Вдигане на парчетата след токсична връзка

Почти невъзможно е да предадете усещането на думи. Болката е непреодолима - човекът, когото смятате за ваш най-близък съюзник и най-добър приятел, се оказа най-мрачният ви враг.

Това не е просто загуба и не просто предателство, защото не сте били предадени само от тях - вие сте били предадени и от живота.

Не беше лесно да прекратиш връзката и да си тръгнеш. Животът ви улесни да свикнете да сте с някого - колко щастливи ви правят и колко пълноценно изглежда животът ви - и изведнъж килимът се измъква от вас.Плуваш във въздуха, на път да удариш земята, без дори да го осъзнаваш. Вие се придържате към човека, като се надявате и желаете нещата да се върнат по същия начин, както преди, когато сте били щастливи.

Вземете теста: Трябва ли да се разделите с него?

Как да вземем парчетата след токсична връзка

Приятелите ви се опитват да ви кажат, че нещо не е наред, но вие пренебрегвате това, което те казват. Защо? Тъй като това не е човекът, в когото сте се влюбили. Докато се опитвате да се вкопчите в разпадащата се връзка, партньорът ви се превръща в д-р Джекил и мистър Хайд. Понякога има чувството, че имат раздвоена личност и се развяват между двете страни на нея. И дълбоко в сърцевината си, знаете, че един ден везните ще се въртят и вече няма да си струва.

След като ги пуснете и изрежете от живота си, те намират начини да се върнат обратно. Получавате 3 AM посещения на входната си врата и 130 пропуснати обаждания и текстове, докато се опитвате да бъдете с приятелите си. И този човек ще ви каже всичко, което сте пожелали, че са ви казали, когато все още сте заедно.

Ще искате да им помогнете, да ги утешите, да ги извадите от болката им. Но знаете, че не можете, защото колкото и да са наранени, колкото са в момента - те ви нараняват по-зле.

Хората, които преминават през опита на пълно, дълбоко, безусловно да обичат някого - и като го накарат да се превърне в чудовище, което не се интересува от нищо друго освен да притежава - тези хора достигат зрялост, която повечето не достигат до много по-късно.

Повече ▼: 6 Причини не бива да се опитвате да останете „просто приятели“ с бившия си

Тези хора не излизат от разпадане, отчаяно да влязат в друга връзка. След като избягате от ада на токсичната връзка, няма да се примирите с нищо по-малко, отколкото заслужавате само да сте с някого. Може дори да пуснете правилата и задръжките си и да се развихрите известно време след връзката - защо да съжалявате за себе си и да пропуснете някого, когато можете да се насладите на това да сте свободни?

Когато намерите някой нов - ще можете да видите нещата да се объркат, преди да го направят, за да можете да се защитите. Ще имате опит, практика - и ще разберете как точно могат да се объркат лошите неща, когато се объркат, и ще сложите край на това, преди отново да се приближи.

Но по-важното - ще поддържате здраво връзката си по един много важен начин - никога повече няма да оставите друг човек да има контрол над вас. Ще бъдете хипер-наясно с това, че някой се опитва да ви контролира и манипулира, и ако усетите - ще излезете бързо оттам. Никой никога повече няма да ви го направи.

Тези 8 знака означават, че не сте над бившия си

Знаеш, че си бил истински влюбен в бившия си и знаеш, че бившият ти също е бил влюбен в теб, дори да са го изкривили и объркали и почерняли. Там, където вашите очаквания и любов един към друг не се изравниха - появиха се пукнатини и разделиха връзката ви на две части.

Едната част беше невероятна и щастлива и съвършена, другата страна беше нещастна и тъмна и безнадеждна и всеки миг с тях беше от едната или другата страна. Ще запомните частите, които бяха добри и се усмихнете, и ще запомните частите, които бяха лоши, и ще си припомните, че никога повече няма да преминете през това.

Не сте свършили с любов, далеч от това. Просто знаете, че следващия път, когато обичате, ще се обичате безусловно - но с отворени очи.

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

9 знака, че сте в душевно-смучеща токсична връзка

13 знака, че сте в токсична връзка и това ви съсипва живота

5 знака Вие сте в токсична връзка

Искате да разберете със сигурност дали трябва да се разделите с него? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Трябва ли да се разделите с него“ още сега и да разберете дали наистина трябва да се разделите с него ...

Вземете теста: Трябва ли да се разделите с него?

Трябва ли да се разделите с него? Вземете викторината