Трябва ли да ядете 6 ястия на ден, за да отслабнете?

Ако сте правили диета, вероятно сте чели или сте чували от много хора да споменават, че една от тайните на отслабването е да ядете 6 хранения на ден.

Вярата е, че често яденето на малки ястия през деня ще повиши метаболизма ви, за да изгаряте мазнините, и ще запази желанието и ще контролира по-добре захарта си.

Надеждата е, че ще ядете по-малко и ще отслабнете. Въпреки това, последните изследвания въпроси, ако тази теория действително работи!Медицински изследвания от Харвард съобщава, че е налице обратна връзка между теглото и честотата на хранене. Просто казано, колкото по-тежък е някой, те ядат по-рядко.

Литературата подкрепя, че хората с нормално тегло, които поддържат теглото си, ядат четири хранения на ден. Но това изследване не е достатъчно, за да подкрепи, че трябва да ядем повече храна за отслабване.

Напротив, въпреки че консумацията на по-малки, по-чести ястия често се препоръчва като средство за контрол на телесното тегло, някои проучвания показват, че няма предимство по отношение на въздействието му върху метаболизма и апетита и всъщност може дори да има неблагоприятни ефекти върху глада и ситостта.

Обширна литературен преглед беше направено през 2015 г., което направи преглед на 15 проучвания за оценка на връзката между честотата на хранене по отношение на промените в мастната маса и постната маса.

Интересно е, че проучване показа, че положителната връзка между броя на консумираните хранения и подобренията в състава на тялото до голяма степен се дължи на резултатите от едно проучване.

Освен това малката разлика във величината на ефекта между честотите на хранене предполага, че всякакви потенциални ползи, ако изобщо съществуват, имат ограничено практическо значение при отслабването.

Интересното е, че проучване през 2011 г. оцени ефекта на високо протеиновите хранения спрямо повишената честота на хранене при загуба на тегло и контрол на апетита. Показано е, че групата с по-високо протеиново хранене в сравнение с групата на нормално протеиново хранене изпитва по-ниско желание за късна нощ за ядене и загриженост с мисли за храна.

Данните предполагат това консумация на висок прием на протеини, но не по-голяма честота на хранене, доведе до подобрен контрол на апетита и ситост при мъже с наднормено тегло / затлъстяване по време на загуба на тегло, предизвикана от енергийно ограничение.

Кой е най-добрият начин за загуба на мазнини?

В крайна сметка, смисълът на тези проучвания е, че не става въпрос за това колко ядеш, а е как много и Какво ти ядеш.

Трябва да намалите общите си калории за деня и да изгорите повече, отколкото ядете.

Можете да ядете повече храна, ако искате, или да се придържате към три хранения, но трябва да имате намален калориен прием, за да губите мазнини.

Защо трябва да ядете 6 ястия на ден?

Сега, когато развенчахме мита, че яденето на повече ястия няма да увеличи метаболизма ви или да помогне за изгарянето на мазнините, защо все пак трябва да ядете многократно хранене? Е, ако се затруднявате да поддържате апетита си, по-малките хранения могат да ви помогнат да намалите желанието си. Като се поддържате пълноценни, по-малко вероятно е да изневерите на вашата диета. Ето защо яденето на закуска е толкова важно за вашата диета. След гладуване почти 6-8 часа се събуждате от глад. Ако ядете питателна закуска, може да се задържите пълноценно, така че е по-малко вероятно да закусите през целия ден.

Освен това поддържате кръвната си захар по-добре контролирана, за да нямате хормонален дисбаланс, който да ви преяжда.

Какво трябва да избягвате, когато ядете по-малки ястия

Закуската е лоша - когато не е планирана. Когато почувствате глад, можете да ядете всичко.

Ако установите, че гладувате често, планирайте храненията си, за да избегнете преяждане или изневяра на вашата диета.

Например, ако знаете, че се мъчите да поддържате апетита си под контрол между закуска и обяд, върнете си здравословен протеинов бар или кисело мляко, за да ядете между тези хранения.

Най-добрите храни за закуска през целия ден са кисело мляко, гранола, салати, протеинови шейкове или барове, овесени ядки, плодове, фибри или зърнени ядки.

Всички тези закуски съдържат големи количества протеини и фибри, за да можете да останете ситни. Избягвайте да получавате всичко, което е опаковано, тъй като те ще имат соли и допълнителна захар.

Стойте далеч от кафенето, когато сте гладни, защото ще се изкушите да си купите кифла, която ще зареди калориите!

Опаковането на собствена храна е най-добрият начин да се задържите на вашата диета, защото знаете точно колко калории има в храната. Във всичките си ястия гарантирайте, че имате много протеини, фибри и разбира се плодове и зеленчуци. Изяж ги без вина.

Не забравяйте, че не става въпрос за това колко хранения ядете. Ключът към успеха в диетата е намаляване на общия ви прием на калории. Така че дръжте тези калории ниски и талията ви също ще бъде тънка!

Раджив М Малипуди, md, mhs е лекар по вътрешна медицина, личен треньор, спортист и автор. Той има над десетилетие личен опит в тренировките и помогна на стотици клиенти от всички нива да постигнат целите си за отслабване и фитнес. Това го вдъхнови да работи като клиничен изследовател в национално признатия Център за управление на теглото в болницата Джон Хопкинс. По време на медицинското училище той и съучениците му създават здравната и уелнес организация, med годни, които предоставиха лични обучения и консултации по хранене на тялото на студентите по медицина. В свободното си време д-р Малипуди с удоволствие играе хокей на лед, танци и тренира за следващите си състезания по бодибилдинг и пауърлифтинг. Д-р Малипуди служи като писател за секциите за диета и фитнес.

опровержение: Vixen Daily и неговите автори могат да предлагат здраве, фитнес, хранителни съвети, но това е предназначено само за образователни и информационни цели. Цялата информация, съдържаща се в Vixen Daily и неговите статии, не е предназначена да представлява практиката на медицината. Информацията, предоставена в статии за Vixen Daily, никога не трябва да се разчита или използва като заместител или заместител на професионални медицински съвети, диагноза или лечение. Vixen Daily и неговите автори не носят отговорност за никакви действия или бездействие, безопасност или отговорност от страна на Потребителя въз основа на информацията, която е представена в Сайта. Ако потърсите медицински съвет, говорете лично със здравен специалист относно вашите конкретни проблеми.

Интересни Статии