Отслабнете около талията си у дома с тези супер ефективни упражнения

Имате ли някаква тежест, която искате да отслабнете около кръста си? За да направите това, трябва да се храните здравословно и да правите правилни упражнения.

Не можете просто да отслабнете от една-единствена част от тялото си, но можете да правите неща, които ще намалят общото ви тегло. Това ще ви помогне да отслабнете на местата, които искате, като например талията ви.

Добрата новина е, че много хора всъщност отслабват първо от кръста си! Искате ли да успеете да отслабнете у дома? Ето как.Най-добрите у дома упражнения за отслабване от кръста

Упражнения с телесно тегло

Упражнения, които използват цялото ви телесно тегло, са невероятни за отслабване. Push-ups и седнали са най-добрите упражнения за телесно тегло, заедно с дъски.

Седалките не са насочени непременно към стомаха ви, но те изгарят много калории и спомагат за изграждането на мускули. Седящите прозорци, лицевите опори и дъските отработват вашето ядро ​​и го укрепват. Те също така изграждат мускули, което от своя страна ще ви помогне да изгорите повече калории през деня.

Ако правите лицеви опори за 30 минути, това ще изгори навсякъде от 240-355 калории в зависимост от теглото ви. Колкото по-тежък сте, толкова повече калории ще изгорите.

Ако направите 100 приспивания за 10 минути, ще изгорите около 57 калории. Упражненията с телесно тегло не изгарят толкова калории, колкото кардио упражненията, но те укрепват и изграждат мускулите ви.

Влезте активно вътре

Има толкова много дейности, които можете да направите вътре, за да отслабнете. Танците са едно от тях! Музиката е невероятен начин да накарате тялото си да се движи, без да се налага да се насилвате.

Забавно е и можете да го направите с приятели. Слушайте музика с висока енергия, която харесвате, и танцувайте из къщата!

Танците за 1 час изгарят около 450 калории, което е много за правене на нещо, което ви харесва. Ако имате деца, танцувайте с децата си, за да е по-забавно.

Опитайте скок въже

Скачане на въже е едно от най-добрите кардио упражнения, които можете да направите, за да изгаряте калории. Това е изключително лесно и всъщност безплатно да направите, след като купите пропускащо въже.

Можете да го направите в задния си двор, в мазето си или навсякъде в дома си, който има достатъчно високи тавани. Пропускането само за 30 минути изгаря над 350 калории! Колкото по-бързо скочите, толкова повече калории ще изгорите.

Скачането на въже е толкова просто. Всичко, което трябва да направите, е да донесете въжето над главата си и да скочите с двата крака над въжето, когато слиза. След това повторете!

Колкото по-високо вдигате коленете си, когато скачате, толкова по-добре. Ако скачате за 10 минути сутрин и 10 минути през нощта, ще изгорите 200 калории на ден, което е над 1400 калории седмично!

Направете разходка из квартала

Това технически не е упражнение, което можете да правите у дома, но все пак е близо до вашата къща и е чудесен начин да се активизирате. Ходенето е чудесен начин да отслабнете, особено ако ходите с по-бързи темпове.

Можете да разхождате кучетата си или просто да се разхождате сами, докато слушате музика, подкаст или аудиокнига. Ходенето с бърз темп за 1 час изгаря около 200 калории.

Ако вървите нагоре, ще изгаряте много повече калории, тъй като тялото ви трябва да работи по-усилено. Ако понякога започнете да бягате или бягате по време на разходката си или дори правите интервали, като например да бягате за 5 минути, ходете 5 минути, това е още по-добре и ще изгорите много повече калории.

Shadowboxing

Shadowboxing е друго упражнение, което можете да направите от комфорта на вашия дом. Можете да изгорите около 380 калории на час сенки за бокс, ако тежите около 140 килограма.

Не е нужно никакво оборудване, за да правите сенник, само ръцете и краката. Това е бокс с въображаем противник.

Боксьорите правят цялото бокс през цялото време като загряващо упражнение и като начин да подготвят мускулите си.

Просто хвърляйте удари и ритници в различни комбинации, сякаш всъщност боксувате с някого. Колкото повече сила и скорост имат вашите удари и ритници, толкова по-добре.

йога

Йога може да не изглежда като упражнение, което е добре за отслабване. За някои хора йога дори не се счита за упражнение!

Въпреки това, йога може да бъде много полезна за отслабване. Има много пози и позиции, които са чудесни за укрепване на мускулите в тялото ви.

Йога може да стане доста интензивна и определено можете да счупите пот, правейки го! Има тонове видеоклипове с йога в YouTube, които можете да гледате и следвате.

В зависимост от това колко тежите, можете да изгорите навсякъде от 240-356 калории на час занимания с йога. Чудесно упражнение е и релаксиращо.

Надяваме се, това ви доказа, че не е нужно да ходите на фитнес, за да отслабнете и да видите резултати! Изберете да правите някое от тези домашни упражнения и наблюдавайте как се променя тялото ви.

Опитайте да ги смесвате и да правите повече от един вид упражнения всяка седмица, за да тренирате различни части от тялото си.

В обобщение...

Това са най-добрите упражнения у дома за отслабване от кръста

  • Седалки и лицеви опори
  • Скачане на въже
  • Танцуване
  • Обикаляйки вашия квартал
  • Shadowboxing
  • йога

Интересни Статии