Как да преодолеем дори най-лошото разпадане

Независимо дали сте този, който прави дъмпинга, или сте дъмпинг, краят на връзката е болезнен и предизвикателен (особено ако се опитвате да разберете как се справя с раздялата). Дори и вие да сте този, който го приключи, дори и вие зная по-добре е без този човек, всъщност прекратяването на връзката може да причини всякакви видове ужасни чувства и емоции, които сякаш просто няма да изчезнат

И ако вашият партньор реши да прекрати нещата с вас? Нещата могат да се почувстват 100 пъти по-зле. Понякога нещата могат да се чувстват толкова зле, че дори не знаете какво да правите или как да продължите. Понякога имаш чувството, че трябва просто да се откажеш. Не знаете какво да правите със себе си, за да облекчите болката. Има нещо, което юта се счупва във вас и не можете да съберете енергията, за да продължите през живота, опитвайки се да бъдете добре, когато се разпадате вътре.И понякога всичко, което искате да направите, е да преминете през тези ужасни емоции възможно най-бързо, така че можете да продължите напред и да спрете да се чувствате толкова ужасно (1).Лошата новина е - ще ви отнеме време, за да преодолеете всичките си чувства и да започнете да се чувствате по-добре отново. Добрата новина е - всичко, което трябва да направите, е да следвате стъпките в тази статия и можете да започнете лечебен процес днес.

Вземете теста: Егоист ли е?

Готов? Нека да ви преодолеем с това разпадане.1. Започнете с работата чрез чувствата си

 • В началото, точно когато сте се разделили, ще похарчите много от времето да мислите за връзката - къде нещата се объркаха, защо нещата се оказаха по този начин, какво бихте могли да направите по различен начин и още (2).

  Едно супер важно нещо, което трябва да запомните, е внимателно да преминете и да помислите за всичко причини вие двамата се разделихте. Когато се замислите защо връзката приключи, тя ви помага да спрете да мислите за всички неща, които ви липсват във връзката - защото си спомняте, че нещо не е наред и не се подобряваше.

  Плюс това, когато наистина осъзнаете защо връзката е приключила и това е било заради грешка, която сте направили, можете да избегнете тази грешка в бъдеще (3).  Някои важни въпроси, за които да помислите: Запитайте се дали сте направили нещо, което е забързало или довело до края на връзката ... и бихте ли направили нещо по различен начин?

  Освен това се запитайте дали избирате да се срещате с момчета, които всъщност са добри за вас или не. Винаги ли избираш един и същи тип? Доволни ли сте от това как вървят тези връзки?

  Повече ▼: 20 сигнала, по които трябва да преминете и е време да се пуснете

  И накрая, разгледайте тази връзка в контекста на другите ви отношения. Едни и същи модели се случват отново и отново? Случвало ли се е нещо подобно в друга връзка, в която сте били? Ако е така, какво можете да направите по различен начин в бъдеще? • Един добър начин да започнете да преодолявате разпад е да разберете как се чувствате по този начин. Опитайте да запишете чувствата си за раздялата си, за да ги подредите. Няма значение дали е журнал, стихотворения или просто на парчета хартия - най-важното е да си честен.

  Може да се изненадате колко бързо може да ви достигне осъзнаване само от това да го напишете, а не да мислите за това. Няма да вървите в една и съща мисъл в главата си - вместо това ще можете да получите реална представа.

  Един чудесен начин да направите това е да запишете как се чувствате всеки ден след разпадането, докато не започнете да се чувствате по-добре. Опитайте да хронифицирате колко дни са минали, откакто сте се разделили и как се чувствате точно в този момент, след това проучете чувствата си малко по-задълбочено.  Друг начин да бъдете много по-твърди в чувствата си е да напишете писмо на бившия си - но не изпрати го. Записването на чувствата ви е чудесен начин да ги изразите, но абсолютно не искате да отваряте контакт с този човек отново. Писмото е само за вас.

 • Определено си позволете да се сърдите. Ако се чувствате ядосани и разочаровани в края на връзката - това е Добре ! Това са напълно нормални емоции, които трябва да се чувстват.

  След като си позволите да се ядосате и работите чрез това, осъзнайте, че това не ви служи за никаква цел. Не бива да се свързвате отново с бившия си, така че защо отново се ядосвате? Най-добрият начин да се справите с гнева по този начин е да си позволите да се отпуснете и да го пуснете.

 • Уверете се, че каквото и да правите, се придържате към решението си - или позволете на бившия си да се придържа към неговото. Ако сте се разделили с него, важно е да се предпазите от промяна на решението си. Взехте решението си по причина - така че не позволявайте спомените за добрите времена да променят това решение и да ви накарат да се опитате да се върнете заедно с него.

  От друга страна, ако бившият ви скъса с вас, признайте, че той трябва да има свои основателни причини да го направи и няма смисъл да се опитва да промени решението си, след като решението му вече е взето. Ако прекарвате цялото си време в размисъл за добрите части на връзката, естествено ще предположите всяко решение, което е взето, така че не забравяйте да запомните защо връзката също не е била толкова добра.

 • В този смисъл, не забравяйте да помислите защо бившият ви не е най-добрият човек в света. Всяка връзка има проблеми, както съм сигурен, че и вашите. Опитайте да се съсредоточите върху нещата, които не сте харесвали или дори не сте мразели за бившия си. Това ще ви помогне да преодолеете раздялата по-бързо, защото ще запомните всички причини, поради които не бяхте толкова ентусиазирани от него.

 • И накрая, опитайте да направите списък с причините, поради които сте на по-добро място и по-щастливи, без бившият ви на снимката. Всяка раздяла има положителни резултати (да, всеки) и ако можете да направите списък с всички причини, поради които сте по-добре без тази връзка, това ще измине дълъг път да ви помогне да го преодолеете.

  Вижте също: Вдигане на парчетата след токсична връзка

  Това може да е нещо толкова просто, тъй като сега имате повече свободно време за общуване с приятели. Може да бъдете щастливи, защото това, че сте около него, ви улесни да ядете нездравословно, така че сега можете да влезете в по-добра форма. Има милион начини да погледнете на светлата страна и след като започнете, ще започнете да минавате покрай връзката си за нула време.

2. Работете чрез своите емоции (особено болезнени)

 • Първото нещо, което трябва да направите, е да признаете, че каквато и да е болка, която изпитвате при разпадането си - това е напълно нормално. Всички реагират на разпад и емоционална болка по различен начин и каквито и емоции да минават през главата ви, те са напълно нормални.

  Не забравяйте, че това не е последната връзка в живота ви, ще има някой, който ще влезе отново в живота ви, вие ще можете и ще се влюбите отново и всичко, което преживявате, е нормално ... и в крайна сметка ще премине.

 • Едно нещо, което много хора намират за полезно след раздялата, е да направят кратка почивка от всичко, което „обикновено“ правят, за да помогнат да се справят с разпадането. Ако искате да седнете на дивана няколко дни и да ядете сладолед - това е напълно добре!

  Това, което търсите, е да насрочите известно време, за да се отпуснете и да обработите емоциите си със свое собствено темпо, вместо да се опитвате да прекарате войника през типичния си ден, като се преструвате, че всичко е наред. Пропуснете нещата, които можете да прескочите (като може би фитнес залата или излизането до бара) и да сте в крак с нещата, които не можете (като работа и училище).

 • Когато си почивате от рутината си, това, което искате да направите, е да си дадете шанс да оплаквате края на връзката. Скръбът е мъка, единственият начин да се преодолее е да се „пуснат в часовете”, както се казва.

  Това означава да отделите време, за да оплаквате отношенията си, за да не е нужно да продължите да мислите за това седмици или месеци след това. Изживейте цялата болка и загуба от края на връзката ви - и го направете в безопасно пространство.

  Една добра тактика е да зададете дневен лимит за времето, което прекарвате в траур в края на връзката си, а след това направете нещо забавно или нещо само за вас. По този начин не се заклещвате да се чувствате ужасно цял ден.

 • Това е времето, в което искате да разчитате на приятелите си. Искате да имате подкрепящи хора, които ви заобикалят в живота си, докато чувствате загубата на връзката си - и това означава приятели и семейство.

  Тези хора са там, за да се почувствате по-добре, да ви напомнят, че си заслужавате и да сте с вас, когато се чувствате най-ниски. Не се страхувайте да помолите за помощ, когато имате нужда от нея, ще се изненадате кой от приятелите ви ще стане голям.

 • Добре е да намерите изход за емоционалната загуба и болка, през които преминавате. Това е чудесен начин да канализирате част от тази негативна енергия и да си помогнете да се почувствате по-добре.

  Избягвайте наркотиците, храната и алкохола като решение - защото те няма да помогнат в дългосрочен план. Вместо това опитайте да се заемете с хоби, което можете да продължите да правите, дори и след като вече сте прекъснали раздялата си. Това е чудесен начин едновременно да свалите ума си от нещата, да изградите самочувствието си и да се запознаете с нови хора - всички едновременно.

 • Ако наистина просто не можете да се справите с болката от разпадането и смятате, че нищо не помага, трябва да намерите терапевт, който да поговори с него. Някои връзки оставят дълбоки белези, които отнемат дълго време, за да се излекуват и ако се окажете, че се борите сами да се справите с тях, терапевтът може да бъде огромна помощ.

 • 3. Време за движение напред

 • Добре - така че работиш над емоциите си и отделяш малко време за себе си и си взел хоби, за да отклониш ума си от нещата и да ти помогне да срещнеш нови хора. Страхотен! Правиш страхотна работа, минавайки покрай връзката си.

  Нека се уверим, че ще остане така.

  Първата стъпка за истинско преминаване от една връзка е стоейки далеч от бившия си, Абсолютно трябва да спрете да говорите, да контактувате, да изпращате текстови съобщения, да „влизате в“ или дори да гледате бившия си в социалните медии. Дори и да сте решили да останете приятели, повярвайте ми, ще бъдете много по-добре да съкратите бившия си от живота си.

  Това е така, защото ти си най-уязвим веднага след раздяла - и такъв е бившият ти. И двамата може да сте достатъчно уязвими, за да вземете решение, за което ще съжалявате по-късно ... така че единственият начин да продължите и да преминете покрай него е абсолютно да спрете да го виждате.

  Може да протегне ръка, за да се опита да те види отново. Ако го направи и вие се изкушите, попитайте се какъв би бил смисълът да го видите отново. Ако трябва да преживеете какъв е бил животът във връзката, ще бъдете изложени на голяма опасност, като отидете да го видите. Избягвайте го вместо него и ще се почувствате много по-добре.

 • Време е да направим малко саниране. Вероятно е, ако това е било сериозно гадже, вероятно имате неща, които ви напомнят за него навсякъде, където живеете.

  Време е да направим домашно почистване. Искате да опаковате всички неща, които силно ви напомнят за него - поне за момента. Бъдете умни за това - пълненото животно, което той е купил за вас, трябва да отиде в кутията, но телевизорът, на който двамата сте гледали Netflix, е наред, за да останете там, където е.

  Почистете пространството си, след като сте готови, и може би пренаредете мебелите или добавете нови декорации към стените и масите. Ще се изненадате колко много добра промяна на пейзажа прави за вашето спокойствие и настроение!

 • Чувствате се, че започвате да продължите? Добре. Време е да пренесем това чувство в реалния свят. Голяма част от времето, ако седите в къщата си мотопед, ще се навиете само, че ще се почувствате по-зле.

 • Сега имахте време да оплаквате връзката си във втория раздел. Периодът на траур трябва да приключи и когато стане, е време да се върнете в реалния свят и да започнете отново да се наслаждавате на живота!

  Излезте и излезте навън. Извършете някои от любимите си занимания, които пренебрегвате напоследък или не сте получили шанс да направите във връзката. Започнете да излизате, за да видите приятелите си отново на открито в парка, в мола или в бара.

  Не се притеснявайте, ако нямате с кого да излезете, опитайте да излезете сами! Чудесна идея е да излезете сами и да си дадете време да помислите, докато не се взирате в четирите стени на вашия апартамент - така че отидете на разходки, отидете в кафене, направете всичко, но излезте от къщата си ,

 • Бъдете внимателни да влезете право в 'отскок' връзка скоро след раздялата си. Може да проявите желание за внимание от страна на противоположния пол и това може да ви се стори добра идея по това време, но има вероятност чувствата на някого да се наранят.

  Ако не сте готови за дата, още не сте готови за дата, период. Не поставяйте сърцето на някой човек през звънеца, защото сте пропуснали да сте с някого, но не бяхте готови сериозно да се срещнете толкова скоро след раздялата си.

 • Погрижете се за тялото си! След ужасния, стресиращ, болезнен период веднага след разпадане, тялото ви ще бъде в груба форма от целия стрес, мъка, плач и евентуален сладолед.

  Чудесен начин да възстановите самочувствието си и отново да повишите увереността си е да започнете да ходите на фитнес. Започнете нова фитнес и диетична рутина и поемете цялата негативна енергия, която чувствате вътре в себе си, и я изсипете в тази нова рутина. Вероятно ще успеете да отидете допълнително на фитнес във фитнеса, когато канализирате болката от раздялата във вашата тренировка!

Искате ли да разберете дали той наистина е егоист? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Дали той е егоист“ и да разберете дали той наистина е егоистичен ...

Вземете теста: Егоист ли е?

Егоист ли е? Вземете теста

В обобщение...

Как да се преодолееш

 • Започнете, като работите чрез чувствата си
 • Не се опитвайте да отречете болката или гнева и да го изтласкате, позволете си да го изпитате
 • Помислете за причините, поради които сте се разделили, и запишете чувствата си за това
 • Говорете с приятели или семейство, за да споделите какво преживявате и да получите подкрепа
 • Не поддържайте контакт с бившия си
 • Отделете период на траур, за да размислите върху връзката и да обработите чувствата си
 • Поставете обратно там и бъдете отворени да виждате други хора