Губите мазнини бързо с тези две тренировки за бягане

Помислете, че е невъзможно да загубите реален мазнини бързо? Е, благодарение на тичането, всъщност има начин да го направите ...

Бихме могли да преодолеем ползите от бягането отново, но в този момент не съм сигурен, че дори трябва.

Ние правим? О, Добре , Ето ни:Бягането поддържа мозъка ви младежки, намалява риска от много хронични заболявания като диабет, засилва сърдечно-съдовото ви здраве, укрепва сърцето ви, а, между другото, това е и най-ефективният начин да отслабнете.

Наскоро изследователите откриха, че мъжете и жените, които бягат, губят повече тегло от останалите, които прекарват еднакво време в плуване или ходене.

Повече ▼: Ето 6 причини, поради които не изгаряте мазнини (въпреки че трябва да бъдете)

Въпреки че бягането е много ефективно за отслабване, повечето бегачи не губят толкова тегло, колкото биха могли да бъдат, защото правят критична грешка - и това е свързано с интензивността.

Ако не работите с правилния интензитет, не изгаряте мазнините възможно най-ефективно. Ето защо тези тренировки са проектирани с ума на сърдечната честота - ще ви накарат да тренирате с най-ефективната интензивност за изгаряне на най-много мазнини.

Най-добрите тренировъчни тренировки за загуба на мазнини бързо

Изследователите са открили, че има два типа стилове на бягане, които изгарят най-много мазнини: или изгаряне на мазнини, или интервали с висока интензивност. В режим на изгаряне на мазнини, тичате с бавно и стабилно темпо, което подтиква мускулите ви да изгарят мазнини за гориво. При високо интензивно бягане, тичате за къси участъци с изключително бързо темпо, докато забавяте за периодите на почивка между тях. Изгарянето на мазнини е най-ефикасното за отслабване, докато високо интензивните бягания ще поддържат метаболизма ви да изгаря мазнини за вас часове след тренировката.

Най-ефективният начин за изгаряне на мазнини по време на бягане е всъщност да комбинирате двете тренировки.

Свързани: Тези 7 причини са зад това, защо може да тренирате, но да не губите тегло

Проблемът за повечето бегачи

Ето грешката, която правят повечето бегачи: докато бягат, те прекарват само част от времето в ниско интензивно изгаряне на мазнини и в ниво с висока интензивност, което изпраща метаболизма ви в свръх-скорост. През повечето време те са заседнали някъде между тези две нива.

Вижте също: Внимавайте с тази опасна фитнес тенденция, която е лоша за вас

Проблемът е, че нивото на „умерена интензивност“ между тези двамата просто не е толкова ефективно за отслабване, както никое от нивата, изброени по-горе. Повечето хора „естествено“ попадат в бягане с умерена интензивност и по този начин не изгарят почти толкова мазнини, колкото биха могли да горят.

Използването на тези нива за ефективно изгаряне на мазнините

Най-добрият начин да се уверите, че сте в едно от най-ефективните нива за изгаряне на мазнини е като знаете точно какви са те и какво точно трябва да чувствате.

  • Ниво 1 е много лесно темпо на загряване, без много усилия.
  • Ниво 2 е зоната за изгаряне на мазнини - това е, когато тялото ви изгаря мазнините най-ефективно и на това ниво трябва да ви е удобно да разговаряте с някого.
  • Ниво 3 е, когато се опитвате да се стараете и можете да казвате само кратки изречения наведнъж.
  • Ниво 4 е когато наистина се опитваш много, но можеш да поддържаш темпото - просто не можеш да говориш с никого, докато го правиш.
  • На последно място, ниво 5 е нивото на висока интензивност, при което можете да го поддържате само няколко минути.

Двете най-ефективни тренировки

Опитайте тези две тичащи тренировки за възможно най-ефективно изгаряне на мазнини:

Ниво 2 Изпълнение на мазнини

Започнете в началото, като загреете с 5 минути на ниво 1, след това леко увеличете темпото си и преминете на ниво 2. На ниво 2 вие изгаряте мазнините възможно най-ефективно, така че останете на ниво 2 поне 20 минути преди да се охлади на ниво 1 за 5 минути в края на тичането.

Висока интензивност

Както преди, стартирайте в ниво 1 за 5 минути, за да се затоплите, а след това стартирайте на ниво 2 за 5 минути, за да ви е удобно. След това се натиснете, за да достигнете ниво 4, и задръжте това темпо за 2 минути. След това се върнете на ниво 1 и останете там 3 минути. Продължавайте да повтаряте това, 2 минути на ниво 4 и 3 минути на ниво 1 и преминете през този цикъл 4 пъти. Накрая, накрая, завършете с 5 минути преустановяване на ниво 1.

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

25-те златни правила за бягане

10 съвета за начинаещи бегачи

7 ключови съвета за бягане за нови бегачи

Интересни Статии