Ето 6-те най-лоши упражнения, които трябва да избягвате на всяка цена

Така че представете си, ако упражнявате, измъчвате себе си и това е за нищо? Може да си мислите, че правите нещо добро, тонизирате тялото си и работите към мечтаната си тежест ... когато в действителност всичко, което правите, наранявате себе си (без никаква полза).

Истината е, че никой всъщност не обича да прекарва време във фитнеса. Искам да кажа, сигурен съм, че някои избрани хора правят, но през повечето време трябва да си някакъв фитнес фанатик, който законно се радва времето, прекарано във фитнеса, в този случай - научи ме на тайните си начини.Но за повечето хора фитнес залата е изморителна работа и човек, който искате да нокаутирате възможно най-бързо и ефективно.Което е причина тези упражнения да смучат толкова много.

Тези упражнения са губещи време във фитнеса - те ще ви отнемат времето и енергията, без да ви дават нищо в замяна.Казано накратко - те са ужасни и безполезни. И вие честно не трябва да губите време, енергия и търпение да ги правите. Ще има смисъл, ако всъщност имате някаква невероятна полза от тях, но нямате.

ПОВЕЧЕ: Фитнес митове срещу Факти

Без допълнително обожание, тук са 6-те най-лоши упражнения за всички времена.1. Отзад главата Lat Pulldowns

Това упражнение не е само лошо - може да ви нарани сериозно.

Когато правите Lat Downdown, лентата трябва да винаги стойте пред раменете си. Да го държите зад раменете си е нараняване, което чака да се случи.

Така че, ако искате да избегнете подлагането на безумни количества стрес на рамото си, което води до нараняване, избягвайте това упражнение.ОЩЕ: Видеоклипове за упражнения за всяка част на тялото

Какво да правим вместо това:

Това е просто - просто дръпнете щангата надолу пред раменете си, а не зад тях. Това значително намалява риска от нараняване, като същевременно ви дава страхотно упражнение.Това не са единствените лоши упражнения навън, вижте Нова голяма тенденция във фитнеса, която изобщо не е здравословна

2. Supermen

Супермени - когато вдигнете ръцете и краката нагоре от земята, докато лежите по корем и извиете гърба си - са ужасен за теб. Дори Супермен не би ги правил и той е свръхчовек,

Това упражнение поставя ужасно количество стрес и сила върху долните ви прешлени, което може да доведе до изтощаващи и изнемощяващи наранявания. Стой настрана.

Какво да правим вместо това:

Опитайте с дъски. Стиснете корема си и глутеите си в положение на лицевия бутон и задръжте дъската толкова дълго, колкото можете. Това ви дава невероятно основно упражнение без ужасния риск от нараняване.

3. Удължаване на краката на машината

Добре, представете си с мен за момент:

Колко пъти ви се е случвало да седнете и да бутате нещо от себе си с краката си?

Нито един? Обзалагам се, че отговорът е никакъв.

Така че защо бихте тренирали във фитнеса?

Това упражнение не ви дава голяма възвръщаемост на инвестицията, плюс това прави нещо, което тялото е специално проектирано да не прави. Коленете ви не трябва да поемат толкова голяма тежест от този ъгъл - това може да причини нараняване.

Просто не си заслужава

Какво да правим вместо това:

Ако искате да тренирате четириногите си, трябва да започнете с клякания, лунги, стъпки или мъртва лифтове. Това са много по-добри упражнения за вас, които работят с тялото си, вместо срещу него.

Искате повече идеи за упражнения? Опитайте тези 5 супер ефективни упражнения в залата

4. Трицепс спадове

Така че това упражнение всъщност е добро за вашите трицепси - проблемът е, че е лошо за буквално всичко останало.

Това претоварва малките мускули в ротаторната маншета на рамото ти, знаеш ли, нещото, което всички бейзболни стомни продължават да разкъсват?

Това е лошо. Не искате да разкъсвате маншета си на ротатора. Това е лоша новина

ПОВЕЧЕ: Как да предотвратите наранявания по време на упражнения

Когато вдигнете телесното тегло с горната част на ръцете зад торса си, рискувате да нараните раменете си, което ще причини много болка от правенето на дори нормални ежедневни неща.

Какво да правим вместо това:

Просто дръжте горната част на ръцете си пред тялото, когато правите упражнения за трицепс. Вместо това можете да правите трицепс лицеви опори, натискане на кабели и затваряне на пресата за захващане.

И не забравяйте да проверите Най-доброто упражнение за тонизирани оръжия.

5. Смит машинни клекове

Може да си мислите, че правенето на клекове в машина за ковачи е безопасно. В крайна сметка, това външност много по-безопасно, отколкото да правиш обикновен клек, така че всъщност не трябва да става бъда много по-добре за теб?

Няма лошо. Това е лошо.

Машината Smith принуждава гърба ви да стои прав и под прав ъгъл със земята, което причинява всякакъв вид опасен стрес за прешлените ви.

Плюс това, тъй като трябва да се облегнете на щангата, това поставя стрес на коленете, друга област, която правите не искат да се наранят.

Какво да правим вместо това:

Буквално всеки друг вид клек. Използвайте тежестите на тялото си или използвайте гири, за да добавите тежест към клековете си, защото те са страхотен упражнение. Просто не използвайте машината на Смит.

Можете също да опитате нашия страхотен Предизвикателство на клек за да получите невероятни тонизирани крака само за 4 седмици!

6. Упражнение, което е болезнено

Знам, че трябва да се опитвате да се справите с дискомфорта във фитнеса и да натискате границите си, но има разлика между дискомфорта и болка,

Ако правите упражнение, което ви причинява истинска болка, тялото ви се опитва да ви каже „Моля, моля СПРИ СЕ!'

Помнете тази ключова разлика - редовен дискомфорт в салона ще се почувства като парене или болки в мускулите. Болката ще бъде внезапна и ще се почувства остра. Ако го усетите, спрете!

В обобщение...

Най-лошите упражнения, които трябва да се избягват

  1. Зад гърба на лат
  2. Supermen
  3. Удължения на краката на машината
  4. Трицепс спадове
  5. Смит машина кляка
  6. Упражнение, което е болезнено

Интересни Статии