Как да се справим с отхвърлянето и да го преодолеем бързо

Първи отхвърлени гадно.

Чувства се ужасно. Боли дълбоко. Това просто е гадно.

Всеки го е преживял поне веднъж. Знам колко се чувства ужасно отхвърляне. Ето защо съм тук - за да ви помогна да го преодолеете бързо.Може би сте се отказали от някой, с когото наистина сте искали да бъдете. Може би просто сте преминали през ужасно разпадане. Може би все още наранявате от последния път, когато сте били отхвърлени.

Може би „искрата“ е излязла между вас и човека, който искате, и боли всеки ден. Може би си страдащи от несподелена любов, Може би човекът, когото обичате, ви изневерява.

Каквато и да е причината, да бъдеш отхвърлен наистина, наистина боли. Искате да го преодолеете и искате да го преодолеете бързо.

Преодоляване на болката на отхвърлянето

Ако сте били засегнати с наистина лошо отхвърляне, нормално е да имате мощна реакция към него. Всяка от тези реакции е нормална след отхвърляне:

Може би сте се почувствали неспособни да говорите - като всичко около вас се разклати и гърлото ви се затвори около думите ви.

Може би дори сте се почувствали отпаднали или виене на свят - все едно не можехте да издържате. Много хора се чувстват буквално „залепени“ на едно място в земята и не могат да се движат.

От друга страна, много хора имат чувството, че искат да избягат толкова бързо, колкото е възможно, и да се измъкнат от ситуацията. Сърцето ви можеше да започне да бие и да се чувствате сякаш бие от гърдите ви.

Вземете теста: Харесва ли ви?

Каквото си почувствал - дори да е крайно - е нормална реакция на отхвърлянето. Най-лошото е, че тези чувства и ефекти могат да продължат дни, след като са отхвърлени.

Много хора прекарват дни, чувствайки се опустошени. Те могат да спрат да се хранят, чувствайки се незаинтересовани от храна или дори не могат да ядат. Може да почувствате, че безпокойството превзема части от живота ви или просто се чувствате „изключени“ - като че ли сте болни, без да сте болни.

Дори седмици по-късно симптомите могат да продължат. Въпреки че може да са преминали най-интензивните симптоми, все пак може да имате дни, в които не се чувствате добре.

Всеки би искал да се свърши с всичко това.

Писнало ви е да се чувствате като глупости. Писнало ви е да се чувствате неудобно или разочаровано, обезкуражено, или тъга, или срам, когато се замислите.

Искате бързо да преодолеете отхвърлянето. Ето как да го направите:

Как точно да се преодолее отхвърлянето

Ако искате бързо да преодолеете отхвърлянето, не се притеснявайте - имам решение.

Тези 6 трика ще ви помогнат да преодолеете болката от отхвърлянето и да продължите с живота си възможно най-бързо, така че не е нужно да се чувствате ужасно повече.

1. Признайте своите емоции

Потискането на емоциите ви никога няма да ви помогне да се справите с тях - те винаги ви догонват. Това е нещата в емоциите ... ако ги отречеш и се опиташ да се преструваш, че ги няма, това само ги прави по-силни.

Те остават вътре във вас, набирайки сила, докато ги блъскате надолу, в очакване на подходящия момент да избухне от вас.

Истината е, че никога няма да получите минали отрицателни емоции, отказвайки да се справите с тях. Ето защо е най-добрият начин на действие, когато става дума за отхвърляне признайте, че получаването на отхвърлени боли,

Да, боли!

Защо мислите, че започнах тази статия, като говоря за това колко отхвърляне е гадно? Отхвърлянето е смущаващо! Разочароващо е! Това е обезкуражаващо! И те кара да се чувстваш наистина ужасно много дълго време.

Опитвайки се да си кажете, че отхвърлянето не е „голяма работа“, когато всъщност наранявате вътре, процесът на възстановяване ще отнеме много повече време и ще се почувствате много по-зле.

Най-добрият път е да приемете, че наранявате, да приемете, че се чувствате смутен или разочарован или тъжен, и просто дайте време да преработите и да се справите с емоциите си.

Ако искате да помогнете на лечебния процес заедно, напомнете си, че в крайна сметка болката от отхвърлянето ще отмине. Няма смущение или разочарование, което да трае вечно - в крайна сметка ще започнете да се чувствате по-добре.

Така че, когато се чувствате най-лошото ви, помага да си напомните, че един ден болката ще избледнее и ще се почувствате по-добре. Междувременно не забравяйте, че е Добре да се чувстваш ужасно понякога и да си позволиш да усетиш и обработиш негативните емоции е най-добрият начин да преминеш през тях.

2. Говорете с добър приятел

Друга съставка, която е супер важна, когато става въпрос за обработката на вашите емоции перспектива, И най-сложното в перспективата е, не може просто да идва от вас,

Голяма част от времето неудобството ще спре някого да отиде при приятелите си, след като бъдат отхвърлени. Това е огромна грешка - приятелите ви са там, за да ви помогнат да се почувствате по-добре и също така да ви дадат представа какво наистина се е случило.

Причината, поради която е толкова трудно да се разгледа добре нещо като отхвърляне, е, че сте толкова емоционално обгърнат от случилото се с вас. Това е двойно вярно, ако се чувствате ужасно от отхвърляне - емоциите ви ще ви попречат да имате ясна перспектива за това.

Ето защо разговорът с приятели е толкова важен. Те не само ще могат да ви предоставят така необходимата емоционална подкрепа - но и ще ви помогнат да видите какво всъщност се е объркало и кое не е вашата грешка.

След като бъдете отхвърлени, е много лесно да мислите, че всичко е по ваша вина и че сте направили всичко нередно и никога няма да намерите щастие и отново и отново. (Щастливата) истина е, че не винаги става въпрос за вас (както ще видите в следващия раздел).

3. Не го правете лично

Една от най-лесните грешки, която правите, след като сте отхвърлени, е да приемете, че отхвърлянето е било 100% за вас.

Мисленето върви, вие бяхте отхвърлени, защото не изглеждате достатъчно добре, или не сте достатъчно умни, или не сте достатъчно смешни, или не нещо достатъчно, за да сте с човека, когото наистина искате.

Този тип мислене е лесно да се изпадне и трудно да се измъкнеш. Освен това е напълно късоглед и през повечето време греши.

През повечето време отхвърлянето е свързано със ситуацията на другия човек. Това определено е по-често, отколкото отхвърлянето се отнася предимно за вас.

Запомнете - ако получите отхвърляне, това не се дължи на това кой сте наистина. Човекът, който те отхвърли, не знае кой всъщност си, защото двамата никога не сте се срещали и сте се доближили достатъчно, за да се покажете един на друг.

Отхвърлянето е много по-често за това къде се намира другият човек психически и какво се случва в живота им. Понякога хората наистина не искат да са във връзка или да се срещат с някой нов - независимо кой е.

Ето защо е жизненоважно да се помни не го правете лично - толкова лесно е да се предположи, че отхвърлянето е свързано с качествата, които ви липсват, а не от действителните причини в ситуацията на този човек.

Ето защо разговорите с приятели и получаването на тяхната перспектива е толкова важно. Те ще могат да видят цялата ситуация без емоционална привързаност и ще могат да видят кога го правите личен и сте твърде твърд към себе си.

Има още нещо, което трябва да запомните тук: отхвърлянето означава, че натискате ограниченията си и излизате от зоната си на комфорт.

Това е добро нещо. Когато останете в зоната си на комфорт, ще завиете и ще ви омръзне. Много по-добре е да натиснете границите на мястото, където се чувствате комфортно, дори ако това води до отхвърляне от време на време. Кара те да растеш като личност.

Никога не можете да сте сигурни, че натискате лимитите си, ако не се проваляте сега и отново - затова отпразнувайте факта, че излизате от зоната си на комфорт и нараствате на лично ниво, дори и този път да получите отхвърлен ужилен малко.

Най-важното нещо, което трябва да запомните, за да не направите отхвърляне лично, е следното: не позволявайте отхвърлянето да ви определи.

Не си привлекателен, защото един човек те е отказал. Това не е лично - това е само един човек и една ситуация. Вие сте повече от отхвърляне - и колкото повече си помагате да си спомните, че толкова по-бързо можете да преодолеете отхвърлянето и да продължите напред с живота си.

4. Приемете отхвърлянето по-скоро, отколкото по-късно

Преследването след някой, който те е отхвърлил, е губещо предложение 99% от времето. Това е просто факт.

И знам колко е лесно да попаднеш в този капан. Човешката природа е да искаш нещо още повече, след като ти е отказано - да искаш онова, което не можеш да имаш.

Но ако оставите това желание да контролира действията си, движейки се напред, тогава ще се чувствате все по-лошо и по-лошо ... не по-добре.

Ако наистина искате да преодолеете отхвърлянето и да продължите напред, трябва да приемете, че човекът, който ви отхвърли, наистина не иска да бъде с вас и да го пуснете.

В противен случай вие завършвате усилията си по черна дупка, никога не се движете напред от отхвърлянето и всеки ден копаете по-дълбока дупка, докато не знаете как да се изкачите назад.

Вместо това намалете загубите си и работете върху напредването, ако искате да се почувствате по-бързо по-бързо (да не говорим за това да намерите някой нов и вълнуващ отново.)

5. Отнасяйте се със състрадание

Това е една от най-важните стъпки, които трябва да запомните при преодоляване на отхвърлянето - и една от най-лесните за забравяне. Защо е толкова лесно да забравите да се отнасяте със състрадание и съчувствие?

Когато говорим със себе си в личния живот на собствения си ум, лесно е да се качим на „влак на мисли“, така да се каже, че протича почти несъзнателно. След това, когато не 'гледате какво мислите' - можете да си кажете някои доста гадни неща.

Най-добрият начин да илюстрирате как се случва това е да вземете момент, в който се чувствате наистина зле и надолу към себе си и „пауза“ мислено. Спрете се в главата си за секунда и попитайте: „Какво всъщност си казвам?“

Попитайте себе си: „Наистина ли заслужавам колко подло, че съм себе си? Наистина ли са нещата, които казвам за себе си? “

Когато отделите секунда, за да разгледате какво наистина казвате за себе си в личния живот на собствения си ум, това може да бъде просветляващо преживяване. Можете да осъзнаете, че много от нещата, които сте повтаряли несъзнателно на себе си, наистина болят - и забелязвате колко зле те нараняват, когато ги осъзнавате съзнателно.

Така че, ако говорите със себе си по наистина отрицателен начин, знайте, че този вид самостоятелно говорене се отразява на настроението ви, влияе върху това как се отнасяте към другите хора и влияе върху това как виждате себе си и как мислите за себе си.

Не говорете със себе си, когато отхвърлянето се случи - решете, че няма да се застъпвате за отрицателна самостоятелна беседа. И знам, че това е по-лесно, отколкото да се направи. Както казах и преди, много самостоятелно говорене е привикване до степен, в която то протича несъзнателно в ума ви.

Но ако наистина се опитвате да положите усилия да се спрете всеки път, когато хванете ума си да се спуска върху себе си, това прави огромна разлика.

Да се ​​отнасяш към себе си като с приятел вместо с враг е разликата между бързото преодоляване на отрицанието и негативността и позволяването му да се вкорени и да се превърне грозно или може дори да се влоши в депресия.

Ако можете да положите усилия да се отнасяте към себе си като с приятел, това ще бъде огромна помощ да се почувствате по-добре и да отскочите от пътя на отхвърляне по-бързо, отколкото бихте искали иначе.

6. Направете нещо друго, което да ви отнеме от ума да бъде отхвърлено

Това е решаваща стъпка към усещането за по-добро след отхвърляне. Истината е, че ваденето в мизерия няма да ви помогне да бъдете отхвърлени, повече от това да лежите на дивана ви помага да отслабнете.

Цялото клатене в мизерия ви кара да се чувствате по-зле и по-зле. Мислете за това по този начин: вече сте били отхвърлени веднъж - защо да го преживявате отново и отново по все по-лоши и по-лоши начини в съзнанието си? Това, че се оставяте да се разхождате в негативността, само ще ви накара да се почувствате по-зле - и да затрудни отскачането назад.

Един от най-добрите начини да поддържате психичното си здраве, след като сте отхвърлени, е да правите нещата, които обичате да правите - и да се хвърляте в тях от все сърце. Когато преследвате нещо, което ви харесва, като хоби или проект, това отнема мозъка ви от отхвърляне и го фокусира върху това да се забавлява и да се подобрява.

Това ви помага да се измъкнете от нещастното блато след отхвърляне много по-бързо, отколкото ако се опитвате да го сложите сами (или по-лошото, обградено от нещастие в блатото само).

Най-добрите неща за правене, които отнемат ума ви, са физическите дейности - ставане, наоколо и навън са някои от най-добрите начини да насочите ума си към нещо различно от това да се чувствате зле. Активността ви помага да се чувствате по-добре и това е факт.

Така че правете нещата, на които винаги сте се радвали да правите, и помислете да се активирате и да упражнявате. Не само излизането навън и получаването на активна помощ ще се почувствате по-добре физически, ще ви помогне да се почувствате по-добре психически (заради всички допамин и ендорфини, освободени от упражнения).

Това е всичко - това са 6-те най-добри стъпки за преодоляване на отхвърлянето.

В края на деня е важно да запомните, че болката от отхвърляне няма да продължи вечно и че един ден вие абсолютно, определено, ще се почувствате на 100% по-добре.

Друг чудесен начин да обработите емоционалната болка от отхвърляне е да говорите за това с другите и да споделите как се чувствате - дори ако е просто да се отворите към други хора и да признаете, че наранявате.

Надявам се тази статия да ви помогне да се справите малко по-добре с болката от отхвърлянето. Това е въпрос, който много ми се задава, и е жалко, защото много пъти, когато една жена мисли, че е отхвърлена, тя наистина не достига до мъжа си по начина, по който има нужда. Има „прозорец“, където тя може да привлече вниманието и желанието му, но вие трябва да направите правилните неща бързо или той ще се затвори, така че разберете какво точно да направите сега, като прочетете тази статия тук: Ако той се дърпа, направете това. ..

Ако се чувствате добре, оставете коментар по-долу с историята си - писането и споделянето може да ви помогне да го преодолеете по-бързо. Късмет.

Искате да разберете дали мъжът, когото искате, наистина ви харесва? Щракнете тук, за да вземете нашето бързо (и шокиращо точно) „Харесва ли ви?“ Тест веднага и разберете дали той ви харесва ...

Вземете теста: Харесва ли ви?

Харесва ли ви? Вземете викторината

В обобщение...

Как да преодолеем бързо отхвърлянето

  1. Признайте емоциите си
  2. Говорете с добър приятел
  3. Не го правете лично
  4. Приемете отхвърлянето по-скоро, отколкото по-късно
  5. Отнасяйте се със състрадание
  6. Направете нещо друго, за да свалите ума си от отхвърляне

Интересни Статии