Как мога да накарам партньора си да работи с мен?

От всички причини, поради които взаимоотношенията могат да се разпаднат и да се разрушат, фитнесът е близо до върха на списъка.

Това е така, защото това е нещо, което бавно може да се превърне в непоносим проблем в течение на месеци, без нито един от партньорите да има смисъл наистина да се случи. Още по-проблематично е, че нито един човек не иска да признае какво се случва, а мълчаливо изпитва недоволство.

И тъй като включва начин на живот, съпротивата срещу решаването на проблема е много висока.Попадането в ситуация, в която единият партньор иска да се пригоди, а другият няма същата мотивация към тази цел, е рецепта за бедствие - такава, при която и двамата партньори могат да се наранят и връзката може дори да се разпадне.

Ревност, гняв, огорчение, разочарование - всички тези негативни емоции могат да изплуват на повърхността, когато става въпрос за различни фитнес цели от вашия партньор.

И така, какво да правим? Как можете да мотивирате партньора си, ако имате различни фитнес цели от тях? Ето какво да направите:

Да тренираш и да не губиш тегло? Ето 7 причини защо

1. Не започвайте с партньора си в отбраната

Правило №1, когато става дума за убеждаване на някого да направи нещо, което не е задължително да прави, е да не ги разстройва и да ги поставя в защита.

В тази ситуация това означава, че вие ​​абсолютно можете не накарайте ги да се чувстват зле за себе си или как в момента живеят живота си. Всичко, което прави, е да ги възмущават от вас и да ви разстройват от началото.

Не забравяйте, че не се опитвате да ги принудите да се променят тук, вие се опитвате да ги вдъхновите и да направите отношенията си толкова по-добри. Злоупотребата им относно техния избор няма никаква роля тук.

2. Кажете им защо променяте начина си на живот

Помислете за истинската причина, поради която партньорът ви може да реагира негативно на новото ви желание да се пригодите. Възможно е да им е неприятно, защото те не знаят ЗАЩО се приспособявате. Може би те приемат, че се опитвате за нов режим на тренировка, защото искате да привлечете някой нов.

Поради тази причина е важно да общувате с тях и да им кажете точно защо работите върху фитнеса си. Кажете им, че искате да се чувствате по-добре в себе си и искате да имате по-здраво тяло и че искате да сте в най-добро състояние, можете да бъдете, за да можете да дадете на връзката си 100% от най-доброто си себе си.

Чудесен начин да мотивирате партньора си да се присъедини към вас е да ги помолите да ви помогнат. Много време това, което мотивира хората, не е желанието да помагат на себе си - това е желанието да помагате на другите. Ако помолите партньора си да ви помогне, това може да бъде тласъкът, от който се нуждаят, за да започнат да подобряват собствения си живот.

Ето 8 трика, за да започнете и да се придържате към упражненията.

3. Изберете цел, която работи

Може да сте супер ясни за собствените си цели - но партньорът ви може да не е такъв. И ако нямате ясна цел, фитнесът става по-малко за постижения и повече за болезнена, не забавна работа.

Ето защо е толкова важно да изберете цел, която е 1. Достижима и 2. Привлекателна за вашия партньор.

Помислете за това по този начин - ако партньорът ви няма конкретна цел, тогава няма за какво да работи и по-трудно е да ги мотивирате.

В същото време, ако нямат цел, която смятат за мотивирана да постигнат или смятат, че е възможно да постигнат, те ще се почувстват обезкуражени, преди дори да започнат, което води до отрицателна реакция.

Най-добрият начин да направите това е да говорите с партньора си за това, което искат да постигнат, и да им помогнете да определят атрактивна, разумна цел, която да постигнат.

Избягвайте тези 6 упражнения на всяка цена

4. Създайте контекст за партньора си

Голяма част от времето отрицателната реакция към това, че фитнесът е възпитан във връзка, се дължи на това, че партньорът не осъзнава колко далеч са се подхванали в личния си вид и поддържане.

В същото време не можете просто да скочите в лицето на партньорите си и да крещите, „Преди сте били горещи, сега сте дебели. какво става с това? '

Чудесен начин да осветите текущото здраве на партньора си е да използвате стара снимка или видеоклип, за да им напомняте, че те са били в много по-добра форма. Когато видят колко далеч са паднали от това как са изглеждали, е голяма мотивация да започнат да работят върху това да изглеждат по-добре.

5. Включете забавление във вашия фитнес план

Хората са много по-склонни да направят нещо, което всъщност не искат да правят, когато добавите елемент на забавление към него. Ако искате да накарате партньора си да започне да работи за здравето им, „ходете на фитнес и се потейте и се трудете за един час“ не е най-добрата продажба.

Вместо това опитайте да правите неща, които включват упражнения, които вашият партньор също обича да прави. Харесват ли ги на открито? Може би опитайте каране на колело или разходка из красив парк. Имат ли състезателен дух? Опитайте спорт, на който и двамата можете да се насладите.

Независимо от това, когато правите влизането във форма по-забавно, значително увеличавате шансовете партньорът ви да реагира положително.

6. Работете заедно с тях

Ако винаги сами работите върху фитнес целите си, е много лесно партньорът ви да започне да се чувства изоставен и да се възмущава.

Ето защо един чудесен начин да подобрите фитнеса и партньорството си, докато подобрите отношенията си е да работите заедно. По този начин вие прекарвате време заедно и работа по-близо до вашите фитнес цели.

7. Началото е най-трудната част

Работата е като бутане на гигантски камък - най-трудно е в началото, когато нямаш инерция, но като набираш скорост и продължаваш напред, става по-лесно и по-лесно.

Имайки това предвид, не забравяйте, че партньорът ви може да има най-трудното време да работи веднага в началото, а това да започнете е най-трудната част.

Начин да им помогнете е да им дадете някаква инерция - малко тласък - да започнат. Харесват ли вдигането на тежести? Опитайте да им вземете гир. Какво ще кажете за плуването? Членството в фитнес басейн е чудесно място за начало.

8. Не забравяйте да се награждавате

Един от най-важните аспекти на плана за тренировка са наградите. Ако не отделите време да се лекувате, след като постигнете някаква цел, всичкото забавление може да излезе от тренировка - и може да забравите защо дори го правите.

Не забравяйте да изберете награди, на които можете да се радвате и вие, и вашият партньор. И двамата винаги ще имате за какво да работите и това ще има голяма разлика в мотивацията, която чувствате, за да продължите да си фитнес.

Когато и двамата се подкрепяте, помагате си и се награждавате взаимно, ще откриете, че работата ще става по-лесно и по-лесно - и вие, и вашият партньор ще изглеждате по-добре и по-добре с течение на времето.

В обобщение...

Как да накарате партньора си да работи с вас

  1. Не започвайте с партньора си в отбраната
  2. Кажете им защо променяте начина си на живот
  3. Изберете цел, която работи
  4. Създайте контекст за партньора си
  5. Включете забавление във вашия фитнес план
  6. Работете заедно с тях
  7. Началото е най-трудната част
  8. Не забравяйте да се награждавате

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

4 научно подкрепени начина да се мотивирате да работите

29 интелигентни начина да се мотивирате да работите

31 начина да се мотивирате към упражнения

Интересни Статии