Съвети за прекъсване на връзката Съвети за оцеляване

Всички знаят колко труден момент е раздялата. Само Джеймс Грифин написа песен, наречена Breaking Up Is Easy, но когато стигнеш да я слушаш, заглавието се оказва саркастично.

Така че, когато разколът дойде и ви остави запустял, вие искате да го преодолеете, веднага щом е възможно от човешка гледна точка. Има начини за облекчаване на мъките. Надяваме се, че ще ги използвате като съвет, а не за самоуспокоение - така или иначе, ето ги.

Плачете, ако искате

Не се страхувайте да го извикате. Естествено е, ако сте се разделили с човек, когото сте обичали.Всъщност това е правилният начин да облекчите вътрешния натиск и да освободите чувствата си. В началото може да мислите, че ще се разтворите в сълзи, но в даден момент очите ви ще пресъхнат.

Опитайте да отклоните

Всеки ден правете по малко нещо, което ще ви насочи по лечебния път - научете методи за самопомощ, отидете на фитнес, прочетете книга; включете се във всичко, което ще ви разсее неволите.

Медитирайте или кажете молитва, за да почистите ума и душата си. Може да не сте в добро настроение за нещата, но е безполезно да чакате, докато настроението е правилно, отидете и го направете. По този начин, най-добрият начин да оцелеете при разпад е да действате.

Потърсете професионална помощ

Имате нужда от подкрепа, от кого да споделите емоциите си. Не си и помисляй да го затвориш и да го издържиш сам.

Ако не сте нетърпеливи приятелите ви да знаят цялата история, огледайте се за групи за хора, оставени сами и разтоварвайте себе си на онези, които никога повече няма да срещнете след това.

Не е време да се отърсите от професионална помощ, защо да не се консултирате с добър семеен терапевт и да видите какво могат да направят за вас?

Заемете твърда стойка с бившия си

Ако бившето ви гадже продължава да притиска присъствието ви върху вас, кажете му да стои настрана, тъй като не можете да заобиколите правилно да се поддават на раните си.

Ако той откаже да се премести или отправя заплахи, консултирайте се с адвокат и обяснете на упоритото гадже как точно можете да наложите закон срещу него.

Вземете себе си и за себе си

Избягвайте само да седите вкъщи и да се люлеете в мъката си. Отидете на разходка, пригответе си храна, свършете малко. Разходете се по магазините и вижте дали нещо ви хваща очите, отидете да видите филм.

Има фирми, които дават на персонала си отпуск за психично излекуване, вижте дали имате право на това.

Не можете да спите? Не се лъжете, че не правите нищо, вземете книга, потопете се в кръстословица, изберете филм, който ще ви разсее. Напълнете сърцето и ума си с нови впечатления.

Не търсете нова връзка

Не бързайте да си вземете ново гадже. Изкушението е силно да се забъркаме в отскочила връзка, като друг човек компенсира загубата, която претърпяхме.

От една страна, това е наистина полезно за момента, от друга страна искате да преодолеете терзанията и да изградите друга стабилна връзка. В този случай всякакви замествания в крайна сметка няма да ви останат доволни.

Излезте и се насладете на компанията

Няма да е нужно да останете сами за дълги периоди. Отидете в кафене за закуска, отидете на събирания, намерете нови приятели и се запознайте по-добре с тях.

Местната ви общност вероятно планира някои събития, може да искате да участвате. След раздяла има, разбира се, време, в което ще искате да сте сами, но като цяло изцелението е свързано с това, че сте общителни и получавате подкрепа.

Нека вашите чувства да поемат водеща роля

Чухте ли малък глас, който ви казва, че идва раздяла? Може би точно сега ви говори, казвайки, че в крайна сметка ще се оправи.

Поддържайте връзка с чувствата си и ги оставете да ви подканят.

Не позволявайте на болката да ви втурне в нещата

Може да искате да смените апартамента си или дори да отидете в друг град, да напуснете работата си, изобщо да преоткриете живота си.

Такива намерения да отделите живота си и да го нулирате напълно са друг начин да се скриете от това, което наистина чувствате.

По-добре е да се въздържате от всякакви големи промени и да вярвате, че като имате търпение, ще се успокоите и ще намерите нова любов.

Информирайте се

Намерете някой, който се пребори с болезнено разпадане и успя да изгради нова здрава връзка.

Слушайте техните истории, намерете такива истории в Интернет или купете умна книга за това как да оцелеете разцепление - трябва да има много! Сигурно ще получите много прозрение, съвети и порочна подкрепа, които ще изгладят пътя ви към ново щастие.

Страданието е само временно, вие живеете този живот, за да бъдете щастливи и доволни, а бъдещето ви предлага чудеса за вас. Колкото по-малко остатъци от миналите мъки и сърца ще носите със себе си, толкова по-добре ще процъфти новата ви любов. Но за това трябва да преминете през настоящите промени с възможно най-малко емоционални загуби.

В обобщение...

Най-добрите съвети за оцеляване при разчупване

  1. Плачете, ако искате
  2. Опитайте се да отклоните
  3. Потърсете професионална помощ
  4. Заемете твърда позиция с бившия си
  5. Вземете се и около
  6. Не търсете нова връзка
  7. Излезте и се насладете на компания
  8. Нека вашите чувства поемат водеща роля
  9. Не позволявайте на болката да ви втурне в нещата
  10. Информирайте се

за автора

Дария Курилко е основател, писател и редактор на Geniusbeauty.com - онлайн ръководство за жени за красотата, здравето и отношенията. Има магистърска степен по социология с редица научни публикации, за които има кредит и богат опит в маркетинга и PR. Дария, която в момента живее във Висбаден, Германия, също е любяща майка и съпруга. От 2007 г. тя се радва да споделя своя опит и широки познания за всички неща, мода, хранене и начин на живот с читателите си.

Интересни Статии