Шест причини, защо не трябва да се опитвате да останете приятели с бившия си

Да останеш приятели е ужасна идея.

То е! През повечето време е ужасен ,И все пак е навсякъде! При всяка раздяла винаги трябва да има един човек (известен още като човек, който прекратява връзката), който казва: „Не искам да те изгубя като приятел, нека се опитаме да останем приятели помежду си.“Хора, това е боклук ,

Това е толкова лоша идея Защо? поради причините, които предстои да изложа пред вас,Ето 6 причини, поради които да се опитваш да останеш приятели е ужасна, лоша, боклук, ужасна, обречена, идиотична, смешна, отровна, габриста (ти си дяволски прав, че току-що измислих думата garbacious) идея.

1. Единият от вас все още има чувства към другия

Това е очевидно, нали?

След всичко, току-що се разделихте, Някой ще бъде истински нещастен тук!Или ще бъдете този, който е недоволен и все още иска да бъдете във връзка, защото току-що сте дръпнали, или човекът, който току-що изхвърлихте, ще иска да се върне заедно с вас, след като дупето им се въведе на бордюра.

Така или иначе, ще има нерешени емоционални и романтични чувства в края на всяка връзка и единственият начин, по който те могат да се разрешат и завършат естествено, е с две неща: път и пространство ,

И нито едно от тези неща не присъства, когато сте приятели с човека, който току-що сте изхвърлили (или който току-що ви е изхвърлил).Така че, ако искате да сте приятели с тях, трябва изчакайте, Може би можете да бъдете приятели като няколко години по линия. Или още по-рано! Но не веднага, и особено не, ако те все още имат чувства към вас (или все още имате чувства към тях).

Вземете теста: Може ли да си върнете бившия или да замине завинаги?

2. Имало е злоупотреба във връзката

Това е очевидно, но е толкова важно, че така или иначе го поставям тук: Ако имаше някакъв вид злоупотреба във връзката, емоционална или по друг начин, има няма начин че връзката трябва (или би могла) да се превърне в истинско приятелство.Защо? Защото злоупотребата няма място във всякакъв вид отношения! Независимо от това е приятелство или романтика, злоупотребата е нещо, което унищожава и унижава хората и отрови всичко в живота ви.

Ако сте били с някой, който е бил насилник, няма причина да вярвате, че те ще престанат да бъдат злоупотребяващи само защото сега сте приятели вместо романтични партньори.

Направете правилното нещо за себе си, здравето и самочувствието си и изрежете този шут от живота си.

Свързани: 8 основни причини да пуснете токсичните хора в живота си.

3. Само един човек всъщност иска да бъде приятел

Този всъщност е супер често срещан. Само един от вас наистина иска да бъде приятел, докато другият просто го е казал по време на раздялата, защото това е, което трябва да кажете.

В края на краищата, какъв по-добър начин е да смекчите удара от раздяла, отколкото като казвате: „Все пак би трябвало да сме просто приятели ... защото все още наистина ви харесвам добре, благодаря byeeeeee. '

Предложението за приятелство след раздяла почти винаги е неискрен ход от страна на човека, който прекратява връзката, за да се опита да убеди вината си и да накара другия да се почувства по-добре.

Така че дори и наистина правя искате да сте приятели с бившия си, може дори да не искат да бъдат приятели с вас. Те вероятно просто са го казали, за да не се чувстват толкова зле.

Което е хитър, страхлив ход.

Не се опитвайте да бъдете приятели с бившия си.

Повече ▼: Просто имам дъмпинги? Ето 5 причини за празнуване !.

4. Не уважавате един друг

Когато връзката приключи, рядко се случва да няма битки, никакви интриги, плач и драма. През повечето време отношенията се стопяват и хората се ядосват един на друг на излизане.

Може би някой от вас е казал нещо, което никога няма да можеш да вземеш обратно или да забравиш.

Може би сте се уморили да крещите един на друг, че сте изчерпали таблетките за гърло. Може би просто не можехте да понасяте гледката един към друг до края на връзката.

Каквото и да е, защо бихте искали да внесете тази динамика в приятелство? Приятелствата трябва взаимно уважение за оцеляване. Ако не се уважавате един друг, няма буквално основа за приятелството дори да съществува.

Свързани: 5-те най-смъртоносни (и често срещани) грешки, които разрушават отношенията.

Знам, че съм казвал това преди, но го казвам отново: не се опитвайте да бъдете приятели с бившия си.

5. Вие дори не бихте били приятели с това лице на първо място

Не всички отношения са свързани с приятелството. Всъщност много от тях не са!

Много от тях са направо направо относно секса!

Можете да бъдете напълно романтично и сексуално съвместими с някого без като са съвместими за приятелство с тях. Те са напълно различни отношения с напълно различни изисквания!

Може би нещата, които сте били щастливи да пренебрегнете в една връзка, защото получавате толкова добър любовник, ще започнат да ви забъркват в приятелство сега, когато влакът за удоволствие напусна гарата. Може би наистина нямате какво да говорите с човека, който вече не обезкостявате!

Каквото и да е, да си приятел с някого и да си във връзка с някого е напълно различен. Няма причина да мислите, че само защото сте се срещали, ще се сприятелите. Всъщност през повечето време е така пълната противоположност.

6. Един (или и двете) от вас не могат да се справят, ако някой има нов значителен друг

Искам да кажа, сериозно. Бихте ли спрели да бъдете приятели с най-добрия си приятел, ако намериха нов партньор?

Разбира се, че не би! Те са най-добрият ти приятел! Ще се радваш за тях!

Но можете да заложите задника си, че когато се опитате да бъдете приятели с бившия си, поне един от вас няма да бъде щастлив, когато другият намери някой нов до този момент.

Това е така, защото завистта отнема много време да умреш. Има много сложна динамика в играта, когато мислите за някой, с когото сте свикнали досега, и те са достатъчно сложни, за да се справите, когато НЕ се опитвате да бъдете приятели с тях.

Подобно, спомняте ли си за последния път, когато видяхте бившия си във Facebook с някой нов драпиран навсякъде? Не беше ли толкова глупаво?

представете си как ви разказват за това. към лицето си. защото трябва да сте приятели.

Да. Това би било гадно. Не бъди приятели.

Не бъди приятел с бившия си

Искате ли да разберете дали можете да върнете бившия си? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Можеш ли да си върнеш бившия“ веднага и да разбереш дали някога можеш да го върнеш или дали той е отишъл за добро ...

Вземете теста: Може ли да си върнете бившия или да замине завинаги?

Можете ли да си върнете бившия? Вземете викторината

В обобщение...

Най-големите причини, които не бива да се опитвате да останете приятели с бившия си

  1. Единият от вас все още има чувства към другия
  2. В отношенията имаше злоупотреба
  3. Само един човек всъщност иска да бъде приятел
  4. Не се уважавате един друг
  5. Вие дори не бихте били приятели с този човек
  6. Един (или и двамата) не бихте могли да се справите, ако някой има нов значителен друг

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

10 неща, които никога не бива да правите след разбив

Да и не се занимаваш с бившия си