Man Decoder: Защо мъжете лъжат?

Въпрос: „От няколко месеца съм с гаджето си и в по-голямата си част той е наистина добър с мен. Той ме извежда, показва ме с обич и се разбираме толкова добре ...

Има само едно нещо, което прави, аз не мога да понасям. Той е лъжец Както например ... онзи ден той ми каза, че отива в къщата на брат си, за да му помогне да се движи и да опакова нещата си ... Но по-късно разбрах, че всъщност се е мотал в спортен бар с приятелите на неговия човек, гледащи мач ... И не разбрах защо не можеше просто да ми каже, че гледа играта, вместо да измисли някаква история за помощта на брат си ?!

Страшното е ... Мисля, че той ме лъже и за други неща ... Просто не мога да го разбера.Слушайте, заслужавате честен отговор за това защо мъжете лъжат. (Не е предназначен каламбур).

Сега ще кажа нещо, което може да ви обиди, но имам нужда да осъзнаете, че единствената причина, поради която съм тъп, е, че заслужавате да знаете истината за това как мъжете наистина ли мисля.

Никой не е изложил истината и ви е вкарал „зад завесата“ в мъжката психика защо мъжете наистина ли лъжи, до сега.

Вземете теста: Вярвате ли му?

Първо, искам да ви разкажа една история, за да илюстрирам ключов момент за това, което ще обясня:

Много жени не слушат.

Преди да дрънкате и да се възгордявате и да се разстроите, нека го поставя в контекст.

Веднъж се срещах с жена на име Триш. Срещахме се само няколко седмици и аз й казах в самото начало, че не търся връзка. Предпочитах запознанства и отсядане на сингъл.

Всъщност всеки път, когато тя като че ли намеква да започне връзка, отново ще й кажа, че не, не искам сериозна връзка.

Един ден тя се присъедини към мен, когато бях изпълнявал поръчки. Докато бяхме в колата, тя ме попита дали бих искала да вечерям с родителите й на следващата вечер. Учтиво отказах, защото вече бях направил планове.

Това е мястото, къдетоне слуша”Част идва…

Тя веднага ме погледна, погледна и после каза: „Защо никога не искаш да приемаш сериозно връзката ни?“

Дори след като й казвах многократно, че не сме били в отношения и че не искам връзка, тя се държеше като моето непривързаност към вечеря с родителите си беше пълна изненада.

Казах й възможно най-нежно: „Слушай, не искам сериозна връзка в момента. Няма да ви водя, така че ако търсите сериозна дългосрочна връзка, не съм ваш човек. Това е.'

- Тогава защо ме доведе и ме излъга през последните няколко седмици?

Честно казано, трябваше да се боря да не повиша гласа си. Не я бях излъгал и бях много откровен относно намеренията си, но тя избра да пренебрегне това, защото искаше връзка и беше решена да се сдобие с такава.

Въпреки че това беше много изтощително за мен, тъй като съм сигурен, че е и на нея, научих ценен урок от този опит.

Понякога жените вземат нещо, което мъж казва или не казва ... и избирателно избират да слушат само части от него ... Частите, които искат да чуят. Ако обаче слушате само това, което искате да чуете ... и пренебрегвате нещата, които не искате да чуете ... може да се окажете, че се чудите „защо той лъже?“

Не казвам това да е грубо или да кажа, че всички жени са „лоши“. Чувайки това, което искате да чуете не те правят лош човек.

Това е разбираемо. Харесваш го и искаш той да те хареса обратно. Искате да приемете най-доброто.

Но трябва винаги да слушате всичко казва човек, не само избирателни части. Това ще ви помогне да избегнете тон на сърцето.

Сега, не казвам, че това се е случило във вашата конкретна ситуация, но определено е причина за много „недоразумения“ между мъжете и жените. И така, обратно към първоначалния въпрос, защо ви лъже?

Трябва да разберете, че мъжете не смятат да ви лъжат, за да ви наранят, освен ако не сте замесени със злонамерен социопат. Мъжете по принцип лъжат, за да изгладят нещата и поддържат равномерен кил в ситуация на връзка или запознанства.

Ето няколко причини:

Той мисли, че си твърде чувствителен

Факт е, че жените са по-свързани с емоциите си и се чувстват комфортно, позволявайки си да усетят цялата тежест на екстремните чувства.

Мъжете предпочитат да запазят по-равномерно и неутрално емоционално чувство. Когато не е сигурен как ще реагирате, той може да лъже, за да ви направи щастливи. Последното нещо, което иска да направи, е да предизвика потоп от сълзи или да ви разстрои.

Той иска да избегне драмата

Както казах, ако човек се почувства, че е необходимо да лъже, за да се направи връзката по-лесна и по-щастлива, никой не печели. Той прави само това, за да избегне разногласията, аргументите и потенциалните писъци.

Той иска да те впечатли

Може би той е излъгал за работата си, за хобитата си или за какво наистина ли мисли за теми, които си поставил, защото иска да ти покаже, че си достоен за твоето внимание, обич и преданост.

От една страна, това изглежда като комплимент. Той се опитва да ви впечатли, защото чувства, че не е достатъчно добър сам по себе си. В действителност това не е комплимент - това е несигурно поведение, което не позволява да се изгради истинска основа на отношенията.

За да може един човек да бъде честен с вас, той трябва да бъде достатъчно сигурен в себе си, за да знае, че пак ще го искате, ако е „истински“ с вас.

Той мисли, че няма да го оцениш като честен

Необходима е зрялост, за да можете да покажете на хората, че можете да се справите и да оцените честността. Ако можете да покажете на когото и да е, а не само на човек, че можете да се справите с тяхната честност, те ще бъдат честни с вас по-често, докато се научат да се доверяват на това.

В действителност, когато можете да покажете на човек, че е безопасно да бъде честен с вас, той ще се наведе назад, за да бъде максимално прав с вас, колкото е възможно.

Случвало ли ви се е да хванете някой човек в лъжа и да се чудите защо би казал на първо място лъжата? Озвучете в коментарите по-долу и ме уведомете за вашите преживявания! Чета всеки коментар, който ми пишете и обичам да имам възможност да отговоря.

Вземете теста: Вярвате ли му?

Вярвате ли му? Вземете викторината

В обобщение...

Най-големите причини мъжете лъжат

  • Той смята, че си твърде чувствителен
  • Той иска да избегне драмата
  • Той иска да ви впечатли
  • Той мисли, че няма да го оцениш като честен

Интересни Статии