Грешки в грима, правейки жените да изглеждат по-стари

С напредването на годините повечето от навиците ви постепенно се променят, но това не важи за вашия режим на красота - той запазва своята актуалност с отмъщение.

Работата е там, че трябва да натрупате опит, защото ако грешките ви в грима по някакъв начин имат значение по-малко, когато сте били по-млади, те са склонни да растат върху вас с възрастта.

Сега, ако отидете без лайсна за устни или прилагате много консилер, може да изглеждате по-възрастни, отколкото всъщност сте.Тъй като това е последното нещо, което искате, вижте дали избягвате някои ботуши с грим.

Smokey Eyes и интензивен грим за тъмни очи

Бихте могли да правите чудеса със сянка и тъмно покритие на очите, когато сте достигнали доходен смоки, търсете купони, но като остарявате, тъмното около очите вече не създава фин ефект - напротив, очите започват да изглеждат по-малки и бръчките стават по-изявени.

Време е за по-леки, по-меки нюанси. Черното трябва да бъде заменено с шоколад, така че акцентирането да е там, но с по-малка интензивност.

Акцентирането на долните мигли твърде много

Има доста жени, които запазват процедурите си за гримиране на двадесет години, но това, което изглеждаше наред преди десет години, може да е грешен избор, когато кожата ви е състарила някои.

Очна линия или маскара, която е твърде тъмна, може да накара лицето ви да изглежда още по-старо, ако се прилага върху долните мигли или долната водна линия. Това прави твърде много сянка, която вече не е ласкателна.

Избягвайте прекаленото акцентиране на долната част на очите; играйте отгоре мигли вместо добавена свежест.

Избор на грешен прах сянка и тип

Прахът е добър за създаване на блестящ ефект, но докато развиете бръчки, гъст прах може да ги запълни, както и големи пори.

Ако желаете по-свеж и по-мек външен вид, вашият избор е прах от HD натискане, който придава полупрозрачен ефект и обещава да ви осигури чист завършек, прикриващ бръчките.

Използване на твърде много коректор

От една страна, все повече и повече трябва да разчитате на укриватели, когато забележите стареене на кожата си; от друга страна, тя ви раздава, показвайки линиите на лицето си.

Така че прилагането на коректор изисква определени съображения.

Първо, вземете течове, които са течни и подчертаващи, те ще осигурят по-добро овлажняване и ще направят кожата да изглежда по-гладка. Второ, нанесете ги под очите само върху вътрешните половини.

Носенето на блясък или тежки сенки

Все още сте за експерименти, това е добре, само трябва да се подходите с него с по-голямо внимание, защото твърде смелите експерименти могат да ви придадат по-стар поглед.

Няма да искате да показвате торбичките под очите или увисналите си клепачи!

Опитайте нюанси около матово, търсейки определение, което не би било прекалено.

Не използвайте молив за устни

Ходите ли за червило силно?

Чудесно, но ако можете да забравите за облицоването на устните преди, не можете да си го позволите сега.

Появиха се тънки линии около устните ви и червилото ви може да ги покаже.

Работете с облицовката, за да придадете на устата си изящно добре дефиниран пуут и дръжте червилото строго в грациозните линии.

Пропускащ грунд

Повече от всякога се нуждаете от перфектен грунд, който ще направи вашата кожа справедливост и ще осигури отлична основа за фондация.

Искате да прикриете тези линии на лицето и големи пори, така че когато нанасяте фон дьо тен, не е нужно да се притеснявате за тях.

Вземете грунд на силиконова основа най-добре за справяне с вашите малки несъвършенства.

Оцветяване на косата погрешен начин

Имате история с успешни експерименти с нюанси на косата от двадесет години?

Забавлявахте се, но сега вече не сте агнешко, а придаването на косата на един конкретен нюанс може да изглежда твърде взискателно.

Опитайте с многотонна боя и се насладете на начина, по който можете да създадете слой, наподобяващ слой, който придава дълбочина и младежко изражение.

Пропускане на грим на браузъра

Погледнете победителката Модел на годината Кара Делевийн, когато тя представя завладяващ външен вид, като акцентира върху веждите си.

Тя изглежда по-стара, отколкото всъщност е, но за по-възрастните жени гъстите вежди могат да бъдат младежка черта.

Дайте им добра арка със засенчване в околните райони; вижте дали искате ясно изрязана линия, направена с молив, или с по-мек ефект, постигнат с восъчна палитра и четка с ъглов връх.

В обобщение...

Тези грешки в грима правят жените да изглеждат по-стари

  1. Smokey eyes и интензивен грим за тъмни очи
  2. Акцентиране на долните мигли твърде много
  3. Избор на грешен нюанс и тип пудра
  4. Използване на твърде много консилер
  5. Носенето на блясък или тежки сенки за очи
  6. Не се използва молив за устни
  7. Пропускащ грунд
  8. Оцветяване на косата по грешен начин
  9. Прескачане на грим за чело

за автора

Дария Курилко е основател, писател и редактор на Geniusbeauty.com - онлайн ръководство за жени за красотата, здравето и отношенията. Има магистърска степен по социология с редица научни публикации, за които има кредит и богат опит в маркетинга и PR.

Дария, която в момента живее във Висбаден, Германия, също е любяща майка и съпруга. От 2007 г. тя обича да споделя опита си и широките си познания за храненето и начина на живот на всички неща с читателите си.

Интересни Статии