Ето как да останете силни след разкъсване

Понякога можете да почувствате, че всичко се разпада, след като се разделите с някого, когото сте обичали. Вижте - няма да го подминете, разкъсванията са гадни. Те смучат силно. Не е много в царството на отношенията, които са по-глупави от лошо разпадане, особено след като го почувствам оттегляйки се от вас и не знам как да го спра.

Или почувствайте шокиращата, непосилна болка от да бъде излъган особено когато никога не сте го виждали да идва.Всичките ви емоции ще се вихрят в буря и бушуващо сурово чувство и ще изглежда, че това ще продължи завинаги.Това няма да стане. В крайна сметка ще се оправиш - и ще продължиш по-силно, отколкото преди.

Разбира се, помага да се получат някои насоки как да стигна от „Не мога да стана от леглото сутрин“ до „О, този човек? така над него.'Вземете теста: Егоист ли е?

Така че ето точно как да преодолеем дори най-лошия разпад и останете силни.

1. Справете се със скръбта си

 • Вижте - когато имате раздяла, ще е гадно. Ще те боли. Ще изпитате истинска мъка.

  И това е напълно нормално. Въпросът е дори и при най-добри обстоятелства да се разделиш е трудно. Изравнява боли и пренасянето на тази болка вътре е напълно нормална част от процеса на разпадане (1).  Само не забравяйте, че не сте сами - всеки е преминал през това в даден момент и че болката, която изпитвате, е напълно нормална.

 • А ето и мъката - не можеш да се преструваш, че не е там. Не можеш да се преструваш, че всичко е наред и не се чувстваш ужасно. Не можете да отречете мъката.

  Истината е, че просто трябва да го пуснете. Ако имате мъка и тъга вътре в себе си, тя ще излезе по един или друг начин и искате да я пуснете по възможно най-естествения начин (2).  Така че, ако се чувствате като плачете, плачете! Ако не искате да правите нищо, освен да ридаете в леглото през целия ден, това е добре. Трябва просто да оставите мъката да върви по своя път.

  Чудесен начин да позволите на тялото си да обработи мъката ви е да го изразите творчески. Ако ви е писнало да плачете, можете да опитате да напишете стихотворение или песен или да нарисувате нещо, за да изразите как се чувствате.  Едно нещо, което трябва да избягвате, е да пускате своята мъка и гняв чрез ярост или чрез нарушаване на нещата. Това няма да ви накара да се почувствате по-добре, вероятно само ще ви накара да се чувствате по-ядосани.

 • Не забравяйте, че става въпрос за изразяване на това как се чувствате. Колкото по-рано поставите име на чувствата си и ги изразите, толкова по-скоро можете да работите чрез тях и да спрете да ги оставяте да ви накарат да се чувствате толкова ужасно.

  Чудесен начин да изразите чувствата си е да ги изложите писмено. Запомнете - можете да бъдете толкова честни, колкото искате, когато пишете в тетрадка, защото не е нужно да го показвате на никого (3).

  Опитайте да пишете по 15 минути всеки ден в продължение на 3 дни и вижте как се чувствате в края на това. Искате да извадите най-дълбоките си мисли и чувства на открито (за себе си), за да можете да ги обработите.

  Запомнете - никой не трябва да чете това, така че не се притеснявайте да го направите 'добър', а само се съсредоточете върху това да го направите честен.

  Свързани: 20 сигнала, по които трябва да преминете и е време да се пуснете

 • Завършихте ли последната стъпка? Добре. Сега е време да преразгледате написаното от вас.

  Погледнете отново написаното и отделете време, за да разберете как се чувствате - опитайте се наистина да разберете защо чувствахте се така. Когато мислите за емоциите си - например откъде идват и от какво произтичат - можете да ги разберете напълно и да ги обработите по-добре.

  Нека ви дам пример - след раздяла много често срещана реакция от страна на хората е, че те никога няма да намерят никой друг и че никой няма да ги намери отново привлекателни или дори обичани.

  Това е много често срещан страх - и един, който се оказва грешен отново и отново, когато хората открият друг след разпадане. Да работиш по този начин означава да разбираш, че е естествена реакция, като същевременно осъзнаваш, че просто не е вярно, и много хора на този свят те обичат, въпреки че този човек не го прави.

  Опитайте да търсите фрази, които са абсолютни и постоянни, като „Никога няма да намеря някой толкова добър като него“ или „Никога няма да го надмина“. Признайте, че макар да се чувствате така, тези твърдения просто не са верни.

  Можете да вземете тези изявления и да ги префразирате, така че да не са толкова крайни и пагубни. Например, променете „Никога няма да го превъзмогна“ на „Много ми липсва в момента, но това е само една част от живота ми.“

  Запомнете - единствената константа в живота е промяната. Нещата се променят винаги, за по-добро и за по-лошо. Това означава, че колкото и да боли в момента, в крайна сметка това ще оздравейте, независимо какво. Нужно е само време.

 • Един чудесен начин да се почувствате по-добре и да противодействате на цялата отрицателна енергия, завихряща се във вас, е да повтаряте положителни неща на себе си през деня.

  Вероятно е, че си казвате някои доста негативни неща в мозъка си след разпадане. Балансирайте го и с позитиви.

  Можете да си кажете неща от рода на „Аз съм достоен и мил човек и хората ме обичат“, „В момента мога да се чувствам ужасно, но в крайна сметка ще се почувствам по-добре“ и „Боля, защото химикалите в мозъка ми, която не мога да контролирам и която няма да трае вечно. '

 • Лошото разпадане ще ви отнеме самостойността и самочувствието ви. Това ще прозвучи добре, но за да бутате нещата в правилната посока, отделете малко време да седнете и да напишете позитиви за себе си.

  Ако искате да противодействате на всички отрицателни самооценки, запишете нещата, които са добри и си струва да обичате за себе си.

  Помислете за неща, които можете да правите, неща, в които сте добри, неща, с които се гордеете. Помислете за причините, поради които харесвате себе си, и причините, поради които се чувствате добре отвътре - като ако имате страхотно чувство за хумор или заразителен смях.

  Спомнете си комплименти, които са ви плащали други хора, които са ви накарали да се чувствате топли и размити вътре. Тези искрени комплименти са толкова верни днес, колкото и в деня, в който ги получихте, така че не забравяйте, че те бяха искрени и че си заслужава да обичате!

 • Не се колебайте да потърсите подкрепа от хората, които ви обичат. Хората, които ви обичат и искат да ви подкрепят, ще бъдат до вас, след като сте преживели нещо трудно като раздяла, те просто чакат да ги помолите за помощ.

  Можете да говорите с родителите си, братя и сестри и приятели за това как се чувствате - и да бъдете честни с тях. Те ще могат да слушат и приемат вашите истински чувства и ще ви дадат подкрепата и съветите, които търсите.

  Не се притеснявайте, ако не сте съгласни със съветите на приятелите или семейството си - достатъчно е само да слушате и да знаете, че полагат усилия да ви помогнат. Ако не искате да го следвате, това е напълно добре, но не забравяйте, че ви дават съвет, защото искат да се чувствате по-добре.

2. Поддържайки силна

 • Следващата стъпка в разпадането е свързана с ограничаване на шансовете да направите грешка колкото е възможно повече и да останете силни в себе си.

  Ако това означава да изтриете бившия си номер от телефона си, така да бъде. Ако това означава да блокирате номера му, да го защитите във фейсбук и социални медии и да го изрежете от живота си - това е напълно добре.

  Ако наистина искате да лекувате и да продължите напред, това означава, че трябва да прекъснете контакта с бившия си в обозримо бъдеще. Дори ако се чувствате отчаяни да чуете гласа му, не го правете! Всичко, което ще направите, е да се почувствате по-зле.

 • На следващо място, вие искате да се отървете от нещата, които силно ви напомнят за него. Ако имате подаръци, пълнени животни или снимки около стаята или дома си, сега е моментът да ги опаковате и поставите в килера.

  Не забравяйте да се отървете от снимките на двамата от социалните си медии, за да не виждате лицето му, когато не го очаквате и да се чувствате ужасно отначало.

  Опитайте се да не правите нещата, които двамата сте правили заедно за малко. Ако сте имали определено място за обяд или ритуал, който сте правили заедно, най-добре е да избегнете това за известно време.

 • Абсолютно избягвайте да се опитвате да „отмъстите“ на бившия си. Каквото и да направи, не си струва да се забърквате или да бъдете арестувани за нарязване на гумите си или за боядисване на спрей отстрани на колата си.

  Не разпространявайте слухове, не го нападайте по никакъв начин и не се отдайте на този негатив. Всичко, което прави, е да ви обвърже с нещо, от което предпочитате да продължите, и да поддържате цикъла на негативизма.

  Това означава без дебнене, без телефонни обаждания, без клюки. Най-доброто отмъщение за лош бивш е просто да продължи напред и да се чувства по-добре - и след това да се среща с някой по-добър от него.

  Повече ▼: Шест причини, защо не трябва да се опитвате да останете приятели с бившия си

 • След раздяла може да е изкушаващо да вземете голямо решение или голяма промяна - като промяна на целия ви външен вид, цвят на косата или дори да решите да се движите.

  Каквото и да правите - не го правете. След разпадане, всъщност не мислите ясно. Всичко, за което мислите, е свързано с него и с разпадането и може би няма да можете да видите това в момента.

  Така че определено не е моментът да взимате големи решения в живота си. Вместо това напишете решението и обещайте, че ще го разгледате след месец или два. Ако все пак искате да го направите - продължете.

 • Един чудесен начин да се предпазите от грешка е просто като се държите натоварени. Ако седите сами вкъщи и мислите за него, имате много по-голям шанс да се подхлъзнете.

  Но ако прекарвате време да правите нещо, каквото и да е, каквото и да е необходимо, за да накарате ума си да е зает и да не мислите за него, това прави много по-малко вероятно да объркате и да се свържете с него.

  Опитайте да гледате ново телевизия покажете, прочетете нова книга или вземете ново хоби или дори насочете болката си във фитнес залата. Каквото и да е необходимо, ако държите мозъка си зает да мисли какво правите, а не той, това е победа.

 • Говорейки за фитнес залата, упражненията са чудесен начин да започнете да преодолявате разпад. На първо място, ще ви се завие тон отрицателна енергия. Какво по-добро място да го сложите от вашата тренировка?

  Второ, разработването ще постигне друга цел, различна от отнемането на ума ви - и това ще ви даде по-добра форма.

  Помислете за това - какъв по-добър начин да го втриете в лицето на бившия си, че той е направил грешка, отколкото да влезете в най-добрата форма на живота си?

3. Намиране на крачка

 • Ако работите върху хобита и други неща, за да не се съобразявате с него и се занимавате с емоциите си, следващата стъпка е да започнете напред.

  А най-добрият начин да продължите напред е прост - забавлявайте се! Знам, че може да изглежда невъзможно в позицията, в която се намирате в момента, но ако изчакате известно време и вземете съветите по-горе, ще започнете да се чувствате като забавление може да не е невъзможно понятие.

  Опитайте да правите нещата, които обичате да правите - като да видите приятелите си, да танцувате, да ходите на туризъм или каквото и да ви прави щастливи. Каквото и да правите - не забравяйте, че смехът ще помогне повече от всичко друго!

 • Страхотна тактика за това да се чувствате по-добре е да си дадете награди за доброто поведение. Не мислихте ли да се свържете с бившия си за един ден? Това е чудесна възможност да си почерпите, като любимата си пустиня.

  Друг чудесен начин да започнете да се чувствате по-добре е да пазарувате след раздяла - което може да ви помогне да повишите увереността си и да си купите дрехи, които не ви напомнят на бившия ви.

 • Не мога да подчертая достатъчно колко е важно да се измъкнем и да бъда с хората след раздяла. Когато останете вкъщи сами, можете да ви хванете да вървите в кръгове в мозъка си да мислите за него и да се чувствате все по-зле.

  Вместо това намерете каквато и да е причина да излезете от къщата и да се смесите с други хора. Опитайте доброволчество някъде близо до вас, като вземете хоби, което правите с група хора.

  Особено доброволчеството е чудесна идея - защото ще помогне на другите около вас, като същевременно ще се почувствате по-добре - защото помагаш на хората

 • Тази фаза на разпад е свързана с позитивността, позитивността, позитивността. Говорихме много за това да си спомняме положителни неща за себе си по-рано, а сега е време да приложим това.

  Ако се чувствате отрицателно, разпознайте го и го противопоставете с нещо положително. Вашата цел, когато се събудите сутрин, е да се чувствате добре, а през останалата част от деня да се опитате да се чувствате добре.

  Един чудесен начин да се поддържате позитивни е да се обградите с позитивни хора. Емоциите кървят между хората много повече, отколкото бихте си мислили, и ако се общувате с отрицателни хора, ще се почувствате отрицателни. Същото е и ако се общувате с позитивни хора, така че направете това и ще започнете да се чувствате по-бързо бързо.

4. Да го оставите зад себе си и да продължите напред

 • Първата стъпка при оставяне на раздялата зад вас е проста - трябва да му простите.

  Това може да изглежда невъзможно сега, но след като следвате другите съвети в този списък, ще се приближите и по-близо до възможността да го направите.

  Веднага щом успеете да простите на бившия си за това как завърши връзката и защо, вие ще бъдете по-далеч по пътя на напредване от разпадането си.

  Запомнете - да му прощаваш не е да го пуснеш от куката или да кажеш, че това, което е направил, е „ Добре '. Става дума за това, че вече няма да го оставяте да ви ядосва - че вече няма власт над вас и че сте минали покрай него и му прощавате.

  След като му простиш, ще можеш да започнеш да вървиш напред и да забравиш интензивността на връзката. Това е нормално - това се случва на всеки един човек и е следствие от течение на времето. Помислете какво можете да научите от връзката, позволете си да му простите и след това си позволете да започнете да забравяте за него.

 • Можете да отделите време, за да помислите за връзката, но в крайна сметка ще трябва да започнете да мислите за настоящето и бъдещето, а не за миналото. Ако прекарате цялото си време в миналото, никога няма да продължите от него.

  Ето защо това е подходящият момент да помислите какво се е случило във връзката и дали има някакъв начин да научите от него, преди да продължите напред. Има ли уроци, които можете да вземете от това? Има ли нещо, което бихте направили по различен начин?

  Опитайте да видите дали можете да намерите модели във вашите взаимоотношения и прилики между тази минала връзка и други, които сте имали. Същите грешки ли се появиха отново? Подобен ли е на другите ви exes? Това е цялата добра информация, която трябва да знаем и помним за в бъдеще.

  Запомнете - всичко, което ви се случва, е нещо, от което можете да се научите. Въпреки че раздялата е ужасна и се чувствате ужасно, това не означава, че не можете да ги използвате като възможност да научите повече за себе си и живота си.

 • Отделете време, за да проучите своята индивидуалност и позволете да бъдете своя собствена личност. Във всяка връзка двама души се събират отблизо и се отказват част от своята индивидуалност, за да бъдат един с друг.

  Сега, когато отново сте сами, можете да преоткриете своята индивидуалност, една стъпка в даден момент.

Помнете какво ви прави Вие, какво харесвате в себе си и всички странности и невероятни неща, които ви правят уникални.

Всички отношения вземат компромиси и вашите не бяха изключение. За какво направихте компромиси с него? Помислете за това - и решете да не правите никакви компромиси в живота си в момента. В крайна сметка нямате никого, с когото трябва да правите компромиси - време е да получите това, което искате, как искате.

 • С течение на времето може да попаднете в „удобно“ колело, където все още се чувствате зле, но вече не е достатъчно лошо, за да направите нещо по въпроса. Лесно е да станете самодоволни и да спрете да работите за подобряване и да продължите напред.

  Ето защо е толкова важно да се натиснете и да излезете от зоната си на комфорт след разпадане. Вероятно не се чувствате невероятно в себе си, затова си дайте някои причини да се чувствате добре и уверени, като излезете там и правите неща, които се страхувате да правите.

  Започнете с нещо малко, което ви предизвиква и отгледайте оттам. Не правете огромни скокове - но определено натиснете себе си, за да излезете извън зоната си на комфорт и опитайте нови неща. Това е единственият начин за растеж.

 • Последният и най-важен съвет е този - трябва да си отделите време.

  Единственото, което наистина и напълно ще излекува разбито сърце, е минаването на времето. Всеки съвет по-горе е начин да ускорите този процес - но независимо от всичко, това ще отнеме време.

  И това е напълно естествено. С течение на времето ще придобиете повече опит, ще се чувствате всеки ден по-добре и ще придобиете перспектива за раздялата.

  И когато най-накрая сте се разделили, дори няма да го осъзнаете. Просто ще се събудите една сутрин и първата ви мисъл няма да е от него. Или ще ходите по цял ден, без да мислите за него и дори да не осъзнавате, че сте го направили. Тогава знаете, че наистина сте минали над него и над него и сте продължили с живота си.

 • Искате ли да разберете дали той наистина е егоист? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Егоистичен ли е“ в момента и да разберете дали той наистина е егоистичен ...

  Вземете теста: Егоист ли е?

  Егоист ли е? Вземете теста

  В обобщение...

  Как да бъдеш силен след разрив

  • Справете се с мъката си, като не я изтласквате и вместо това я приемате и обработвате.
  • Бъдете силни, като премахвате шансовете да се свържете с него и да се отървете от неща, които ви напомнят за него.
  • Съсредоточете се върху своите хобита и неща, които обичате да правите, за да се почувствате по-добре.
  • Започнете да се фокусирате върху настоящето и бъдещето, а не върху миналото и отворете сърцето си за други хора.

  Интересни Статии