Как да спрем ревността мъртва в следите си и да я преодолеем бързо

Добре - нека първо да извадим едно нещо Напълно естествено е да чувстваш ревност ... но може също да те накара да се почувстваш ужасно и да повлечеш настроението си надолу.

Плюс това, това може да постави разстояние между вас и вашия мъж, като ви разстрои около него и ви накара да правите неща, които обикновено не бихте направили. Това е голяма грешка което може да разруши връзката ви.

Ако искате да сте сигурни, че можете да поддържате връзката си силна, ще трябва да се отървете от негативни емоции като ревност, преди те да засегнат връзката ви и да поставите вдлъбнатина в доверието между вас.За щастие, ако следвате тези стъпки, не е толкова трудно. Ето няколко сигурни начина да се отървете от ревнивите инстинкти.

1. Разпознайте ревността, когато го почувствате

 • Добре, така че се чувствате глупави и не знаете защо ... чакай, това е ревност!

  Когато започнете да се чувствате ревниви, разберете за какво става дума, за да можете да се справите с причината. Дали защото мъжът, когото искаш, прекарва време с друга жена? Или защото погледна друга жена? Или приятелите ви избират да правят неща без вас? Или от друг източник?

  Каквото и да е - идентифицирането на това, което изпитвате ревност, е първата стъпка към спиране на ревността при източника му (1).

 • Вземете теста: Вярвате ли му?

  2. Как да свалите ревността, преди да ви обърка

 • Ако искате да сведете до минимум влиянието на ревността върху живота си, трябва да го уцелите там, където живее. Трябва да осъзнаеш каква ревност процъфтява, какво използва като гориво - и след това да я лишиш от това гориво.

  Ревността обикновено започва, защото се чувствате несигурни по отношение на нещо - независимо дали е мъж, когото харесвате да виждате някой друг или по някаква друга причина. Всичко произтича от несигурността.

  Ето защо един чудесен начин да спрете ревнивите чувства е да идентифицирате чувствата на несигурност в източника си и да се справите с него (2).

  Ако искате да спрете ревността да контролирате живота си, опитайте се да изградите самочувствието си. Ако искате да направите това, най-ефективното нещо е да направите действа като някой, който вече има увереност. Подходът „фалшив, докато го направите“ звучи глупаво, но наистина работи.

  Когато можете да изградите своя увереност отвътре, ще се почувствате много по-малко ревниви, защото вие зная ти си стойностен човек и няма нужда да се чувстваш несигурен (3). В крайна сметка, ако мъжът ви говори с друга жена, това е добре ... тя никога не би могла да го разбере като вас.

 • Най-добрата част за придобиване на увереност? Не е нужно вече да преминавате през ужасния процес на сравняване на себе си с други хора.

  Истината е, че сравняването с други хора е загуба на време. Не го правиш наистина ли знайте какво се случва в живота на този човек, не можете да видите техните борби или болката им, така че всичко, което трябва да продължите, е как изглеждат към външния свят - което лесно се фалшифицира.

  Когато спрете да се сравнявате с други хора, започвате да се чувствате много по-добре към себе си, защото не се придържате към невъзможен стандарт.

  Можете да спрете да се фокусирате върху нещата, които сте не като за себе си и вместо това започнете да се фокусирате върху нещата, които вие правя като за себе си, което изгражда доверието ви още повече.

 • Повече ▼: Защо мъжете се отдръпват: 3 лесни начина за спиране на мъж от оттеглянето

 • Ако се съмнявате в поведението си и чувствате, че се държите от ревност, ето един удобен съвет: направете всичко, което смятате, че е противоположен от това какво би направил ревнив човек в ситуацията.

  Обвиненията или даване на някого мълчаливо отношение само ще навреди на отношенията ви с този човек и ще ви накара да се почувствате още по-ревниви. Вместо това направете точно обратното - действайте доверчиво и обичащо този човек.

  Ако мъжът, който харесвате, излиза с приятелите си и сте ревниви, той не прекарва време с вас, не се ядосвайте на него. Вместо това, действайте като някой, който е щастлив за него - като предлагате нещо забавно за правене или добър филм, който да видите.

  Ако видите мъжа, когото обичате да разговаряте с друга жена, не бъдете студени и враждебно настроени към нея. Вместо това можете да се присъедините към разговора с тях и да бъдете супер приятелски настроени и позитивни към нея.

 • Не позволявайте на вашата параноя да се възползва от вас. Параноята често е най-лошата част от ревността, тъй като не можете да разберете кога сте неразумни и кога всъщност имате причина да се притеснявате.

  Това е така, защото ревността ви принуждава да си представяте кошмари в ума си и да ги преодолявате отново и отново в подробности ... когато всъщност тези сценарии изобщо не са се случвали.

  Съпротивлявайте се на желанието да стартирате сценарии в главата си и вместо това просто приемете действията на другия по номинална стойност.

 • 3. Доверието е най-важното нещо

 • Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но е истина - трябва да имаш доверие! Знам, че е трудно и знам в момента, че е много по-лесно да се поддаваш на изкушения за ревност и параноя, но повярвай ми, това ще подкопае и разруши отношенията ти отвътре.

  Ако сте ревнив човек, има вероятност да сте били наранени и предадени в миналото. Проблемът е, че ако позволите на миналото да ви накара да се почувствате ревниви и параноични в ситуации, в които сте в настоящето, това ще контролира живота ви и ще направи същите ужасни неща.

  Истината е, че въпреки че е трудно, трябва да поддържате ревност в бой, иначе миналото ви ще контролира настоящето ви. Помислете по този начин - дали човекът, на когото ревнувате в момента, ви дава ли причина да не се доверявате?

  Ако отговорът е 'не', няма истинска причина да се ревнувате от тях. Всеки човек заслужава да има доверието ви, докато не докаже друго, и ако се държите с тях недоверчиво без причина, която са ви дали, това ще навреди на отношенията ви и ще ги прогони.

 • Ако обаче този човек ви е дал причини да бъдете недоверчив и все още намирате начини да ви накара да се ревнувате, това означава, че не е добър човек, който да имате в живота си. В тази ситуация най-добрият избор е да продължите напред.

 • Не забравяйте, че ревността е негативна емоция, но това не означава, че не можете да научите нещо от нея. Можете да научите много от това, към което изпитвате ревност - и какви ситуации предизвикват вашата ревност.

  Всъщност само като обърнете внимание на това, към което се чувствате ревниви, можете да разберете в кои области от живота си не сте сигурни, в кои приятели не сте сигурни и как се чувствате във всякакви аспекти на живота си.

  Така че макар ревността да е неприятна, тя може да бъде едно от най-добрите инструменти за самоинспекция и прозрение.

 • Ако имате проблеми с контрола на ревността си дори след всичко това, има вероятност очакванията ви да са изчезнали някъде.

  Най-важното е, че трябва да имате разумни очаквания за това колко време някой може разумно да прекара с вас. Ако очаквате гаджето ви да прекарва всяка секунда всеки ден с вас, има вероятност да се разочаровате - и да ревнува, ако реши, че иска да отиде да направи нещо друго.

  Затова внимателно погледнете очакванията си и се запитайте: аз ли съм наистина ли да бъде разумен? Или съм някак неразумно да очаквам тези неща.

 • И накрая, ако искате най-добрият начин да поддържате ревността в страх, научете се да мислите за нещата оптимистично, вместо песимистично.

  Песимистите ще намерят причини да ревнуват във всичко, което виждат, и това се навива подкопавайки живота и щастието им. Това е така, защото на песимистите е много трудно да се доверят на хората поради тяхната песимистична гледна точка.

  От друга страна, оптимистите нямат проблеми с доверието на хората, защото вярват, че хората обикновено правят всичко възможно, за да утвърдят и почетат това доверие. Избягвайки негативното мислене, вие избягвате да създавате тези ситуации в собствения си живот. Смешно как става това!

 • Искате да разберете със сигурност дали наистина му се доверявате? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Вярвате ли му“ сега и да разберете дали наистина му се доверявате ...

  Вземете теста: Вярвате ли му?

  Вярвате ли му? Вземете викторината

  В обобщение...

  Как да спрем да ревнуваме

  • Признайте всяка ревност, когато я почувствате
  • Разберете какво използва ревността ви като гориво
  • Изградете своята увереност и се борете с несигурността, за да лишите ревността от гориво
  • Опитайте се да спрете навика да се сравнявате с други хора
  • Опитайте се да направите обратното на всичко, което мислите, че би направил ревнив човек
  • Не позволявайте параноята да се възползва от вас
  • Работете усилено, за да имате доверие

  Интересни Статии