Правило без контакт: за колко време трябва да го правите?

Нека режем на гонитбата: вие сте тук, защото искате да знаете колко време след раздяла трябва да изчакате, преди да се свържете с бившия си, Това е известно като правило за контакт без контакт.

Може би наистина го искате обратно и искате да се настроите за възможно най-добрия шанс да го върнете.Може би си скъсал с него и търсиш начин да преодолееш връзката и да продължиш.Или може би истината е някъде между желанието да запалим стар пламък и желанието да запали нов.

Каквато и да е причината, вие сте тук, защото искате да знаете как да изпълните правилото за контакт без контакт, колко време да го направите и как да го направите добре.Ето защо аз съм тук - да ви дам подробности за това какво точно е правилото за контакт и точно колко време не трябва да продължи контакт за да имате най-добрия възможен шанс да постигнете желания резултат.

Вземете теста: Може ли да си върнете бившия или да замине завинаги?

Какво е правилото за контакт?

Преди да се потопим в спецификата, нека изясним за какво говорим. Правилото без контакт е набор от насоки, които трябва да следвате, след като се разделите с някого.

По същество той е създаден да ви даде времето и пространството, необходими за изцелението на сърцето ви, да разгледате връзката и (ако искате и сте готови) да ви даде най-добрия шанс да си върнете бившия.
Затова нека разгледаме какво точно означава правилото за контакт без връзка:

Никой контакт не означава, че в никакъв случай не трябва да разговаряте с него или да се опитвате да се свържете с него,

Което можем да определим като:

  • Без имейл
  • Не му се обажда
  • Без „нападане на него случайно“
  • Няма среща с него, за да се „догони“
  • Никакъв разговор с него
  • Не го изпращайте
  • Без писма
  • Няма отговор или иницииране на текстове / обаждания / имейли

Като цяло правилото за без контакт е точно това, което звучи: да имате абсолютно нулев контакт с бившия си след раздяла.мой статия за правилото без контакт отива наистина в дълбочина относно детайлно-зърнестите детайли - ако имате въпроси какво да правите в конкретни ситуации, това е първото място, което трябва да отидете.

Но ако сте тук само, за да отговорите на въпроса колко време преди той да ми липсва без контакт?
Е, отива много по-далеч от това. Правилото без контакт е и в това, че се опитвате да направите всичко възможно да не мислите за него и да вземете място за себе си.

Това не означава, че всяка ситуация е една и съща - какво ще стане, ако работите с него, имате дете заедно или по същество просто не можете да го избегнете? Ако има причини извън вашия контрол, които означават, че трябва да сте в контакт с него, все още има начини за спазване на правилото за без контакт.В тези ситуации най-доброто нещо е да ограничите всяка комуникация, която имате с него, до минимум.

Дръжте вашите размени за това какво точно трябва да координирате с него и нищо повече. Повтарям: нищо повече. Не говори за личния си живот, планове за уикенда или дори за времето. Ако се придържате към строг професионализъм и се справяте с каквито и да е обстоятелства, които ви държат в една и съща среда, ще се оправите.

Сега, след като измъкнахме логистиката, все още имаме големият въпрос да отговорим:

Колко време трябва да чакате след прекъсване, за да направите правилото за безконтактен контакт?

Или по-конкретно, колко време отнема един бивш, който да ви липсва без контакт?
Някои хора не са съгласни с точната времева рамка за това колко време да не се осъществява контакт. Затова нека си зададем няколко различни въпроса: колко време отнема човек, за да ви липсва? Или колко време отнема човек, за да осъзнае, че ти липсва? И още по-дълбоко: колко време след раздяла наистина свършва?

Когато се замисля за отговорите на всички тези въпроси, като цяло от 3 до 8 седмици, Лично, когато давам съвети на приятели, обичам да давам минимум 4 седмици като възможно най-добрата дължина, за да работи правилото без контакт. Предоставяйки си солиден месец без контакт ви дава пространството, от което естествено се нуждаете, за да декомпресирате и да придобиете перспектива за връзката. И с това ви дава време да започнете да лекувате малко.

И така, колко време трябва да чакате, преди да се свържете с бившия си? Всичко, което е по-кратко от 4 седмици, обикновено е твърде кратко, за да видите действително предимствата на правилото без контакт. Трябва да се отбележи, че ако го искате обратно и започнете да продължава повече от 4 седмици, рискувате той също да продължи и да намери някой нов. Но като се има предвид, вие също рискувате да продължите напред и да срещнете някой нов.

Но колко време отнема никакъв контакт за работа, ако сте били в наистина сериозна, дългосрочна връзка (помислете повече от 2 години)? В тези случаи по-дългото правило за контакт вероятно е по-добро за вашето психично здраве и благополучие, отколкото по-краткото. Колко време няма контакт за работа след раздялата зависи от времето, в което двамата сте били заедно. И ако сте били много дълго време, помислете дали да продължите повече от 4 седмици.

Помислете за следното: колко време отнема някой да ви липсва, че някой е приятел, роднина или небрежен хвърча? Трябва да има достатъчно време, за да може другият човек да изживее живота си без вас. Когато имат вкус какъв е животът им без теб, тогава могат да сравняват и да контрастират какво е било, когато двамата сте били заедно.

И може би се чудите: прави ли правилото за контакт без връзка в междуселищни отношения? Абсолютно. Всъщност той може да бъде още по-ефективен в отношенията, които водят повече към въображението. Целият смисъл е да го подтикнете към любопитство какво правите и да го накарате да ви липсва.

Но като се има предвид, трябва да се занимавате повече от това да не говорите с него през тези 4 седмици.

В обобщение: колко дълго е правилото за контакт и за какво е? 4 седмици е добра отправна точка за преминаване без контакт. Важно е да запомните, че тези 4 седмици са предимно за да се излекувате и да започнете да се чувствате по-добре. Да се ​​хвърлиш в хобита, да упражняваш, да се грижиш за себе си, да се мотаеш с приятели и да правиш неща, които харесваш да правиш, трябва да ти е приоритет номер едно.

Понякога във взаимоотношенията, дейностите, с които сте се занимавали и се радвате да правите, паднали край пътя. Това е нормално и не се бийте за това. Сега е перфектната възможност да вземете всичко, на което сте изостанали. Фокусирането върху самообслужването и удоволствието е чудесен начин да се почувствате по-добре и да установите много по-здравословно мислене след разпадане.

По този начин, работата върху себе си, т.е. насочването на тъгата и болката ви към самоусъвършенстване е път, който всеки би посъветвал да следва.

Ходенето на фитнес, ходенето на бягане или наистина правенето на нещо, което ви активира, извън къщата и чувството за добро са най-добрите начини да запълнете времето си през периода без контакти.

Да не кажа, че това е само пътешествие за изцеление. Не само физическите упражнения ще ви накарат да се чувствате физически по-добре, но също така ще ви накарат да изглеждате по-добре и да се чувствате психически по-добре за себе си. Каква е успеваемостта на правилото без контакт? Получавате толкова, колкото влагате: ако сте продуктивни, изглеждате добре и се чувствате добре, ще имате много по-голям шанс да преминете по-бързо от него или да го върнете, ако това е, което търсите.

Запомнете: по време на никакъв контакт не трябва да му изпращате никакви съобщения или да поддържате какъвто и да е вид контакт с него по никакъв начин. Ако той ви изпраща съобщение или ви се обажда, не трябва да отговаряте. Очевидно, ако е спешна ситуация, можете да нарушите правилото за контакт без контакт, а само да се справите с аварийната ситуация конкретно. След като се реши, контактът трябва да бъде прекратен незабавно.

И така, да обобщим: колко време отнема един човек да ви липсва?

Ако следвате тези правила (и отново, ако имате въпроси, разгледайте моята подробна статия по темата), ще дадете на себе си най-добрия шанс да се почувствате по-добре, да продължите напред и да се излекувате от сърцебиене. И по този начин вие давате най-добрия шанс да го върнете в крайна сметка - ако решите, че това е нещо, което искате.

5 признаци, че правилото за контакт няма да работи?

Като се има предвид, че не трябва да се свързвате с него или да поддържате раздели, че е трудно да посочите конкретни признаци, че работи за неговия край. Но ще разбия общата психология как работи на 5 етапа.

1. Облекчение

Бившият ви ще почувства първоначално облекчение от разпадането през първите няколко дни без контакт обикновено за около 1-2 седмици.

2. Любопитство

Тогава те започват да се чудят защо не сте посегнали към тях или какво можете да правите вместо това. Любопитството му ще се увеличава всеки ден, когато отидете, без да говорите с него.

3. Гняв

Това не винаги е така и зависи конкретно от човека. Но това е етапът, в който, ако любопитството се е натрупало в главата на бившия ви, той ще започне да се чуди дали може да сте с друг човек. Може да се появи ревност. Обикновено това се случва при възстановяване на връзки в етап на разпадане.

4. Загриженост

Бившият ви е пуснал въображението му да се развихри какво бихте могли да правите до степен, в която той е напълно зает с вас. Дори и да е в отскочила връзка, тук балонът може да се спука за него и той вижда този нов човек като нещо, което е нереалистично - и потенциално неудобство.

5. Страх

Това е последният етап, който определя всеки курс на действие. Бившият ви се страхува, че той ви е загубил завинаги. Между раздялата с някого и раздялата с това, това е етапът, в който инициаторът започва да усеща начина, по който сте се чувствали в началото.

60 ден без правило за контакт?

Обикновено е най-добре да отидете 4 седмици без контакт, но това зависи от колко време сте били в една връзка, за да започнете. Ако сте били в такъв за нещо под 2 години, може да рискувате и двете страни да продължат да продължат повече от 30 дни без контакт. Колко време не трае контакт за сериозна, дългосрочна връзка над 2 години? 60 дни може би са най-добри.

Безопасно ли е да се каже, че правилото за контакт не работи всеки път?

Отговорът на този въпрос е труден. Връщат ли се exes след без контакт? Не е задължително. Но това не означава, че правилото за контакт няма и не работи. Правилото без контакт е създадено, за да установи здравословен манталитет за вас, което също е най-добрият начин за връщане на бившия. Ако сте се разделили, шансовете той да разбере, че е направил грешка, зависи от това дали ще му покажете или не. И дори тогава бихте могли да се чудите: „Колко време преди да ми липсва?“ Дори и да не чувате от него, правилото за контакт не е сигурен начин да накарате бившия си да бъде любопитен за вас. А любопитството почти винаги води до копнеж.

Защо правилото за контакт не е толкова ефективно?

Правилото без контакт е толкова ефективно, че дава на двете страни достатъчно пространство, за да бъдат обективни, без да губи сантиментална стойност на връзката. Какъв би бил смисълът да се разпаднеш, само да бъдеш залят с куп обаждания и текстове с молба да се върнем заедно? Колкото и да е трудно, опитайте се да помислите за времето, когато вие и бившият ви първи път сте започнали да се срещате. Толкова магия и вълнение произтичаха от това, което беше непознато един за друг. Освен това е важно да запомните, че правилото за контакт без връзка не е колко време преди той да се обади след раздяла - това е за това, което правите със себе си през тези 4 седмици, за отделянето на място, за да се подобрите и да дадете толкова необходимата яснота и перспектива.

Има ли степен на успех на правило за контакт?

Нещо важно за вас да се отнемете от тази статия е, че правилото за контакт няма да работи, без да сте наясно. Бившият ви може да мисли за вас нонстоп, но все още не са ви достигнали. Колко време ще му отнеме да ме липсва? Той би могъл да съжалява за решението си да прекрати връзката на първо място, чудейки се какво правиш и мислиш да посегнеш. Това би означавало, че правилото за контакт без контакт работи силно. Но как бихте имали начин да измервате успеха му?

Кога не работи контакт?

Ако бившият ви не се свързва с вас, обикновено това е заради петия етап, за който говорих по-рано - страх. По време на никакъв контакт е обичайно, че бивш - колкото и силни да са чувствата му, че иска да се върне - се страхува от отхвърляне. Звучи контраинтуитивно, но може би е разбрал, че е направил грешка и се срамува от това. Най-лошият сценарий, да кажем, че ви блокира или отказва да говори с вас. Дори тогава това все още е знак, че правилото за контакт не работи, защото мълчанието ви го е насочило към екстремни действия. Омразата не е противоположността на любовта, но безразличието е. Освен това, ако прекарате периода без контакти, просто се чудите колко време преди да се върне, няма да използвате времето ефективно.

Няма правило за контакт мъж в психологията?

Мъжете по правило имат силни его. Всички ние се гордеем с това, че сме най-добрите приятели, любовници, гаджета, съпрузи и т.н. Независимо дали обичаме да го признаваме или не, ние процъфтяваме в утвърждаването.

И така, какво се случва, когато хвърляте мълчанието си в уравнението на валидирането на мъжете? Удар за егото му. И така, колко време отнема един мъж да пропусне жена след раздяла? Не много, стига да му дадете място да ви липсва на първо място. В случай на липса на контакт, наистина става въпрос за това как работи тишината във ваша полза, като върти въображението му. И запазвайки мълчанието си, колко време отнема той да ви липсва? Както беше посочено по-рано, стандартният курс е от 3-8 седмици. Което ме отвежда до следващата ми точка по-долу ...

Какво да правя след правилото за 30 дни без контакт?

Ако сте стояли до нужните 30 дни без контакт, това е етапът, в който за някои хора и в много случаи той ще посегне да „се регистрира“ или да види как се справяте. Ако не сте чували от него през този период от време, препоръчвам ви да изчакате поне 3 месеца, преди да предприемете инициатива, за да се свържете сами. Очевидно би бил най-добрият сценарий, ако той посегна сам, но ако сте сигурни, че искате да се върнете заедно с него след 3 месеца, да се свържете ще има най-голям смисъл.

Каквото и да правите, само не забравяйте - минимум 4 седмици е най-доброто време за работа на правилото без контакт. Успех там!

Искате ли да разберете дали можете да върнете бившия си? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Можеш ли да си върнеш бившия“ веднага и да разбереш дали някога можеш да го върнеш или дали той е отишъл за добро ...

Вземете теста: Може ли да си върнете бившия или да замине завинаги?

Можете ли да си върнете бившия? Вземете викторината