Ето най-добрите начини за отслабване след C-секция

Знаете ли, че след бременност са необходими около 6 месеца, за да се върнете към теглото си преди бременността?

Секционното сечение отнема повече време, за да се възстанови, а понякога и повече, за да отслабнете. След получаване на секционно сечение не е безопасно да се упражнявате поне 6-8 седмици след процедурата.

Най-добрите начини да отслабнете е чрез диета, упражнения и кърмене. В тази статия ще научите за най-добрите начини да отслабнете по-бързо, отколкото сметнахте за възможно след секциото си.Как да отслабна след C-секция

Защо кърменето е толкова добро за вас

Кърменето ви помага да отслабнете, защото тялото ви изгаря калории, докато го правите. Необходимо е да се направи много енергия и тялото ви работи усилено за производството на млякото.

Научно проучване, публикувано в Организацията на обединените нации по прехраната и селското стопанство Отговорите за кърмене са опростени (2010) обхваща по-дълбоко въпроса защо и как кърменето помага за отслабване.

Кърмещите майки могат да изгорят средно от 250-500 калории на ден, понякога дори повече в зависимост от теглото си и колко често кърмят.

Можете да продължите да кърмите бебето си до навършване на 4-6 месеца, а при необходимост и по-дълго.

Придържайте се към здравословна диета

Храната е толкова важна част за отслабването.

Ако се опитвате да отслабнете, никога не пропускайте закуската! Или всяка друга храна по този въпрос.

Когато прескачате храненията, тялото ви може да премине в режим на глад, където ще се задържи на всичко, което ядете. Това е така, защото не е сигурно кога ще ядете отново.

По-добре е да ядете по-малки ястия със закуски през целия ден, ако не искате да ядете 3 големи ястия.

Не забравяйте да пиете много вода, за да не се хидратирате, а също и да измиете токсини и излишно водно тегло.

Яжте храни с високо съдържание на хранителни вещества, с ниско съдържание на калории и с високо съдържание на фибри. Най-добрите храни за отслабване са плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения, боб, ядки, семена и кореноплодни зеленчуци.

Тези храни са естествено нискокалорични, пълни са с всички витамини и минерали, от които се нуждаете, и съдържат много фибри, за да поддържате храносмилателната си система здрава и да работи безпроблемно.

Избягвайте нездравословни преработени храни

Когато се опитвате да отслабнете, най-добре е да стоите далеч от преработените храни, колкото можете. Това включва бонбони, шоколад, печива като бисквитки и торти, бърза храна и пържена храна като пържени картофи и пилешки самородки.

Тези храни могат да бъдат много пристрастяващи и колкото повече ги ядете, толкова повече ще ги жадувате. Избягвайте предварително опакованата преработена храна и се опитайте да направите своя собствена храна от нулата у дома, където знаете всички съставки, които влизат в нея.

Преработените храни са пълни с празни калории, които са хранително недостатъчни, и захар, която допринася за шиповете на кръвната захар и наддаването на тегло.

Пържените храни и бързата храна съдържат големи количества мазнини, които тялото ви вероятно ще задържи, а преработените храни обикновено не съдържат фибри и са много трудно усвоими. Намерете по-здравословни алтернативи, направени от цели храни, за да се насладите вместо това.

Добавете в упражнението бавно

Секционното сечение може да бъде изключително трудно за вашето тяло. Процесът на оздравяване и възстановяване ще бъде различен за всички.

Опасно е да правите упражнения с висока интензивност или дори умерени упражнения твърде скоро след направата на секцията. Той може да попречи на лечебния процес и да причини повече вреда, отколкото полза.

Ходенето е добро упражнение с ниско въздействие, което можете да правите и с вашето бебе, като ги пъхнете в количка.

В допълнение към ходенето, има много упражнения за разтягане, които можете да правите, включително йога. Йога е чудесна, защото има толкова много йога пози с ниска интензивност, които можете да направите от комфорта на вашия дом.

Едно важно нещо, което трябва да запомните за упражненията е, че не искате да създавате твърде много калориен дефицит.

Причината е така, защото тялото ви все още се нуждае от достатъчно енергия, за да може да осигури адекватно снабдяване с кърма. Уверете се, че калоричният ви дефицит е не повече от 500 калории на ден, за да не изпитвате проблеми с кърменето.

Шест месеца може да изглеждат завинаги, когато искате тялото си обратно, но не забравяйте, че времето минава по-бързо, отколкото си мислите. Това, което правите с онова време, се отчита.

Колкото по-добра е вашата диета и колкото повече отделяте време за предложените тук упражнения, толкова по-големи са шансовете ви да достигнете теглото и формата си преди бременността.

В обобщение...

Как да отслабна след C-секция

  • Придържайте се към здравословна диета, пълна с пълноценни храни с много хранителни вещества.
  • Избягвайте нездравословни, преработени храни в диетата си.
  • Говорете с Вашия лекар, преди да се опитате да упражнявате.
  • Добавете в упражнения бавно и дайте на тялото си достатъчно време да се възстанови.

Интересни Статии