Омраза тичане? Ето как да се научите да харесвате

Така че това може да дойде като изненада за някои от вас, но аз бях свикнал омразата тичане.

Като, омразата то. Наистина наистина, наистина ли мразя го. До момент, в който никога не съм мислил, че мога да се насиля да бъда „бегач“.Помня още в училище, когато ни накараха да пробягаме страховитата миля, исках да ходя, но в крайна сметка бях принуден да тичам вместо това. Всъщност не се занимавах сериозно с бягането, докато не завърших с училище и имах нужда от евтин начин да се поберат.Когато за пръв път започнах да бягам доброволно, все още го мразех с всяко влакно на моето същество. Въпреки това, след малко да се придържам към него, отношението ми започна да се променя и когато това стана, преживя и моя опит.

Започнах да осъзнавам, че всъщност може би като тичане.И ако бяхте ми казали това на 14 годишен, щях да ви кажа, че сте напълно луд.

Истината е, че ако можете да промените отношението си към бягането, можете да го превърнете от скучно дело в нещо, което всъщност очаквате с нетърпение. Ето 8 е да го направите:

1. Позволете си да започнете бавно

Виж, няма да излезеш и да изминеш безупречна миля при първия опит. Това просто няма да се случи реално.И това е Добре ! Ако не сте свикнали да бягате, напълно нормално е да започнете да се чувствате бавно, мудно и без дъх. Обещавам - никой не знае докъде можете да бягате и никой не ви съди.

Когато за пръв път започнете, ако трябва да правите почивки, за да ходите по време на бягането си, продължете напред и го направете! За изграждането на вашата издръжливост е необходимо време, така че не очаквайте, че ще бъде перфектна, когато за пръв път започнете. Отделете си време. Слушайте тялото си. Позволете си да сте начинаещ. Ако се опитате да направите твърде много твърде бързо, в крайна сметка ще се разочаровате и ще се откажете.

Ето как да станете трениращи рано сутрин2. Не се държи така, както се състезаваш

Когато за пръв път започвате да бягате, скоростта и темпото трябва да са последното нещо, което мислите.

Не се състезавате срещу никого, не се опитвате да задавате лични рекорди, просто се опитвате да свикнете да бягате.Имайки това предвид, не се притеснявайте толкова за това колко бързо всъщност бягате и вместо това просто се опитвайте да се наслаждавате на физическата активност. Тичайте с темп, който не ви оставя да задъхвате дъх в блок или два, и ако се чувствате бавно, това е добре! Номерът е бавно да изградите вашата издръжливост.

3. Направете целите си постижими

Ако решите да вземете бягане и целта ви е да завършите маратон, вероятно ще се обезсърчите доста бързо.

Дори ако целта ви е да 'изминете една миля', ако трябва да спрете за почивка в средата, ще се почувствате като неуспешен. Много по-добре е да изберете цели, които в началото са кратки, постижими и лесни за изпълнение, така че да можете да преминете към следващата.

Опитайте това: решете, че целта ви е да изтичате до края на блока. Когато стигнете до там, направете целта си края на следващия блок. Продължете да свързвате тези заедно и изведнъж вашите по-големи цели ще изглеждат много по-постижими.

Избягвайте тези 6 упражнения на всяка цена

4. Насладете се на уединението

Тичането може да е групова дейност, но повечето пъти само вие и вашите мисли се избивате по тротоара.

Затова е важно да се научите да се наслаждавате на това да сте сами и уединението, което идва с бягането. Никой не ви моли за нищо (никакви деца не ви мъчат, не се изискват задачи по време на работа, това сте само вие, настилката и сърцето ви.)

Когато започнете да очаквате уединението, което идва с бягането, вие сте направили огромна крачка към това да му се насладите. Плюс това да бъдеш сам може да бъде катаргично изживяване. Може да помогне за облекчаване на стреса и да ви даде време за размисъл.

5. Вземете партньор за тренировка

Въпреки че е хубаво да сте сами, има вероятност да имате дни, в които да се чувствате мързеливи, немотивирани, изтощени или просто не сте настроени да бягате.

В такива дни е чудесно да имаш партньор, който да ти помогне да бъдеш най-добрият, който можеш да бъдеш, и да излезеш там, дори и да не се чувстваш напълно. Плюс това можете да направите същото за тях в дните, в които се изплъзват и не се чувстват мотивирани.

Освен това, когато тичате с някой друг, разговорите с тях могат да ви помогнат да преминете времето по-бързо, така че да изминете далеч повече разстояние, отколкото сте предполагали (и с много по-малко съзнателни усилия).

6. Намерете по-висока причина

Знам, че искате да се приспособите, искате да се чувствате добре в себе си и искате да постигнете фитнес целите си. Това са страхотни мотиватори. Но понякога признавам, че може да не са достатъчни.

Ето защо чудесен начин да се мотивирате е да се регистрирате, за да се кандидатирате за благотворителна организация, която искате да подкрепите. Това е чудесен начин да добавите още една причина към списъка с „причини да бягате“, които ще ви мотивират дупето и в предавка дори в ден, в който всичко, което иска да направите, е да седнете на дивана.

Ето 8 начина да започнете и да се придържате към упражненията

7. Поп в наушниците

Музиката е чудесен начин да зонирате и да влезете „в зоната“, докато бягате. Ако слушате песен, която харесвате, преди да знаете, че пускате 5 минути, без дори да я осъзнавате.

Слушането на песен, която харесвате, също може да ви мотивира по особен начин, при което се губите в ритъма на песента или текста и можете да бягате по-бързо, отколкото сте мислили, че можете.

Освен това, ако слушате особено оптимистична музика (около 120-140 удара в минута), това може да ви накара да бягате по-силно, отколкото сте пускали преди, с по-малко усилия.

8. Отбележете напредъка си

Една от най-големите причини хората да се откажат от бягането е, защото не мислят, че постигат напредък в целите си - дори когато са!

Разбира се, може да се изкушите да отбележите колко далеч можете да бягате и ако не видите, че увеличаването със скоростта, която искате, бихте могли да се обезсърчите. Но това, което може да ви липсва, е вашето темпо или колко бързо покривате земята.

Можете да получите различни приложения за проследяване на вашия смартфон. Няколко от по-добрите са MapMyRun и Runkeeper.

Проследете напредъка си! По този начин ще видите точно докъде сте стигнали и ще бъде допълнителна мотивация да излезете там и да бягате отново утре.

В обобщение...

Най-добрите начини да се научите да обичате бягането

  1. Позволете си да започнете бавно
  2. Не се държи така, както се състезаваш
  3. Направете целите си постижими
  4. Насладете се на уединението
  5. Вземете партньор за тренировка
  6. Намерете по-висока причина
  7. Поп в наушниците
  8. Отбележете напредъка си

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

5 съвета за лятна светлина за бегачи

101 съвета за най-доброто тичане някога

15 Съвети за работа, които трябва да знаете

Интересни Статии