към вас).

Трудно е да пропуснеш някой, който е постоянно в лицето ви, опитвайки се да се свържете с вас. Дайте му място да ви липсва. Истина. Това е толкова важно. Без тази фаза нищо няма да работи.

Ти трябва дайте му място да ви липсва, Ако не се представяте активно за него, той ще започне да иска това, което не може да има. Хората искат това, което им е извън обсега. В този случай тишината е едно от най-хубавите неща, които трябва да кажете, за да накарате бившия си да ви липсва и да искате да се съберете отново.

Знам 'няма контакт”Може да бъде трудно, особено ако имате инстинкта да се обадите или изпратете текст на бившия си, Помислете за алтернативата: изпратете му съобщение, че ви липсва, само за да не отговори. Оставянето на пространство за въображението му (т.е. не му се изпраща текстово съобщение на първо място) е точно как да накарате бившия си да напише първо текста. Разбирам колко е трудно да се контролираш, когато си в емоционално състояние и много му липсваш и просто искаш да протегнеш ръка. Но повярвайте ми, следването на „няма контакт“ си струва ползите, които ще получите в дългосрочен план (което прави възможно връщането му заедно с него). Абсолютно важно е да спрете да се свързвате с него и никога, никога не се молете с него да се върнем заедно.

Ако вече сте го направили до този момент, не е най-добрата ситуация, но може да се оправи, ако спрете в момента и следвате тази формула, която ме води към следващата фаза ...

Фаза 2: Станете най-добрата си аз

С него има подкатегории, така че нека започнем.

Направете фитнеса първостепенен приоритет

Сега искам да поясня това много ясно: аз съм не казвайки, че трябва да сте с определена тежест или да излезете от пътя си, за да бъдете определен начин, за да паснете на някаква обществена идея за това, което е правилно. Аз съм не казвайки това. Просто съм честен за това как мъжете ще ви бъдат най-привлечени, когато сте в най-добрата форма Вие, Говоря за това да постигнете най-доброто с вашата уникална форма на тялото, която можете. здрав е горещо. Отново, здрав не изморени или нездравословни. Опитайте се да инвестирате време в това, което ядете, и добавете малко светлина, работеща в рутината си. Ще се почувствате и ще изглеждате най-добре.

Инвестирайте в някакъв нов грим

Можете също така да направите това, за да се почувствате по-добре в себе си. Отидете и купете ново червило, очна линия или нещо, което ви кара да се чувствате секси и привлекателни. Всичко е в това как се чувстваш към себе си. Ако полагате допълнителни грижи при нанасянето на грима си, ще излезете и ще се почувствате по-добре. За това става въпрос. Как да накараш бившата ти да ти липсва след раздяла? Като изглеждате и се чувствате като най-доброто си аз.

Пази се

Като цяло, направете си приоритет. Погрижете се за здравето си, за общото си благополучие и не забравяйте да отделите време и за това.

Забавлявай се

Има ли жени, с които сте загубили връзка? Re-съединявайте се! Излезте, запознайте се с нови хора и бъдете себе си. Пуснете всяка тъга, която имате, и се разсейвайте с истинско забавление. Научете как да се смеете отново, да се забавлявате добре и да сте в компанията на други, с които наистина можете да бъдете себе си.

Образ в социалните медии

Поставянето на най-добрия крак напред включва социалните медии. Помнете, че обсъждахме как повечето хора правя дебнеш техните бивши в социалните медии? Можете да използвате това безшумно дебнене като отличен начин да го накарате да копнее за вас. Поставете няколко невероятно ласкателни снимки, изглеждащи щастливи и възхитени от живота. Към частта за социалните медии има две части.

Етап 1) Мъжете са визуални създания. Спомняте ли си как изглежда най-доброто е част от тази фаза? Е, тя се разлива към тази част. Публикувай гореща снимка. Не разполагайте с профилна снимка на вашето куче или снимка на плажа. Просто публикувайте привлекателна снимка, за да го накарате да осъзнае какво липсва.

Стъпка 2) Публикувай снимка, на която си се забавлявал. Вместо той да получи утехата да знае, че сте депресирани без него в живота си, покажете му, че все още сте навън и се радвате на живота, без той да има нужда да бъде в него. Както споменах много пъти в много статии, мъжете са привлечени от щастливи жени. Не само това, той ще ви иска още, защото ще бъде леко разстроен как ООН разстроен ти си. Това е човешкият инстинкт. Той иска да го пропуснете, което от своя страна ще го накара да започне да пропуска Вие, Спомнете ли си как забавлението е част от тази фаза? Публикувай добра снимка за това!

Фаза 3: Други мъже (Създайте завист)

Това е изключително рисковано, което не мисля, че винаги е добра идея. Ако бяхте с изключително владеещ, емоционален мъж, който би се отвратил да ви види с друг мъж ... не прави това, Това може да работи много добре или напълно гръм и го накарайте никога да не иска да се върне заедно с вас.

Така че продължете с повишено внимание и ако все пак решите да направите това, правите го само в малки дози, не прекалявайте, защото ви гарантирам, че ще има обратна реакция. Не казвам да полудявам и умишлено се опитвам да го накарам да ревнува, като флиртува с всички и го маже в социалните медии.

Това, което казвам, направете тук-там някои неща, които намекват, че сте преследвани от други мъже. Независимо дали е във Facebook или Instagram, публикуване на актуализация на състоянието, което показва, че се мотаете с друг мъж ... това, което е най-важното тук е, че осъзнавате правя имат опции. Може би направете някакъв небрежен флирт с мъже, които срещате.

Това ще ви помогне да видите, че не е нужно да сте толкова закачени само на бившия си. Сега може да срещнете други мъже и да осъзнаете, че искате само Вашият бивш назад, но също така може да срещнете други мъже и да разберете, че има цял свят, пълен с нови хора, които да срещнете. Това ще помогне на вашето настроение, когато взаимодействате с бившия си в бъдеще.

Той ще почувства, че сте жена, която има избор, Ако някога сте се занимавали Всъщност, изобщо не е нужно да парадирате с среща с нови мъже. Най-добрият вариант е просто да правите неща, които искате и да се забавлявате, което ще ви даде увереността да имате избор, Когато почувства тази вибрация, той няма да иска да ви загуби на друг мъж и инстинктивно ще иска да ви върне.

Въпроси и отговори

Как да накарате бившата ви да ви липсва по текст?

Звучи като противоречие, но правилото за контакт без контакт (т.е. не се обаждате, не се свързвате или не е изпратено чрез текстови съобщения) е как да накарате бившия ви да ви липсва чрез текст. Правилото за контакт ви дава най-добрия шанс да го спечелите обратно и да го задържите. Това му позволява да развихри въображението си и да се съмнява дали е взел правилното решение или не. Това също ви поставя в положение на сила и активира страх, че той може да ви е загубил завинаги.

Как да накараш бившия си приятел да съжалява, че се раздели с теб?

Прекъснете контакта. Работете върху самоусъвършенстването (физически и емоционално). Подбудете ревността или завистта, като се отворите пред възможността на други мъже. Най-важното: дайте му време и пространство, за да му позволи да ви липсва.

Как да накараш бившето ти гадже да ти липсва, когато има нова приятелка?

Следвайки правило за контакт без контакт Бившият ви е пуснал въображението му да се развихри какво бихте могли да правите до степен, в която той е напълно зает с вас. Дори и да е в отскочила връзка, тук балонът може да се спука за него и той вижда този нов човек като нещо, което е нереалистично (и потенциално неудобство). Ако любопитството се е натрупало в главата на бившия ви, той ще започне да се пита дали може да сте с друг човек. Може да се появи ревност.

Как да накараш бившия си да те иска?

Не обичам да правя арфа, но това е наистина толкова ефективно: Правилото за без контакти. Продължаването на около 3–8 седмици пълно разстояние (без обаждания, без текстове, без обмен) дава на двете страни достатъчно пространство, за да бъдат обективни, без да губят сантиментална стойност на връзката. Какъв би бил смисълът да се разпаднеш, само да бъдеш залят с куп обаждания и текстове с молба да се върнем заедно? Колкото и да е трудно, опитайте се да помислите за времето, когато вие и бившият ви първи път сте започнали да се срещате. Толкова магия и вълнение произтичаха от това, което беше непознато един за друг. Освен това е важно да запомните, че правилото за без контакт е за това, което правите със себе си през тези 4 седмици, за това, че отделяте място, за да се подобрите и да дадете необходимата яснота и перспектива.

Как да накараш бившия си да се влюби отново в теб?

Най-лошият сценарий, да кажем, че бившият ви не се обръща към вас или отказва да говори с вас. Дори тогава това все още е знак, че той може да те обича, защото твоето мълчание го доведе до крайност. Омразата не е противоположността на любовта, но безразличието е. Няма начин отново да се влюбиш в теб, но ако следваш формулата в неговите 4 фази, ще имаш най-добрия шанс за най-добрия възможен резултат.

Как да накараш бившия си ревнив?

Мъжете наистина са прости същества или мотивирани от секс, независимо мислене или от ревност, така че съм сигурен, че можете само да си представите колко ефективно може да бъде включено и трите във формулата. Как да накарам бившето ми гадже да ми липсва? Просто му дайте място. Как да накарам бившето ми гадже да ми липсва зле? Започнете да изглеждате добре, да се чувствате добре и да флиртувате с други мъже! Как да накарам бившия ми да ми липсва? Флиртувам с други жени. Няма причина да не правите това, което човек би направил в този случай. Излезте и нека светът ви види!

Фаза 4: Нека да ви липсва и да се върне при вас

Това е най-простата фаза от всички, но една от най-трудните да се направи правилно.

Ако сте завършили фаза 1, знаете, че не бива да се свързвате с него, за да се съсредоточите върху това да влезете в най-доброто пространство на главата и мисленето.

Освен това давате и на вас, и на бившия си простор, за да оставите негативността на раздялата да избледнее. По този начин той си спомня колко добри сте били заедно, без тези спомени да бъдат опетнени до края на връзката.

Тази фаза е от решаващо значение. Трябва да съберете всичко, което сте спечелили от първите три фази на този план, и нека се върне при теб.

След като поставите фази от 1 до 3 в действие, трябва да се чувствате малко по-добре, да работите върху себе си, а също и да имате други възможности в живота си за запознанства.

Когато всичко, което се събере, може да е изкушаващо да посегнете и да се свържете с него. В края на краищата се чувствате наистина добре, така че трябва да се свържете с него, нали?

Макар че е добре, че се чувствате по-добре и с по-добро пространство на главата, в крайна сметка ще бъде много по-мощно, ако го оставите да посегне към вас първо.

Ако той го прави, поне тогава това е негова идея вместо ваша. Ще му се стори, че той ви преследва и се опитва да ви спечели. Ако посегнете към него, това може да го накара да се почувства, че се опитвате да го манипулирате във връзка. Знам, че вероятно си мислите: „Не знам как да накара бившия ми да ми липсва, когато не съм там, за да видя дали работи или не!“ Което ме довежда до следващия ми момент ...

Фаза 4 е проста: седнете здраво, продължете да работите върху себе си, продължете да преследвате други опции в живота си за запознанства и го оставете да ви липсва и да се върне при вас.

Сега искам да ви оставя нещо за размисъл ...

Как да разбера дали ви липсва

  • Той случайно ли ви изпраща текст от синьото, за да ви попита как се справяте?
  • Той ви изпраща съобщения в социалните медии и не говори за нищо?
  • Вика ли ви, когато е пиян?
  • Казва ли ви, че мисли за вас?
  • Изглежда, че се показва на места, на които сте?
  • Все още ли говори с някой, с когото сте близки?

Ако имате някакви въпроси или притеснения, моля, напишете ми коментар по-долу и с удоволствие бих отговорил! И моля, уведомете ме за вашите истории за успех, защото няма нищо, което обичам повече от това да слушам истории за успех.

Надявам се, че сега знаете как да накарате бившата си да ви липсва след раздялата ви. Едно важно нещо е, че той, който ви липсва, е само едно парче от пъзела, ако го искате обратно и искате той да остане с вас завинаги, тогава трябва да го накарате да ви вижда като „онази“ - жената, която той не можеше живеят без. За целта ви е необходима тази тайна формула, за да получите бившия си отново в ръцете си, така че не чакайте или може да пропуснете шанса си завинаги: Искате ли бившия си гръб? Използвайте това, за да ги върнете ...

Искате ли да разберете дали можете да върнете бившия си? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Можеш ли да си върнеш бившия“ веднага и да разбереш дали някога можеш да го върнеш или дали той е отишъл за добро ...

Вземете теста: Може ли да си върнете бившия или да замине завинаги?

Можете ли да си върнете бившия? Вземете викторината

Интересни Статии