Загуба на мазнини в корема след C-секция: Възможно ли е?

За много жени може да изглежда невъзможно да се върнат към стройната фигура преди бебето след цезарово сечение.

Секциите с C са много твърди за вашето тяло. Те наистина вземат такса върху тазовото ви дъно и коремните мускули и вие губите много кръв по време на него.

Цезаровите сечения са по-често срещани, отколкото може би си мислите - според американските центрове за контрол на заболяванията около 30% от американските жени имат доставка в секция.Може да изглежда, че е невъзможно да загубите мазнини в корема след тази процедура, но не е! С достатъчно търпение и ангажираност определено можете да се върнете към формата, размера и теглото си преди бебето.

Преди да започнеш

Най-важната част от началото на това пътуване за отслабване е да говорите с Вашия лекар.

Тялото на всеки е различно и на всяко тяло е необходимо различно време, за да се излекува. На някои хора може да са необходими само няколко седмици, за да се излекуват след секциото, докато на други може да са нужни няколко месеца.

Разговорът с Вашия лекар ще Ви даде ясно разбиране за това как се справя тялото Ви и колко време ще отнеме да оздравее.

Средно се препоръчва да изчакате някъде от 6-8 седмици, преди да започнете промяна в диетата или упражненията. Ако започнете да се опитвате да отслабнете твърде рано, могат да възникнат усложнения.

За да предотвратите появата на отрицателни обстоятелства, не забравяйте да поговорите с вашия лекар за вашите планове и слушайте какво препоръчват.

Възможно ли е да загубите мазнините в корема след C-секция?

Да, това е не само възможно, всъщност е много възможно да загубите мазнините си в корема след клиса. Най-важното нещо, което първо трябва да направите, е да говорите с вашия лекар, за да получите представа какъв план за диета и упражнения е подходящ за вас. Не се опитвайте да правите прекалено много, докато се възстановявате, c-секциите са основна операция и се нуждаят от много време за възстановяване. Когато сте готови, добавете хранителни, пълноценни храни към диетата си и опитайте мостови упражнения и планиране, за да разтопите мазнините.

Използване на диета за загуба на мазнини в корема след C-секция

Диетата е най-важната част от отслабването. Може би сте запознати с общото съотношение на загуба на тегло, което е 80% диета и 20% упражнения.

'Можете да отслабнете без упражнения, но не можете да отслабнете, ако храненето ви противодейства на енергийните ви разходи чрез упражнения', казва диетологът Алберт Матени.

Важно е да се съсредоточите върху консумацията на цели, здравословни храни, които ще намалят автоматично приема на калории, като същевременно ще ви поддържат пълноценни.

Плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, боб, бобови растения, ядки, семена, постно месо и здравословни мазнини са чудесни храни за отслабване.

Избягвайте силно преработената храна, нежелана храна, бърза храна и храни с високо съдържание на захар.

Кърмене и отслабване

Ако кърмите, важно е да не ограничавате калориите!

Кърмещите жени трябва да консумират минимум 1800 калории на ден. Ако не ядете достатъчно калории, тялото ви ще има трудности да произвежда достатъчно мляко за вашето дете.

Яденето на минимум 1800 носи гарантира, че ще поддържате добро и здравословно снабдяване с мляко за вашето бебе.

Кърменето е невероятно за отслабване. Изгаря много калории през целия ден. Това дори може да стегне стомаха ви, защото е известно, че кърменето е свило матката ви.

Кърменето е естествен начин да помогнете на корема да се върне към размера на преди бебето.

Упражнение за загуба на мазнини в корема

При упражненията е много важно да не натискате твърде силно. Не забравяйте, че загубата на тегло е 80% диета, 20% упражнения.

Упражнението е важна част от това уравнение, но не е необходимо да тренирате с часове на ден. Опасно е да правите дори умерени упражнения за 30 или повече минути наведнъж.

Наистина може да повлияе негативно на изцелението ви. Вместо да правите умерени упражнения, които могат да бъдат вредни за тялото ви на този етап, можете просто да правите нежни упражнения.

Ходене за отслабване

Ходенето е един от най-добрите начини за отслабване след направена секция. Това е леко и лесно упражнение, но все пак ви изпомпва кръвта и сърдечната честота. На тялото ви е много по-лесно, отколкото да бягате.

Ходенето е чудесно, защото можете да го направите с приятели или семейство. Много е лесно да говорите, когато ходите, за разлика от бягането там, където е по-трудно да проведете разговор.

Ходенето може да повиши настроението ви и да ви даде малко необходим чист въздух. Можете също така да включите бебето си, когато ходите, като ги бутате в количка. Това ще помогне да изгорите още повече калории поради теглото на количката.

Кога да въвеждам други упражнения?

Както бе споменато по-горе, правенето на умерени и интензивни упражнения може да бъде много пагубно за тялото ви по време на лечебния си етап. Жизненоважно е да поговорите с Вашия лекар, за да видите кога те препоръчват да въведете повече упражнения във вашия начин на живот.

Ако не са минали повече от 6 месеца, откакто сте направили клиничната си секция, трябва да се успокоите и да се опитвате редовно да правите 1-2 коремни упражнения. Ако са минали повече от 6 месеца, можете леко да добавите повече видове упражнения в рутината си.

Формата е изключително важна с упражнения. Трябва да слушате тялото си и да го приемате бавно. Търпението ще гарантира, че няма да си навредите.

Упражнението на моста

Това упражнение е чудесен начин за укрепване на коремните мускули. Помага при стабилност на сърцевината, когато се прави правилно.

За да направите това упражнение, легнете на гърба с ръцете си отстрани, коленете си огънати, а краката плоски на пода. Стегнете коремните мускули и повдигнете бедрата нагоре, за да създадете права линия от коленете до раменете.

Опитайте се да задържите тази поза за около 20 секунди. Може да започнете с това, че можете да правите само 5 секунди наведнъж, но ще се подобрите.

По-добре е да задържите правилната позиция за по-кратък период от време, отколкото да я правите неправилно за по-дълъг период от време. Ако по някое време почувствате болка в корема по време на упражнение, винаги спрете веднага.

Поза планинска йога

Тази поза е чудесна за цялото ви тяло. Той укрепва и тонизира мускулите ви, като същевременно подобрява притока на кръв и стойката.

За да направите тази поза, застанете на йога постелката си, след което внимателно протегнете надолу с ръце. Двете ръце трябва да докосват постелката, заедно с двата крака. Тялото ви ще формира планинска форма. Задръжте за няколко секунди, след което се изправете. Повторете този процес около 5 пъти.

Дъски

Плакирането е невероятно упражнение за укрепване на цялото ви тяло и натрупване на мускули. За да направите дъска, влезте в положение на лицеви опори на пода. След това огънете лактите си на 90 градуса и отпуснете тежестта си на предмишниците.

Лактите ви трябва да са под раменете, а тялото ви да образува права линия от главата до краката ви. Задръжте тази позиция толкова дълго, колкото можете.

Можете да започнете с 20 секунди и след това да го увеличавате всеки път. Опитайте се да дъскате само веднъж на нощ и се стремете да каскате с 5 секунди по-дълго всеки път. Това наистина ще помогне за загуба на мазнини в корема.

Наклон на таза

Това упражнение е чудесна алтернатива на хрускане и седене.

Скърцанията и изпражненията не са нещо, което трябва да направите, за да отслабнете. Те ще забавят лечебния процес и потенциално могат да ви навредят.

Правенето на упражнения за наклон на таза е много по-добър вариант. Не е толкова тежко по тялото ви, а укрепва и стяга корема ви.

За да направите това упражнение, легнете на гърба със свити колене. Стегнете стомашните мускули, като дърпате корема.

Трябва да почувствате, че гърбът ви се притиска към пода, а бедрата и тазът ви се клатят назад. Вдишайте, задръжте за около 6 секунди и след това издишайте. След това повторете процеса за около 5-10 пъти.

Поза змия

Наричана още поза на кобра, това просто упражнение е чудесно за загуба на мазнини в корема. Увеличава гъвкавостта и повдига настроението ви.

За да направите тази поза, легнете плоско на корема. Използвайте мускулите на гърба, за да повдигнете главата и горния торс, като същевременно притискате лактите към пода.

Извийте гръдната част на гръбнака. Погледнете направо и дишайте. Задръжте тази поза за около 30 секунди. Опитайте да правите тази поза веднъж или два пъти на ден.

Ако следвате съветите, дадени по-горе, ще постигнете целите си за загуба на мазнини в корема след направата на секцията. Просто бъдете търпеливи и отдадени.

Винаги първо говорете с вашия лекар и може би намерете група за подкрепа на жени, които се опитват да направят същото като вас. Това ще ви помогне да продължите и ще постигнете целите си забавно и лесно.

Интересни Статии