Единственият пълен списък с хранителни продукти за кето диета, ще се нуждаете от храни, които да ядете и избягвате

Яденето на диета с ниско съдържание на въглехидрати може да бъде трудно, когато не знаете кои храни са „нисковъглехидрати“. Става още по-объркващо, когато сте на кетогенна диета в опит да загубите мазнини.

Показано е, че кетогенните диети помагат за намаляване на телесните мазнини и могат да бъдат много ефективни.

Какво е кетогенна диета?

Като бързо резюме, когато тялото трябва да използва енергия, първият източник на гориво са въглехидратите, а след това мазнините.Въпреки това, когато ядете кетогенна диета (по-малко от 50 г въглехидрати на ден), тялото ви преминава в кетоза. Кетозата е, когато тялото ви е в метаболитно състояние, при което количеството на кетонни тела в кръвта е достигнало по-високи от нормалните нива, така че тялото ще разгражда вашите собствени телесни мазнини, за да захранва функциите на тялото.

При кетогенна диета, тъй като ядете по-малко въглехидрати, това увеличава способността на организма да разгражда мазнините за енергия, вместо да използва въглехидрати.

Това ви помага да сте по-стройни и от своя страна също може да потисне апетита ви.

Тази статия ще ви обясни всички храни, които трябва да ядете на кето диета и какви не да ядете, за да можете да се придържате към диетата си.

Списък на хранителни продукти с кето диета

Накратко, трябва да ядете истинска храна с общ дневен прием на въглехидрати под 50 g, като същевременно избягвате преработените храни, които съдържат консерванти, заредени със захар.

Очевидно е, че трябва да поддържате ниските си въглехидрати ниски. Истинската храна ще ви засити, а също така съдържа здравословни витамини и минерали без добавената захар, която се предлага с пакетирана храна или бърза храна.

Разделих храните, които сте на кетогенна диета, в три основни групи: храни с висок приоритет, храни с умерен прием и зубър храни.

Най-добрите храни за ядене на кето диета

Храни с висок приоритет, които трябва да се консумират, докато сте на кетогенна диета, са постни разфасовки от месо, хранено с трева (пилешко, агнешко, говеждо, козе), риба, листни зеленчуци (броколи, спанак, целина, къдраво зеле). Те трябва да са основата на вашата диета. Тези храни са заредени с протеин, за да ви поддържат силни, фибри, за да ви поддържат пълноценни и помагат за отслабване и много ниско съдържание на калории. Всяко хранене трябва да съдържа комбинация от постно месо и зеленчуци. Когато става дума за пиене, консумирайте над галон вода на ден.

Можете също така да заредите суроватъчен протеин и дори да хвърлите някои подправки на вашите меса, за да добавите към вкуса. Що се отнася до мазнините, добре е да има омега-3 мастни киселини в рибата.

Храните, които трябва да се ядат умерено, на кето диета

Храни, които трябва да ядете умерено, може да ви изненадат. Зеленчуците и плодовете като карфиол, кореноплодни зеленчуци (тикви, тикви), домати, банани, горски плодове и кокосови орехи съдържат повече въглехидрати, отколкото листните зелени.

Млечните продукти като мляко, кисело мляко и извара са чудесни за витамин D и калций и протеини, но също така съдържат ниско съдържание на захар, така че трябва да се консумират умерено.

Докато ядките са прекрасен източник на мононаситени мазнини, опитайте се да не им се струва твърде луд, като ги ядете, тъй като можете да заредите с твърде много мазнини.

Ограничете приема на месни продукти, които не са постни и консумирайте бекон умерено. Алкохолът трябва да бъде ограничен до една или две напитки седмично.

Най-лошите храни, които трябва да се избягват при кето диета

зубър храни абсолютно ще унищожат прогреса ви в кетогенната диета, тъй като тези храни са заредени с въглехидрати. Избягвайте всички зърна. Да, избягвайте дори пълнозърнести храни. Знам, че чувате за това колко са чудесни за устойчива енергия и фибрите помагат за отслабване. Но при кетогенна диета целта ви е да ограничите приема на въглехидрати. Така че наистина трябва да ги извадите. Избягвайте зърнените храни като овесени ядки, кафяв ориз, киноа, ечемик, ръж и пшеница. Това е голям списък. Трябва абсолютно да избягвате всички преработени храни и бързо хранене. Опитайте се да избягвате всеки продукт с надпис „Ниско съдържание на въглехидрати“ или „Нулеви мазнини“. Обикновено виждате това да се прави на продукти с кисело мляко, но когато прочетете етикета, те се зареждат с повече мазнини или въглехидрати.

Запомнете, освен ако не е истинска непреработена храна, не я яжте. Избягвайте всички плодови напитки. Една плодова напитка може да съдържа до 50 г въглехидрати!

В кетогенна диета трябва да консумирате само по-малко от 50 г въглехидрати през целия ден!

По подобен начин избягвайте всички газирани напитки и избягвайте дори изкуствените подсладители, тъй като това може да предизвика и желание.

Заключения за кетогенна диета

Кетогенната диета е трудно да спазват първоначално поради ограниченията на въглехидратите, които обикновено са в изобилие в много от нашите диети.

Горещо препоръчвам да се облекчите в тази диета. През първата седмица ограничете въглехидратите си на по-малко от 150-100 г на ден.

Но през втората седмица ограничете до 50 г въглехидрати на ден. Трябва да се подготвите правилно за тази диета психически и да приготвите храната си предварително.

Всяка неделя обикновено готвя храната си за седмицата. Това ми дава график, така че да не се отклонявам от диетата си.

Освен това, когато сте на кетогенна диета, осъзнайте, че можете да смесвате и да съответствате на храните, които ядете - стига да останете под 50 г въглехидрати на ден.

Обърнете се към таблиците по-долу, които ви предоставят множество възможности за приготвяне на вашата храна. Ако сте веган, аз също предоставих таблица за източници на веган протеин. Късмет!

Таблица 1: Източници на кетогенен диетичен протеин [1]

Таблица 2: Кетогенни зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати [2]

Таблица 3: Кетогенни плодове с ниско съдържание на въглехидрати [3]

Таблица 4: Кетогенни ядки с ниско съдържание на въглехидрати [4]

Таблица 5: Източници на кетогенни диетични диети за вегани [5]

Раджив М Малипуди,md, mhs е лекар по вътрешна медицина, личен треньор, спортист и автор. Той има над десетилетие личен опит в тренировките и помогна на стотици клиенти от всички нива да постигнат целите си за отслабване и фитнес. Това го вдъхнови да работи като клиничен изследовател в национално признатия център за управление на теглото в болница Джон Хопкинс. По време на медицинското училище той и съучениците му създават здравната и уелнес организация, medгодни, които предоставиха лични обучения и консултации по хранене на тялото на студентите по медицина. В свободното си време д-р Малипуди с удоволствие играе хокей на лед, танци и тренира за следващите си състезания по бодибилдинг и пауърлифтинг. Д-р Малипуди служи като писател за секциите за диета и фитнес.

Интересни Статии